Пости 2013 - 2 тема

• 68 471
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
"Православието като начин на живот"
На мен идеята за нова тема ми допада, като тази също си я харесвам, но в нея да си пишем рецептите. А за заглавие ми харесва цитираното по-горе.

# 481
И на мен ми харесва идеята за темата и също съм "за" това заглавието да не провокира и да не бъде съблазан за някого. Особено често се случва хора невярващи влизат и изливат болката си в ропот и негодувание към Бога и към вярващите. Много се надявам, ако се създаде такава тема, това да не се случва и просто наистина всеки да може да си споделя неговия духовен опит и мнение по въпросите на вярата. За мен, а и струва ми се и за доста хора, ще бъде полезна.
Относно името вие преценете, на мен ми харесва "Православният живот" или както по-горе бе формулирано.
И още веднъж се извинявам за това, че по-горе подведох темата в друг тон.

# 482
Радвам се, че идеята се възприема от всички Hug.
Най-после ще съумеем да "изчистим"  кулинарната тема за поста от въпросите, свързани с духовния живот, които възникват постоянно.

Аз лично не умея да оформям и пускам нова тема. Дали някой има желание да я стартира?

Предполагам трябва да бъде в раздел "Клюкарник", който е предназначен за дискусии от различен характер. А заглавието достатъчно ясно показва, че темата ще е за всички, които се опитват да практикуват вярата си, а не просто да теоретизират върху нея.

# 483
  • София
 На мен място, наречено "Клюкарник" ми се струва твърде далеч, дори противоположно на посоката, в която вървим ние. Вярно е, че името на подфорума е условно и там има дискусии по различни теми. Но последното място, което един човек, търсещ духовното, ще потърси информация и подкрепа е Клюкарника. Ние ще си знаем, че нашата тема е там, но тя не е затворена само за нас.  Разглеждайки подфорумите, наистина не намирам нещо подходящо. Нашето не е нито хоби, нито диета, нито раздумка... Предполагам затова модераторите още не са ни изгонили от тук Simple Smile
 Извинете ме, поразсъждавах си малко. Каквото решите, аз съм с вас, но ще се радвам да бъде най- доброто.

# 484
В подфорум "Потребителски групи"? Там мисля й е мястото. Какво ще кажете?

Аз също съм за неутрално заглавие. Не ми се водят полемични битки на тази тема  Sad.

# 485
подкрепям идеята да има такава тема, за това къде трябва да е може да се посъветваме с админа Simple Smile

ето една притча:
http://www.jenite.net/2013/05/kogato-se-doverish-na-bog.html?utm … .net+%28jenite%29

Скрит текст:
Аз: Боже, може ли да те питам нещо? Бог: Разбира се. Аз: Обещай, че няма да се ядосваш... Бог: Обещавам. Аз: Защо позволи днес да ми се случат толкова много неща? Бог: Какво имаш предвид? Аз: Ами, събудих се късно. Бог: Да. Аз: Колата ми запали след цяла вечност. Бог: Добре. Аз: На обяд ми объркаха сандвича и трябваше да чакам. Бог: Хъм. Аз: По пътя за дома батерията на телефонът ми падна, точно като ми звъннаха. Бог: Добре. Аз: И за връх на всичко това, когато се прибрах исках само да си накисна краката в новата ми вана за масаж. Но тя не работеше! Днес нищо не беше както трябва! Защо направи това? Бог: Да видим сега, ангелът на смъртта беше до леглото ти тази сутрин и трябваше да изпратя един от ангелите си да се бие за живота ти. Оставих те да спиш през това време. Аз: О-о-о (смирено) Бог: Не позволих колата ти да запали, защото имаше пиян шофьор на твоя път, който щеше да те удари, ако беше излязъл на пътя. Аз: (засрамено) Бог: Човекът, който ти направи първия сандвич днес беше болен и аз не исках да се разболееш и ти, защото знам, че не можеш да си позволиш да отсъстваш от работа. Аз: Добре. (смутено) Бог: Телефонът ти се развали, защото човекът, който ти се обаждаше щеше да свидетелства фалшиво за твоите думи в този разговор, а аз не исках дори да говориш с него, за да бъдеш защитен. Аз: Ясно, Боже.(нежно) Бог: О, и тази вана за масаж, тя щеше да даде на късо и щеше да повреди цялата инсталация в дома ти тази вечер. Не мисля, че искаш да стоиш на тъмно. Аз: Съжалявам, Боже. Бог: Не съжалявай, просто се научи да ми се доверяваш във всичко, в доброто и в лошото. Аз: Доверявам ти се. Бог: И не се съмнявай, че моят план за твоя ден е винаги по-добър от твоя.

http://www.jenite.net/2013/05/kogato-se-doverish-na-bog.html?utm … .net+%28jenite%29
Сайтът на Една Жена

# 486
Подкрепям мнението на Надето Simple Smile за виртуалното място на новата ни тема.

Някой ще се заеме ли се да я пусне вече? Нямам търпение...
Кулинарията си е кулинария, но човек не само с хляб живее (Втор. 8:3)

# 487
  • ул. "Мечтание"
В подфорум "Потребителски групи"? Там мисля й е мястото. Какво ще кажете?

Там би било най-удачно! Аз тъкмо влязох да пиша да предложа там да се помещава темата. Peace

# 488
По традиция Бразилка пуска нашите теми, а и умее да ги оформя прекрасно (  bouquet), но не съм я мяркала отдавна ...
Аз също няма да се справя, няма да я направя така, че да е досттъчно "уютна".

# 489
Аз също подкрепям идеята за отделна тема за християнския начин на живот!
Почти не пиша, но винаги ви чета, както и доста от предложените линкове. Винаги съм намирала подкрепа и смирение тук, а рецептите са последното, заради което влизам.
Благодаря ви за вярата и добротата!

# 490
  • ул. "Мечтание"
По традиция Бразилка пуска нашите теми, а и умее да ги оформя прекрасно (  bouquet), но не съм я мяркала отдавна ...
Аз също няма да се справя, няма да я направя така, че да е досттъчно "уютна".

Бих могла да ти помогна с оформянето. Peace Иначе не намирам за редно да пускам такава тема, по мои си лични причини.  Simple Smile

# 491
Нощни очи, засега само ти си изявила желание да се заемеш с пускането на темата.
Ще ти бъдем благодарни Hug.

Само не разбрах - не смяташ за редно да я пускаш точно ти или принципно си против подобна тема?
(Не си длъжна да ни даваш обяснения, но питам, защото не ми стана ясно отношението ти към темата Laughing)

# 492
  • ул. "Мечтание"
Аз да я пускам (сега се усещам, че съм се изразила неясно).  Peace Иначе намирам темата за интересна и полезна.  Wink

# 493
  • София
Много ми се иска Бразилка да се включи по въпроса с новата тема. Мисля, че е редно преди да правим каквито и да било промени, да каже какво мисли авторът на сегашната ни темичка.  Heart Eyes

# 494
  • планетата Земя
Бразилка е била активна във форума.Не знам дали е прочела тук.Ще й пиша ЛС

Общи условия

Активация на акаунт