Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Извинявам се ако е обсъждано,но лапаро на миомен възел по здравна каса възможно ли е?

# 496
Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 09:15 от Гърне без похлупак

# 497
  • София
Гърне, според мен най-добре е да се свържеш с лекаря, който ще ти прави операцията. Той ще прецени дали операцията може да се отложи. На едно от момичетата, с които бях в стая отложиха операцията заради цикъла. Но тя беше с нисък хемоглобин и това може би беше причината. Честно казано и не разбрах какво се случи след това, понеже си тръгвах.

# 498
Здравейте. Искам да ви попитам след лапароскопия, първият цикъл след нея на време ли дойде или... по-рано, по-късно. Че подраних с два дена да се притеснявам ли?!?

# 499
При мен нещата бяха така: Цикъл на 26.04.2015, лапароскопия на 08.05.2015 г. /13-ти ден от цикъла/ и първи цикъл след операцията на 31.05.2015 г. / 36-ти ден/. При мен се е забавил. Не знам дали има конкретно правило дали подранява или закъснява. Може би зависи на кой ден от цикъла е правена лапароскопията. Предвид факта, че моята е правена точно преди овулация може би това е забавило овулацията и съответно цикъла.

# 500
Здравейте. Искам да ви попитам след лапароскопия, първият цикъл след нея на време ли дойде или... по-рано, по-късно. Че подраних с два дена да се притеснявам ли?!?

Не се притеснявай. Може би са пропуснали да ти кажат, че е възможно както да подрани, така и да ти закъснее цикъла след лапароскопията.

# 501
Мерси момичета Simple Smile знам че два ден не са голям проблем, ама друго е някой да те поуспокои :*

# 502
Здравейте, момичета! Моята лапароскопия вече премина успешно. Hug За това, разбира се, ще разкажа подробно в отделен пост много скоро. Peace

Сега, обаче, искам да ви попитам нещо, на което не обърнах внимание при рутинния преглед една седмица след операцията. На вас изписвали ли са ви някакви лекарства / хапчета, които да приемате в рамките на определен период? Мисля, че бях чела нещо подобно из темите, но на мен лекарят нищо подобно не ми е споменавал. newsm78

# 503
на мен ми предписаха Золадекс, но това стана 25 дена след операцията, когато излезе хистологичния анализ. Дано нямаш нужда от лекарства Simple Smile

# 504
Здравейте, момичета! Моята лапароскопия вече премина успешно. Hug За това, разбира се, ще разкажа подробно в отделен пост много скоро. Peace

Сега, обаче, искам да ви попитам нещо, на което не обърнах внимание при рутинния преглед една седмица след операцията. На вас изписвали ли са ви някакви лекарства / хапчета, които да приемате в рамките на определен период? Мисля, че бях чела нещо подобно из темите, но на мен лекарят нищо подобно не ми е споменавал. newsm78

Никакви лекарства не са ми изписвали.

# 505
на мен ми предписаха Золадекс, но това стана 25 дена след операцията, когато излезе хистологичния анализ. Дано нямаш нужда от лекарства Simple Smile

На мен хистологията ми, слава Богу, вече излезе. Казвам "Слава Богу", защото имаше реални опасения, че кистата не е доброкачествена. Praynig Но се радвам, че това вече е зад гърба ми.

Благодаря ви, момичета! bouquet Мислих, че е задължително да се пие нещо.

# 506
Едно от момичетата, с които бях в стая след лапарото попита не се ли пие някакъв антибиотик примерно, защото и при един обикновен зъб ти дават да пиеш нещо, но лекарката каза че не се пие абсолютно нищо. Гърненце, на теб кой ти прави лапарото? Ти не се ли беше ориентирала към Ненов? Радвам се, че е минало всичко както трябва. Simple Smile

# 507
Ооо, аз към много специалисти се бях ориентирала, Боби, според конкретния период и обстоятелства. Laughing Blush

В крайна сметка, се доверих на Попов и си направих лапарото във "Вита". Това беше и първоначалното ми намерение, но поради предългата лятна отпуска на Попов, не бях сигурна, че ще се осъществи. Щях да заложа на Ненов най-вероятно, но той пък взе, че също излезе в почивка и си викам, айде, ще чакам началото на есента, то се е видяло.

Ще разкажа много скоро с подробности моето преживяване. Peace

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 00:44 от Гърне без похлупак

# 508
Извинявам се ако е обсъждано,но лапаро на миомен възел по здравна каса възможно ли е?
При моето лапаро едното момиче в стаята беше с миома по здравна каса, но си беше платила 800 лв. за избор на екип. Това в случай че искаш конкретен лекар да те оперира. Аз също предпочетох да платя 800 лв., но да знам че съм в добри ръце. Не ми се поемаше риска да ме оперира някой с незнайно какъв опит. За съжаление въпреки, че сме здравноосигурени се налага да си плащаме ако искаме да ни се обърне по-голямо внимание.

# 509
  • Другата България
С благодарности на Гърне за насоката, идвам да ви попитам и тук къде е най - оптималното съотношение цена / качество за лапаро на киста на яйчника. Ще съм благодарна на съвети и отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт