Хормонални изследвания

• 55 281
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Italia
Благодаря ви момичета. Ами какво да го правя тоз личния..нали от всичко разбират,поисках му вчера талон за ендокринолог той каза- спри антидепресантите, повтаряме изследването и тогава... Tired ами това тсх какво да го правя..най добре ще е да отида и да му покажа форума, да се образова малко Laughing Laughing . Най вероятно ще отида на без талон...

# 496
  • София
Благодаря ви момичета. Ами какво да го правя тоз личния..нали от всичко разбират,поисках му вчера талон за ендокринолог той каза- спри антидепресантите, повтаряме изследването и тогава... Tired ами това тсх какво да го правя..най добре ще е да отида и да му покажа форума, да се образова малко Laughing Laughing . Най вероятно ще отида на без талон...
Елена, пролактина ти е много по-сериозен проблем, отколкото ТСХ-то.
Отивай без талон на ендокринолог.

# 497
  • Italia

Ще правя ЯМР на 18 септември, дано в главицата всичко е ок! Praynig ! Според док. след като нямам секрет от гърдите, и при наличието на редовен цикъл, всичко ще е наред! Дано! Иначе много ме плаши мисълта, че може да има аденом!!! Все ми идват на ум лоши сценарии!! Weary

# 498
  • София

и при наличието на редовен цикъл, всичко ще е наред
това, че има редовен цикъл, изобщо не значи, че има овулация. Овулацията се доказва с УЗ.
Стискам палци всичко да е наред!

# 499
Денис, би ли ми коментирала хормоните на 3 ден от МЦ (с НЯР съм, от днес започнах стимулация) - FSH 8,93; LH - 2,41; E2 - 51,9. Ясно ми е, че са далеч от идеални, но не знам колко точно....

# 500
  • София
Денис, би ли ми коментирала хормоните на 3 ден от МЦ (с НЯР съм, от днес започнах стимулация) - FSH 8,93;
LH - 2,41;
E2 - 51,9.
Ясно ми е, че са далеч от идеални, но не знам колко точно....

Дай рефер. граници

ФСХ е малко повишен, но за НЯР е супер
За Стимулация стойностите са много добре.  Стискам палци и дано да се получи.

ПП
С какво е стимулация и ще има ли ИНСЕ и таймиране на О.?

# 501
Нямам рефер. граници - преписано е от картона ми в Надежда, от тяхната лаборатория. Т.е. докторът ми знае какви са референтните, аз не  Laughing
Стимулацията - засега започнахме с Puregon 400 за 4 дни на къс протокол, след това - преглед и хормони, за евентуално коригиране. Процедурата ще бъде ИМСИ.
Благодаря ти, вдъхна ми надежда  Hug

# 502
  • София
Нямам рефер. граници - преписано е от картона ми в Надежда, от тяхната лаборатория. Т.е. докторът ми знае какви са референтните, аз не  Laughing
Стимулацията - засега започнахме с Puregon 400 за 4 дни на къс протокол, след това - преглед и хормони, за евентуално коригиране. Процедурата ще бъде ИМСИ.
Благодаря ти, вдъхна ми надежда  Hug
Ок
Стискам палци Simple Smile

# 503
Денис, може ли да погледнеш и моите изследвания за ИР
Скрит текст:

Uploaded with ImageShack.us

# 504
  • София
Денис, може ли да погледнеш и моите изследвания за ИР
Скрит текст:

Uploaded with ImageShack.us

Имаш лека форма на ИР - дори само с диета може да я коригираш
Какво е мнението на лекарите?

# 505
Във вторник съм на лекар.

# 506
Момичета здравейте,

Това е първият ми пост. Надявам се често да се виждаме тук - по хубави поводи само.

Наскоро си направих изследвания за хормони (3-5 ден от МЦ). На 32г. и се боря за бебче Simple Smile. Дайте мнение за резултатите, моля:

TSH - 3.201 uIU/ml                Референтна стойност: 0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/

Естрадиол - 74.88 pg/ml      Референтна стойност:жени-фол.фаза 19.5- 144.2,овул.фаза 63.9 - 356.7, лут.фаза 55.8 - 214.2; менопауза до 32.2,мъже до 39.8

Пролактин - 8.36 ng/ml        Референтна стойност: 2,80 - 29,20

LH - 2.38 mIU/ml                 Референтна стойност: жени фол.фаза 1,9-12,5; овул.фаза 8,7-76,3; лут.фаза 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0,мъже 1.5-9,3

FSH - 5.66 mU/ml                Референтна стойност: жени фол.фаза 2.5-10.2, oвул. фаза 3.4-33.4; лут.фаза 1.5-9.1; менопауза 23.0-116.3; мъже 1.4-18.1

Благодаря Simple Smile

# 507
  • гр. София
FSH е малко високичък спрямо LH, но мисля, че е добре. TSH е добре да е до 2 (2,5) за забременяване. Имаш ли изследвани и други хормони за ЩЗ? Консултирай с ендокринолог за TSH.   Peace

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 14:39 от Shokoladche

# 508
FSH е малко високичък спрямо LH, но мисля, че е добре. TSH е добре да е до 2,5 за забременяване. Имаш ли изследвани и други хормони за ЩЗ? Консултирай с ендокринолог за TSH.   Peace

Благодаря! Simple Smile

Други изследвания нямам - това е всичко. Записах си час при д-р Бойчев в Тутракан.

Поздрави,

# 509
  • В сърцето на любимия човек
Диваче - на първо четене мога да ти кажа, че TSH ти е високо, макар и в референтните граници. Не е страшно, но трябва да се коригира, за да е под 2 (2.5). Пусни си в някой от следващите дни FT3, FT4, TAT и МАТ и се консултирай с ендокринолог.
Стойностите ти на LH/FSH са подобни на моите и мога да ти кажа как ги коментираха лекарката ми от репродуктивната клиника и ендокринолога др. Начев - ЛХ е ниско, но ако е направена фоликулометрия и е доказана овулация, значи проблема не е в хипофизата и е по-добрият вариант. По принцип съотношението им трябва да е около 1-1.5.
Пролактина ти е екстра
Естрадиола не мога да го коментирам, за мен е добре, но нека още някой коментира резултата.

Моят съвет е да се консултираш с добър гинеколог (а не кварталния такъв) и ендокринолог. Моите първи изследвания бяха много подобни на твоите и загубих 1 година в обикаляне по лекари, според които щом са в референтните стойности, значи няма проблем, но бебето така и не се получава. Накрая посетихме репродуктивна клиника и се оказа, че положението не е трагично, но за тази една година е можело отдавна да вкарам хормоните си в норма.
Съветвам ви да направите и спермограма в репродуктивна клиника, а не в обикновена лаборатория.
Успех и дано скоро се похвалиш с две прекрасни черти на теста за бременност   bouquet

ПП: Докато напиша горния ферман, Шоколадчето ме е изпреварила. Хубаво е, че сте се насочили към клиника, дано има желания резултат!

Общи условия

Активация на акаунт