Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 340
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Казват, че трябва да си в болницата до 10ч.
Мен ме изписаха на третия ден към 10:30 след визитация.
За летенето не знам, по-добре питай при приема.
Успех!

# 526
Момичета, някоя от вас била ли е с блокираща инжекция преди лапароскопията и съответно колко време след това ви дойде/закъсня цикъла (след последния цикъл веднага след блокиращата и съответно операцията).
Елпис, не мога да ти отговоря на въпроса, обаче ми стана много любопитно, с каква цел са ти поставили блокираща инжекция преди лапарото?
Извинявай за любопитството, не е необходимо да ми отговаряш, ако не искаш.

# 527
  • При семейството си
За да се планира операцията, тъй като се знаеше, че ще е малко по-сложна, а не да се чака определен ден от цикъла.

# 528
За да се планира операцията, тъй като се знаеше, че ще е малко по-сложна, а не да се чака определен ден от цикъла.
Благодаря и извинявай пак!
Според това което съм чела относно стимулациите по дълъг протокол, които са с блокираща инжекция от предходния цикъл, следващия цикъл може да се измести, но не оказва влияние върху самата стимулация. Действието на инжекцията е 10-14 дни. По моята логика, ако ти е сложена преди О, най-вероятно ще ти закъснее. Но може би зависи от това в кой ден от цикъла е поставена и кога е било лапарото.
Имаше ли кървене след операцията и възможно ли е да се е сляло с цикъла ти?
При мен имаше кървене около7 дни, но цикъла си дойде на време. Не ми е слагана такава инжекция, а лапарото ми беше малко преди О.
Сигурно имаш записан час за контролен преглед!?
Но ако се притесняваш, звънни на док.
Бързо възстановяване!

# 529
Сетих се да попитам, по протокол двата профилактични прегледа след лапароскопията бяха безплатни, нали? Първият преглед е този, на който се махат конците, а вторият - около месец след интервенцията. Интересувам се конкретно за "Вита", но предполагам, че навсякъде е едно и също. Peace

# 530
Сетих се да попитам, по протокол двата профилактични прегледа след лапароскопията бяха безплатни, нали? Първият преглед е този, на който се махат конците, а вторият - около месец след интервенцията. Интересувам се конкретно за "Вита", но предполагам, че навсякъде е едно и също. Peace
Аз махнах конците безплатно при ЛЛ на 7-ми ден от лапарото. При контролния преглед (на 20-ти ден след лапарото) платих 30 и няколко лева, но може би, защото се откри киста и ми предписаха лечение за нея. ( в Щерев)

# 531
Благодаря ти! Hug Сигурна съм, че някъде прочетох, че имам право на 2 безплатни прегледа, ама къде беше ... май няма шанс да се сетя. Със сигурност беше упоменато в някакъв официален документ, май някаква бланка, дадена ми от болницата, но не успявам да открия нищо по въпроса. Rolling Eyes

# 532
  • При семейството си
Благодаря, Ро.
Явно няма момичета с подобна схема, за да споделят опит.

# 533
  • София
В Шейново имах преглед след моето лапаро. Пише го в епикризата.

# 534
В Шейново имах преглед след моето лапаро. Пише го в епикризата.

И аз вече имах един, който се състоя около седмица след лапарото, за сваляне на конците. Обаче, по план ми предстои още един рутинен преглед и просто се чудих дали и той ще е безплатен, че не се сетих да питам лекаря, а и не ми беше удобно, де. Blush

# 535
Сега се сетих, че мен ме прегледа док в деня на изписването и тогава уговорихме час за контролен преглед. А епикризата ми беше вече готова, когато отидох за контролния.

# 536
  • Другата България
Привет, момичета.
На мен няма да ми се размине операцията, ходих отново да ме види гинеколожката след цикъл и това нещо си е там Mr. Green, дори го вижда като нехомогенно, каквото и да значи това. Категорична е, че трябва да се махне, и ми препоръчва д - р Алън Начев. Да, ама прочетох много негативни отзиви за него и нямам намерение да го издирвам. Спряла съм се на Ненов, затова ми се иска ако някой е ходил скоро при него, да ми даде актуално инфо и актуални координати. Четох, че вече преглежда само в Шейново.

# 537
  • Варна
1. Д-р Боян Георгиев
2. Варна 
3. Майчин дом
4. Здравна каса + 1110 лв
5. Изключително доволна от лекаря и персонала.
6. Извънматочна бременност, остранена дясна тръба

Въпросът ми е към миналите през тази операция и с отстранена тръба, колко време ви понаболява мястото? Аз съм вече 5 месец и продължава да се обажда от време на време, като бодеж..
След 1 месец съм на цветна снимка и може би втора лапароскопия /за отстраняване на другата/.

# 538
  • Другата България
Здравейте момичета.
Искам да попитам вече оперираните дали са ползвали прословутия гел против сраствания при операциите си и какъв е риска от евентуално негово неползване? Тоест, има ли риск?
Не ми се дават 500 лв. за гел.
Не бил задължителен, но бил препоръчителен. newsm78

# 539
  • София - Варна
Мerri_An, аз си сложих гел при лапарото април месец.
Нямам представа дали е ефективен, но тъй като имах много сраствания, дори някои от тях не можаха да бъдат отстранени, реших да го сложа. Не съм се двоумила нито за миг.

Май никой не може да ти каже какъв е рискът от неползване на гела и има ли такъв.
 За да се прецени това, пак трябва да те отварят след време, за да се види какво е положението със срастванията; дали са се образували много нови след лапарото и гела, или не. А това не се практикува.
Но дори и да не са се образували, кой може да ти даде гаранция, че точно гелът е спомогнал... Може просто организмът ти тоя път да не е образувал толкова много сраствания, например.

Зависи си и от заболяването ти и целта на лапарото.
Теб от какво ще те оперират, ако не е неудобен въпросът?

При мен решението беше лесно... Аз бях със страшни сраствания и ендометриоза.

Ти ако не знаеш какво е положението отвътре, няма как лесно да решиш.
Да ти кажа и друго: срастванията пречат на забременяване, ако засегнат тръбите, яйчниците. Ако не планираш бременност, може би ще ти е все тая.
Обаче дори и в тоя случай, многото сраствания могат да причинят други щети, да засегнат черва и други съседни органи в малкия таз, в следствие на което да доведат до други проблеми. Говоря за тежки случаи, разбира се, да не те плаша излишно.

Както виждаш, има и "За", и "Против". Информирай се добре. Аз само това мога да те посъветвам.

Общи условия

Активация на акаунт