Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 499
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Някой правил лапароскопия с лазер при д-р Даскалов в Пловдив или при Д-р Минев - Пловдив - Селена?

# 346
  • София
Кой  е лякарят ти в Щерев? Доволна ли си от лапароскопията? ...

Д-р Андреева. Да, доволна съм.

...От къде си чувала че д-р ПОпов реже здраво?

Моя близка беше негова пациентка. Впрочем, тя е много доволна, но аз не бих приела за себе си такова решение на проблема, каквото той взе и приложи при нея. Приемам, че не е имало друг начин, и въпреки това ми се вижда крайно...

# 347
Всеки случай е индивидуален и хирургът сигурно прилага различен подход при различните случаи.
Преди да ме оперират от киста, лапароскопски, лекарят ми обясни какво точно ще ми представлява операция, аз дори си записвах.  Обсъдихме какво (ще) ме притеснява.
Имах среща с анестезиолог, при разговора той не ми допадна,беше груб, недодялан с леко арогантен маниер, направи ми забележка защо си записвам, когато ми дава указания.
Споделих го с лекаря. Преди самата операция дойде друг анестезиолог, по възрастен, който ми се представи (другия не ми се представи), и успя да ми внуши доверие, че съм в добри ръце.
След упойката и операцията ме боляха най-много рамената. И ме притесняваше пъпът. Само това.
 Според мен най-важен е контактът пациент-лекар, за да се изяснява всичко, което притеснява пациента.

# 348
Здравейте   bouquet
И аз сред вас. Интересувам се от диагностично лапаро, но по здравна каса. Момичетата от темата за ендометриозата леко ме насочиха, но съм много боса в областта  Embarassed Накратко - нямам диагноза, сама си я търся и съм се насочила към лапарото, защото имам с месеци болки в корема и кръста.
Само не ме упреквайте с думите "За здравето пари не се скъпят!" Моля ви   bouquet
Така съм преценила - така ще бъде. От София съм.
Та къде в София с направление 7 се прави диагностично лапаро по ЗК? Такива суми от 500-1000 лв не ги коментирам.
Благодаря ви   bouquet

# 349
Допълвам  Crazy Не искам да забременявам, няма да го правя с тази цел, нямам тази цел и за в бъдеще  Simple Smile
Ехограф на яйчници - чист, кисти - не, МЦ - редовен като атомен часовник  Mr. Green /буквално!/, без кървене извън МЦ, цито - ПАП2, колпоскоп - чист след конизация преди почти 2 години. Тези неща ги написах, защото не зная дали има значение.  bouquet

# 350
  • Пловдив
Някой правил лапароскопия с лазер при д-р Даскалов в Пловдив или при Д-р Минев - Пловдив - Селена?

Здравей, аз правих февруари тази година при д-р Минев. За щастие беше диагностична само с изрязване на сраствания от предишна коремна операция. Ама лазер ли е, с ток ли е  #Crazy не съм наясно. Имах три малки дупчици запечатани с "тел - бод" на корема.
 Ето ти линк за сайта на д-р Минев http://www.drminev.com/laparoskopia
 Благодарение на него се сбъдна още една мечта   bouquet

# 351
  • София
Здравейте   bouquet
И аз сред вас. Интересувам се от диагностично лапаро, но по здравна каса. Момичетата от темата за ендометриозата леко ме насочиха, но съм много боса в областта  Embarassed Накратко - нямам диагноза, сама си я търся и съм се насочила към лапарото, защото имам с месеци болки в корема и кръста.
Само не ме упреквайте с думите "За здравето пари не се скъпят!" Моля ви   bouquet
Така съм преценила - така ще бъде. От София съм.
Та къде в София с направление 7 се прави диагностично лапаро по ЗК? Такива суми от 500-1000 лв не ги коментирам.
Благодаря ви   bouquet
Nefertarri, а имаш ли направлението? Едва ли някой би те обвинил, че искаш да се възползваш от правата си на здравноосигурен човек Peace Аз правих лапарото в Шейново. По ЗК, но платих за избор на екип. Там имаше жени, които не плащаха за избор на екип. Така че предполагам правят там, както и в други болници. Ако имаш направлението направо се обаждаш по телефона или отиваш лично и задаваш директно въпроса. Ако не бъркам, ти наскоро търсеше направление за ямр. Какво стана, не намери ли?

# 352
Не ми дадоха за ЯМР. Направление 7 нямам още, защото първо проучвам. Аман от безхаберие! Аз не съм лекар, а сама се опитвам да открия какво ми е  Cry

# 353
Здравейте!

И аз съм с необясними болки 4 дни след раждането. Вече 2г и 1/2 след раждането имам болка в корема. Понякога по-силна, понякога по-слаба, понякога е кошмар.
Обиколила съм всякакви специалисти и всички казват, че съм ок, но болката продължава.
Док ми каза, че може да е няколко неща и първо се започва с противозачатъчни.
Пия ги вече 4 месеца, но и цикълът ми си остава нередовен. Не знам като ги спра какво ще е пак.
Предлага ми диагностична лапароскопия, но много ме е страх.

Моля ви, споделете мнение как се чувствахте след след нея?

# 354
Цвете, не се притеснявай, зора е само в деня на лапарото, ако може въобще да се нарече зор.  Мен ме болеше и ми беше неприятно заради катетъра и дренажа, но доколкото разбирам не навсякъде слагат тия екстри. На следващия ден, като ми ги махнаха бях супер! Peace

# 355
Благодаря!

Мен това най-вече ме притеснява - болката. Sad
И не знам дали ще има полза от нея, това ми е страха. Да не бъде пак поредната интервенция без резултат.
Къде ли не съм ходила и колко лекари ли не обиколих и никой - нищо.
Отчаяно ми е!

# 356
  • Перник
Благодаря!

Мен това най-вече ме притеснява - болката. Sad
И не знам дали ще има полза от нея, това ми е страха. Да не бъде пак поредната интервенция без резултат.
Къде ли не съм ходила и колко лекари ли не обиколих и никой - нищо.
Отчаяно ми е!
Никаква болка не съм имала, не те лъжа изобщо грам. Лапарото беше към 10 сутринта, в 18 бях с мъжа ми в кафето. Имам и отворена коремна операция в същата болница разреза е от пъпа до долу. Била е около 4 часа, пак не съм усетила болки, не да търпя и да кажа, че съм с висок праг на поносимост на болката, просто в болницата обезболяват перфектно и не усещаш нищо. Не се страхувай. Говоря за болница Надежда

# 357
Благодаря за отговора, neji!

Малко или много ме успокои, наистина.  Hug Hug

# 358
  • Перник
Благодаря за отговора, neji!

Малко или много ме успокои, наистина.  Hug Hug

Къде ще ти правят лапарото?

# 359
Все още не съм решила.

Общи условия

Активация на акаунт