Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 367
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Аз моята киста я оперирах лапаро при репродуктивен специалист, защото те имат по-щадящо отношение към органа.

# 511
Привет момичета.
От една година следя два миомни възела,те пораснаха.Единия е почти 5.
Не съм раждала, ще го отложим за след операцията.
Ориентирала съм се към Софиямед - 1200 лв.
С Димитров се разбрах да звънна в първия ден на цикъла ми за декември.
Много съм притеснена, досега не съм била в болница ...
Друго притеснение ми е,  че урината ми дава масово левкоцити и еритроцити. Това е  бъбречна инфекция. Не знам това как ще ми се отрази.
Темата ми е много полезна.Ще пиша пак.

# 512
  • София
Зизу, аз съм оперирана два пъти в Софиямед. Ако нещо конкретно те интересува за там, питай.

За бъбречната - потвърдено ли е, че е такава? Може да е някаква форма на цистит. Ако са бъбреци трябва да се вземат незабавни мерки. Но и в двата случая докторите преценяват, вероятно ще те сложат на антибиотици още преди операцията.

# 513
благодаря ти dzveronika за отговора. Ще те имам предвид при нужда.
Тази седмица ще съм по лекари , за да се установи със сигурност проблемите с бъбреците.

# 514
Здравейте, момичета! Моята беше в Щерев: оперативна за премахване на тръба с хидросалпингс. С направление за хоспитализация 7, цената беше малко под 1200 лв., която включва освен самата операция, преглед при кардиолог, консултация с анестезиолог, хистология, 2 дни болничен престой с хранене (обстановката е много добра, нямаш чувството, че си в болница), можеш да си избереш екип без допълнително да заплащаш, и друго не мога да се сетя, ако искате питайте.
Успех!

# 515
  • София
ro, не заплащаш ли тези 1200 лв. именно за избор на екип, при условие, че си с направление за хоспитализация, тоест минаваш по клинична пътека чрез здравната каса?

# 516
ro, не заплащаш ли тези 1200 лв. именно за избор на екип, при условие, че си с направление за хоспитализация, тоест минаваш по клинична пътека чрез здравната каса?

Не знам конкретно за "Щерев", но предвид, че е частно болнично заведение, само с направление за хоспитализация разбираемо не става. Peace Трябва и солидно доплащане, при всички положения. Wink А ако се случи да не си здравноосигурен/а, предполагам, сумата, която ще трябва да приготвиш, ще е поне двойно по-голяма.

# 517

Simple Smile поне не е упоменато по този начин. Клиниката си има ценоразпис за всяка процедура, а НЗОК плаща някакви пари за същата тази процедура. Разликата между двете трябва да се заплати от пациента.
Иначе без направление, сега погледнах в сайта на клиниката е: 1515 лв за операцията, 60 лв хистология, по 90 лв леглоден ( 2 дни). Значи 1755.
Днес преглеждах разходите си от юни до сега и си видях плащането за лапароскопията: 1175 лв.
Значи, по моята логика, здравната каса плаща по тази пътека 580 лв.
Сега се сещам, че ми пуснаха и изследване ПКК и още някои показатели след операцията, което не съм заплащала допълнително.

# 518
Да попитам и тук... Simple Smile

Вече измина почти месец от датата на лапароскопията за премахване на кистата ми, но днес бях неприятно изненадана. Реших да възобновя тренировките си, като стартирах с кардио - каране на велоергометър у дома. Макар да се чувствам в чудесно физическо състояние, за мое учудване, около 25-тата мин. започнах да усещам "топла" болка (тип спазми), долу в корема, точно на мястото, където преди беше кистата. Болките бяха абсолютно идентични като тези при цикъл (моят е болезнен, принципно) и умерено силни. Веднага спрях със заниманията, разбира се, но отне около 20 мин., за да премине дискомфортът напълно. Tired Утре смятам да пробвам наново с малко спорт.

На какво може да се дължи това? Следващата седмица имам записан час за преглед при лекаря ми и ще го попитам, естествено, но бих се радвала да чуя и вашите непрофесионални мнения. Hug

# 519
Да попитам и тук... Simple Smile

Вече измина почти месец от датата на лапароскопията за премахване на кистата ми, но днес бях неприятно изненадана. Реших да възобновя тренировките си, като стартирах с кардио - каране на велоергометър у дома. Макар да се чувствам в чудесно физическо състояние, за мое учудване, около 25-тата мин. започнах да усещам "топла" болка (тип спазми), долу в корема, точно на мястото, където преди беше кистата. Болките бяха абсолютно идентични като тези при цикъл (моят е болезнен, принципно) и умерено силни. Веднага спрях със заниманията, разбира се, но отне около 20 мин., за да премине дискомфортът напълно. Tired Утре смятам да пробвам наново с малко спорт.

На какво може да се дължи това? Следващата седмица имам записан час за преглед при лекаря ми и ще го попитам, естествено, но бих се радвала да чуя и вашите непрофесионални мнения. Hug
Аз не съм много по спорта, но след моята операция, въпреки че се възстанових напълно за около 14 дни, също имах отвреме на време срязвания и болка при по-голямо натоварване. И аз щях да питам док дали е нормално, но забравих. Всеки път като вляза на преглед, и въпреки че си записвам въпросите, за да не забравя нещо, направо спичам  Shocked
Мисля, че спря да ме боли при натоварване някъде около месец и половина след лапарото.

# 520
Благодаря ти за включването! Hug Лошото е, че днес пак понечих да поспортувам и отново спазмите се появиха около 20-тата мин., а определено натоварването не е кой знае какво - все пак, не вдигам тежести, за велоергометър иде реч. Tired

Ще пробвам всеки ден, пък дано това отшуми. Но и лекарят ще питам обезателно. Simple Smile

# 521
Благодаря ти за включването! Hug Лошото е, че днес пак понечих да поспортувам и отново спазмите се появиха около 20-тата мин., а определено натоварването не е кой знае какво - все пак, не вдигам тежести, за велоергометър иде реч. Tired

Ще пробвам всеки ден, пък дано това отшуми. Но и лекарят ще питам обезателно. Simple Smile
Ех, Гърненце, за мен натоварване (понеже не съм по спортуването) е изчистването на целия апартамент (нали се сещаш след 14 дни щадене, беше заприличал нааааа....ММ помага, но не е същото), търкане на душ-кабина и ей такива спортни занимания или преместване на по-тежки неща.  Laughing
Не съм правила упражнения, единствено правих много, много дълги разходки. Щеше ми се да покарам колело, но ме беше страх да не стане нещо  Embarassed

# 522
Ами, нищо чудно твоята физзарядка да е по-ефективна от моята. Joy Joy Joy

# 523
  • При семейството си
Момичета, някоя от вас била ли е с блокираща инжекция преди лапароскопията и съответно колко време след това ви дойде/закъсня цикъла (след последния цикъл веднага след блокиращата и съответно операцията).

# 524
Здравейте!
И аз ще мина през това.
В болницата ми казаха че престоят ми ще е 3 дена/ 1 ден - влизана, 2 ден - операция, 3 ден - изписване.
Въпроса ми е сутринта рано на първия ден ли трябва да си в болницата - и кога те изписват на третият ден - сутринта или вечерта или...?
Става дума за Болница "Надежда". Има ли някой с информация.
Защото трябва да летя-а незнам как да си планирам полетите - бих искала да летя веднага като ме изпишат - дали е опасно?
Ако ме изпишат до обяд мога да хвана вечерен полет - имам проблеми с работата и затова съм толкова претеснена с престоя - може ли някой да ме информира как долу горе се движат тези неща в "Надежда" - Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт