Хормонални изследвания

• 55 379
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Здравей, Денис! Днес (3-ти ден от МЦ) правих следните изследвания, повечето от които са готови. На лекар съм чак на 19.07, така че би ли ги коментирала. Притеснява ме високата стойност на FSH.

http://tereros.snimka.bg/trifon-zarezan/nov.764071.30974471.big

Да, само ФСХ е висок
На колко си години?
Ако не е от годините - нещо пречи на О. и ФСХ се форсира за да стимулира образуване на доминантен фоликул
Може да е и нещо инцидентно

Благодаря ти, Денис! На 28 години съм. Не знам дали изобщо имам овулация ( по графика на БТ - май, че няма О.). Февруари месец тази година ходих на фоликулометрия, имах доминантен фоликул, който се развиваше добре, видя се и жълто тяло, прогестерона на седмия ден след О. беше добре. В петък съм на лекар за коментар на тези изследвания, както и за цитонамазка и микробиология. Тогава ще го питам и за овулацията да я проследим.
 А какво може да пречи на О ?
И друго искам да те питам: за Естрадиола - не е ли малко висок? 70.20 pg/ml при референтни стойности за фол. фаза 27 - 122 pg/ml. Да той е в референтните стойности, но четох, че е добре да не надвишава 50pg/ml на 3ти ден от МЦ.
Имам един аборт по желание преди няколко години. Назначени са ми и други изследвания: Анти-овариални антитела, Анти-зона пелуцида антитела, НК клетки и тромбофилия и мутации основен панел. Тези обаче ще са готови по-късно

Чакам и резултатите от Инхибин В и АМН и пак ще те помоля за коментар, може би в понеделник.

Благодаря!

Здравей, Денис! Току-що излезнаха и резултатите за Анти-овариални антитела (AOA), както и Анти-зона пелуцида антитела (AZP). Как мислиш, добре ли са:
                                                                                резултат                        реф. ст-ти
Анти-овариални антитела (AOA)                            1.03 U/ml                       < 10
Анти-зона пелуцида антитела (AZP)                      0.24 U/ml                       < 10

# 376
  • до най-прекрасния мъж
Здравей, Денис,
обещах да докладвам. Днес ходих на скенер. Заключението на доктора е "препоръка за ЯМР". Написал е, че има сянка 2-3 мм и съмнения за пролактином. Каза, че нямам тумор или аденом. Това е засега.

# 377
  • гр. София
Денис, може ли коментар и по моите изследвания? На 25 години съм, изписана ми е Дея след като направих изследванията. Правени са на 3-ти ден.
Благодаря предварително!
Prolactin ( Пролактин ) 369.00 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 – 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 9.67 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 15.31 IU/l  Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 112.80 pmol/l Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone ( Тестостерон ) 1.00 nmol/l  Ж:0.22 - 2.9;
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 5.830 µmol/l       15-44г.Ж<9.85;
AMH ( анти-Мюлеров хормон )   1.32 ng/ml 1.00 - 6.80
Inhibin-B ( Инхибин Б ) 64.7 pg/ml   40 – 200
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон) 1.381 nmol/l  Ж:фол.0.3-2.4;лут.1.8-6.97;мен.0.4
anti Tg ( TAT ) 27.02 IU/ml < 115
anti TPO ( MAT ) 37.47 IU/ml < 34
FT 3 ( свободен Т3 ) 5.05 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 15.30 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.640 mIU/l 0.27 - 4.20

Тези изследвания трябва да погледне специалист по репродуктивна медицина.
Според мен има някакъв проблем с яйчниците
ТСХ е добре, но МАТ са малко завишени - трябва да те видят на УЗ/ ЩЖ/, може да е нещо инцидентно

Има НЯР - но за 25год. нещо не се връзва. Все едно функционира само 1 яйчник или част от яйчник

Моля те, ще чакам да ми пишеш какво са казали лекарите

Денис, днес ходих да ми броят антралните фоликули на 3-ти ден:

Матка в: индиферентно положение
Маточна лигавица: L
Дебелина ( мм ): 6.1
УЗД десен яйчник, брой антрални фоликули: 6
УЗД ляв яйчник, брой антрални фоликули: 4
Ехоразнородна формация ( мм ): 17.0

Лекарката каза, че този резултат според нея не отговарял много много на FSH, inhibin b и Анти-мюлеровия. Но може би ми влияят добре Дхеа, Фертилейда и Овабууста, който пия.
Според теб дали трябва много да се притеснявам от тези резултати?
Записала съм и час при Начев за 16.07 заради МАТ-а.

Горе-долу са добре -оценката на ЯР е комлексна и лекарите трябваше да преценят Simple Smile
Има доста несъответстия и ми е трудна интерпретацията - дано това да е за добро  и по-ниските резултати да не са окончателни Simple Smile

Включи Инозитол и NAC  - влияят на кач-вото на яйцеклетките
Необходим е поне 3 месечен прием - за да се въздейства на яйцеклетките

Здравей Денис, прегледът при Начев мина. Видя ме на ехограф и каза, че няма уголемяване или изменение на ЩЖ. Каза, че МАТ показва, че има възпаление. Не ми предписа нищо, тъй като TSH е в норма - 1,64. Каза, че трябва да го следя на 3 месеца и 45 дни преди АРТ задължително да го изследвам.

# 378
  • до най-прекрасния мъж
Добро утро.
Денис, вчера ходих при гинеколожката, решихме да не правим ЯМР. Така или иначе докторът, който ме гледа на скенера, беше категоричен, че ако има съмнения, то те са за пролактином. Предвид това, което е видял, високият ми пролактин и капчиците от гърдите, това беше неговото заключение. Категорично отрече каквото и да е друго. Ще си пия бромокриптина по направената схема и ще следя пролактина. Ако няма резултат, след месец, ще направим консултация с още един доктор и тогава ще решим дали да се прави ЯМР и как да се промени схемата на лечение.

# 379
Денис, дали би могла да ме упътиш, ако можеш - от кой сайт да си закупя инозитол и в каква разфасовка? Мисля, че ще ми излезе по-евтино, ако си купя отделно инозитол и фолиева, отколкото инофолика.

# 380
  • София
Денис, дали би могла да ме упътиш, ако можеш - от кой сайт да си закупя инозитол и в каква разфасовка? Мисля, че ще ми излезе по-евтино, ако си купя отделно инозитол и фолиева, отколкото инофолика.
Това е сайта, от който си купуваме добавки на изгодни цени и разни др. хубави неща Simple Smile - проверен, много коректен, доставка до БГ 4$
Това е темата:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726443.0
Ако имаш въпроси и нещо те затруднява с поръчката - питай, без да се притесняваш
Инозитол може да си вземеш от сайта, но ФК си купи от БГ - по-добра и на по-ниска цена -  Neopholic meta

# 381
  • София
Здравей, Денис! Днес (3-ти ден от МЦ) правих следните изследвания, повечето от които са готови. На лекар съм чак на 19.07, така че би ли ги коментирала. Притеснява ме високата стойност на FSH.

http://tereros.snimka.bg/trifon-zarezan/nov.764071.30974471.big

Да, само ФСХ е висок
На колко си години?
Ако не е от годините - нещо пречи на О. и ФСХ се форсира за да стимулира образуване на доминантен фоликул
Може да е и нещо инцидентно

Благодаря ти, Денис! На 28 години съм. Не знам дали изобщо имам овулация ( по графика на БТ - май, че няма О.). Февруари месец тази година ходих на фоликулометрия, имах доминантен фоликул, който се развиваше добре, видя се и жълто тяло, прогестерона на седмия ден след О. беше добре. В петък съм на лекар за коментар на тези изследвания, както и за цитонамазка и микробиология. Тогава ще го питам и за овулацията да я проследим.
 А какво може да пречи на О ?
И друго искам да те питам: за Естрадиола - не е ли малко висок? 70.20 pg/ml при референтни стойности за фол. фаза 27 - 122 pg/ml. Да той е в референтните стойности, но четох, че е добре да не надвишава 50pg/ml на 3ти ден от МЦ.
Имам един аборт по желание преди няколко години. Назначени са ми и други изследвания: Анти-овариални антитела, Анти-зона пелуцида антитела, НК клетки и тромбофилия и мутации основен панел. Тези обаче ще са готови по-късно

Чакам и резултатите от Инхибин В и АМН и пак ще те помоля за коментар, може би в понеделник.

Благодаря!

Здравей, Денис! Току-що излезнаха и резултатите за Анти-овариални антитела (AOA), както и Анти-зона пелуцида антитела (AZP). Как мислиш, добре ли са:
                                                                                резултат                        реф. ст-ти
Анти-овариални антитела (AOA)                            1.03 U/ml                       < 10
Анти-зона пелуцида антитела (AZP)                      0.24 U/ml                       < 10

Супер са! Браво!  Hug

# 382
  • София
Здравей, Денис,
обещах да докладвам. Днес ходих на скенер. Заключението на доктора е "препоръка за ЯМР". Написал е, че има сянка 2-3 мм и съмнения за пролактином. Каза, че нямам тумор или аденом. Това е засега.

Не се притеснявай - от лекарствата ще изчезне
Много често се срещат тези пролактиноми 

Ще чакам пак да ми пишеш Simple Smile

# 383
  • София
Денис, може ли коментар и по моите изследвания? На 25 години съм, изписана ми е Дея след като направих изследванията. Правени са на 3-ти ден.
Благодаря предварително!
Prolactin ( Пролактин ) 369.00 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 – 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 9.67 IU/l Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 15.31 IU/l  Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 112.80 pmol/l Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone ( Тестостерон ) 1.00 nmol/l  Ж:0.22 - 2.9;
DHEA-S ( ДХЕА-С ) 5.830 µmol/l       15-44г.Ж<9.85;
AMH ( анти-Мюлеров хормон )   1.32 ng/ml 1.00 - 6.80
Inhibin-B ( Инхибин Б ) 64.7 pg/ml   40 – 200
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон) 1.381 nmol/l  Ж:фол.0.3-2.4;лут.1.8-6.97;мен.0.4
anti Tg ( TAT ) 27.02 IU/ml < 115
anti TPO ( MAT ) 37.47 IU/ml < 34
FT 3 ( свободен Т3 ) 5.05 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 15.30 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.640 mIU/l 0.27 - 4.20

Тези изследвания трябва да погледне специалист по репродуктивна медицина.
Според мен има някакъв проблем с яйчниците
ТСХ е добре, но МАТ са малко завишени - трябва да те видят на УЗ/ ЩЖ/, може да е нещо инцидентно

Има НЯР - но за 25год. нещо не се връзва. Все едно функционира само 1 яйчник или част от яйчник

Моля те, ще чакам да ми пишеш какво са казали лекарите

Денис, днес ходих да ми броят антралните фоликули на 3-ти ден:

Матка в: индиферентно положение
Маточна лигавица: L
Дебелина ( мм ): 6.1
УЗД десен яйчник, брой антрални фоликули: 6
УЗД ляв яйчник, брой антрални фоликули: 4
Ехоразнородна формация ( мм ): 17.0

Лекарката каза, че този резултат според нея не отговарял много много на FSH, inhibin b и Анти-мюлеровия. Но може би ми влияят добре Дхеа, Фертилейда и Овабууста, който пия.
Според теб дали трябва много да се притеснявам от тези резултати?
Записала съм и час при Начев за 16.07 заради МАТ-а.

Горе-долу са добре -оценката на ЯР е комлексна и лекарите трябваше да преценят Simple Smile
Има доста несъответстия и ми е трудна интерпретацията - дано това да е за добро  и по-ниските резултати да не са окончателни Simple Smile

Включи Инозитол и NAC  - влияят на кач-вото на яйцеклетките
Необходим е поне 3 месечен прием - за да се въздейства на яйцеклетките

Здравей Денис, прегледът при Начев мина. Видя ме на ехограф и каза, че няма уголемяване или изменение на ЩЖ. Каза, че МАТ показва, че има възпаление. Не ми предписа нищо, тъй като TSH е в норма - 1,64. Каза, че трябва да го следя на 3 месеца и 45 дни преди АРТ задължително да го изследвам.

Това е чудесно - няма причина да се притесняваш повече Simple Smile
Супер!

# 384
  • гр. София
Благодаря ти много!   bouquet

# 385
Благодаря ти, Денис! Simple Smile

# 386
  • до най-прекрасния мъж
Здравей, Денис,

Не се притеснявай - от лекарствата ще изчезне
Много често се срещат тези пролактиноми 

Ще чакам пак да ми пишеш Simple Smile
Благодаря, Денис!
Задължително ще пиша, надявам се вече следващият път да се похваля с тумбаче Simple Smile.
Хубав ден от мен.

# 387
Денис, благодаря ти, но ми е твърде много времето за доставка от iherb.com. Ще си харесам някой Бг сайт  Hug
Само се чудя по колко на ден да пия - в Инофолик количеството му е 2 г, като се пие по едно саше на ден, а ако го купя като Инозитол, там дават, че дневната доза е 500 мг, т.е. 4 пъти по-малко от съдържанието му в Инофолика. Някакъв съвет?

Последна редакция: чт, 18 юли 2013, 10:10 от Mometo*

# 388
  • София
Mometo* 
Инозитолът се приема за различни неща и дозите респ. са различни
На нас ни е нужен прием по 2 гр - 1 или 2 пъти дневно

Провери в магазините са спортни добавки - там също се предлага

# 389
Денис, може ли коментар! Добре ли са хормоните?

На 3-ден от МЦ:
Лх        - 10.050 (реф. фф 2.4-12.6)
ФСХ    -   5.730  (реф. ФФ 3.5- 12.5)
 Е2      -   41.010 (реф. ФФ 12.5-166)
Инхибин Б - 115 (реф. фф 40-200)

АМХ правен на 14 ден от МЦ 6.28 (реф >0.7)

Общи условия

Активация на акаунт