Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 372
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за бързия отговор Гърненце,извинявам се за грешното име .

# 466
Ааа, глупости, няма проблем. Hug Малко му е особено името, наистина. Simple Smile

# 467
  • София
Аз пък не помня как беше при мен с контролния преглед. Беше отдавна. Знам че конците/скобичките не ги маха той принципно, но аз случайно го засякох тогава.

# 468
Друга опция не виждам. newsm78 Вероятно Велев ще е на работа и през август (това са само мои непотвърдени предположения), но нали нямате информация как се справя с лапароскопското отстраняване на кисти, та затова не ми се рискува с него.
Я, за съжаление темата пак се е раздвижила. Известно време беше в застой.
Гърненце, аз се оперирах при д-р Румен Велев през май тази година. Махна ми кисти и от двата яйчника. Операцията е била доста тежка и сложна, казаха ми го и той и асистиращата му лекарка д-р Гагова. Въпреки това ми е запазено всичко - яйчници, тръби. Направена ми е и проверка за проходимост на тръбите, която за мое щастие е с положителен резултат. Аз заплатих 800 лв. за избор на екип, но и около 130 лв. за предварителните изследвания. Попитай като си запазваш час за лапаро дали можеш да си вземеш направление за изследванията, защото аз не го направих и си платих като поп Simple Smile Дават фактури за всичко дори и да не си поискал. Да знаеш, че нямат ПОС терминал и трябва да носиш парите кеш, което е много неудобно. Лично аз съм доволна от д-р Велев. Първо ходих на преглед в клиниката на д-р Щерев, но нещо не ми вдъхнаха доверие и моя колежка ми препоръча д-р Велев, защото е изключително щадящ при операциите. Тя също се е оперирала при него преди две години. Прегледът в частния му кабинет е 60 лв. Според доктора от Щерев имах киста само на десния яйчник. Д-р Велев веднага видя, че имам киста и на левия яйчник. Минаха два месеца от операцията. Чувствам се добре, раните се свиха и според мен след време няма да се виждат въобще. Добре се е справил човека Simple Smile Другото, което мога да ти кажа е че в Шейново ти дават да подпишеш една декларация за един гел, който се слага за да се предотвратят страстванията, но струва 500 лв. Ти си решаваш дали искаш да ти го сложат, ако преценят че има необходимост. Аз се бях съгласила, но д-р Велев каза, че е преценил че не е необходим в моя случай и не го е сложил. За сравнение, на друго момиче което го оперира д-р Мишел Шоайб от миома са му го сложили и още на следващия ден й се обади да ходи да го плаща в аптеката на Шейново. Видя ми се все едно доктора е на процент при фирмата, която доставя гела Simple Smile Сега съм на лечение със Золадекс, защото едната киста е ендометриозна, другия месец слагам последната и съм на преглед при доктор Велев.
За д-р Ненов също има много добри отзиви. Четох, че той е извършил много сложна лапароскопска операция, при която е изваден целия детероден апарат на жената. Знам обаче, че и той е много натоварен и доста се чака при него. Който от двамата да избереш според мен няма да сбъркаш.
Между другото, д-р Велев ме изписа лично в неделя, на третия ден след операцията. Момичето при д-р Шоайб си остана за понеделник, защото явно на доктора не му се е идвало в неделя заради нея. Единственото кофти при д-р Велев е, че той е страшно натоварен /представи си и да управлява болницата, и да оперира, и да преглежда в частен кабинет/ и в Шейново е малко по-трудно да го хванеш. Аз затова като ходя на преглед и си записвам въпросите, че ще изпусна да го питам нещо, а въпроси постоянно изникват  Joy В Шейново той не преглежда и аз не се възползвах от контролния преглед там, защото си мисля че щеше да ми го направи друг. Но ме прие в кабинета си, за да уточним детайлите по лечението след лапарото и след това си отидох на контролен преглед в неговия кабинет. Надявам се благодарение на д-р Велев скоро да мога да се похваля с добра новина  newsm30

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 10:44 от boby_pl

# 469
Боби, изключително полезна информация, благодаря ти от сърце. Hug Ще умувам още, то се е видяло. Blush

Радвам се, че си се възстановила лесно!  bouquet

# 470
Здравейте,момичета аз се оперирах преди два месеца при доктор Начев в Майчин дом. Имах две дермоидни кисти и на двата яйчника,изключително съм доволна от доктора! Изчисти всичко,тръбите са проходими и беше загрижен през цялото време за мен,дойде поне 5 пъти в реанимация после и в стаята.Аз много бърза се възстанових и след 3 дни бях на работа. Като изключим мизерните условия в Майчин дом не пазя лоши спомени от операцията!

# 471
Здравейте момичета,за първи път се вмъквам във вашата тема. Моля за вашия съвет Praynig
Миналата седмица правих хидротубация за проверка на тръбите и нищо от течноста не премина по тях. Ходя при д-р Димитрова във Виена Инвитро и тя ме посъветва да направя лапароскопия за да се види дали са запушени или съм направила спазъм на тръбите. Препоръчва ми д-р Начев от МД
До сега не са ми правили никакви операции и съм доста притеснена дали ще попадна на правилния лекар и ако всъщност съм направила спазъм не е ли твърде крайно да се подлагам на лапаро?

# 472
Веднага ти отговарям за Начев, аз съм много доволна от него,не очаквай на първичния преглед да ти обърне много внимание,защото принципно той ги прави сутрин(тези които са за операция) и бърза за насрочените си операции през деня,но като лекар е страхотен,нищо не разбрах от моята операция,а е изчистил всичко без никакъв проблем,след това ме навестяваше постоянно и се интересуваше как съм,нещо което не видях в другите доктори,това направи впечатление на всички момичета в реанимация, така че не се притеснявай при правилния лекар си!

# 473
Мерси за отговора, добре е човек да знае какво да очаква и да е спокоен че е на правилното място:)

# 474
Здравейте, момичета предстои ми лапароскопия в Надежда. Искам да помоля, ако някоя от вас скоро си е правила там за малко информация - кога си записахте час(изчакахте цикъла или пресметнахте- аз съм между 9 и 12 ден от цикъла), изследванията предварително ли се правят или когато ме приемат за хоспитализация, също така тези изследвания включени ли са в цената или са отделно. Благодаря ви предварително и успех на всички

# 475
 IlianaEneva, ще копирам това, което днес коментирахме за комбинирано лапаро+хистеро в темата за "Надежда":
Скрит текст:
На мен ми предстои лапаро+хистеро на 07.09. Викат ме на 06.09 сутринта и ми казаха, че всички изследвания ще ги направят на място и са включени в сумата за операцията.
Единствените документи, които трябва да занеса са: направление за хоспитализация, здравен картон и изследване за кръвната група (ако имам пускано).

Здравей, на мен преди няколко месеца ми искаха само направление, здравния картон и кръвната група. Преди прием правиха всички изследвания - пкк, бял дроб и т.н. Успех

beniito, благодаря!   bouquet
А, нали ПКК и останалите изследвания са включени в цената? Да не ме изненадат на място.

Двете ми операции бяха началото на април. С направление съм платила 950 лв. Всичко влиза в цената, аз много повръщах от разхлабителното и водата и ми слагаха повече деган но не съм го плащала допълнително. Между другото много бързо се възстанових, имах малка болка в гръдния кош от газа който вкарват и на 3 ден бях като нова. Не се притеснявай всичко ще е ок. Само за плащането по - добре да платиш при приема , а не след това защото ще трябва да ходиш до касата и после пак до отделението. Питай и за картите за достъп до отделението мисля че се оставяха 20 лв. депозит. Успех

Относно това, в кои дни може да се направи операцията- на мен Шефкетова ми беше казала м/у 5 и 10 ден, а Цветков: от 5 до 9. Аз, обаче ще правя лапаро+хистеро и четох, че изискването операцията да бъде до 9-10 ден е заради хистерото.
Цветков не ти ли даде лист, на който пише дните, в които е подходящо да се направи лапароскопията?

П.П. Час си записах в ден 1 от МЦ.

# 476
Да, той ми написа между 9 и 12 ден от цикъла, но незнам ако изчакам първи ден от цикъла дали ще успея да си запиша час за операцията, а и не смея да си запиша още от сега за да не ме изненада с някой ден

# 477
Не мисля че ще имаш проблем със записването на час, тъй като става дума за операция. Аз се обадих в този понеделник и поисках час за следващия (07.09). Записаха ми данните и казаха, че ще ми се обадят. Звъннаха във вторник и ми потвърдиха деня.  Peace

# 478
Благодаря ти много за информацията Hug Успех и дано всичко мине леко при теб

# 479
Благодаря, Iliana! Стискам палци и твоята операция да мине гладко!  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт