Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 66~

• 27 858
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Деми,  Hug можеш да ме наричаш Рая, приятно ми е.   friendship

# 361

Скрит текст:
по коя версия - турската или бг
Турска Peace

# 362
  • Под Сините камъни
давай да я видим тази рецепта  Peace
само ако кажеш че опита курабиите ми... Joy
Да даже сега имам от тях вкъщи  Peace.
Романтичка и аз съм отгоре с горе долу толкова кила.След раждането на синчето и неможах да отслабна.Да не казвам че навремето бях и 48 кила  ooooh!

# 363
рецептата е от ТУК ,но е много стара и не мога да цитирам момичето което я е публикувало Peace

Прекрасни са
ОПИТАЙТЕ  Hug

Бисквитки с шоколадови парченца

Скрит текст:
Продукти:
1 голямо пакетче масло /250г/ - може да се замени и с маргарин, същото количество.
1 ч. чаша кафява захар
1/2 ч. чаша бяла захар
2 яйца
1/2 ч. лъжичка хлебна сода
брашно /около 400-500г/ за меко тесто
1 ч. чаша счукани орехи - по желание, става и без тях
100 г черен шоколад, натрошен на малки парчета /внимание да не е смлян/

Приготвяне: в дълбока купа разбивам яйцата и добавям двата вида захар, като непрекъснато бъркам докато се стопи. Прибавям омекналото масло и бъркам внимателно, да не се пресече. Бъркам сместта, докато стане кремообразна и прибавям содата. Обърквам и започвам да прибавям брашното постепенно, като целта ми е да получа меко маслено тесто. В готовото тесто прибавям орехите и шоколадовите парченца и омесвам да се разпределят равномерно. Оставям тестото за 20 минути в хладилника, да се стегне леко, за да се оформят по-лесно бисквитите. Оформям малки сплеснати бисквитки, подобни на кюфтенца и ги слагам в тава / няма нужда да се намаслява/. Пека в предварително загрята на около 200 градуса фурна, докато се зачервят.

Тези бисквити стават подобни на традиционните български курабии, но са по вкусни, според мене, заради кафявата захар. Тя им придава лек карамелен вкус. Оригиналната рецепта е с рядко, тип палачинково тесто, но тогава са много мазни. Повечето брашно е побългаряване, успешно според мен.
Аз слагам по-малко бяла захар, защото иначе стават доста сладки. Интересното е че като се пекат, шоколадовите парченца остават цели. Бяха ми изпратили от САЩ пакет парченца, няма разлика от черния шоколад, който се намира на нашия пазар, само трябва да се натроши.
Другото специфично е, че колкото повече се пекат, толкова по-твърди остават после. Аз ги правя по-запечени и съответно по-твърди, така ги харесвам. Но така издържат поне 1 месец, затворени в тенекиена кутия. Ама кой ти ги чака 1 месец.  За да са по-трайни, не трябва да се слагат орехи. Иначе ядките гранясват сравнително бързо - до 10 дни.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 16:16 от anilevI

# 364
Ох ти за 56 се притесняваш,а аз съм с 10 килца отгоре  ooooh! А като се сетя преди и 53 бях,ех хубави време бяха  Laughing

аз трябва да сваля 4 кг. през седмицата , когато съм на работа спазвам някакъв режим ( е , разбира се освен като влизам във форума  Laughing) , но събота и неделя   food002 наваксвам

# 365
Иве,  Hug
Скрит текст:
Благодаря за рецептата. Аз преди ги правех по различен начин, но този път ще пробвам така. Да видим какво ще стане.  Peace

# 366
Илди  Hug, Рени,  HugРая,  Hug Ирка,  Hug Вяра,  Hug Релаксче Hug

# 367
Деми,  Hug можеш да ме наричаш Рая, приятно ми е.   friendship

Мараба Рая   bouquet, а по въпроса за фемир колкото повече , толкова по-добре , така че публикувай наволя

# 368
Ох ти за 56 се притесняваш,а аз съм с 10 килца отгоре  ooooh! А като се сетя преди и 53 бях,ех хубави време бяха  Laughing
ама ако скоро си имала бебче е обеснимо  Peace

аз качих с 1ви номер 10 кила и незнайно как ги смъкнах суоер бързо,ама с 2ри номер бях 13 и чок зор видях.....за моите 171см...56 са ми пирфектни  Flutter

Пепи и аз съм била 48кг...беше страшно положението кокал с кожа Rolling Eyes

# 369
Дзверче,   bouquet много е вкусна тортичката.  Heart Eyes

# 370
Илди  Hug, Рени,  HugРая,  Hug Ирка,  Hug Вяра,  Hug Релаксче Hug

тука не си виждам името  Laughing, ама си взимам

# 371
  • Под Сините камъни
Скрит текст:
рецептата е от ТУК ,но е много стара и не мога да цитирам момичето което я е публикувало Peace

Прекрасни са
ОПИТАЙТЕ  Hug

Продукти:
1 голямо пакетче масло /250г/ - може да се замени и с маргарин, същото количество.
1 ч. чаша кафява захар
1/2 ч. чаша бяла захар
2 яйца
1/2 ч. лъжичка хлебна сода
брашно /около 400-500г/ за меко тесто
1 ч. чаша счукани орехи - по желание, става и без тях
100 г черен шоколад, натрошен на малки парчета /внимание да не е смлян/

Приготвяне: в дълбока купа разбивам яйцата и добавям двата вида захар, като непрекъснато бъркам докато се стопи. Прибавям омекналото масло и бъркам внимателно, да не се пресече. Бъркам сместта, докато стане кремообразна и прибавям содата. Обърквам и започвам да прибавям брашното постепенно, като целта ми е да получа меко маслено тесто. В готовото тесто прибавям орехите и шоколадовите парченца и омесвам да се разпределят равномерно. Оставям тестото за 20 минути в хладилника, да се стегне леко, за да се оформят по-лесно бисквитите. Оформям малки сплеснати бисквитки, подобни на кюфтенца и ги слагам в тава / няма нужда да се намаслява/. Пека в предварително загрята на около 200 градуса фурна, докато се зачервят.

Тези бисквити стават подобни на традиционните български курабии, но са по вкусни, според мене, заради кафявата захар. Тя им придава лек карамелен вкус. Оригиналната рецепта е с рядко, тип палачинково тесто, но тогава са много мазни. Повечето брашно е побългаряване, успешно според мен.
Аз слагам по-малко бяла захар, защото иначе стават доста сладки. Интересното е че като се пекат, шоколадовите парченца остават цели. Бяха ми изпратили от САЩ пакет парченца, няма разлика от черния шоколад, който се намира на нашия пазар, само трябва да се натроши.
Другото специфично е, че колкото повече се пекат, толкова по-твърди остават после. Аз ги правя по-запечени и съответно по-твърди, така ги харесвам. Но така издържат поне 1 месец, затворени в тенекиена кутия. Ама кой ти ги чака 1 месец.  За да са по-трайни, не трябва да се слагат орехи. Иначе ядките гранясват сравнително бързо - до 10 дни.
Иве ще се пробва тая рецепта  Peace обезателно.А за килата за моя ръст 48 кила си бяха супер.Ама бяха добри времена.Аз със 1 номер качих 25кг  Mr. Green.6 месеца след раждането бях 50кг.С 2 номер качих 20кг.ама имам да свалям още Mr. Green,ама не искат да мърдат и това е

# 372
тука в нас тряа кобри да се слагат за да остене нещо сладичко  Joy всичко се изяжда на момента  Peace

# 373
# 374

аз трябва да сваля 4 кг. през седмицата , когато съм на работа спазвам някакъв режим ( е , разбира се освен като влизам във форума  Laughing) , но събота и неделя   food002 наваксвам
Добре че не се вълнувам от тия сваляния и диети вече Laughing

Общи условия

Активация на акаунт