КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 042
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Пациентът води хомоеопата! Говорите и започвате с каквото искате - емоционално, физическо...няма значение.
Хомеопатът задава въпроси при необходимост (отворени, не насочващи!!! без да съдържат думичката "нали" и прочие). Като въпросите не са тип кръстосан разпит, а дискретни, на точното място, без да се прекъсва пациента.
Ако се налага да се прекъсне пациента, това се прави тактично. Когато хомеопатът прецени, че сте споменали нещо важно, в подходящо време ще ви насочи отново към това, което сте споделили, ако не е подробно разработено като симптом - било емоция, било физическо -  за да го изясните. Най-важното е пациентите да са естествени, доколкото е възможно това на първо интервю, преди да се опознаете.
Воденето на интервю е доста обширна материя, но с няколко изречения мисля, че писах най-важното.
Има и доста затворени пациенти, или много срамежливи, или друго,  на които им е доста трудно да говорят сами и предпочитат да им задават въпроси, но те обикновено си казват.
Има и още типове пациенти, за чието интервю има други съвети за подход.
Та...индивидуален подход, но с определени правила, които няма да разискваме тук.

# 691
Това с въпросите не мисля че би трябвало да се отнася до срамежливи хора. Хич не съм от срамежливите, напротив. Изговорих всичко което ме е завело при него за около половин час без да продума нито една дума той, .....и говорете, говорете, говорете не спирайте, каквото ви хрумва. От къде да знам аз какво го интересува че и какво да му говоря, на толкова пък безмълвен човек не мислех че ще попадна цял час ме изнерви със странностите си, за разлика от предния пък който беше на другата крайност.
Та се чудя да търся ли трети или да се отказввам, ако трябва да направя второ посещение и при двамата определено доста ще се насиля против волята ми ще е и ще  ми бъде неприятно като емоционална енергия .....но ще си се чудя още.

# 692
Това с въпросите не мисля че би трябвало да се отнася до срамежливи хора. Хич не съм от срамежливите, напротив. Изговорих всичко което ме е завело при него за около половин час без да продума нито една дума той, .....и говорете, говорете, говорете не спирайте, каквото ви хрумва. От къде да знам аз какво го интересува че и какво да му говоря, на толкова пък безмълвен човек не мислех че ще попадна цял час ме изнерви със странностите си, за разлика от предния пък който беше на другата крайност.
Та се чудя да търся ли трети или да се отказввам, ако трябва да направя второ посещение и при двамата определено доста ще се насиля против волята ми ще е и ще  ми бъде неприятно като емоционална енергия .....но ще си се чудя още.

# 693
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
първото ми интервю беше 2 часа и половина.
отидах, казах ѝ защо отивам при нея, обясних ѝ физическите симптоми и психическото ми състояние.
общо взето ме оставяше да говоря. когато спирах ми задаваше въпрос. за детските болести, за отношенията ми с другите хора, с родителите ми... после навици и предпочитания... общо взето аз говорех, тя си водеше записки и поддържаше разговора. точно както мечка казва, връщаше ме към някои бегло споменати неща да обясня по-подробно.

след около 2 часа ми каза, че при някои хора след 15 мин. може да се "види" каква конституция са, но при други трябва повечко инфо и каза, че не е сигурна кое от 2 лекарства е за мен и продължи да ми задава въпроси, но по-конкретни - дали обичам кисело, да ли съм имала брадавици и т.н.
пита ме като се ядосам какво правя, дали крещя или си трая и си се нервя... ей такива неща.

broadminded, моята говори повече, ако ми обяснява нещо. иначе също ме оставя да говоря и през това време води записки или се рови в реперториума  Mr. Green
при първото интервю не говори много, че и аз не съм от срамежливите  Blush

# 694
Бубка, Магистри по Хомеопатия ня-ма.
Амиии,явно все пак има според Регистъра на хомеопатите в България.На някой от тях пише:Магистратура по хомеопатия към НСА завършена еди си коя година.Не вярвам всичко да е е една велика конспирация и измама от група самозвани лекари които си умират да се наричат класически хомеопати Laughing Wink Ето тук:
http://homeopathybulgaria.org/?page_id=30
Пък и на визитката на хомеопата пише "магистър хомеопат",сега пак погледнах.

# 695
Хомеопатът е обучен да си вземе това, което го интересува, ако не го получи. Ако мълчанието му ви е изнервило, това е ваш собствен поглед върху нещата. Хомеопатът не е съветник, нито терапевт. На него му се плаща да ви излекува. Пожелавам ви успех в търсенето на хомеопат, който да се държи точно така, както вие искате.

# 696
Бубка, Магистри по Хомеопатия ня-ма.
Амиии,явно все пак има според Регистъра на хомеопатите в България.На някой от тях пише:Магистратура по хомеопатия към НСА завършена еди си коя година.Не вярвам всичко да е е една велика конспирация и измама от група самозвани лекари които си умират да се наричат класически хомеопати Laughing Wink Ето тук:
http://homeopathybulgaria.org/?page_id=30
Пък и на визитката на хомеопата пише "магистър хомеопат",сега пак погледнах.
Това са някакви нови извращения Laughing. Пък и сочите боаронопрактикуващи

# 697
Мечка Малинарка Laughing Mr. Green
Ако трябва да съм честна,за мен нямат значение чак такива подробности.Ако лекаря излекува детето ми,ще съм супер доволна и щастлива Peace

# 698
Хомеопатът е обучен да си вземе това, което го интересува, ако не го получи. Ако мълчанието му ви е изнервило, това е ваш собствен поглед върху нещата. Хомеопатът не е съветник, нито терапевт. На него му се плаща да ви излекува. Пожелавам ви успех в търсенето на хомеопат, който да се държи точно така, както вие искате.

Явно си тълкувате и съчинявате нещата както си искате . Терапевт, съветник -ако ми трябваше такъв щях да търся такъв?! Аз не съм медиум или с паранормални и телепатични способности да чета мисли какво го интересува през останалия час. А и подробностите  не са за публичност, ако ги знаете няма да сте на това мнение. Да разбрах на него му се плаща да мълчи час и половина, дори и си затваряше очите на два пъти за известно време, имах чувството че щеше да заспи. А най вероятно това да е някой от основните принципи на хомеопатията?!

# 699
Ако трябва да съм честна,за мен нямат значение чак такива подробности.Ако лекаря излекува детето ми,ще съм супер доволна и щастлива Peace

А би трябвало точно тези "подробности" да имат значение, защото само можеш да се надяваш този "хомеопат" да излекува детето ти.

# 700
Алексче,ахам,сега вече ми се изясниха нещата Wink Впрочем,предполагам ти си учил/учила хомеопатия и можеш лесно да даваш съвети и да критикуваш лекарите хомеопати че не си вършат работата както трябва,но аз не съм наясно,не съм учила и моите знания са съвсем любителски за което се извинявам.

# 701
Защо решавате, че трябва да знаете какво точно е ценно за хомеопата ви, това е негова работа, не е ваша? Grinning С най-добри чувства ви го казвам. Вашата работа е просто да кажете всичко онова, което ви притеснява.
Нали това обяснявам, кадърният хомеопат ще си намери начина да получи необходимата му информация. Като едни хомеопати се справят с по-малко въпроси, други с повече.

# 702
бубка,  аман от такива като теб вече, честно. За пореден път в темата положението е "направи добро - изяж л****".
Ти пола ми не можеш да разбереш, ние сме седнали да ти обясняваме за принципите на класическата хомеопатия.

# 703
Някой ще ме светне ли какво е НСА?

# 704

Напълно нормално е Peace. Едни хора имат нужда от повече подробности, други наблягат на друго и така. Нормално е да не искаме да ни лекуват хора, които не харесваме (чисто и просто не ги харесваме и толкова). Аз имам приятелка, много близка, която има приятелка, която аз пък изобщо не харесвам (дотам, че просто не я искам в обкръжението си). Да, но те пък двете си се харесват. Излизат си отделно, ние си излизаме отделно.
Така че това с харесването е чист субективизъм, който кореспондира с едно или друго в нас и си е напълно човешко. Всеки сам преценява границите, до които може да позволи определено поведение на отсрещния спрямо него.

Някой ще ме светне ли какво е НСА?
Ако е на български (не се загледах подробно), може да е Национална Спортна Академия Grinning

Общи условия

Активация на акаунт