Цветни яйчица плетем, че пролетта настъпва с всеки ден! - 89

• 87 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, имам нужда от помощ! Плета една капела на мойта дребната, почти е готова, но нямам идея, за първи път ми е, как да направя тая периферия да стои изпъната а да не кльопва като ...

# 256
rossi-varna,  за да стои периферията, аз си купувам от "Всичко по един лев" една тел за простор и я оплитам в последния ред.

# 257
rossi-varna,  за да стои периферията, аз си купувам от "Всичко по един лев" една тел за простор и я оплитам в последния ред.
Благодаря, ще пробвам! А трябва ли да се колоса нещо или от самосебе си ще се изпъне?

# 258
Здравейте момичета,

Искам да ви помоля да разясните как плетете роклите на една кука. Не мога да разчитам схеми.
 В кръг може ли да се плете или трябва да са отделни части с шев?  Praynig  
Извинявам се предварително ако е дискутирано досега.    Hug

# 259
Момичета, имам нужда от помощ! Плета една капела на мойта дребната, почти е готова, но нямам идея, за първи път ми е, как да направя тая периферия да стои изпъната а да не кльопва като ...
Стегнато плетене (на по-тънка кука),нисък пълнеж, памучна прежда, колосване, съвета на Весела Ахрима. За детска шапка не е добра идеята за колосване, защото се цапа и пере по-често( Аз колосвам с башно или безцветно нишесте, което предполага 2-3 дни съхнене.) или по-голям брой шапки, че все да има готова за употреба. За деца не налитайте на дантелена периферия-красиво стои, но само за фотосесията.. Впрочем съветите ми са за плетене на една кука, а ти не си уточнила какво правиш...

Здравейте момичета,
 Искам да ви помоля да разясните как плетете роклите на една кука. Не мога да разчитам схеми.
 В кръг може ли да се плете или трябва да са отделни части с шев?  Praynig 
Извинявам се предварително ако е дискутирано досега.    Hug
След като не плетеш по схема, зависи само от теб  Laughing

# 260
Здравейте момичета, безкрайно се радвам, че открих можещи и готови да споделят уменията си, хора. Сигурно за Вас е елементарно, но мен ме затрудни изплитането на един квадрат. Сега се уча и ми се видя трудно. Обяснението за квадрата е: Прави се синджир от 7 бр.и се захваща в колело.(къде точно се захваща?) После се правят 20 стълбчета с висок пълнеж. Проблем отново ми е къде и как се свързват последното с първото? Правят се 5 стълбчета с висок пълнеж, след това 3 въздушни бримки, пак 5 ст.висок пълнеж, 3 възд.бр. и т.н. – това ми е ясно, но на края как и по-важно къде свързвам последните 3 възд.бр. с първото стълбче. И последният ред е от 32 стълбчета нисък пълнеж. Как се получават 32 и отново завършването ми е проблем. Опитвам няколко пъти – получава се нещо между ромб и нищо, а в последният ред бримките винаги са различен брой.
Безкрайно ще съм Ви благодарна ако ми помогнете. Бях решила да ходя да търся жените, които продават красоти изработени на 1 кука, но за щастие открих Вас. Надявам се на Вашата отзивчивост. Благодаря!

# 261
Дребосъчка, има различни варианти на квадрат на 1 кука. Погледни тук http://www.youtube.com/watch?v=11Wh7IOT9BI  Аз плетох такъв до скоро. Дано ти помогне.

# 262
jenipa благодаря! Ще направя още един опит, този път с по-дебела прежда, за да виждам ясно къде какво става... Не ми се иска да се отказвам. Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!

# 263
Здравейте, отдавна не съм влизала, но ви чета и се радвам на творенията ви. Имам нужда от малко помощ: плета лятна туника от квадрати на една кука.http://radikal-foto.ru/F/s39.radikal.ru/i085/0904/2d/44fab06c167 … f44fab06c167c.jpg
В схемата и описа й е дадено че квадратите  се съединяват в права линия:
http://radikal-foto.ru/F/s53.radikal.ru/i141/0904/3e/f6acfbbc4c9 … ff6acfbbc4c98.jpg, а на снимката са "на верев". Кое е истината?

# 264
  • София
   Ами квадрата на схемата е с цветето в средата, а на туниката гледаш квадратите, които са се образували от мрежата само и от там ти идва объркването. Като се съединят квадратите от схемата ефекта ще е като на снимката.  Peace

# 265
Adelinche, заблуждава те това, че по-плътно изплетената част от квадрата е по диагоналите, направи два квадрата и ще се ориентираш  Laughing

# 266

Ох, на баба!, благодаря за отговора   bouquet

# 267
 katri,  Ох, на баба! благодаря ви. Аз съм наплела почти 15 квадрата, за целия гръб но не съм съединила още.

# 268
Благодаря за помощта за капелата! Ето какво се получи на края - само да вметна, вместо тел използвах остатъците от кабела за оптичния интернет, който ни прекараха наскоро  Mr. Green

# 269
  • В сърцето на любимите мъже!
katri,  Ох, на баба! благодаря ви. Аз съм наплела почти 15 квадрата, за целия гръб но не съм съединила още.

Здравей Аделинче, и на мен моделчето много ми хареса и се опитах да го заплета, но нещо не ми стана ясно как се съединяват квадратите. Нещо май се плетат един от друг или руският ми съвсем е ръждясал. Сподели как ще го правиш ти.

Аз почти приключих туниката на Луиза Хардинг http://www.ravelry.com/patterns/library/25-lace-panel-top, сега само се чудя какви презрамки да й сложа, скоро ще снимам и ще покажа. ... то толкова време ми отне, че вече сигурно сте забравили, че ви питах...

Общи условия

Активация на акаунт