Цветни яйчица плетем, че пролетта настъпва с всеки ден! - 89

• 87 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Ох, на баба!, lluna, точно това търсех... Снощи се опитах нещо да направя, но се оказа, че стъпалото съм го направила много голямо. Сега ще трябва да започна отново...

Да ви почерпя, защото днес имам рожден ден!!!
Скрит текст:

# 106
  • София
котенце 1, Честит рожден ден.
Пожелавам ти много здраве, усмивки и свободно време за красоти....

Мили дами, виждам, че сте създали прекрасни неща. На мен все не ми стига време, за да завърша започнатите неща. Като са готови, ще показвам.

# 107
  • Пловдив
Котенце честит празник. Бъди здрава и позитивна. Много време за бъдещи творчески проекти ти желая.

# 108
Котенце , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! newsm59  Бъди здравичка, щастлива и заобиколена от любими хора, които да са до теб и те подпкрепят във всичко, което правиш. Много кълбенца за плетени красоти ти пожелавам  Wink

# 109
котенце, честит рожден ден!   bouquet

Днес си получих преждата за следващия проект. Сърбят ме ръчичките, но още доизбистрям модела. Мисля да плета нещо такова за 4-5 годишна госпожица:
http://www.liveinternet.ru/users/3765976/post258385499/

Не е много четлива схемата, та се чудех къде да намеря подобни кръгчета с по-добро описание. Какво да напиша като ключови думи за търсене?

# 110
Котенце, честит рожден ден! Жива и здрава да си.  newsm59  Gift  bigdance2

Терличките, които си решила да плетеш са много хубави. Успех! Да видим дали и аз ще се навия.  newsm78

Днес си получих преждата за следващия проект.

blueberrygirl , Каква прежда си избрала за блузата? Аз аз съм гледала този модел.

Пробвай комбинации от следните думи. Дано излезе нещо.
Топ круглый мотив плечо крючком

Ще се радвам да споделиш опита си с плетенето на блузката. Успех!

# 111
Zeniaxx , Alize Diva Batik ми е преждата:

Днес порових още малко и намерих и по-четлива схема на същия модел:
http://www.liveinternet.ru/users/4565806/post267774944/

# 112
blueberrygirl преждата изглежда страхотна. От къде я поръча? Аз не живея в БГ и още съм в процес на ориентиране с местните прежди. Но това което го има в България повече ми харесва. Търся заместители на тези с което съм свикнала но идеята да поръчам онлайн ми хареса.

Новата схема ще ти свърши работа, но ще трябва да намалиш броя кръгчета на мотива - може би без последното.

Хайде мисли и сподели.

# 113
  • Стара Загора
котенце,да си жива и здрава  nbirthday  Tada

# 114
Благодаря ви за пожеланията!!!   bouquet

# 115
Привет на всички!

Тук съм с молба за помощ   baby_neutral
Гледам една схема от vogue-knitting. Има отбелязани четни и нечетно редове. Плетката не е сложна - лицеви и опъцеви плетки формират фигури. Разбирам, че 1,3,5 са лицеви и се четат от дясно на ляво. 2,4,6 се четат от ляво на дясно. Само едно не ми ясно  newsm78 : в четните редове 2,4,6 ако има символа за k (knit) лицево ли се плете или опъцево, защото отпред ще изглежда лицево. Потърсих в Google, и казват, че на задния ред (2-ри например) ако е К (лицева) се плете опъцева (purl).
Отдавна не съм плела по схема и тези от руските списания мисля не бяха така.

Някой може ли да ме даде съвет как да "чета" правило задната страна?
  bouquet
Благодаря ви.

# 116
              Обикновено "задната" страна се плете реципрочно т.с. ако бримката на лицето на плетката е лицева на 1 ред,на 2-ри се плете опакова.Точно за това в повечето схеми за четните редове пише "плете се както се вижда".

# 117
Steya Tarano, Didia е права - при различните схеми, ако не е казано нищо конкретно за опаковата страна, тя се плете "както се виждат бримките" в плетивото. В някои схеми четните редове дори липсват.
При схемите на Vogue, в легендата към тях е казано, че празното квадратче се плете лицево от лицевата страна, и опаково от опаковата "k on RS, p on WS", а тиренцето - "p on RS, k on WS" - опаково от лицевата и лицево от опаковата.
Има и трети случай, сещам се за Verena и Mani di Fata, където също са дадени лицевите и опаковите редове, но те се четат както са дадени в схемата.

# 118
  • на брега на реката
Моля за отзиви за прежда Софист, нямам какво да плета и направо ме "сърбят ръцете". Харесах си едно моделче от осинка за туника. То е рокля, ама мойто "телце" не е за рокля и затова ще се докарам с туника и ще си търся подходящ клин.

# 119
  • Стара Загора
Аз бях насъбрала доста стари остатъци от прежди,които все чакаха някакво оползотворяване.Накрая реших на направя пуловерче на детето,за домашно ползване.Нищо претенциозно:

Общи условия

Активация на акаунт