Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 249
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,правих наскоро лапароскопия и искам да успокоя всички,че това е една изключително лека интервенция.Аз имам правена коремна операция преди това и се бях настроила да боли много,но..не Grinning
Моята лапароскопия беше оперативна.Прекъсване на тръби с хидросалпинс,отстраняване на стари сраствания и ендометриозни огнища.
Станах веднага след като се събудих от упойката.Имах катетър,но ми го махнаха веднага,за да не ми пречи,а и нямах нужда от него.Даже си оглеждах корема дали наистина са ме оперирали,защото не чувствах абсолютно никаква болка.Сестрата в реанимация  ме попита дали искам да ми бие течен аналгин,на мен ми стана смешно Laughing защото се чувствах екстра.Дори и от упойката не ми е било лошо,нито замайване..нищо.
На следващия ден ме изписаха.Тогава започнаха леките болки във врата и раменете от газа,но всичко отшумя за ден-два.
Още на втория ден когато се прибрах си вършех домакинските задачи и изобщо не съм лежала и не съм се пазела.Правех си всичко.
Тъй като имам голям белег от предишна операция и се чудех на какво ли ще заприличам след лапароскопията,и как ще се покажа на плажа Rolling Eyes останах очудена,че нямам белези.Просто дупчиците са толкова фини,че трябва с лупа да ги търсиш.Изощо всичко мина перфектно и дори си имам запис от операцията newsm10 newsm10 newsm10

# 676
  • София
steffie - и моята предстои другия месец и много ме радват твоите думи, малко съм се ошашкала като цяло, макар че знам, че ми предстои от 2 месеца вече.

Моята ще е също оперативна - хидросалпингс, може и два да октрият, евентоално отпушване на другата тръба или направо премахване и на двете, много сраствания и дрилинг на яйчниците, че съм с СПКЯ.

Разкажи малко повече - къде направи операцията?

# 677
След лапароскопията ми(януари 2016) корема видимо ми е по-издут и наддадох няколко килограма.
При вас как е ?

# 678
Здравей Brayda,моята лапароскопия ми я прави д-р Александров в АГ-Варна.
Приемат те деня преди операцията за изследвания.Аз съм от Варна и се прибрах да нощувам вкъщи,т,е не спах в болницата.
Взеха ми кръв ,срещнах се с интернист и анестезиолог.Дадоха ми рецепта за очистително което трябваше да изпия в 14:00ч. с много вода.
На следващата сутрин отидох гладна и жадна.Следобяд беше операцията,а на другия ден не изписаха.
След седмица отидох при док да ми махне конеца от пъпа./имах само на пъпа конец,долните две дупки бяха само залепени с лепенки/.Още тогава почти не си личаха,само на пъпа имам коричка все още и чакам да падне Wink
Изключително съм доволна от доктора и от сестрите.
Няма от какво да се притесняваш.Всичко минава много леко.Ден-два и си като нов човек.
Ако имаш други въпроси на линия съм bouquet

# 679
  • София
мерси за информацията, аз съм в София и тук ще я правя, надявам се и моя разказ след това да е толкова лек и положителен  Hug

# 680
Brayda, така е, няма нищо страшно. Hug Ти при кого ще се оперираш?

# 681
  • София
при Калчев в крайна сметка, вече минах първите изследвания МБ и хламидия, чакам да дойде момента за следващите и да се свършва Wink

# 682
# 683
И аз имах лапароскопия при д-р Александров и д-р Кисьов и все още горчиво съжалявам за моят избор. И цял живот ще съжалявам.

Ето по-леките неща: бях гладна и жадна и сестрата, която ми вземаше кръв се учуди, че само след няколко часа ми е операцията. Нейният коментар беше: "Сега вече от врата направо на операционната маса, а не трябва така".

Трябваше да се събличам в коридора, пред операционната стая, пред погледа на единият от лекарите. Не е много приятно изживяването, наистина. Чудих се в един момент дали да не вкарам малко и танцовални елементи в целият този процес...

В реанимацията, още докато се съвземах от упойката ме питаха: "Искаш ли антибиотик???" Нали се сещате, че пациентът, който току-що излиза от пълна упойка няма как адекватно да реагира на важен въпрос относно лечението си. Първо казах "Не, не искам", после казах "Да, искам". После си изредих антибиотиците, към които съм алергична. Някой в някакъв момент реши, че мога да мина и без антибиотик!!!

Катетъра - ужасни болки след това при уриниране. Стенех от болка. Никога до сега не съм изпитвала такава болка.

Устната ми беше страшно подута, едва говорех - мислех си, че пак съм направила някоя алергична реакция, защото при мен преминава с подуване на клепачи, или брадичка, или уста (опасно е, алерголожки са ме предупреждавали, че може да се задуша от алергична реакция в такива случаи). Оказа се (чак в последствие разбрах по друг повод), че за да не се травмира устата при поставянето на райският газ има едни приспособления. Ама защо да ми ги сложат на мен.

Фрапантните неща:
- Изгориха ми тръбата и не ми казаха. Имах разбор след операцията с д-р Александров. И дума не обели за тяхната лекарска грешка. След време, след като сама си гледах записа видях как ми прогарят тръбата: просто месото ставя бяло и излиза дим, умъртвявава се тъканта.
- На епикризата ми бяха посочили имена на лекари, които аз нито съм виждала, нито съм чувала! Подправяне на документи се нарича това. Принципно на епикризата трябва да присъстват имената и подписите на лекарите, които са те оперирали.
- Не ми взеха хистология, за да се установи, това ендометриоза ли е, или нещо друго - пак грубо неспазване на стандартните медицински практики.
- Хлебарките на 7-мия етаж, на фона на горното чак ми станаха симпатични. Те хубаво се опитаха да ме предупредят в какво се забърквам, но бях толкова замаена...

Изисквайте винаги записите от лапароскопията! Гледайте ги! Внимателно! Ако трябва и по няколко пъти! Пускайте ги после на други лекари с опит в лапароскопските операции и искайте и техният коментар!

Аз ако не бях "Мара подробната" и до сега да си живея с мисълта за "перфектно изпълнената лапароскопия"!

# 684
Magdalena1978,като чета как е минала твоята лапароскопия нямам думи просто,и то при същия екип  Shocked
При мен беше коренно различно.Всички бяха много отзивчиви и мили,но винаги има доволни и недоволни.
Наистина и мен ме накараха да се съблека в коридора пред операционната,което беше малко смущаващо,но се преживява.И аз бях гладна и жадна доста време,но после си хапнах стабилно Wink
Нямала съм никакви усложнения след това.Възстанових се светкавично бързо.
Хубаво е че заснемат операциите,за да знае пациентът какво се случва в тялото му.

# 685
*steffie*, дано малко да са вдигнали нивото там. Пожелавам им го.

Ти наистина отдели време и си изгледай целият запис. Никой не е застрахован от грешки. Но по-добре да сме на ясно със ситуацията ни относно здравето.

Нали се сещаш, че като нямам техните имена на епикризата няма как да си осъдя. А бих го направила с най-голямо удоволствие. Мога да ги осъдя, ако извикам свидетели, които всъщност имам, но по документи: аз никога не съм се оперирала при д-р Александров и д-р Кисьов, което е най-грозното в цялата история.

ПП Извинявам се, че избухнах така, но мъка ми е това нещо, което се случи с мен. И също мисля, че е трябва да се толерира и/или премълчава непрофесионалното отношение към пациента.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 20:36 от Magdalena1978

# 686
Здравейте, на мен също ми предстои трансвагинална лапароскопия в Малинов при д-р Калчев, вчера правихме СГ днес минах МБ и хламидия, като дойде МЦ другите изследвания и другия месец лапарото, аз съм с СПКЯ, седловидна матка и нагънати тръби, според Калчев всичко това ще се коригира след лапароскопията. Малко ме е страх но пък имам пълно доверие на доктора и се надявам вече да има ефект и да стигнем до крайната цел. Ако някой е правил ТВЛ нека сподели как е преди, по време и след тази процедура. Успех на всички пожелавам.

# 687
Magdalena1978,права си здравето е много важно.Гледах си записа многократно.Интересно е да се видиш отвътре Simple Smile Много сраствания,много нещо #Crazy

Brayda,успех на твоето лапаро. Горе главата,ще видиш,че само притеснението е голямо  Hug

zlateto85,не съм правила трансвагинална лапароскопия,но мисля че е още по-лека от тази с дупчиците.Пожелавам ти успех и дано стигнете до крайната цел  Simple Smile

# 688
  • От Луната
Здравейте, на мен също ми предстои трансвагинална лапароскопия в Малинов при д-р Калчев, вчера правихме СГ днес минах МБ и хламидия, като дойде МЦ другите изследвания и другия месец лапарото, аз съм с СПКЯ, седловидна матка и нагънати тръби, според Калчев всичко това ще се коригира след лапароскопията. Малко ме е страх но пък имам пълно доверие на доктора и се надявам вече да има ефект и да стигнем до крайната цел. Ако някой е правил ТВЛ нека сподели как е преди, по време и след тази процедура. Успех на всички пожелавам.
Злате, желая ти лека операция и бързо възстановяване след нея. Аз правих ТВЛ при д-р Калчев през март и се възстанових напълно за няколко дни, повече се пазех от колкото реално имаше нещо. От всичко най-гадно е очистителното от предния ден. Само един ден имах леки болки, подуване, но си имах апетит и тонус. Много лека операция, наистина. Късмет!

# 689
Злате, желая ти лека операция и бързо възстановяване след нея. Аз правих ТВЛ при д-р Калчев през март и се възстанових напълно за няколко дни, повече се пазех от колкото реално имаше нещо. От всичко най-гадно е очистителното от предния ден. Само един ден имах леки болки, подуване, но си имах апетит и тонус. Много лека операция, наистина. Късмет!
Благодаря ти Синеока bouquet, започвам да се успокоявам. А от предния ден ли те приемат или направо сутринта. Охх това с очистителното изобщо не ми харесва .. ама щом се налага, от болницата ли изписват очистително.
Късмет и на теб Синеока и на всички момичета тук!

Общи условия

Активация на акаунт