Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 67~

• 34 114
  • 749
  •   1
Отговори
# 405

НадуФка,
Скрит текст:
от къде?  newsm78
Hug  

Скрит текст:
Фатмето Peaceно там бях с друг ник :lol:diksi72 Peace

# 406
Миленче  wavey

Мише  wavey

# 407
Снежи  Hug

Рени,Систър  Hug

# 408
Привет 55 и на появилите се след мен.
Снежи, с чичи разбрах, че Хазал, която е играла в АФК, ще учи в Америка, а Гизем, която е взела участие в третия сезон също поела по този път, но не разбрах, че се излъчва в Америка. Rolling Eyes
Някой друг разбра ли нещо от статията? newsm78

# 409
  • в подножието на планината
Добър Ви ден, момичета! Hug

Благодаря за сутрешните кафенца и вкусотийки!  bouquet  bouquet  bouquet

Марги,  bouquet

Лек ден! Hug

# 410
  • Пловдив
Моля, имайте милост. Laughing Някои хора са на работа не мога да смогна да Ви изчета.  Embarassed
Страхотни сте!  newsm10
Лек ден Ви пожелавам!     bouquet

# 411
Звезде  Hug

Наде  Hug и аз да ти кажа толкова разбрах, виж друго си е на арабски сякаш повече му се отдава на чичи  smile3521  Grinning

# 412
Снежи, Дени, Наде, bitzka, Вани, Ганушка, Пейкова, Ренка, missence, Милена, Илда,  tweety19821, Hug
Хубав ден и за вас! Peace Grinning

Спи сърцето в каменна обвивка,
    буря тътне, стапя ме тъга.
    Донеси ми твоята усмивка,
    за да свърши бурята с дъга

Дамян Дамянов

Вани, аз от снощи съм с Д. Дамянов и невероятната му поезия, благодаря за стиха и днес!   bouquet

Цитат
Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва:
"БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ"

Снежи,   Hug newsm10 bg

Халил... Thinking

Този млад мъж с тази майка и тази среда с прекалено затворен кръг на влияние и липса на контакти извън нея,  с тази си фанатична вяра в религията закотвила го в миналото на традициите/защото традициите не са просто и само минало, те са своеобразен мост между преди и сега, между сега и утре/, вероятността да е по-различен от това което е... е близка до нулева. newsm78
Вече писах за това, че и той бе въвлечен в ролята на жертва от този годеж. Включването му бе извън него-да, но вече самото му участие бе с негово съзнателно присъствие. С онази измамно, жадувана илюзия и блян по Фериха.

Блян който съществуваше и с помощта не само на фантасмагориите му в неговата глава, а и с помощта на онзи символ на ръката на Фериха, символ на един брак...в случая годежният пръстен.
Затова и така притеснен и уплашен бе още първият път когато не видя пръстена на ръката й, това бе сигнал за тревога, така стана и в момента в който Фериха го покани на разговор, първото нещо което той фиксира е липсата на пръстена й.  Shocked
От тук вече и преминаването му в един своеобразен негов въображаем свят, в който това което искаше вече бе реалност, беше се случило, беше факт...Фериха бе негова съпруга.
Нямаше го притеснението му да я загуби, беше доволен и щастлив.
Той и за това я отвлече, защото реши, че така защитава щастието си с нея. Едва след плесницата на Фериха се върна в реалността.

Нямам съмнения, че той наистина се опита/поне непосредствено и в първият момент, след отвличането й/ да я приеме реалността, действителността и, че шанс с Фериха няма.
Нещото което особено ме впечатли и наистина не бях му обърнала внимание бе, че именно той сам каза на родителите на Фериха, че са решили да отменят годежа си. При това го направи възможно най-безболезнено и безпроблемно за Фериха, и едва ли бе само защото се страхуваше или притесняваше, че тя ще каже за отвличането й. Не, мисля, че го направи с ясното съзнание, че го прави за нея.
Сега го наблюдавам много внимателно, и наистина почти нямам съмнения, че това бе единствената му достойна и наистина мъжка постъпка, ако изобщо мога да приема това което смяташе, че изпитва към Фериха за любов.

Уви, проблемите му и невъзможността да се откъсне от фантазирания си личен свят бяха породени от факти които го въвличаха все по-дълбоко и по-дълбоко в него. Той с всеки изминал ден изместваше реалността от съзнанието му, и в един момент я превзе напълно. Mr. Green
Състоянието му в момента може да се определи като начална фаза на шизофрения, в смисъл на реална загуба на връзка с действителността.
Тук Халил като герой и образ е просто една необхватна и благодатна тема, близо до терминология и материя които някак нямат връзка с един сериал, затова и няма да навлизам в нея. /макар да се изкушавам, защото имам интереси в нея/малко професионално и в повече като лаик-любител/

По повод оставането на Мехмет на работа при него...и според мен по принцип едното не би следвало да се смесва с другото, в смисъл работата си е работа.
Та донякъде съм съгласна с него, не знам до колко го каза защото го вярваше и беше убеден в това или защото това бе последната и единствена за в момента реална и "жива" връзка със семейството на Фериха, а от там по някакъв начин и с нея... newsm78
Това още го проучвам. Shocked newsm78
Та, наистина работата си е работа, но тя се работи от хора, а те не са машини и няма как да се игнорира или пренебрегва фактора емоция.
В подобни случаи наистина варианта за предпочитане е да се преустановят всякакви връзки, срещи дори и чисто делови.

Отиването му на откриването на офиса на Ръза...той го представи като начин да засвидетелства уважение към Ръза, когото явно наистина зачиташе, но мисля, че бе поредния му опит да се въведе при това сам в заблуждение, което да му донесе миг спокойствие.
Да бъде пак и отново до Фериха, макар и отдалеч, той и затова отново изпадна в транс, само като я видя. Shocked

Направи ми впечатление, че вече открито се противопостави на майка си, преди да отидат и когато вече бяха там, което в неговият случай не предвещава нищо добро. Rolling Eyes
Ако обстоятелствата бяха други-да, но при него това ми подсказва колко на сериозно е влязъл в паралелната си и измислена действителност, колко е важна за него, щом самата му майка, която до момента имаше такова огромно влияние над него, не бе в състояние да го разубеди да отиде. Нещо повече, той бе готов да се изправи в двубой и срещу нея, даде заявка за това.
А това означава макар и на този ранен все още етап от лудостта му, че нещо или някой който да го спре...
няма... ooooh! Crossing Arms

Weary

Халил влизаше все по-често и за дълго в спомена за този свой миг/на годежа им/, в усещането си към онзи момент, който в съзнанието му бе с усещане за безкрайност и все по-трудно излизаше, с по-голямо не само нежелание, но и невъзможност...  Mr. Green
Което предвещаваше само едно...опасност, просто и само въпрос на време... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 11:38 от margita9

# 413
Интересна статия, май някакво объркване е станало с Хазал, но този чичи, ще го...... bashнищо не отбира от турския. Crossing Arms

http://magazimedya.com/kirsten-stewarti-hazal-kaya-sandilar

Вани, Hug така е, чичи с арабския са си дю шест, но с турския..... #Crazy
Звезде. Hug
Марги, Hugкато те чета, ще взема да стана снисходителна към Халилчо. Joy

# 414
Малко объркване... Кристен Стюарт и Хазал Кая... newsm44 http://magazimedya.com/kirsten-stewarti-hazal-kaya-sandilar

# 415
Интересна статия, май някакво объркване е станало с Хазал, но този чичи, ще го...... bashнищо не отбира от турския. Crossing Arms

http://magazimedya.com/kirsten-stewarti-hazal-kaya-sandilar

Вани, Hug така е, чичи с арабския са си дю шест, но с турския..... #Crazy
Звезде. Hug
Марги, Hugкато те чета, ще взема да стана снисходителна към Халилчо. Joy

Наде, писали сме заедно...сори... Peace

# 416
  • в подножието на планината
Вани, Hug Наде, Hug правилно сте разбрали...пише, че една по една актрисите от АФК отиват в Америка и по - точно за Гизем, че била в Америка да учи и да си отдъхне след аферата с наркотиците и че била публикувала учебната си програма в социалната мрежа. Peace

Снежи, Hug

В другата статия, доколкото разбрах някакви турски туристи са объркали Кристен Стюарт с Хазал и след като започнали да и викат Хазал и Фериха тогава се разбрало объркването...толкова разбрах... ooooh!

# 417
Сис, Hug Снежи, Hug Марги, Hug Наде, Hug

# 418
Здравейте момичета,

Докато ви почерпя с кафе то станало обяд!

Е приятен обяд тогава!
Аз днес се разправям циял ден с глупости, по болници, така че ще се наложи да ви изчитам довечера ако съм в състояние!
Хайде до скоро и лек ден!

# 419
  • Някъде там
НервачеБлАгодаря за темичката Добър ден и на всички останали  Hug

Общи условия

Активация на акаунт