Хормонални изследвания

• 55 264
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Моля за коментар:
LH 3,79   фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
FSH 19,62 фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 3.85-8.78 mIU/ml
Prolactin 20,88 преди менопауза: 3.34-26.72 ng/ml
Estradiol (E2) 29,00 фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 27-122 pg/ml
DHEA-S 7,40           0.49 ÷ 10.60
Пуснала съм и АМХ и Инхибин Б ,но не са готови още.
Каква може да е причината за високото ФСХ?По принцип имам лека поликистоза и нередовен цикъл. Peace

# 586
Аз днес бях при д-р Лазарова заради високия пролактин.Самата лекарка е изключително симпатична и вдъхваща доверие. Възхитена съм от отношението й.
Тя малко се изсмя на предписаното от гинеколога лечение с Бромкриптин, защото не бил толкова висок. Както кикимото писа, при не много високи стойности, нужно било 3 поредни дни да се изследва, за да е съвсем достоверно и да се прибегне до лекарството. Тя обаче иска Начев да ме види на ехо за щитовидната жлеза. TSH е 1, не знам защо се усъмни нещо. Май на пипане й се стори увеличена  Thinking

Бромкриптина нали не е добре да се спира рязко? Тя нищо не каза по въпроса. Само каза да го спирам.

# 587
  • София
Моля за коментар:
LH 3,79   фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
DHEA-S 7,40           0.49 ÷ 10.60
Каква може да е причината за високото ФСХ?По принцип имам лека поликистоза и нередовен цикъл. Peace

За ФСХ - може да е нещо инцидентно, може да е и от ПКЯ
На колко си год,?

# 588
  • София
Аз днес бях при д-р Лазарова заради високия пролактин.Самата лекарка е изключително симпатична и вдъхваща доверие. Възхитена съм от отношението й.
Тя малко се изсмя на предписаното от гинеколога лечение с Бромкриптин, защото не бил толкова висок. Както кикимото писа, при не много високи стойности, нужно било 3 поредни дни да се изследва, за да е съвсем достоверно и да се прибегне до лекарството. Тя обаче иска Начев да ме види на ехо за щитовидната жлеза. TSH е 1, не знам защо се усъмни нещо. Май на пипане й се стори увеличена  Thinking

Бромкриптина нали не е добре да се спира рязко? Тя нищо не каза по въпроса. Само каза да го спирам.

Консултирай се с д-р Начев, много добър специалист е.
УЗ на ЩЖ ти е само от полза, нека да ти я погледнат

# 589
Моля за коментар:
LH 3,79   фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
DHEA-S 7,40           0.49 ÷ 10.60

За ФСХ - може да е нещо инцидентно, може да е и от ПКЯ
На колко си год,?

Denis, аз много се притесних  и на своя глава днес пуснах в друга лаборатория.Резултата- ФСХ 4,87 реф.ст-ти (фол.2.4-9.3).
Това ФСХ ми е правено многократно преди,никога не е имало проблем.На 28 год.съм.Първото изследване е на 3-ти ден от МЦ ,а второто на 4-ти.Точно 24 часа разлика.
Мислиш ли ,че е грешка?

# 590
Тя малко се изсмя на предписаното от гинеколога лечение с Бромкриптин, защото не бил толкова висок.

Колко е твоя? И аз съм в отбора с висок и Бромкриптин  Sad
Досега се въздържах да пиша и чета....

# 591

denis_d, благодаря ти   bouquet

Тя малко се изсмя на предписаното от гинеколога лечение с Бромкриптин, защото не бил толкова висок.

Колко е твоя? И аз съм в отбора с висок и Бромкриптин  Sad
Досега се въздържах да пиша и чета....

Пролактинът ми беше 541 при реф. горна граница 496.
Миналата седмица вече го бях смъкнала на 296.
Тя сподели и с Начев, че са ми предписали Бромкриптин при не особено завишени стойности и той се изсмя по телефона.

# 592
  • Бг
denis_d, привет. По препоръка на д-лр Владимиров изследвах имунореактивен инсулин и ОГТТ. Моля за коментар на резултатите им.

ОГТТ -     0 мин.    -  5.2 mmol/l     Референтни граници  - 2.8 - 6.1
         -   60 мин.    -  6.6 mmol/l                                          - до  8.9
         - 120 мин.    -  5.4 mmol/l                                          - до  7.8

Инсулин /IRI/  -     0 мин.       - 16.57 uIU/l   Референтни граници -  2.0 - 22.0
                       -   60 мин.       - 86.69 uIU/l          60-мин.
                       - 120 мин.       - 54.57 uIUl/l        120-мин.

Захарта е добре, но ме притеснява покачването на инсулина, дали е нормално. За 60 мин. и 120 мин. нямам референтни граници дадени, а и не знам дали не са същите като на 0 мин.

Благодаря ти за отделеното внимание   bouquet.

Имаш ИР
Не е страшно - трябва ти диета, малко медикаменти и малко добавки /Инозитол, Хром и т.н./

denis, благодаря ти. А за тази инсулинова резистентност ще трябва да се консултирам с ендокринолог, нали ?

Да, с Ендокринолог
Пиши ми какъв е коментара на лекаря и какво ти е назначил

denis_d, преди малко се връщам от консултация с ендокринолог. Докторката ми каза същото лека форма на инсулинова резистентност. Каза ми диетка + движение и ми изписа Глюкофаж 1000 по схема. За кръвната захар каза, че е в нормални граници, но може и да се свали малко. Назначи ми изследвания на ТАТ и МАТ. Другата седмица ще се видим отново с нея за изследванията.

Сега започна да ме тресе треската, че наближава времето за ин витро процедурата, а съм се ошашкала яко. А така ми се иска всичко да приключи с успешен край.

# 593
  • София
Alexa_a
ИР при теб е много слабо изразена, не се притеснявай - няма да попречи на процедурата
Стискам палци за най-щастливия край  Peace

# 594
Здравейте момичета,

Ходих на ендокринолог (д-р Цинликов в Плевен - много е внимателен, горещо го препоръчвам). Той ме прати да изследвам fT4. Стойността на хормона е 12,73. Какво мислите?

Работя за бебче. Първите изследвания ми показа висока стойност на TSH - 3,2.

# 595
  • В сърцето на любимия човек
Какви са референтните стойности и изследвала ли си ТАТ/МАТ?
Така, както си ги написала, ако референтните граници на fT4  са долна -12, горна -24, показва хипофункция на ЩЖ, но трябва да се изследват и антитела, за да се установи дали не става дума за автоимунен процес.

# 596
Момичета, надявам се някой да ми помогне  Simple Smile
Трябва да пускам TSH, TAT, MAT и пролактин. В същото време пия витамини и минерали /в които се съдържа и йод/, Ранитидин и Афламил. Гинеколога ми е в болничен и не мога да се консултирам с него. Дали тези лекарства биха повлияли на резултатите?

# 597
Три поредни дни изследвах пролактин, за да видим дали е висок, защото предният месец беше малко над нормата. Този месец е ок. При рефер.стойности 86-612, той се движи между 300-400.

Андростендиона ми е: 3,20 при реф.ст. 0.39-2.08

DHEA-S   :                    16.52 при реф.ст. 1.8- 7.7

Предполагам не са добре. Направлението ми още си важи за ендокринолога, но тя тази седмица е отпуска. А от другата аз няма да съм вече в града и близките 3-4 месеца няма да се връщам. Ако й се обадя другата седм. дали ще ми направи консултация по телефона?! Sad Или да търся друго ендо в новия град.
Предписа ми преди десетина дни метфогама и си я пия по  половин хапче сутрин и вечер.

# 598
Може ли коментар на изследванията ми? На трети ден са правени, след дуфастон за предизвикване на М.

TSH         2.6        mlU/ml      0.38-4.31    
Тестостерон         2.8        nmol/L      Ж 0.32-2.6    
FSH         2.47 3- ти ден        IU/L      жени фол.фаза 4.5-11
LH         1.53 3- ти ден        IU/L      жени фол.фаза 1.7-13.3

Благодаря предварително   bouquet

# 599
  • до най-прекрасния мъж
Денис, здравей!
Днес бях на контролно изследване за пролактина. Паднал е до 22 при референтни граници 3-23,5. Гинеколожката ми каза да си пия по 1/4 бромокриптин до забременяване. От месец съм на тази доза, започнах от 3/4 на ден преди три месеца, после на 1/2 и сега ми е минимална. Хубавото е, че и раничката, която ми откри и тушира преди 6 месеца, вече е напълно здрава. Сега очакваме бебчо с усмивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт