Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 66~

• 27 854
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
сори за тъпия въпрос ,ама защо на някой туйтовете има синио кръгло кво ш рече туй  newsm78

# 331
Момичета,

Скрит текст:
Да не се тревожим за севгилитата на Чагито, защото те са временно увлечение. Чаги е твърде млад и сега му е времето да учи, да трупа знания, умения, житейски опит, да гради кариера, да се забавлява, да допуска грешки и да се учи от тях. Бъдещето е пред него, има толкова много неща да изживее и доста да се потруди, т.к. е лесно да се изкачиш на върха, но е много трудно да се задържиш там продължително време. Красивата външност помага, но само тя не е достатъчна. Колкото и завладяващо да е екранното ти присъствие, участието ти в два-три сериала не те прави изявен актьор, то е само успешно начало на бъдеща кариера и от теб зависи дали ще се провалиш или ще се утвърдиш с нови и много по-високи постижения. А като те връхлети славата, става още по-сложно. Приятно е да имаш много фенки, които непрекъснато да те обграждат с внимание и да ти казват, че си обичан и желан, но трудно се понася непрестанното преследване, невъзможността  да отидеш там, закъдето си тръгнал, клюките и измишльотините, в случай,че са те засякли с твой познат от противоположния пол, невярната информация, коята пускат медиите с цел ефтини сензации или да те уязвят.
Естествено е, че нашето момче ще излиза с абли и мумии, защото не иска, а и няма време за сериозна връзка. Годежите и сватбите са твърде далеч от него на сегашния етап, с изключение на тези пред камерата. Да не забравяме, че колкото и да се е европеизирала Турция, много от традициите все още се спазват. Няма как много младо момиче от добро семейство, интелигентно, образовано, възпитано и красиво и да се съгласи да поддържа интимна връзка  и да живее с някого без годеж и уговорка за брак, та дори и това да е наш Чаги. Аз поне не знам такъв случай. Ако има, подскажете ми. Затова смятам, че не бива да съдим момчето за неподходящите му мимолетни връзки.
Като се има пред вид, че снимачният ден в Турция продължава понякога повече от 12 часа и артистите са безкрайно изморени, единственото им желение след края на работния ден е да се докопат по-бързо до възглавницата и да се наспят. Когато си работил яко и си много изморен, обикновено нямаш желание за  кекс и време за нормална сериозна връзка. А и в някои продуцентски къщи не се гледа с добро око на евентуална връзка между актьорите и актрисите, изпълняващи главните роли, защото това пречи на  общата работа и може дори да провали проекта, но се изисква на екран нещата да изглеждат така, че зрителите да са убедени, че любимците им изпитват същите силни чувства един към друг и в реалния живот.
Мисля, че и на Хазал приоритетите за момента не са свързани с обвързване и сериозна връзка. Даже ми се струва, че и прави кеф да си играе с нетактичните журналисти.
Децата са все още твърде млади и имат много време пред себе си. След няколко години всичко, свързано с личния им живот ще е ясно.
Сериалчето, както нямах намерение да го гледам, го изгледах на един дъх. Особено  първи сезон със субтитри. Някои серии или част от тях си ги гледам по няколко пъти за удоволствие. Понякога във втори сезон, в епизодите, които нямат цялостен превод, съм се чудила кой диалог на кой момент отговаря, затова благодаря на Надето за преведените моменти с описание на сцената, за която се отнасят, защото по този начин ми помага да разбера всичко правилно.  bouquet  bouquet  bouquet
Не съм гледала много турски сериали и ми е интересно да видя друг начин на живот и мислене, друга народопсихология,  различни традиции и различна култура. Естествено, че не харесвам отношението към жената, безсмислените за мен побоища, сляпото следване  на някои традиции, които аз не смятам, че са добри, но разбирам героите и техните постъпки. Съобразявам се, че сериалът е насочен преди всичко кьм турската публика и затова не се ядосвам на думите и действията на героите, които говорят това, което са написали сценаристите и се държат по начин, по който режисьорите изискват от тях.
В реалния живот в Турция има прекалено много мъже, които мислят и постъпват като Ръза и Мехмед. Почти всяка втора-трета жена е като леля Хатидже. Гюлфиданките са по-малко.
Като цяло сценарият е много добър, операторското майсторство и режисурата са на високо ниво, музикалното оформление е прекрасно, а актьорският състав е перфектно подбран. Затова всеки, който се докосне до сериала, остава запленен и трудно може да го забрави, дори и след като е изгледал всички епизоди по няколко пъти.
Финалът на втори сезон е единственото нещо, което не си е на мястото, противоречи на основната идея и логиката на сериала и стои като кръпка. Затова повечето от зрителите, включително и аз, не го приемаме. Този завършек дължим на любимия ми “велик” продуцент Фатих Аксой, на когото не смятам да благодаря, че “осакати собственото си дете”, образно казано. За нас поуката е, че е хубаво човек да има самочувствие, но прекалената  самоуверенст или самонадеяност  понякога  могат да ти изиграят лоша шега.

MrsPetrova,  Hug
Моите поздравления  smile3501  smile3501 smile3501
Всичко е вярно, дето си го написала, има много истина и смисъл. Съгласна съм с всичко на 100%. Благодаря, че сподели с нас!   bouquet

# 332
Хайде на сладкото.  Laughing
Скрит текст:

# 333
# 334
сори за тъпия въпрос ,ама защо на някой туйтовете има синио кръгло кво ш рече туй  newsm78

Скрит текст:
Попринцип това се слага на профилите, които са истински или, в които има вярна информация, нещо такова..
Тук е обяснено подробно. https://support.twitter.com/groups/31-twitter-basics/topics/111- … verified-accounts

# 335
Това го писах в предната тема, но се оказа, че е на 51 стр. Затова го публикувам отново

Цитат на: nevi1968nikol в Ср., 03 Апр. 2013, 00:38

Цитат
Цитат
И според мен Емир трябва да бъде по-настоятелен, да поиска от Фериха да му разкаже повече за себе си
Рая, абсолютно съгласна. Как Емко не настоя, всъщност той искаше да се запознае с родителите й, но не я притискаше, защото нали бяха много строги /по думите на Фери/, та да не я притеснява. Достатъчна му беше само тя. Затова и после, като научи истината, реакциите му ми дойдоха пресилени, та тя не го е лъгала, че го обича, а другото .... не би трябвало да има чак такова значение...

Проблемът, според мен, е по-скоро е в това, че не му каза навреме и така го направи на глупак пред абсолютно непознати хора. Та той се би с Капитана заради мнимата й майка. Запозна майка си с нея. Tова вече пресоли манджата. А те, както каза самия той са знаели цялата истина. За него се е разигравал един театър и в такава ситуация не е трудно човек да си помисли, че всичко e било направено с цел.

Не, че сам той не реши, че Санем е майка на Фериха. Той сам предполагаше и си вярваше, и до известна степен спомогна за това първата изречена лъжа за социалния статус на родителите й, да стане накрая толкова голяма.

После излезе наяве и брата-идиот, който му разби колата и му дължеше пари. И въпреки това постоянно му се перчеше и го нападаше.

След това и истината за годежа - той с "годеника" й се би заради нея ....

Ако му беше казала по-рано, преди горните неща да се случат, например на пейката пред болницата, може би реакцията му щеше да е друга, ако ставаше въпрос само за социалния й статус.

Отделно с картината, която му обрисува Джансу и то в момент, в който той имаше нужда да чуе "истината" от някой друг, защото вече не вярваше на Фериха, наля допълнително масло в огъня.

По същия начин, точно преместването му да живее в нейния блок, му отвори очите за истината и причините довели преди това до лъжата. Ако не беше направил това, може би нямаше да може и да и прости ...

ПП: Как е правилно да се каже: Фериха, Фериа, Ферия или както го казват по БТВ Фейриа newsm78

Напълно съм съгласна и с това. В началото си мислех "какво пък толкова?", но особено с 2се си дадох сметката, че всъщност тя го злепостави дори много повече отколкото себе си. Той беше най-популярния плейбой,  желан от всички, недостижим за голяма част от тях, а нея беше сложил на пиедестал, нееднократно изпадаше в неловки /на моменти унизителни/ ситуации, за да я гони и преследва. Тя наистина беше неговата принцеса и той беше в краката и. И това се разиграваше пред очите на всички. Много ми харесваше в него това, че никога не страдаше от излишна суета в това отношение, вярваше, че трябва да се бори за нея и не го интересуваше как изглежда това от страни. Е наистина след като всичко се разкри той изпадна в ситуация на пълен идиот , като включим и гореизброеното да не го повтарям за Левент, Санем и т.н. наистина с право полудя.
Тя самата го казва, когато говори със Зехра за червените обувки и за белега на челото, че този път е белязала не само себе си, но и Емир.
За мен пък не знам защо ми се струва, че най-подходящия момент тя да му каже беше на езерото, бяха сами, спокойни, беше добра възможност, мисля че и ние на моменти търсиме под вола теле, някои неща няма смисъл да се питаме защо, както казваше баба ми "нали трябва филм да става"

# 336
Aз предлагам да изпием и по едно чайче край Босфора.

# 337
  • Керодиспансера
момичета, някоя от вас знае ли защо в средата на сериала Емир е толкова променен.Напалнява по сценарии или просто е прекалил с фитнеса.Само при него се забелязва очевидна разлика вав ваншния вид,другите остават почти еднакви

# 338

Скрит текст:
Попринцип това се слага на профилите, които са истински или, в които има вярна информация, нещо такова..
Тук е обяснено подробно. https://support.twitter.com/groups/31-twitter-basics/topics/111- … verified-accounts

аха мерси Simple Smile

# 339
# 340
Деми, как да не сме пили кафе.. сутрешно, следобедно, ФЕмирско, турско, фрапета.. от всичко опитахме.  Laughing Hug

Скрит текст:
Emir/Feriha- Set Fire To The Rain

от чоколитмоката на Лара не сте пробвали  Mr. Green

Joy  bouquet

Излъгах те Rolling Eyes
Скрит текст:
От 63 еп е крачола ми Laughingзацепих под душа Joyем онзи ден го свалях ooooh!

# 341
# 342
  • Под Сините камъни
Айде по една бисцвитка за чайчето от Рая

# 343
уяде се момчето Joy
не бе и Хазалчето качи доста,явно недоспиването и храната на сета...до това води Mr. Green

# 344
Пепи,   bouquet тези бисквитки са ми любимите.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт