Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
От кой до кой ден от менструалния цикъл е препоръчително да се прави лапароскопия за премахване киста на яйчника? Rolling Eyes На няколко места четох противоречиви мнения, а искам да си направя някакъв план дали ще се класирам за този месец или за следващия. Wink

# 481
  • София
От кой до кой ден от менструалния цикъл е препоръчително да се прави лапароскопия за премахване киста на яйчника? Rolling Eyes На няколко места четох противоречиви мнения, а искам да си направя някакъв план дали ще се класирам за този месец или за следващия. Wink
Здравей! Simple Smile По принцип лапароскопията се прави в първите чисти дни след МЦ -ако ти е по-къс цикъла към 6-7 ден от МЦ , или ако е по-дълъг към 8-9 ден прави се в тези дни , за да е преди овулацията. Hug

# 482
Благодаря за включването. Hug И аз така знам, но гледам, че на някои дами са им правило лапаро към края на МЦ. Чудя се в този случай дали има някакви рискове?

# 483
  • При семейството си
Момичета имам въпрос към вас и по-конкретно Августина, тъй като тя е писала именно за такава операция (интервенция) в Надежда. Предстои ми смесена лапаро с хистеро операция в Надежда за отстраняване на миоми. Питането ми е реално колко дни след това се почувствахте добре, до степен (състояние) да се върнете на работа – работата ми е в офис, не е свързана с някакво по-тежко физическо натоварване. Иска ми се да взема минимален брой дни болничен, като разбира се съм наясно, че в крайна сметка ще зависи от това как е протекла операцията и че ако се наложи и преминат към коремна, съвсем ще ми се объркат сметките.
Предварително благодаря на отговорилите. 

# 484
  • София
аз след лапароскопия бях на работа на втория ден, имах леки неразположения, ама всичките изчезнаха след като махнаха конците.
на 7 ден ходих на планина, после на море.
беше в последните дни от цикъла, дори го забавихме с оргаметрил.
при мен беше заради тръбите, все тая в кой ден на цикъла е. в първите дни е ако е с хистерокопия, че там е важно лигавицата да не е порастнала.
и евентуално ако има бремнност би било проблем  Rolling Eyes

# 485
  • При семейството си
Благодаря за инфото.

# 486
Elpis, аз съм 7-ми ден след операция и все още не се чувствам напълно ОК. Според мен е до организъм.
Моята лапароскопия беше заради тръбите, нямах проблеми с упойката и ме изписаха на третия ден. Заедно с мен приеха момиче, което беше за отстраняване на миоми и доколкото разбрах са я оставили поне 1 ден след мен, защото се възстановяваше по-бавно от упойката. Данните за болничния лист ги искат преди изписването, така че на момента можеш да прецениш колко дни да ти пуснат. Аз лично си поисках пълен размер болнични (30 дни), за да мога да си почина- най-вече психически.

# 487
  • При семейството си
Благодаря и на теб за отговора. Аз уж нямам проблеми с упойките, но да видим. Ще предупредя в работата, пък за конкретиката ще мисля и действам след операцията.
Бързо възстановяване на теб и успех.

# 488
Благодаря!
Стискам палци операцията ти да мине леко и да не се наложи лапаротомия!  fingerscrossed Успех!

# 489
  • При семейството си
Няма, няма, така съм го планирала  Wink Благодаря ти.

# 490
Момичета, аз искам да попитам - личният лекар давал ли ви е направление за предварителните изследвания, необходими за лапароскопията (урина, ПКК, кръвосъсирване, биохимия и т.н.)? На много места бях чела, че от джипи-то можеш да получиш такова направление, за да не се налага да плащаш самите предоперативни изследвания, но моята лекарка категорично отказа, с мотива, че няма право на това и че болницата, в която ще се оперирам, би следвало да поеме всички мои изследвания безплатно. Rolling Eyes Къде е истината? Не е проблем да си платя изследванията, така или иначе, просто ми стана любопитно. Wink

# 491
  • София
На мен личната ми е давала направление за тези изследвания. По спомен само 1-2 не минаваха по каса и платих минимална сума за тях  Peace

# 492
Благодаря ти. Peace Аз май няма да се разправям, а ще си ги направя сама.

И един малко глупав въпрос - с пълна упойка ли се прави лапароскопията? Rolling Eyes

# 493
  • София
с пълна се прави

# 494
Супер. Peace Попитах, понеже на един познат наскоро са му правили лапаро, но за киста на дебелото черво и е споменал, че е минал с местна упойка, бил е в съзнание по време на манипулацията. Звучи гадно... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт