Хормонални изследвания

• 55 296
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Днес си взех
Андростендион:
4.00нг/мл    при Ж: 0.39 - 2.08

Пролактин:
806.6  при Ж: 102 - 496

Прогестерон:
59.22 при Ж: 0.6 - 4.7 фол.ф.   2.4 - 9.4 ов.ф.   5.3 - 86 лут.ф.

Правени са на 23 ден без доказана овулация.

За същия цикъл, но от преди това (3 ден) имам тези:

Prolactin   94.18   mlU/l    Ж(90 - 523)
LH   17.44   IU/l    Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   6.95   IU/l    Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.35   nmol/l    Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13
Testosteron   1.94   nmol/l    Ж(0.18 -2.55)

Бихте ли ми казали много ли са разочароващи? Sad
Чак утре ще ходя на контролен и ще разбера лекарското мнение, но тя още като ми ги пускаше каза, че ако има проблем ще ме прати на ендокринолог...

Както си и мислех...даде ми направление за ендо. Каза само, че хормоните ми имали нужда от регулиране, но нито дали са много зле, дали не... Вие как мислите?

# 541
Денис, как ти се струват тези резултати NA 3ti den, ако  може коментар...
fsh 3  (3,0-12,0)
LH 0.41 (0.8-10.5)
PROLAKTIN 11.07 (1.2-19.5)
ESTRADIOL 32.03 (30-120)
TSETOSTERON 0.56 (<0.6)
TSH 5.91 (0.47-5.0)
FT4 13.69 (8.0-20)

# 542
  • Варна
Здравейте, ето и моите резултати от последните хормони, в настоящия цикъл:

TSH              1.24 (реф. 0.27 - 4.2)
FSH              8.94 (реф. 2.4   - 9.3)
LH                8.23 (реф. 1.9   - 8.0)
Prolactin  237.5    (реф. 90   - 523)

Историята ми до момента е липса на овулация. Установена с фоликулометрия около 13 месеца. Имам стимулация с Клостил бегит веднъж - фоликул имаше само първия месец, след третия месец се сд0бих с киста, във втори и трети месец фоликули нямаше.
Направих си хронология от резултатите от фоликулометриите и виждам, че при цикъл 29 - 30 дни на 8-11 ден има фоликули с адекватен размер за този ден, на 13-14 ден вече ги няма.

Имам ЦС и ехографско на яйчниците, ок са, нормално проходими са и тръбите.
Имах цикли от по 45 дни, при нормална продължителност 30 дни, по този повод са правени тези хормони.

Док не ми даде никаква посока накъде, изписа ми противозачатъчни за да ми се успокояла психиката  ooooh!

Док все казва, че трудно ми намирала яйчниците, назад били, в червата ми имало газове и т.н. Може ли да не е виждала фоликулите?
Ще съм благодарна на коментар, безпристрастен, от Ваша страна, или опит или препоръка за док, който ще обърне внимание на моите болки  Peace

# 543
Здравейте и от мен. Моята история е четири години ходене по лекари с 2 безрезултатни инсеминации. Какво мислите за изследванията ми, направени на 2-ри ден:

ЛХ      7.93   реф. 2.12-10.89
ФСХ   7.18   реф. 3.85-8.78
Е2      111    реф. 24-114

Поликистоза ли е това? Моля за помощ, напълно съм отчаяна вече!

# 544
Мира, защо не потърсиш още едно мнение от друг лекар!  Може да отидеш при репрод. специалист. Те разбират повече, отколкото  обикновените АГ-та.Пиши от кой град си, за да те насочим за някой специалист.Според мен хормоните са ти добре. Не мисля, че е редно да ти изписват противозачатачни.

Освен тези хормони трябва да се пуснат и други като напр. естрадиол, тестостерон, според мен.

# 545
  • В сърцето на любимия човек
E2 е именно естрадиол  Peace
Пламъче - погледни списъка с изследвания от 1 стр. Без да са изследвани поне пакета полови хормони не може да се вадят някакви заключения, дори и от лекар. Отделни хормони се изследват самостоятелно едва след като е установено цялостното състояние.

# 546
Пънче-мънче, имам всички хормони през 2010. Там ЛХ ми е малко над ФСХ и доктора ми каза, че прилича на поликистоза. Имам и много леко завишен андростендион и висок пролактин. Пролактинa лекувам и следя оттогава. ТСХ - 2,35. Останалите хормони и антитела са в норма.

Сега пуснах само 3 хормона. Никой лекар до сега не се е спирал на тази диагноза. Та, новите хормони ми се сториха доста добре, макар ЛХ отново (но още по-малко) да е над ФСХ. Преди нямах овулация, а сега имам. Винаги съм имала хубави доминантни фоликули, но преди не се пукаха. Прегнил 5000 решаваше проблема  Simple Smile
Сега малко ме притесни естрадиола. За втори ден май е висок.

Възможно ли е въпреки това да е поликистоза?
Според натрупания ви опит, момичета, имам ли шанс за инвитро на естествен цикъл?

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 10:06 от пламъче надежда

# 547
  • София
Пламъче надежда, Естрадиола ти е добър. Щом имаш доминантен фоликул, според мен не може да се говори за поликистоза.
Разбира се, че имаш шанс при ин-витро на ЕЦ и според мен 4 години са предостатъчно чакане и е време да започнеш по-сериозните процедури.

# 548
Благодаря ти за окуражителните думи, ivankaka. Така се измъчих през тези години, а на лекарите като че ли не им се занимава с мен. За толкова време само прегледи и изследвания, а нямам поставена диагноза или поне предположение защо не се получава и само 2 измъчени инсеминации. Сега с предположението за поликистоза съвсем се притесних. Благодаря отново!

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 10:10 от пламъче надежда

# 549
  • Варна
Привет, ходих на второ мнение, ок са така хормоните, благодаря Ви за вниманието  Hug

# 550
Здравейте, момичета! Simple Smile

Ето ги и моите хормонални изследвания :

ОГТТ-0,120

Глюкоза - 4.94       mmol/l     реф. стойности - 2.8 - 6.1    
 Глюкоза - 4.4       mmol/l     реф. стойности - 3.5 -7.8
 Инсулин - 6.29       uIU/ml    реф. стойности  -  2.6 - 24.9    
 Инсулин - 19.78       uIU/ml    реф. стойности  -  2.6 - 24.9

TSH - 4.38        uIU/ml реф стойности -     0.27 - 4.2   
 LH - 6.8        U/l    реф. стойности -   2,4 - 12,6    
FSH -  5.9        U/l    реф. стойности -  3,5 - 12,5   
Пролактин - 966        mIU/l     реф. стойности - 102 - 496    
Тестостерон -  1.7  nmol/l     реф. стойности - 0,2 - 2,9   
DHEA-S -  9.2        umol/l    реф. стойности -  4 - 11    
Андростендион - 6.0         реф. стойности - 0,75 - 3,10    

17-алфа-ОН-прогестерон     ng/ml     0,2 - 1,3

Само последния хормон чакам да излезе днес.
Моля за мнения и съвети,защото съм се ошашкала,а чак другата седмица съм на гинеколог и на ендокринолог.
Изследванията ми бяха назначени от гинеколог,заради лека поликистоза на единя яйчник. Каза,че търсим причината за нея,защото преди години пих Ясмин ,спрях го и от тогава никакво лечение. МЦ ми е нередовен,понякога пропуска месец или два и имам наднормено тегло.
Сега от тези изследвания нищо не разбирам,какво ми е всъщност? Инсулинова резистентност? Хашимото? Или просто СПКЯ? Притеснявам се дали ще мога да имам бебче. Все още не сме започнали опити,но в близките 1-2 години смятаме да си направим бебе,но с тези хормони и нередовния цикъл,не знам просто...Наплашила съм се Cry
Трябва ли да се насоча към клиника за стерилитет или да си стоя при моя гинеколог?

Благодаря предварително на тези, които ще се отзоват на моя проблем!

# 551
  • София
Трябва да свалиш ТСХ под 2,5. А също и пролактина. Лекарства ще ти изпишат.

# 552
  • София
Благодаря ти за окуражителните думи, ivankaka. Така се измъчих през тези години, а на лекарите като че ли не им се занимава с мен. За толкова време само прегледи и изследвания, а нямам поставена диагноза или поне предположение защо не се получава и само 2 измъчени инсеминации. Сега с предположението за поликистоза съвсем се притесних. Благодаря отново!
ами посети репродуктивна клиника и тая няма да ти губят времето,а ще действат по същество.

# 553
То че трябва, трябва Grinning Въпросът е дали имам шанс за естествено забременяване,или ще се наложат някакви стимулации? Също така след като на този етап все още не искам бременност, а след 1-2 години(в момента съм на 23 години) ,трябва ли в момента да пия някакви лекарства? Или може да се изчака... Също така ми се иска някакви препарати на билкова основа,има ли такива?

# 554
Eli_Beli, не са ти добре хормоните. Препарати на билкова основа ми звучат като ала-бала, сериозно си обърни внимание и отиди на ендокринолог - това ТСХ задължително трябва да се свали. Спази ли правилата за изследване на пролактин? Инсулинова резистентност нямаш, за Хашимото не може да се каже, защото нямаш изследвани ТАТ и МАТ, но имаш хипофункция на щитовидната. Андростендиона също ти е завишен доста. Абе, иди на добър ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт