Хормонални изследвания

• 55 380
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
denis_d , много благодаря за отговора.   bouquet 

# 121

Това само се предполага Simple Smile

Да, Е2 преди О. ще ти покаже дали има годна за оплождане яйцеклетка  /това е косвен показател/
Прогестерон на 7 ден след О. показва как функционира ЖТ - ако яйцеклетката е хубава, качествена - стойностите са високи и това пак е косвен показател за качеството на яйцеклетката
Ако стойностите обаче са ниски - не означава че яйцеклетката не е качествена

ПП. Пак косвено - Инозитол и NAC  Simple Smile  - действат в тази посока
[/quote]

БЛагодаря миличка! ЗНачи ще си пускам след О. прогестерон. Знам, че всичко е косвенои само се предполага. Вместо инозитол мога да си вземам както досега Б-комплекс предполагам.

Какво е NAC?

# 122
  • София
Не, не може, защото Инозитолът  се пие 1 или 2 пъти х 2гр.
NAC e аминокиселина,  N-acetyl-L-cysteine

# 123
Благодаря ти Денис Hug

# 124
  • тук и там
От известно време страдам от ПМС-и става все по-силно изразен.През този период съм със схващане в кръста,но това което ме притеснява е промяната в настроенията,депресията  и ставам доста агресивна,положението става  направо нетърпимо вече!Цикъла ми е редовен и супер точен,но напоследък имам и болки в яйчниците по време на овулация.Бих искала да си направя хормонални изследвания.Денис,би ли ми препоръчала кои хормони да изследвам.Интересува ме и ориентировачна цена,ако някой си е правил скоро-тъй като не съм здравноосигурена!Благодаря предварително!  bouquet
Извинявам се,че пиша в тази тема!

# 125
За изследване на хормони по принцип не дават направления, така че си ги плащаш. Има различни пакети от хормони, които можеш да пуснеш и са с малка отстъпка.Ето от тук може да ориентираш за цените:http://www.cibalab.com/products.php

Разгледай 1 страница, там са описани основните хормони на 3 ден от цикъла и тези хормони, които се пускат по друго време от цикъла.

# 126
Ходих при д-р Начев по друг повод! Препоръчвам го с две ръце - прфесионналист, обеснява всичко...лошото е ,че не работи с направления.

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 12:23 от natalia_pz

# 127
  • тук и там
Благодаря,Smilebouquet

# 128
Ходих при д-р Начев по друг повод! Препоръчвам го с две ръце - прфесионналист, обеснява всичко...лошото е ,че не работи с направления.
  smile3521 и не му се разчита  Joy

# 129
 smile3521 и не му се разчита  Joy
Тоест?  Правописа му ли не си успяла да разчетеш?  Grinning
Докато ти пише диагнозата на лист, човека всичко ти обеснява на глас. На мен лично не ми беше нужно да му разчитам писанията, след като съм го разбрала какво е положението и какво следва да се направи впоследствие  Sunglasses

# 130
Ооооо,и аз така,не съм се и опитвала да прочета написаното  Joy слушах си го строг,но   готин  Joy

# 131
Христос Воскресе.
Момичета, направих си изследване на прогестерона.
Резултата е 84 при горна референтна граница 86.
Правих го на 7 ден след овулация, която не знам доколко точно засякох с тестове за овулация.
Не са ли малко високи тези стойности?

# 132
  • София
Христос Воскресе.
Момичета, направих си изследване на прогестерона.
Резултата е 84 при горна референтна граница 86.
Правих го на 7 ден след овулация, която не знам доколко точно засякох с тестове за овулация.
Не са ли малко високи тези стойности?

Супер е! Браво
Показва, че е имало О. и че ЖТ функционира добре

# 133
denis_d, благодаря за окуражаващия коментар.

# 134
Денис,здравей и Христос Воскресе! Желая на теб и близките ти много здраве,късмет и светлина!

Можеш ли да погледнеш изследванията ми от 4ти ден от МЦ-вече имам и Инхибин:

Prolactin 220.4 mIU/I      reference: 127-637
LH           4.33 IU/I           reference: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96,лут. 1-11.4,мен. 7,7-59
FSH         5.76 IU/I           reference: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5,лут. 1.7-7.7,мен. 25.8-134.8
Estradiol  251.20 pmol/l   reference: фол.46-607, овул.315-1828,лут.161-774,мен. До 301
AMH(анти мюлер) <0.1ng/ml   reference: 1-6.80
Инхибин Б  94.45 pg/ml   reference: 40-200

Аз пия дуфастон от 3 дни по 1 таблетка вечер (възможно ли е от него да имам често уриниране, особено много рано сутрин, досега не съм имала такова). Понеже ми е доста странна БТ можеш ли да ми кажеш според теб кога е имало О. Доки засече на 4 ти ден фоликул 11 мм. Според тестовете трябва да е била на 12ти ден, но според БТ нещата са различни. Искам да пусна прогестерон и се чудя какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт