Хормонални изследвания

• 55 311
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Много ти благодаря   bouquet!  Тази седмица задължително ще се консултирам с лекар и ще пиша.

# 106
Кой ден от МЦ ти е сега? Ако си в началото на МЦ имаш време да проследиш О поне с тестове за овулация. Ако вече е късно, пусни изследването в някой от средните дни (22-ри или 23-ти). Така отклонението ще е по-малко, според мен. ...
За съжаление сигурно съм изтървала О. Днес съм 19-ти ден от МЦ. Ще го изследвам на 22 или 23 ден, но мисля да направя проследяване с тестовете следващият месец и да го пусна пак. Аз съм на преглед след 45 дена, до тогава ще съм минала още един цикъл.
Още веднъж Благодаря! Hug

# 107
  • Бургас
Искам да попитам, при висок пролактин, който вече се третира с Достинкес, но при наличие на уреяплазма и кандида, шансовете за пренебрегване на последните две, заслужават ли си, за сметка на овладяния Пролактин?

# 108
  • Стара Загора
Здравей Денис

днес моята приятелка си взе резултати от хормонални изследвания,но нещата май не са никак розови Sad,изследвания са пуснати на 3 ден от цикъла,моля те да си кажеш мнението .Благодаря предварително  bouquet

FSH -53,7    (3,85-8,75)
 LH -30,84    (2,12-10,89)
 TSH-1,15     (0,34-5,65)
пролактин -5,86  (2,80-29,20)
естрадиол -55   (24-114)

ЛХ и ФСХ са доста високи и показват проблем или с яйчниците или с Хипофизата - лекар трябва да прецени. /ако не е била на някаква ХЗТ /На колко год. е?

Пиши ми какъв е коментара на лекаря.
Дано да няма сериозен проблем
Здравей
благодаря за включването  bouquet
за съжаление коментара за лекарката е ранна менопауза Sad,моята приятелка е на 39 години,все още няма детенце,и тази диагноза обърква всичко.Сега пуснаха Анти-мюлеров хормон,за да преценят яйчников резерв,чакаме резултати.......(напоследък започна да й прескача цикъла)

# 109
  • София
Искам да попитам, при висок пролактин, който вече се третира с Достинкес, но при наличие на уреяплазма и кандида, шансовете за пренебрегване на последните две, заслужават ли си, за сметка на овладяния Пролактин?
Нещо не разбрах въпроса?!
Това са различни неща - защо трябва да пренебрегваш, че си заразена с някакви патогени / които обитават влагалището/, докато се опитваш да нормализираш Пролактина - някакъв хормон Simple Smile / в мозъка/

# 110
Моля, за коментар на резултата. Изследван на 22 ден от МЦ, без проследяване на овулацията. Приема ли се за добър резултат?
Прогестерон         11.96        ng/ml      жени: фол.ф. 0.2-1.5; овул.ф. 0.8-3.0; лут.ф. 1.7-27; постмен. 0.1-0.8; мъже: 0.2-1.4;

# 111
Денис , здрастии Simple Smile чак днес се консултирах със доктора за изследванията ми . И мнението му е , че всичко е ок , резултатите били много хубави . Каза да чакам следващия цикъл и да ходя да ми правят цветна снимка , че само тя остана . Но пак не успя да ми обясни , защо не ми се пукат фоликулите при положение ,че изследванията са добри Sad  каква ли може да е причината за това  newsm78

# 112
  • София
Моля, за коментар на резултата. Изследван на 22 ден от МЦ, без проследяване на овулацията. Приема ли се за добър резултат?
Прогестерон         11.96        ng/ml      жени: фол.ф. 0.2-1.5; овул.ф. 0.8-3.0; лут.ф. 1.7-27; постмен. 0.1-0.8; мъже: 0.2-1.4;
Прогестеронът нищо не показва - тази стойност ако е за 7 ден след О. се тълкува така - Имало е някаква форма на О., Жт не работи добре, прогестерона е нисък

ПП. 22 ден от МЦ - кой ден след О. е?

# 113
  • София
Денис , здрастии Simple Smile чак днес се консултирах със доктора за изследванията ми . И мнението му е , че всичко е ок , резултатите били много хубави . Каза да чакам следващия цикъл и да ходя да ми правят цветна снимка , че само тя остана . Но пак не успя да ми обясни , защо не ми се пукат фоликулите при положение ,че изследванията са добри Sad  каква ли може да е причината за това  newsm78

Не зная какво да ти кажа - не може да има проблем с О. и всичко да е наред?!
Направи си ЦС и ако не предприеме нещо този лекар в близките 2-3 месеца - търси друг
Каква е ползата, че ходиш на АГ, ако ще разчитате на случайността да има О.
Целта на лекаря е / и затова се ходи и при лекар Simple Smile/ - ако има проблем с О. да назначи лечение , изследвания, тестове и т.н. - които да гарантират О. всеки МЦ

Попитай го дали може да пиеш:
Инозитол
NAC
увеличават шанса за О. с 50%

# 114
Здравей Денис! Отново имам нужда от твоята помощ. Ходих на преглед в Щерев при д-р Ганева. Беше много мила. Прегледа ме на 4ти ден от МЦ. На левия яйчник имаше 3 фоликула (единия 11 мм, което ми се стори доста добре за 4ти ден, тя предположи, че там ще е О) на десния 2 фоликула. Пуснахме и хормоните, които показаха намален ЯР. По думите на Ганева, това означавало, че по-трудно ще стане стимулация ако се пристъпи към процедура, не пречело за естественото забременяване. Другите хормони били добри, но сега като ги гледам се чудя дали е така – 4ти ден от МЦ към коя фаза спада – фол. Или мен., вчера изобщо не се сетих да попитам. Можете ли и вие да хвърлите 1 око

Prolactin 220.4 mIU/I      reference: 127-637
LH           4.33 IU/I           reference: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96,лут. 1-11.4,мен. 7,7-59
FSH         5.76 IU/I           reference: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5,лут. 1.7-7.7,мен. 25.8-134.8
Estradiol  251.20 pmol/l   reference: фол.46-607, овул.315-1828,лут.161-774,мен. До 301
AMH(анти мюлер) <0.1ng/ml   reference: 1-6.80

Чакам инхибина да стане във вторник. Каза ми, че е препоръчително юни да подам документи за фонда, понеже се чакало година за ододбрение и трябвало да мине 1 година от лечението на ЕМ. Трябва и за това да се поровя Cry

# 115
denis_d , нямам представа кога е била овулацията ми. Не е следена, защото никой не ми е казал такова нещо. Стаменов ми каза, да го пусна между 21 и 24 ден от МЦ. След като се прибрах започнах да чета в нета, и така разбрах, че трябва проследяване на О. Другият цикъл ще опитам с тестовете за овулация и мерене на базалната температура.
А, при тези референтни стойности , какъв трябва да бъде резултата, за да се приеме за добър?
Извинявай, но какво е Жт? Embarassed

# 116
Здравей Денис! Искам да те попитам според теб кое излседване показва качеството на яйцеклетката?
Чудя се дали да пусна Е2 48 часа преди О. или 7 ден от О -прогестерон?

# 117
  • София
Здравей Денис! Искам да те попитам според теб кое излседване показва качеството на яйцеклетката?
Чудя се дали да пусна Е2 48 часа преди О. или 7 ден от О -прогестерон?

Това само се предполага Simple Smile

Да, Е2 преди О. ще ти покаже дали има годна за оплождане яйцеклетка  /това е косвен показател/
Прогестерон на 7 ден след О. показва как функционира ЖТ - ако яйцеклетката е хубава, качествена - стойностите са високи и това пак е косвен показател за качеството на яйцеклетката
Ако стойностите обаче са ниски - не означава че яйцеклетката не е качествена

ПП. Пак косвено - Инозитол и NAC  Simple Smile  - действат в тази посока

# 118
  • София
denis_d , нямам представа кога е била овулацията ми. Не е следена, защото никой не ми е казал такова нещо. Стаменов ми каза, да го пусна между 21 и 24 ден от МЦ. След като се прибрах започнах да чета в нета, и така разбрах, че трябва проследяване на О. Другият цикъл ще опитам с тестовете за овулация и мерене на базалната температура.
А, при тези референтни стойности , какъв трябва да бъде резултата, за да се приеме за добър?
Извинявай, но какво е Жт? Embarassed

Добре е да е на горна граница
ЖТ - Жълто тяло / това е преобразувания след О. фоликул/
 - или Корпус лутеум

# 119
  • София
Здравей Денис! Отново имам нужда от твоята помощ. Ходих на преглед в Щерев при д-р Ганева. Беше много мила. Прегледа ме на 4ти ден от МЦ. На левия яйчник имаше 3 фоликула (единия 11 мм, което ми се стори доста добре за 4ти ден, тя предположи, че там ще е О) на десния 2 фоликула. Пуснахме и хормоните, които показаха намален ЯР. По думите на Ганева, това означавало, че по-трудно ще стане стимулация ако се пристъпи към процедура, не пречело за естественото забременяване. Другите хормони били добри, но сега като ги гледам се чудя дали е така – 4ти ден от МЦ към коя фаза спада – фол. Или мен., вчера изобщо не се сетих да попитам. Можете ли и вие да хвърлите 1 око

Prolactin 220.4 mIU/I      reference: 127-637
LH           4.33 IU/I           reference: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96,лут. 1-11.4,мен. 7,7-59
FSH         5.76 IU/I           reference: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5,лут. 1.7-7.7,мен. 25.8-134.8
Estradiol  251.20 pmol/l   reference: фол.46-607, овул.315-1828,лут.161-774,мен. До 301
AMH(анти мюлер) <0.1ng/ml   reference: 1-6.80

Чакам инхибина да стане във вторник. Каза ми, че е препоръчително юни да подам документи за фонда, понеже се чакало година за ододбрение и трябвало да мине 1 година от лечението на ЕМ. Трябва и за това да се поровя Cry

Да, АМХ е нисък, / показва НЯР/  но пък др. хормони са добре
ФСХ е леко повишен, но не е проблем според мен, въпреки че този леко повишен Е2 може и изкуствено да е понижил ФСХ - това лекар трябва да го разгадае Simple Smile

Мери редовно БТ и прави тестове - вярно намален е ЯР, но има шанс да се образува годна за оплождане яйцеклетка - трябва да следиш МЦ и да не пропускате  възможност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт