Хормонални изследвания

• 55 362
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Денис, моля те помагай.
От раждането насам заочна некотрулируем косопад. Постригах се, втривам в косата си ревалид ампули, мажа се с себорал и нищо не помага.
Най-вероятно хормоните ми въобще не са в норма. Предполагам, че тестостерона е скочил. Той и преди ми беше на горна граница, но външно нямам прояви.
Хормони под никаква форма не мога да поемам, защото съм с флеботромбози в левият крак от които скоро няма да се отърва. На терапия със синтром съм, ако това има някакво значение.
Кажи ми има ли смисъл да пускам хормони или да ходя на кожен, че вече не знам какво да правя  newsm78

Направи изследване на Андрогените - поне да знаеш дали в тях е проблема.
Ако не кърмиш, може да пиеш добавки за коса  - витамини, протеини, ЕМК
Ако кърмиш - Омега 3, Коластра, Мултивитамини

# 406
  • София

Здравейте момичета, имала ли някоя от вас подобни резултати?Чета, чета и все на ИЯР ми прилича моята диагноза.След едногодишно лечение на кисти с дуфастон и ясмин и последвала лапароскопия това са ми резултатите:
ЛХ 30,73   Фол - до  12,6 ОВ ДО 95,6 ЛУТ-ДО 11,4 МЕНО ДО 58,5
ФСХ 31,23 ФОЛДО 12,5 ОВ ДО 21,5 ЛУТ ДО 7,7 МЕНО ДО 134,8
ПРОЛАКТИН 116  ЖЕНИ- 72-511
ЕСТРАДИОЛ 16,12 ФОЛ24,5-195 ОВ 66,1-411 ЛУТ40-81 МЕНО < 10-39
ТЕСТОСТЕРОН 0,03 ЖЕНИ 0.06-0.82

Хормоните на щитовидната ми жлеза са в норма, а гинекологът ми е на мнение, е е в следствие на кистите, които пак си се появяват в момента, в който спра контрацептивите.
Имам час за др.Стаменов но за 21.10.2014г.  #Cussing out  #Cussing out Насочила съм се към Шумен др.Димов посоени са като партньори на др.Стаменов.

съжалявам, ако се повтарям......притеснено ми е, да не кажа отчаяно.Искам да имам дете  Cry

На кой ден от МЦ са направени?
Дай да видя хормоните на ЩЖ / + ТАТ и МАТ/

# 407
Не са правени по време на месечен цикъл, а при липсващ такъв и наличие на кисти.
TSH  0.87 ref - 0.27-4.2
FT4 15.76 ref - 10-25
FT3 4.36 ref 2.8-7.1
DHEA-S    3.75 REF 1.8-7.7 MENO - 0.5-2.6

Преди три дни приключих отново с Дуфастона и ще пусна на трети ден от МЦ /ако имам такъв/.Искам да изследвам и Андростендион, но не зная той кога се пуска?!
Според Олимед Варна  при тези резултати съм в менопауза и ми предложиха хормони за поддържаща терапия,  диагноза която гинеколога ми отхвърли категорично, но е факт, че вече пети месе месец пия Ясмин и при спирането му кистите са си тук.

# 408
  • София
Не са правени по време на месечен цикъл, а при липсващ такъв и наличие на кисти.
TSH  0.87 ref - 0.27-4.2
FT4 15.76 ref - 10-25
FT3 4.36 ref 2.8-7.1
DHEA-S    3.75 REF 1.8-7.7 MENO - 0.5-2.6

Преди три дни приключих отново с Дуфастона и ще пусна на трети ден от МЦ /ако имам такъв/.Искам да изследвам и Андростендион, но не зная той кога се пуска?!
Според Олимед Варна  при тези резултати съм в менопауза и ми предложиха хормони за поддържаща терапия,  диагноза която гинеколога ми отхвърли категорично, но е факт, че вече пети месе месец пия Ясмин и при спирането му кистите са си тук.

Колко са големи тези кисти? Изследванията не показват да има кисти, а че яйчниците не функционират в момента - естрадиола и тестостерона са ниски
Трябват още изследвания за да се разбере къде точно е проблема.
Посети клиника по Стерилитет

ТСХ е супер
Андростендион - няма значение деня от МЦ
17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

ПП. Да не би да имаш ПКЯ?

# 409
Точно в такава клиника имам час на 29.07. в Шумен Св.Иван Рилски.Имам поликстозни яйчници от две години "лекувам" с Ясмин.В момента, в който го спра и кистите са факт, голимената им варира от 3,5 до 7мм.Всяка година правя С125, в норма е.Но много  ме стресираха в Олимед и те са клиника за репродуктивно здраве, видяха резултатате и поставиха диагноза изчепрат яйчников резерв.

# 410
  • София
Точно в такава клиника имам час на 29.07. в Шумен Св.Иван Рилски.Имам поликстозни яйчници от две години "лекувам" с Ясмин.В момента, в който го спра и кистите са факт, голимената им варира от 3,5 до 7мм.Всяка година правя С125, в норма е.Но много  ме стресираха в Олимед и те са клиника за репродуктивно здраве, видяха резултатате и поставиха диагноза изчепрат яйчников резерв.

Първо трябва да се излекуват ПКЯ - за това си има причина и тя трябва да се открие и лекува и след това да се преценява ЯР - по брой антрални фоликули и MOD  на 2-3 ден от МЦ, Инхибин Б и АМХ

# 411
  • гр. София
Денис, какво е MOD?  newsm78

# 412
  • София

Среден овариален диаметър
При MOD<20,6 мм има голяма вероятност за Намален ЯР

# 413
  • гр. София
Това не са ми го мерили. Ще взема да си го поискам.  Simple Smile

# 414
Благодаря ти Денис  bouquet
 Внесе яснота  в главата ми вече зная какво да търся.
И МОД ще добавя към изследванията, дано имам МЦ.

# 415
  • София
За MOD - когато се броят Антр. фоликули, лекарите правят и това замерване, но може и да не го споменат, ако всичко е ОК. Simple Smile

# 416
  • гр. София
Да, при мен не са го споменали.  Sad

# 417
  • София
Да, при мен не са го споменали.  Sad

... което означава, че всичко е ОК Simple Smile

# 418
Денис, моля те помагай.
От раждането насам заочна некотрулируем косопад. Постригах се, втривам в косата си ревалид ампули, мажа се с себорал и нищо не помага.
Най-вероятно хормоните ми въобще не са в норма. Предполагам, че тестостерона е скочил. Той и преди ми беше на горна граница, но външно нямам прояви.
Хормони под никаква форма не мога да поемам, защото съм с флеботромбози в левият крак от които скоро няма да се отърва. На терапия със синтром съм, ако това има някакво значение.
Кажи ми има ли смисъл да пускам хормони или да ходя на кожен, че вече не знам какво да правя  newsm78
денис това е по моята специалност и даваш много правилен съвет.Ако не кърми, може да започне с Масло от вечерна иглика prim oil на капсули 2х2, за да регулира хормоналният баланс - съдържа Омега 6, линоленова- алфа и гама киселини.Ще успокои  гърдите след раждане(масталгия)-също. Ще върне нормалният баланс на кожата и на скалпа..Успех!

Направи изследване на Андрогените - поне да знаеш дали в тях е проблема.
Ако не кърмиш, може да пиеш добавки за коса  - витамини, протеини, ЕМК
Ако кърмиш - Омега 3, Коластра, Мултивитамини

# 419
момичета  моля за коментар  ,днес си пуснах   TSH - 0.23

досега ми е бил  около  1    и малко се притесних  като видях резултата  .

Общи условия

Активация на акаунт