Хормонални изследвания

• 55 285
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • до най-прекрасния мъж
Аз днес бях при гинеколожката, за да й покажа следните изследвания (последните 2 показателя липсват, защото не бяха готови, когато подготвях файла, но иначе са съвсем в норма) и тя нещо се шашна с този пролактин. Аз бях супер доволна от резултатите, а тя яко се притесни. Изписа ми бромокриптин и иска септември да правя снимка на главата.
Първо може ли да ми кажете бромокриптин как действа и има ли много странични ефекти.
второ - тя сега е сигурна, че проблемите с цикъла са от това, а все пак завишаването е леко.
............
Здравей,
преди месец ми откриха висок пролактин. И моят не е супер висок 35 единици при норма от 3 до 23, но започнах лечение. Пия бромокриптин вече 20 дни. Даже от днес намалявам дозата на вечерния прием - пия го по схема. Правих скенер на главата, показа пролактином 2/3 мм. Рентгенологът каза, че не е страшно, стопява се с лекарства, такова нещо не се оперира, защото само си се резорбира - това ме успокои много. Гинеколожката ми каза същото.
Не знам доколко пречи на О, но истината е, че вече година и половина опитваме за бебче и не става, явно пречи доста. Всички други изследвания ми бяха в норма.
Като странични ефекти - първите 3-4 дни имах ужасно главоболие, но го отдавам на притеснението от очакването на скенера. След това спря и нямам абсолютно никакви нежелани реакции на организма. Поболява ме глава от време на време, но основно при стрес и напрежение.
В течение на лечението проверявах дали имам секреция от гърдите. Първо спря от едната, а сега нямам секреция и от двете. Много съм щастлива.
Дано и бебчо дойде скоро.
Успех и не се стряскай, няма нищо страшно.  Hug

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 20:57 от blue.angel

# 466
  • гр. София
Здравей Денис, искам да те попитам за Metfogammata дали влияе на ФСХ, че нещо не мога да разбера на какво влияе? Можеш ли да ми кажеш и коя е най-добрата Дхеа-Б на пазара и по колко мг е добре да се приема, че мнението е различно на 2-ма лекаря и немога да реша по колко да пия.
Благодаря ти предварително!

# 467
  • София
Здравей Денис, искам да те попитам за Metfogammata дали влияе на ФСХ, че нещо не мога да разбера на какво влияе? Можеш ли да ми кажеш и коя е най-добрата Дхеа-Б на пазара и по колко мг е добре да се приема, че мнението е различно на 2-ма лекаря и немога да реша по колко да пия.
Благодаря ти предварително!

Влияе чрез инсулина -  в случая инсулин-зависимо намаление на FSH -или нормализира стойностите му.

ДХЕА се приема само по предписание на лекар
Добра форма е 7-Keto DHEA - започва се с минимална доза /25мг/

# 468
момичета  моля за коментар  правих АМХ   - 1,1 добре ли е ?

# 469
  • гр. София
Дай референтните граници и мерните единици.  Mr. Green
Най-добре се запълва картинката ако ни кажеш и ФСХ, ЛХ и Е2 колко са. Имаш ли и инхибин?

# 470
Здравей, Денис! Бях ти писала за коментар преди няколко дни, но не бяха готови всички резултати ( за AMH и Inhibin B ). Вече са готови и искам да те помоля да ги погледнеш. Благодаря!   

AMH                                            1.5 ng/ml            N > 0.7 ng/ml; Bord. 0.3 - 0.7

Inhibin B                                    48 pg/ml            > 45

FT4                                            11.59 pmol/l    7.5 ÷ 21.0

Тиреотропен хормон (TSH)    1.86 μIU/ml    0.34 ÷ 5.60

LH                                            6,00 mIU/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
                                                                        лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.20-12.86 mIU/ml
                                                                        овулаторна фаза - 19.18-103.03 mIU/ml
                                                                        менопауза - 10.87-58.64

FSH                                            13.58 mIU/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 3.85-8.78 mIU/ml
                                                                        лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.79-5.12 mIU/ml
                                                                        овулаторна фаза - 4.54-22.51 mIU/ml
                                                                        менопауза - 16.74-113.59

Prolactin                                    11.67 ng/ml    преди менопауза: 3.34-26.72 ng/ml
                                                                        след менопауза: 2.74-19.64

Estradiol (E2)                            70.20 pg/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 27-122 pg/ml
                                                                        лутеална фаза: (19-23 ден) - 49-291 pg/ml
                                                                        овулаторна фаза (12-14 ден) - 95-433 pg/ml
                                                                        менопауза - < 40

Анти-тиреоглобулин (TAT)    14.0 IU/ml    N < 100 U/ml, Bord 100-150 U/ml, Pos > 150 U/ml

FT3                                            4.86 pmol/l    3.8 ÷ 6.0

Анти-TPO (MAT)                    <0.1 IU/ml    N<50; Bord 50-75;

DHEA-S                                    8.30 μmol/l    0.49 ÷ 10.60

Здравей, Денис. Горния цитат са резултатите от изследване на хормоните ми на 3ти ден от МЦ миналия месец. ФСХ беше доста завишен, което много ме беше притеснило. Док каза да проследим нивата на ФСХ, ЛХ и Естрадиол(Е2) в следващите 3 цикъла.

Току-що излезнаха резултатите ми за този МЦ. Правени са отново на 3ти ден:

FSH                       6.79             фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 3.85-8.78 mIU/ml
                                                  лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.79-5.12 mIU/ml
                                                  овулаторна фаза - 4.54-22.51 mIU/ml
                                                  менопауза - 16.74-113.59 mIU/ml

LH                       4.57             фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
                                                  лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.20-12.86 mIU/ml
                                                  овулаторна фаза - 19.18-103.03 mIU/ml
                                                  менопауза - 10.87-58.64 mIU/ml

Estradiol (E2)       63.4             фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 27-122 pg/ml
                                                  лутеална фаза: (19-23 ден) - 49-291 pg/ml
                                                  овулаторна фаза (12-14 ден) - 95-433 pg/ml
                                                  менопауза - < 40 pg/ml

Как ти се струват, какво е твоето мнение?
Виждам , че съотношението между ЛХ и ФСХ не е 1, но все пак съм много доволна и малко се поуспокоих, но пък ми идват и едни черни мисли, да не би пък днешния резултат да е инцидентен. Но ще видим какво ще покажат изследванията и в следващите два цикъла.

Имам изписани и следните добавки:
Pregnacare Plus x 1
Omega 3 Doppel Herz x 1
Neopholic meta tab. 0.4 mg x 1
Vit."E" caps. 400IU GNC x 1
Antoixidant strong Walmark x 1
Selen Walmark tab. 100mcg x 1

както и  Metfogamma tab. 500 2x1, но ги пия само от пет дни. Може ли те да са повлияли на нивото на ФСХ и ЛХ според теб?
Също така пия и Вибрамицин, че лекуваме стара хламидия при съпруга ми, но аз изрично се обадих да попитам доктора дали антибиотика няма да повлияе на изследването, и той каза, че няма да се повлияе.

Благодаря ти , Денис!

# 471
  • София
macherie

Браво! - хормоните сега са супер, ФСХ е малко повишен, но не е проблем.
Толкова бързо добавките не може да окажат влияние на МЦ и хормоните.
Или е било нещо инцидентно с ФСХ или има нещо, което от време на време потиска О и е причина за повишаване на ФСХ /лекар трябва да прецени/

Изписаните препарати са добри - пий си ги, те само ще помогнат / браво на лекаря ти Simple Smile/

# 472
macherie

Или е било нещо инцидентно с ФСХ или има нещо, което от време на време потиска О и е причина за повишаване на ФСХ /лекар трябва да прецени/

Изписаните препарати са добри - пий си ги, те само ще помогнат / браво на лекаря ти Simple Smile/

Денис,  newsm20

А кое, според теб може да потиска О? Какви изследвания да направя?
Правила съм следните изследвания - хормони; FT3, FT4, TSH, TAT, MAT, Анти-кардиолипин IgG (aCl-IgG), Анти-кардиолипин IgM (aCl-IgM), Анти-b2GPI-IgG, Анти-b2GPI-IgM,  Анти-овариални антитела (AOA),  Анти-зона пелуцида антитела (AZP), тромбофилия - Основен панел - фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>A), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T). Всички са в норма.
Имам ЦС - проходими тръби, обаче двурога матка (септума е малък).
Имам изследване и на NK клетки, което показва завишени НК клетки:

1. Обща популация на Т-лимфицити: норма                                     70%         реф. ст-ти    67% - 76%
2. Субпопулация на NK клетки (CD 3- CD16+ 56+): леко повишен  17,8%        реф. ст-ти    2% - 15%

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 14:08 от macherie

# 473
  • Бг
denis_d, привет. По препоръка на д-лр Владимиров изследвах имунореактивен инсулин и ОГТТ. Моля за коментар на резултатите им.

ОГТТ -     0 мин.    -  5.2 mmol/l     Референтни граници  - 2.8 - 6.1
         -   60 мин.    -  6.6 mmol/l                                          - до  8.9
         - 120 мин.    -  5.4 mmol/l                                          - до  7.8

Инсулин /IRI/  -     0 мин.       - 16.57 uIU/l   Референтни граници -  2.0 - 22.0
                       -   60 мин.       - 86.69 uIU/l          60-мин.
                       - 120 мин.       - 54.57 uIUl/l        120-мин.

Захарта е добре, но ме притеснява покачването на инсулина, дали е нормално. За 60 мин. и 120 мин. нямам референтни граници дадени, а и не знам дали не са същите като на 0 мин.

Благодаря ти за отделеното внимание   bouquet.

# 474
  • София
denis_d, привет. По препоръка на д-лр Владимиров изследвах имунореактивен инсулин и ОГТТ. Моля за коментар на резултатите им.

Инсулин /IRI/  -     0 мин.       - 16.57 uIU/l   Референтни граници -  2.0 - 22.0

Захарта е добре, но ме притеснява покачването на инсулина, дали е нормално. За 60 мин. и 120 мин. нямам референтни граници дадени, а и не знам дали не са същите като на 0 мин.

Имаш ИР
Не е страшно - трябва ти диета, малко медикаменти и малко добавки /Инозитол, Хром и т.н./

# 475
  • София
macherie

Денис,  newsm20

А кое, според теб може да потиска О? Какви изследвания да направя?
Правила съм следните изследвания - хормони; FT3, FT4, TSH, TAT, MAT, Анти-кардиолипин IgG (aCl-IgG), Анти-кардиолипин IgM (aCl-IgM), Анти-b2GPI-IgG, Анти-b2GPI-IgM,  Анти-овариални антитела (AOA),  Анти-зона пелуцида антитела (AZP), тромбофилия - Основен панел - фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>A), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T). Всички са в норма.
Имам ЦС - проходими тръби, обаче двурога матка (септума е малък).
Имам изследване и на NK клетки, което показва завишени НК клетки:

1. Обща популация на Т-лимфицити: норма                                     70%         реф. ст-ти    67% - 76%
2. Субпопулация на NK клетки (CD 3- CD16+ 56+): леко повишен  17,8%        реф. ст-ти    2% - 15%

Лекар трябва да прецени  Simple Smile
Ако само един път си засякла висок ФСХ - приема се за инцидент, не бързай да се притесняваш
АКо има проблем с О. - тогава се търси причината

# 476
Денис, само да ти се похваля. От десетина дни ползвам шампоана ревалид, заедно с ампулите и косопада спадна наполовина.

# 477
  • София
Денис, само да ти се похваля. От десетина дни ползвам шампоана ревалид, заедно с ампулите и косопада спадна наполовина.

Браво!  Hug
Ревалид е много хубава серия
Сега трябва да започнат да излизат нови косми и да се сгъсти косата. Това става бавно и трябва търпение.
Може да пиеш Биотин /2000мкг/ той стимулира растежа, косата ще расте по-бързо.
След като си доволна от Ревалид - при теб много добър ефект ще имат АКиселините / може да си вземеш някакъв протеин за пиене/

# 478
Ще си взема. Благодаря ти  Hug

# 479
  • Бг

Имаш ИР
Не е страшно - трябва ти диета, малко медикаменти и малко добавки /Инозитол, Хром и т.н./

denis, благодаря ти. А за тази инсулинова резистентност ще трябва да се консултирам с ендокринолог, нали ?

Общи условия

Активация на акаунт