Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 67~

• 33 879
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ох и аз днеска едвам станах  Tired Tired Tired Лека нощ на всички и от мен  Hug Hug Hug

И на всички, които точат лиги по Чаги ето това ще им кажа  Naughty

Mr. Green  smile3513

# 376
  • У Диспансера ...♥♥♥
 С Ча като е,е грозен,тоз нашия всички остават в сянка от него,а за Джан няма да кажа нищо направо,Лека Рая Hug,аз затова не съм го видяла,като е сам по привлича вниманието,хайде отивам да драскам Сехер,леля и Каптана  Mr. GreenЛека на останалите сомнабули HugАз съм 1.58 ooooh!хаххаха тапичка,а Ча е 180,ама до него ще съм като Хазал,поне е свикнал вече и няма да му направи впечатление,лелеле изписахме темата,Невракова ще на грабне утре Mr. Green

# 377
С Ча като е,е грозен,тоз нашия всички остават в сянка от него,а за Джан няма да кажа нищо направо,Лека Рая Hug,аз затова не съм го видяла,като е сам по привлича вниманието,хайде отивам да драскам Сехер,леля и Каптана  Mr. GreenЛека на останалите сомнабули HugАз съм 1.58 ooooh!хаххаха тапичка,а Ча е 180,ама до него ще съм като Хазал,поне е свикнал вече и няма да му направи впечатление,лелеле изписахме темата,Невракова ще на грабне утре Mr. Green
объркала си се 1.90 е Ча  Joy
хайде пиши пиши ти, аз отивам да нанкам
лека на всички  Hug

# 378
той 1.90 аз към 1.70 като туря ток ми бива работата  Joy

# 379
  • У Диспансера ...♥♥♥
https://twitter.com/selinboronkayaj/following       Аблата,ако я искате Sick    https://twitter.com/boronkays   това е новия и Sick

# 380

Да продължа със Зехра, че в епизода наистина заслужава уважение и поздравление.  yes
Рая,  Hug  и Кали,  Hug  са писали подробно за момента и случая с думите й към Фериха, не бих могла да допълня почти нищо.  Thinking
Напълно споделям написаното от тях и аз.  newsm10

Зехра...тази жена не удивлява с това как се справя, греши, но не престава да опитва да бъде добра, да бъде майка, да бъде човек.
Да бъде и съпругата която подкрепя човека до нея, независимо дали е съгласна или не-в случая с това откриване, изрази мнение/на несъгласие и недоволство/, при това категорично, но това не й попречи да се включи в подготовката му. Да даде необходимото и от себе си.

Ето, че вече я нямаше онази майка у нея, обидената, наранената, тази майка беше забравила и простила, защото бе майка и защото в крайна сметка обичаше, искаше най-доброто за детето си в случая Фериха. И това, че понякога не знаеше как да го покаже, да го каже дори, далеч не означаваше, че не го мисли, не е в желанията й, в молитвите й, не е в сърцето й.

Нещото което ми направи впечатление, че дори и изричайки тези думи към Фриха, тя пак бе някак дистанцирана, някак студена... newsm78
Дали защото сама чувстваше вината си и болка от това за онези силни, жестоки думи преди това към Фериха?
Може би-да, но мисля, че самата Зехра не бе така емоционална в показа на това което чувства, това което е у нея...самата тя бе някак по-прибрана, което донякъде може да се приеме за студенина у нея, но не беше според мен.
Предполагам разбира се, живота й до момента, опита в чисто житейски план бе й задал това поведение като най-разумно и щадящо, свободното и пълно показване на емоцията и чувствата бе заменено с това което се очакваше и искаше от нея при това от всички останали и преди и сега. Преди когато е била просто дадена, била е омъжена насила, след това и самия й живот, в него място за показ на онова което е усещала е нямало, било е време да бъде силна, да бъде твърда, затова и някак самата тя бе придобила това си поведение и държание-като защитна стена срещу всичко и всеки. За съжаление толкова дълго носеше тази си защита, че в един момент тя от удобна поза и маска, се бе превърнала в част от нея самата...като сраснала с нея...като плевел който се увива около растение... Rolling Eyes
Но не се бе увил около сърцето и ума й...това в крайна сметка е по-важно и тези които я познаваха добре, знаеха това.
Затова й Фериха не й се сърдеше, тя познаваше майка си...в нейната пълна и гола, истинска емоционалност.

На откриването на офиса...поведението й/това, че влезе в директна хватка с Шерифе/, не ми хареса, бе отговор на провокация, бе дори като естествен импулс за самосъхранение, на себе си, на детето си и все пак...не, не й беше нужен подобен нейн "отговор"... Naughty
И тук не става дума за Шерифе, дали си го е заслужила, не, тук става дума за самата Зехра.
За мен разумното и правилно поведение е не в отговора  който някой те предизвиква да дадеш, а твоят избор на отговор, на твоя вариант на отговор, който обаче, вече носи твоята позиция, защото не е просто отреагиране, а реагиране.

Прибягването обаче до услугите на подобни аргументи/в случая-с бой/ за да защитиш позицията и правата си не довежда до това да бъдат защитени те. Не, защото по този начин влизаш в изказа на глупака, а вероятността да те победи е огромна, не защото има доводи за "истината си", а защото има опит в глупостта. Mr. Green

С изключение само на тази сцена у Зехра виждам нещо много ценно  като опит, като модел за справяне в живота, особено когато изненадите му са все неприятни. newsm78
И това е успешната трансформацията на търпимостта в търпение.
Тези две понятия доста близки като звучене на думите, са далеч по-смисъл и значение.

Търпимостта в повечето случаи е липса на реакция/или пасивна реакция/ на нещо което ни носи страдание. За нея/търпимостта/, приемането на страданието е като като нещо естествено, но и единствено възможно като реакция, единствено нужно. Приемаме, не само като факт, случил се, но и неизбежен, непреодолим, и търпим и така се справяме с болката или това което не се случва както бихме искали.

Докато търпението е по-скоро умението, способността да можеш да влезеш в същността на болката, да я приемеш като случило се, но с активна позиция към нея сега и занапред. Позиция която би довела или до това да я преодолеем/в смисъл да се научим да живеем и с нея/ или поне да не дадем превес на онази негова страна която ни задушава и убива/не буквално/ леко, по-леко.

Търпимостта е резултат и на ограниченията ни, придобити с възпитанието и опита, моделите на средата ни, резултат е и на страха и притеснението, това е невъзможността да се опиташ, да намериш, да видиш начин да се освободиш от товара, бремето на страданието и това става причина и фактор да го приемаш като нещо с което няма как да се разделиш, но ставайки му роб.
Търпението е нещо съвсем различно, това е борба със страданието, болката, понякога бавна, продължителна, трудна, понякога несигурна, обезсърчаваща те, но борба за справяне с него. Начин да погледнеш на неволите, тревогите, като на поредното предизвикателство по пътя си, но не и, че те са "коловозите" от които няма да излезеш по пътя в живота си.
Да, пътят ни до голяма степен е предопределен, но коловозите си в него, тях избираме само и единствено ние самите.

Имам само една единствена забележка към нея...и тя е за пореден път що се отнася до отношението й към Юмер. Crossing Arms
Хич не й беше и до него...а, не биваше, малък бе наистина, останалите с по-сериозни, по-належащи проблеми, но и той бе част от това семейство, когото не забелязваха...за съжаление. Rolling Eyes
Тези лозови листа, ей голям интерес към тях...ами нормално е, логично е, за възрастните не, ама той бе и дете.
Дай му едно листо, бе жена, да види, да опита, да разбере какво е това, дето такъв интерес предизвиква у него, а и нищо няма да му стане от едно листо... Peace
По-вредно в случая бе не да опита едно сурово лозово листо, а усещането, че не е разбран от мама. Това са неща с натрупване и отложен във времето ефект на "снежната топка".
И после се чудят възрастните от къде е дошло у младежа "нещото" /негативността като цяло/което не разбират, не харесват и не могат да приемат, да допуснат, че е и при тяхното дете.
Кога се е случила/да се превърне в част от характера/, защо и как...newsm78
Ами от тези малко пропуски, от това, че не се осъзнава, или се пренебрегва, че детето е само един малък човек с малко опит, но мисли, преживява наравно с всички останали.

Едва сега гледайки и виждайки какво е мястото и отношението към Юмер, каква е средата му в този наистина много важен период-детството за формирането на всеки човек, разбирам защо видях онзи Юмер   Shocked който ми показаха в 3-ти сезон на АФК. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 07:25 от margita9

# 381
Гюнайдън!!!  smile3525
Ирка„ и аз съм 1,60, а мъжът ми е 1,90 и сме точно като Емир и Фериха, в къщи непрекъснато се разправяме кое на каква височина да стои  Joy
Но имайки предвид, че и Хазалина е толкова, значи нещата са в наша полза  Peace, нашия май такива ги харесва, т.е. на мен и теб работата ни е в кърпа вързана!  newsm44

Аз също съм на мнение, че с Фериа Емир е по-скоро настоятелен с целувките. Не съм гледала ПЕ, но ако там по-скоро отвръща, разлика явно има  Peace
То си е точно така, Емир беше активния с Фери, а тя само в сцената в 44 епизод беше страстна. В останалите случаи не виждах желание за интимна близост с него, беше инертна в това отношение, тези неща си и останаха далечни както бяха още в началото. Тя предпочиташе да се гуши в него, вместо да го желае като мъж, странна е Фери, много и във всяко едно отношение.

Ето с това и аз съм съгласна, чудех с дали е толкова студена защото ролята и е такава, така е възпитана и по-сдържана или просто въпреки, че е добра актриса в това отношение си е много зле  newsm78
А относно целувките с Гюнеш, казвате, че били такива защото отмъщавал, от друга страна казвате, че на 3 месец вече бил влюбен, така и не мога да разбера, влюбен ли е или не? Както и не мога да разбера защо отмъщава на Явуз? Ако някой може с 2 думи да ми каже, но не бих гледала ПЕ заради това.
Иначе момчето може и да си играе добре, просто я няма магията като с Хазал, така мисля. Преди време някой беше дал много добър пример с Берен Саат в ЗП, където с Къванч имаше страхотна имия и после в Пепел от рози, където тя пак си игра добре, но като се погледнат или докоснат с Kерим не съм почувствала нищо особено.
Освен това въпросната  Гюнеш /аз дано не и бъркам името/ от 3 се, попаднах на някакъв филм с нея случайно, тук го бяхте коментирали и погледнах оттук оттам да я видя - симпатична е, но не мисля, че играе добре, което в интерес на истината в турски сериал, поне главните роли не съм го виждала.
Тук много хора обаче говорите за някаква много пламенна нейна целувка, стана ми любопитно, моля ако някой има видео да даде да я видя?

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 08:16 от evkall

# 382
Добро утро и от мен! БЛАГОДАРЯ за новата,страхотна и красива тема!!!

# 383
 Thinking
ами добро утро друго к`во да кажа освен да сервирам кайвето

# 384
Добро утро, момичета!

Да продължа със Зехра, че в епизода наистина заслужава уважение и поздравление.  yes
Рая,  Hug  и Кали,  Hug  са писали подробно за момента и случая с думите й към Фериха, не бих могла да допълня почти нищо.  Thinking
Напълно споделям написаното от тях и аз.  newsm10

Скрит текст:
Зехра...тази жена не удивлява с това как се справя, греши, но не престава да опитва да бъде добра, да бъде майка, да бъде човек.
Да бъде и съпругата която подкрепя човека до нея, независимо дали е съгласна или не-в случая с това откриване, изрази мнение/на несъгласие и недоволство/, при това категорично, но това не й попречи да се включи в подготовката му. Да даде необходимото и от себе си.

Ето, че вече я нямаше онази майка у нея, обидената, наранената, тази майка беше забравила и простила, защото бе майка и защото в крайна сметка обичаше, искаше най-доброто за детето си в случая Фериха. И това, че понякога не знаеше как да го покаже, да го каже дори, далеч не означаваше, че не го мисли, не е в желанията й, в молитвите й, не е в сърцето й.

Нещото което ми направи впечатление, че дори и изричайки тези думи към Фриха, тя пак бе някак дистанцирана, някак студена... newsm78
Дали защото сама чувстваше вината си и болка от това за онези силни, жестоки думи преди това към Фериха?
Може би-да, но мисля, че самата Зехра не бе така емоционална в показа на това което чувства, това което е у нея...самата тя бе някак по-прибрана, което донякъде може да се приеме за студенина у нея, но не беше според мен.
Предполагам разбира се, живота й до момента, опита в чисто житейски план бе й задал това поведение като най-разумно и щадящо, свободното и пълно показване на емоцията и чувствата бе заменено с това което се очакваше и искаше от нея при това от всички останали и преди и сега. Преди когато е била просто дадена, била е омъжена насила, след това и самия й живот, в него място за показ на онова което е усещала е нямало, било е време да бъде силна, да бъде твърда, затова и някак самата тя бе придобила това си поведение и държание-като защитна стена срещу всичко и всеки. За съжаление толкова дълго носеше тази си защита, че в един момент тя от удобна поза и маска, се бе превърнала в част от нея самата...като сраснала с нея...като плевел който се увива около растение... Rolling Eyes
Но не се бе увил около сърцето и ума й...това в крайна сметка е по-важно и тези които я познаваха добре, знаеха това.
Затова й Фериха не й се сърдеше, тя познаваше майка си...в нейната пълна и гола, истинска емоционалност.

На откриването на офиса...поведението й/това, че влезе в директна хватка с Шерифе/, не ми хареса, бе отговор на провокация, бе дори като естествен импулс за самосъхранение, на себе си, на детето си и все пак...не, не й беше нужен подобен нейн "отговор"... Naughty
И тук не става дума за Шерифе, дали си го е заслужила, не, тук става дума за самата Зехра.
За мен разумното и правилно поведение е не в отговора  който някой те предизвиква да дадеш, а твоят избор на отговор, на твоя вариант на отговор, който обаче, вече носи твоята позиция, защото не е просто отреагиране, а реагиране.

Прибягването обаче до услугите на подобни аргументи/в случая-с бой/ за да защитиш позицията и правата си не довежда до това да бъдат защитени те. Не, защото по този начин влизаш в изказа на глупака, а вероятността да те победи е огромна, не защото има доводи за "истината си", а защото има опит в глупостта. Mr. Green

С изключение само на тази сцена у Зехра виждам нещо много ценно  като опит, като модел за справяне в живота, особено когато изненадите му са все неприятни. newsm78
И това е успешната трансформацията на търпимостта в търпение.
Тези две понятия доста близки като звучене на думите, са далеч по-смисъл и значение.

Търпимостта в повечето случаи е липса на реакция/или пасивна реакция/ на нещо което ни носи страдание. За нея/търпимостта/, приемането на страданието е като като нещо естествено, но и единствено възможно като реакция, единствено нужно. Приемаме, не само като факт, случил се, но и неизбежен, непреодолим, и търпим и така се справяме с болката или това което не се случва както бихме искали.

Докато търпението е по-скоро умението, способността да можеш да влезеш в същността на болката, да я приемеш като случило се, но с активна позиция към нея сега и занапред. Позиция която би довела или до това да я преодолеем/в смисъл да се научим да живеем и с нея/ или поне да не дадем превес на онази негова страна която ни задушава и убива/не буквално/ леко, по-леко.

Търпимостта е резултат и на ограниченията ни, придобити с възпитанието и опита, моделите на средата ни, резултат е и на страха и притеснението, това е невъзможността да се опиташ, да намериш, да видиш начин да се освободиш от товара, бремето на страданието и това става причина и фактор да го приемаш като нещо с което няма как да се разделиш, но ставайки му роб.
Търпението е нещо съвсем различно, това е борба със страданието, болката, понякога бавна, продължителна, трудна, понякога несигурна, обезсърчаваща те, но борба за справяне с него. Начин да погледнеш на неволите, тревогите, като на поредното предизвикателство по пътя си, но не и, че те са "коловозите" от които няма да излезеш по пътя в живота си.
Да, пътят ни до голяма степен е предопределен, но коловозите си в него, тях избираме само и единствено ние самите.

Имам само една единствена забележка към нея...и тя е за пореден път що се отнася до отношението й към Юмер. Crossing Arms
Хич не й беше и до него...а, не биваше, малък бе наистина, останалите с по-сериозни, по-належащи проблеми, но и той бе част от това семейство, когото не забелязваха...за съжаление. Rolling Eyes
Тези лозови листа, ей голям интерес към тях...ами нормално е, логично е, за възрастните не, ама той бе и дете.
Дай му едно листо, бе жена, да види, да опита, да разбере какво е това, дето такъв интерес предизвиква у него, а и нищо няма да му стане от едно листо... Peace
По-вредно в случая бе не да опита едно сурово лозово листо, а усещането, че не е разбран от мама. Това са неща с натрупване и отложен във времето ефект на "снежната топка".
И после се чудят възрастните от къде е дошло у младежа "нещото" /негативността като цяло/което не разбират, не харесват и не могат да приемат, да допуснат, че е и при тяхното дете.
Кога се е случила/да се превърне в част от характера/, защо и как...newsm78
Ами от тези малко пропуски, от това, че не се осъзнава, или се пренебрегва, че детето е само един малък човек с малко опит, но мисли, преживява наравно с всички останали.

Едва сега гледайки и виждайки какво е мястото и отношението към Юмер, каква е средата му в този наистина много важен период-детството за формирането на всеки човек, разбирам защо видях онзи Юмер   Shocked който ми показаха в 3-ти сезон на АФК. Rolling Eyes

margita9 ,напълно съм съгласна с мнението ти за Зехра и  Юмер. Peace

Хубав ден!  bouquet

# 385
добре ще ни се отрази по едно кафенце-но аз отивам да изпия едно двойно че кръвното малко ниско  Wink

# 386
Здравейте!

Хубав четвъртък за всички! Grinning

Пролетта нищо не иска, само те кани да я следваш като разцъфваш и ти, да приемаш всичко което ти се случва само като поредния сезон през който преминаваш следвайки просто цикъла и на своя собствен живот.
Невероятен сезон, да последваме настроението му и ние всички и днес! Grinning

Да разцъфнат и днес всички ваши желания и надежди! Hug

evkal, Катя, Ани, Лава,  Hug благодаря момичета за пожеланията ви и настроението което създават,
хубав ден и за вас!   bouquet
Лава,  Grinning
Скрит текст:
Може и просто Марги, приятно ми е.   friendship
Че вече като видя ника си така и се сещам  пак за случая от преди седмица с който съм до никъде... Mr. Green  Rage

Струва ми се, че сме се засичали в някоя и друга тема и сериал, но не мога да си спомня? newsm78
Ти как мислиш? Hug

Страхотен колаж, много ми допада. Peace
Снежи,  Hug видях, че ти си го постнала/Кали също го е отбелязала/ твой ли е?
Не забелязах да ги подписваш колажите си  newsm78 /ако съм пропуснала, съжалявам  Praynig     bouquet /
Този е много оригинален!  yes thumbsup

Да отбележа още нещо от тема 66-та. Thinking

Наде,  Hug
За пореден път ми прави впечатление, че сме на сходни вълни независимо една от друга.
Не бях изчела цялата темата когато писах за финала й, и за доверието, за което ме наведе поведението на Емир в епизода от вторник. После видях, че "ФЕмирската минутка"   Heart Eyes за която специално благодаря /много ми липсва/ е била с притчата за любовта, приятелството и доверието.
За ПЕ и Гюнеш, за това няма нужда, да пиша, ама все пак...позициите ни са със 99% припокриване.  Peace

Кали,  Hug ами не само постовете ти за супер, муз. предложения и клипчетата като подбор-също! Peace
Благодаря!   bouquet

Пейкова,  Hug
Скрит текст:
Да е здрав и дълги години до теб баща ти! Peace
С ден закъснение, честит празник за семейството ви!   bouquet
Едва с годините човек разбира ролята на родителите и най-вече разбира обичта им!
Родителите са като розите за децата си...красиви, ароматни, но имат и бодли... Thinking

evkal,  Hug
Мненията ви с Манка,  Hug ги изчетох с удоволствие, благодаря!   bouquet
Имаме пунктове на различия, но то иначе не би било нормално. Peace

Рая,  Hug
Много хубави предложения с колажи, всеки един за сериала, ме потапя на мига в него, то не, че съм изплувала, ама такава е думата.  Grinning  
Благодаря!
За постовете с мнения за сериала, вече писах, удоволствието е изцяло мое! Hug

MrsPetrova,  Hug
За пост 292/ стр. 20-та от тема 66-та, много интересна позиция. Thinking
Не съм била в Турция, но живея в район с български турци и имам впечатления само от споделен личен опит на приятели които често ходят там, работят там, та на база на него мисля, че ние не познаваме съседката си и уви живеем с доста от шаблоните си от миналото за нея, които са далеч от реалността й в момента. newsm78

Цитат
Като цяло сценарият е много добър, операторското майсторство и режисурата са на високо ниво, музикалното оформление е прекрасно, а актьорският състав е перфектно подбран. Затова всеки, който се докосне до сериала, остава запленен и трудно може да го забрави, дори и след като е изгледал всички епизоди по няколко пъти.
Финалът на втори сезон е единственото нещо, което не си е на мястото, противоречи на основната идея и логиката на сериала и стои като кръпка.

С изключение на мнението ти за финала, напълно съм съгласна с позицията ти за сериала! newsm10
И аз самата много, много трудно приех финала,  ooooh! Rolling Eyes  и сега, бих казала много неща за него, но кръпка няма да е сред тях. Naughty
Всъщност не знам как точно/предполагам само, ама е дълго за обяснение/, но колкото и да е абсурдно този финал ми даде нещо повече от един щастлив финал...даде ми ново ниво и нов хоризонт за начина по който може да бъде уловена любовта. Thinking
Но и май съм писала за това,  newsm78 да не се повтарям. Embarassed

Извинявайте, че ви занимавам с впечатленията си от вече изписана тема.  Praynig
Преминавам и по сериала и това което видяхме тази седмица. newsm78
От днес ваканцията ми означава и почивка, а почивката означава повече време за сериала и тема му.

Следва Халил, че все го отлагам, я той толкова рядко заслужава да се каже и нещо хубаво за него, та, нека му до дам все пак. newsm78 Joy

Хубав четвъртък и до по-късно... 55 Scatter

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 09:36 от margita9

# 387
Добро утро,АФК-ейки!Нощес е имало дискотека  Hug Hug
evkall,Катя,Ани,Лава,Марги... wavey

# 388
# 389
http://2.bp.blogspot.com/-FTWqf4aT3YM/UBvbvO2FnQI/AAA
AAAAABJQ/iJtt50pe7Xg/s1600/7.JPG

е нищо не стана -как се качват снимки- нещо съм боса в това май

Общи условия

Активация на акаунт