Хормонални изследвания

• 55 287
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Eli_Beli, не са ти добре хормоните. Препарати на билкова основа ми звучат като ала-бала, сериозно си обърни внимание и отиди на ендокринолог - това ТСХ задължително трябва да се свали. Спази ли правилата за изследване на пролактин? Инсулинова резистентност нямаш, за Хашимото не може да се каже, защото нямаш изследвани ТАТ и МАТ, но имаш хипофункция на щитовидната. Андростендиона също ти е завишен доста. Абе, иди на добър ендокринолог.

От доста време съм подложена на много силен стрес и емоционално напрежение,но преди изследването почивах 15 мин,защото така съм чувала че трябва за пролактина.
Другото,което е...хапчета на билкова основа,защото тези хормони,които ще ми изпишат ще помогнат ли?Не е ли временно действието? Докато ги пиеш? Както с ясмина беше...цикъла идваше,но след това пак си продължи по същия начин.

# 556
Eli_Beli, пролактинът ти е завишен и то не малко. По другите въпроси не съм спец, но понеже и аз се боря със завишен пролактин, та обезателно трябва да те види ендокринолог. На мен гинеколожката  ми изписа бромкриптин и другара седмица и аз съм на ендокринолог. Може да се наложи да ти направят и снимка на хипофизата. Аз се надявам да си издействам направление за ЯМР, защото е най-точно, но ще видя дали ще успея.

# 557
  • София
Eli_Beli, не са ти добре хормоните. Препарати на билкова основа ми звучат като ала-бала, сериозно си обърни внимание и отиди на ендокринолог - това ТСХ задължително трябва да се свали. Спази ли правилата за изследване на пролактин? Инсулинова резистентност нямаш, за Хашимото не може да се каже, защото нямаш изследвани ТАТ и МАТ, но имаш хипофункция на щитовидната. Андростендиона също ти е завишен доста. Абе, иди на добър ендокринолог.
newsm10 newsm10 подкрепям.
След като се изписват хормоните, то е ясно, че имат ефект.
ТСХ-то и Пролактина могат да увредят много други неща, ако не се вземат мерки.
А дали имаш шанс за естествено забременяване-това само лекар може да ти каже, след като се направят и другите изследвания- ЦС, спермограма и т.н.
То с такива стойности и да забременееш естествено е доста рисково според мен.

# 558
Добре,благодаря ви!

Ще видя другата седмица какво ще стане...
Тези изследвания ми ги назначи гинеколог - ендокринолог, при който ходя за пръв път..Предишната гинеколожка ми каза,че нямам проблем, да пробвам да забременея и ако не стане чак тогава да взимам мерки..
Освен,че ще покажа изследванията на този доктор съм решила да отида и специално само на ендокринолог,така че дано се реши моя проблем Cry

# 559
Eli_Beli, ako ne e тайна, кой е лекарят гинеколог - ендокринолог при когото ходиш?
Може и на лични да ми пишеш.

# 560
  • В сърцето на любимия човек
Ели - виждам, че си от София - свържи се с д-р Начев. Имай предвид, че е задължително да ти се направи ехография на щитовидната жлеза и да изследваш останалите щитовидни хормони, за да се изключи автоимунно заболяване. Ако искаш пиши ми на лични, ще ти дам телефона му.
Останалото са ти го написали момичетата.

# 561
Eli_Beli, ako ne e тайна, кой е лекарят гинеколог - ендокринолог при когото ходиш?
Може и на лични да ми пишеш.

Писах ти на ЛС,но и тук ще кажа, може и друг да иска да знае. Д-р Георги Коларов е лекарят, при който бях. Не знам дали е добър,както казах за първи път бях при него,прегледа ме,назначи изследванията и сега се очаква пак да се видим и да каже какво смята. Подозираше инсулинова резистентност, но явно нямам такава. Друг е проблема при мен. Той каза,че търсим причината за СПКЯ, а аз си мислех,че точно СПКЯ е причина за високите стойности на хормоните,странна работа..Нещо като омагьосан кръг е явно newsm78

# 562
Ели - високия пролактин и ТСХ, ако не греша, подтискат овулацията. Ако щитовидната жлеза и хипофизата не функционират както трябва няма как да не възникнат проблеми в цялата ендокринна система, просто всичко е свързано. Затова е необходим добър ендокринолог  Peace

# 563
Благодаря ти за окуражителните думи, ivankaka. Така се измъчих през тези години, а на лекарите като че ли не им се занимава с мен. За толкова време само прегледи и изследвания, а нямам поставена диагноза или поне предположение защо не се получава и само 2 измъчени инсеминации. Сега с предположението за поликистоза съвсем се притесних. Благодаря отново!
ами посети репродуктивна клиника и тая няма да ти губят времето,а ще действат по същество.
Само в началото ходих на обикновен гинеколог и след няколко месеца стана ясно, че не съм за него. От 2010 посещавам специалист по репродуктивни проблеми  Sad  Както и де е, дано при новия доктор нещата да потръгнат.

# 564
  • Пловдив
Здравейте,моля ви за коментар на следното изследване на 3-ти ден от МЦ:

Testosteron   0.08   ng/ml   Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)

17-алфа-ОН progesteron   0,3   ng/ml   Ж(фолик-0.2-1.3,лут.1-4.5,меноп.0.2-0.9),М(0.2-2.3

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 17:08 от kety_2006

# 565
Диваче - на първо четене мога да ти кажа, че TSH ти е високо, макар и в референтните граници. Не е страшно, но трябва да се коригира, за да е под 2 (2.5). Пусни си в някой от следващите дни FT3, FT4, TAT и МАТ и се консултирай с ендокринолог.
Стойностите ти на LH/FSH са подобни на моите и мога да ти кажа как ги коментираха лекарката ми от репродуктивната клиника и ендокринолога др. Начев - ЛХ е ниско, но ако е направена фоликулометрия и е доказана овулация, значи проблема не е в хипофизата и е по-добрият вариант. По принцип съотношението им трябва да е около 1-1.5.
Пролактина ти е екстра
Естрадиола не мога да го коментирам, за мен е добре, но нека още някой коментира резултата.

Моят съвет е да се консултираш с добър гинеколог (а не кварталния такъв) и ендокринолог. Моите първи изследвания бяха много подобни на твоите и загубих 1 година в обикаляне по лекари, според които щом са в референтните стойности, значи няма проблем, но бебето така и не се получава. Накрая посетихме репродуктивна клиника и се оказа, че положението не е трагично, но за тази една година е можело отдавна да вкарам хормоните си в норма.
Съветвам ви да направите и спермограма в репродуктивна клиника, а не в обикновена лаборатория.
Успех и дано скоро се похвалиш с две прекрасни черти на теста за бременност   bouquet

ПП: Докато напиша горния ферман, Шоколадчето ме е изпреварила. Хубаво е, че сте се насочили към клиника, дано има желания резултат!

Пънче-мънче, моля те сподели какво точно са ти казали лекарите, какво ще рече "по-добрия вариант", аз съм с подобни стойности, обиколих 2 клиники по стерилитет и още няколко аг-та и ми казват че хормоните ми са ОК, аз знам, че са в референтни граници, но също знам че при мен това е проблема, отношението при мен е 1:3-ЛХ:ФСХ (2.38лх:6.01фсх-на 3-ти ден от цикъла), с доказана овулация съм и с редовен и нормален цикъл, СГ ни е добра също. Къде да търся проблема, може да ми пишеш и на лични, вече не знам какво да правя?

# 566
"По-добрия вариант" - в смисъл, че имам проследена и доказана овулация, което означава, че проблема не е в хипофизата и не се налага ЯМР и т.н. Според лекарката ми проблемите ми с хормоните ми не са толкова сериозни. Предполагам, че тя изхожда от факта, че сме със сериозен мъжки фактор и вероятността да пристъпим към асистирана репродукция е голяма и съответно - стимулация.
При мен се установи хипофункция на ЩЖ, която можеше за 1 година отдавна да е овладяна, а не експресно да свалям ТСХ. Имам прогестеронова недостатъчност, но лекарката която ми я установи ми изписа Дуфастон от 5-ти до 25-ди ден  Shocked и съответно 3 месеца ми подтискаше овулацията, а когато и казах, че заради Дуфастона нямам овулация искаше да ме стимулира с Клостилбегит  Shocked Ей така в обикаляне по лекари загубих 1 година. А е можело още след първите изследвания да ме прати на ендокринолог.

Ако спермограмата ви е направена в клиника по стерилитет и наистина е ОК и имаш доказана овулация, според мен трябва да провериш проходимостта на тръбите и яйчниковия резерв. За друго не се щам в момента.
Успех   bouquet

# 567
"По-добрия вариант" - в смисъл, че имам проследена и доказана овулация, което означава, че проблема не е в хипофизата и не се налага ЯМР и т.н. Според лекарката ми проблемите ми с хормоните ми не са толкова сериозни. Предполагам, че тя изхожда от факта, че сме със сериозен мъжки фактор и вероятността да пристъпим към асистирана репродукция е голяма и съответно - стимулация.
При мен се установи хипофункция на ЩЖ, която можеше за 1 година отдавна да е овладяна, а не експресно да свалям ТСХ. Имам прогестеронова недостатъчност, но лекарката която ми я установи ми изписа Дуфастон от 5-ти до 25-ди ден  Shocked и съответно 3 месеца ми подтискаше овулацията, а когато и казах, че заради Дуфастона нямам овулация искаше да ме стимулира с Клостилбегит  Shocked Ей така в обикаляне по лекари загубих 1 година. А е можело още след първите изследвания да ме прати на ендокринолог.

Ако спермограмата ви е направена в клиника по стерилитет и наистина е ОК и имаш доказана овулация, според мен трябва да провериш проходимостта на тръбите и яйчниковия резерв. За друго не се щам в момента.
Успех   bouquet

Пънче-мънче, благодаря ти за бързия отговор  Hug
Хм, аз вече си мислех, че само аз се сблъсквам с недоразумения  newsm78/това по отношение на предписания Дуфастон и дните, в които трябва да го приемаш/

А стимулацията за какво ще я правите, за да преодолеете ниското ЛХ или тя е задължителна при асистирана репродукция? А хормонално лечение предписаха ли ти?

# 568
Такаа... излезе и последния хормон  Sad Sad

17-алфа-ОН-прогестерон   H - 4.5      ng/ml     реф. стойности 0,2 - 1,3

Ще припадна още малко Sad  Сега какво излиза,че 17-алфа-ОН-прогестерон и Андростендион са ми доста повишени. Някой може ли да ми каже какво означават тези хормони? Защото останалите, които изследвах знам за какво са, но тези са ми тъмна мъгла,защото за първи път ги изследвам. До колкото знам от надбъбречната жлеза се секретират? За някакво заболяване на надбъбречната жлеза ли може да става дума?

# 569
Здравейте момичета!Аз съм на стимулация с клостил.Днес ми е десети ден от МЦ.Може ли да разчетете изледванията ми-LH-7.33     Estradiol-522.0.Д-р Стаменов не е коментирал нищо,та за това съм се спекла EmbarassedПункцията ми е в понеделник.Успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт