Хормонални изследвания

• 55 368
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Диваче - на първо четене мога да ти кажа, че TSH ти е високо, макар и в референтните граници. Не е страшно, но трябва да се коригира, за да е под 2 (2.5). Пусни си в някой от следващите дни FT3, FT4, TAT и МАТ и се консултирай с ендокринолог.
Стойностите ти на LH/FSH са подобни на моите и мога да ти кажа как ги коментираха лекарката ми от репродуктивната клиника и ендокринолога др. Начев - ЛХ е ниско, но ако е направена фоликулометрия и е доказана овулация, значи проблема не е в хипофизата и е по-добрият вариант. По принцип съотношението им трябва да е около 1-1.5.
Пролактина ти е екстра
Естрадиола не мога да го коментирам, за мен е добре, но нека още някой коментира резултата.

Моят съвет е да се консултираш с добър гинеколог (а не кварталния такъв) и ендокринолог. Моите първи изследвания бяха много подобни на твоите и загубих 1 година в обикаляне по лекари, според които щом са в референтните стойности, значи няма проблем, но бебето така и не се получава. Накрая посетихме репродуктивна клиника и се оказа, че положението не е трагично, но за тази една година е можело отдавна да вкарам хормоните си в норма.
Съветвам ви да направите и спермограма в репродуктивна клиника, а не в обикновена лаборатория.
Успех и дано скоро се похвалиш с две прекрасни черти на теста за бременност   bouquet

ПП: Докато напиша горния ферман, Шоколадчето ме е изпреварила. Хубаво е, че сте се насочили към клиника, дано има желания резултат!

Пънче, благодаря ти за съветите. Ще ми помогнат.  Simple Smile  clean  .. изчистихте замъгленото ми прозорче Simple Smile

# 511
  • гр. София
Успех и от мен, Дивачева! Пожелавам ти скоро да гушкаш  newsm30

# 512
Успех и от мен, Дивачева! Пожелавам ти скоро да гушкаш  newsm30

мерси - ще пиша пак Simple Smile   family6

# 513
Денис, може ли да погледнеш и моите изследвания за ИР

Имаш лека форма на ИР - дори само с диета може да я коригираш
Какво е мнението на лекарите?
Денис, мнението на лекаря е като твоето- смята, че само с диета може да се коригира Mr. Green

# 514
Здравейте отново от мен Simple Smile Четох из форуми, че при висок андростендион се препоръчва да се отслабне...  Thinking Има ли ефект това нещо за занижаване на показателите, някоя изпробвала ли е подобен вид "лечение"????  newsm78

# 515
  • София
Денис, може ли да погледнеш и моите изследвания за ИР

Имаш лека форма на ИР - дори само с диета може да я коригираш
Какво е мнението на лекарите?
Денис, мнението на лекаря е като твоето- смята, че само с диета може да се коригира Mr. Green

Добавки, които биха ти помогнали в случая са: Инозитол, NAC, Омега 3, GLA /Maсло от Вечерна иглика/ вит.Д, Хром, В-50, Биотин
Аминокиселината /АК/ Глутамин - намалява глада за сладко
/аз я пия по друга причина и вече няколко месеца изобщо не ми се яде сладко - много съм доволна Simple Smile/

# 516
Мерси за насоките   bouquet По принцип нямам желание за сладко, даже шоколад ям с нежелание, но то забраненото бързо става желано и добавките ще са ми от полза.

# 517
Момичета моля ви, дайте мнение, при висок андростендион директно ме пратиха на операция, да ми махат кистите по яйчника... Би ли се регулирал хормона след това, изобщо има ли смисъл да ходя на тази операция? Някое друго лечение няма ли?

# 518
Здравейте момичета,
какво мислите за следните резултати?
TSH - 0.296 /стойности 0,27-4,20
FT 4 - 17,13 / стойности 12-22/

Това ми е контролно изследване, говорих вече с Начев и той каза, че е добре и да го тествам след 1 месец и да ида на преглед. Аз обаче прочетох, че TSH-то трябва да е 0,5-1,5.. моето е ниско...  newsm78

# 519
  • София
Момичета моля ви, дайте мнение, при висок андростендион директно ме пратиха на операция, да ми махат кистите по яйчника... Би ли се регулирал хормона след това, изобщо има ли смисъл да ходя на тази операция? Някое друго лечение няма ли?
Зависи от случая
Консултирай се с втори, ако трябва и с трети специалист и ако и те са на това мнение, вероятното това е най-доброто решение при теб

# 520
  • София
Здравейте момичета,
какво мислите за следните резултати?
TSH - 0.296 /стойности 0,27-4,20
FT 4 - 17,13 / стойности 12-22/

Това ми е контролно изследване, говорих вече с Начев и той каза, че е добре и да го тествам след 1 месец и да ида на преглед. Аз обаче прочетох, че TSH-то трябва да е 0,5-1,5.. моето е ниско...  newsm78

След като Начев казва че е добре, това означава, че е така Simple Smile
Не трябва да пада под 0,2

# 521
Начев е човека,слушай него,той си знае работата.

# 522
  bouquet По-спокойна съм вече. Той предишния път така ми се накара, че не съм тествала преди инвитрото и че супер безотговорна, та сега се притесних че е толкова ниско.

# 523
Момичета, ако някоя от вас са я снимали за пролактином, може ли да ми кажете каква снимка ви правиха?
ЯМР, скенер, рентген?
На мен са ми предписали рентген, но не знам дали е подходящият вариант, навсякъде чета, че правят ямр  Thinking

# 524
С колко е повишен андростендиона? Само този хормон ли е извън реф граници? Операцията вероятно се налага ( ако се налага) заради състоянието на яйчниците, а не конкретно заради повишената стойност на андростендиона. И да, по принцип има и други "лечения" , но дали са подходящи за теб е друг въпрос. Целиш ли забременяване ?

Общи условия

Активация на акаунт