Предстои ми лапароскопия - тема 7

• 139 320
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Сега аз очаквам някаква страшна драма, дано не съм права.
Merri_An, държиш ни в напрежение от няколко дни. Някакво суеверие ли е да не разкажеш казуса преди да излезе резултата от хистологията, или имаш нужда да се успокоиш? На мен ми минаха всякакви мисли през главата. Дано да си добре и всичко да е наред, но и аз очаквам с нетърпение разказа ти, особено след тази подробност, че този лекар, на когото си се доверила не е дошъл за операцията, а след това гледа записа на диска и постановява, че операцията не е направена добре. Шокиращо се и защо го прави?

# 586
  • Другата България
Абе искаше ми се да излезе резултата защото той твърди, че няма да е много положителен все пак ако се окаже прав ще излезе, че злословя.
Не искам да опетнявам никого незаслужено затова ми се иска някак да има финал на случая.
Затова изчаквам.
Иначе за мен си е драма, преживях го доста и се надявам да няма трайни последици предимно върху психиката ми.
Няма да коментирам повече, за да не ви дразня.
Съжалявам ако е така, но наистина ми се иска случая да има финал - готова епикриза и хистология, за да го раздухвам.
Ако всичко е ок смятам и до НЗОК да подам жалба.
На ЛС го разказах на Гърне без похлупак, която ми беше полезна много преди операцията....
Бъдете здрави, момичета и благодаря за подкрепата. Hug

Херц, и аз не знам защо го прави, наистина, от накърнена чест ли, не знам....от грижа не вярвам да е, ако беше така да беше се домъкнал навреме.

# 587
Абе искаше ми се да излезе резултата защото той твърди, че няма да е много положителен все пак ако се окаже прав ще излезе, че злословя.
Не искам да опетнявам никого незаслужено затова ми се иска някак да има финал на случая.
Затова изчаквам.
Иначе за мен си е драма, преживях го доста и се надявам да няма трайни последици предимно върху психиката ми.
Няма да коментирам повече, за да не ви дразня.
Съжалявам ако е така, но наистина ми се иска случая да има финал - готова епикриза и хистология, за да го раздухвам.
Ако всичко е ок смятам и до НЗОК да подам жалба.
На ЛС го разказах на Гърне без похлупак, която ми беше полезна много преди операцията....
Бъдете здрави, момичета и благодаря за подкрепата. Hug

Херц, и аз не знам защо го прави, наистина, от накърнена чест ли, не знам....от грижа не вярвам да е, ако беше така да беше се домъкнал навреме.

Разбирам, правилно постъпваш дотук, много коректно съхраняваш авторитета му докато чакаш резултата. Силно се надявам всичките ти притеснения да се окажат неоснователни. Подкрепям те за жалба, някои прехвалени специалисти наистина се самозабравят. Накърнената чест не се лекува като подценяваш и плюеш по работата на колеги.

# 588
  • Другата България
Благодаря ти за разбирането. Hug

# 589
Като пациентка на д-р Велев и аз ще следя с интерес развитието по твоя въпрос Мери_Ан. Само да вметна, че когато д-р Велев печели конкурса за шеф на Шейново прекия му конкурент, който остава на второ място е д-р Ненов. Може покрай това да си имат някаква вражда. Във всеки случай не ми се вижда професионално да не дойде на операцията, да прати Велев и накрая да обяснява, че не е направил операцията както трябва. Но важното е при теб нещата да излязат добре, макар че не виждам как резултата от хистологията ще докаже, че Велев не си е свършил добре работата. Стискам палци всичко да е наред и да няма за какво да се притесняваш  Hug

# 590
1. Доц. Таня Тимева в екип с Д-р Магунска и др.
2. София / Аг ,,Д-р Щерев''.
3. Всичко 1100лв.
4. Професионалисти.
5. Субсерозен миомен възел + Диагностична.

Лапароскопията мина на 13.01 от 13ч. Laughing
Ако някой му предстои и се интересува, всичко ще обясня (да пише на лични).
Според вас кога мога да започна с фитнеса ? Мисля, че нямам сраствания, но как да съм сигурна ?

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 10:55 от ma77

# 591
  • Варна
1. Доц. Таня Тимева в екип с Д-р Магунска и др.
2. София / Аг ,,Д-р Щерев''
3. Всичко 1100лв.
4. Най-добрият екип
5. Субсерозен миомен възел + Диагностична

Лапароскопията мина на 13.01 от 13ч. Laughing
Ако някой му предстои и се интересува, всичко ще обясня (да пише на лични).
Според вас кога мога да започна с фитнеса ? Мисля, че нямам сраствания, но как да съм сигурна ?

Аз като ходих на контролния след 20-ина дни, ми каза да си изчакам цикъла, т.е. един месец
Но все пак сме различни случаи.. най-добре доктора да ти каже.

# 592
  • Другата България
Привет момичета.
Сега вече ще разкажа за моя случай, ще го сложа в скрит текст, защото е доста дълго, нека сам всеки си направи изводите за себе си.
Днес, след почти 20 дни ми е готова хистологията - най - безобидната киста - фоликулярна, това е инфо по телефона, епикризата все още не е готова ooooh! Tired, надявам се в момента, в който я взема да имам повече яснота по нея.
Скрит текст:
Става въпрос за доктор Ненов, акушер гинеколог в болница Шейново.
Преди 20 години имам гинекологична операция, при която ми е отстранен десния аднекс. От тогава съм с един в ляво. Няма да изпадам в подробности за своите гинекологични проблеми, ще кажа само, че 2015 при профилактичен преглед се видя киста /доста странна според гинеколожката ми/ и на левия яйчник, която според нея задължително трябва да се махне. След много четене и ровене в нета и благодарение на отзивчива потребителка намерих координатите на доктор Ненов в болница Шейново и се записах за преглед. Часът ми беше в 15.45. Докторът дойде в 17.30. Влязох в 18. Докато "преглеждаше" мен гола на стола, едновременно с това обслужваше и родилка след операция в съседната стая. За 10 минути "прегледа" приключи, съответно си платих 50 лв. и си тръгнах с куп документи за подготовка за лапароскопия /от тях доста изследвания, които не се поемат от ЗК, предимно туморни маркери, които трябваше да направя в точно определена лаборатория и които той щял да си провери със собствена парола/.
Направих всичко и постъпих в болницата на 07.01.за операция. Съответно чинно заплатих 800 лева избор на екип за въпросния доктор.През това време нямах контакт с него, но бях планувана за 08.01. и имах уверението на всички в отделението, че докторът знае за нея и е информиран. Съответно от на обяд на 07.01. преустанових храненето, а по - късно и приемът на вода. Според програмата на отделението бях първа, което значеше в 08.30 да съм готова за слизане в операционната. Е, на 08.01. до 11 на обяд нямаше нито вест, нито кост от доктора, само някакво откъслечно инфо че е бил на секцио през нощта и вероятно е отишъл да си почива в къщи. Но не се обади нито на мен, нито в отделението.
В 12 часа на обяд се е обадил на дежурната акушерка, че идва и да ме свалят в операционната. До тук добре, аз вече примряла за вода, но щастлива, че все пак има някакво развитие заедно с акушерката слизам в операционната. Слагат ме на едно легло, включват абокат, включват ми и система /защото е минало много време и вече се обезводнявам/ и всички чакаме доктора да пристигне. Е, до 18 вечерта въпросния нито дойде, нито се обади на някого да каже защо го няма и дали изобщо ще идва, нито вдигаше мобилния си телефон и през това време аз съм на никъде - в леглото, супер изнервена, дехидратирана, с още една включена система и пред нервна криза. В 19 ме връщат в отделението, но понеже никой не знае какво да ме прави аз на своя глава изяждам един банан и половин сандвич и вече пия малко вода, защото бях готова да  колабирам. Почти си бях тръгнала, акушерките ме съветваха да го направя, ММ стоя до последно да чака някакво развитие, но в 20 часа докторът се появява от нищото с обяснението, че е бил неразположен, заспал и затова не е дошъл. Това ще го оставя без коментар. Увери ме, че на следващия ден ще ме оперира и си замина. Съответно вече е време отново да огранича прием на храна и течности и отново започвам да го правя. На другия ден до 12 на обяд отново няма никакъв помен от доктор Ненов, не вдига и мобилния си телефон. Става 13 часа, денят е събота и аз вече наистина не знам къде се намирам, обезводнена тотално, изнервена до краен предел и готова да легна под ножа на който и да е лекар само и само всичко да приключи. В този момент се появява доктор Румен Велев, който има планувано абразио и на когото разказвам всичко това, което съм ви написала до тук. Доктора пое ангажимент да свика спешен екип и да ме оперира, и в 14 вече бях в операционната. Впоследствие научих, че това бил директорът на болницата.
След като ме преведоха в реанимация и о, чудо - появява се доктор Ненов и ми казва, че след като е казал, че ще ме оперира, значи е щял да дойде, че съм предизвикала паника, едва ли не, че съм виновна аз самата за нещо. Явно изобщо не си даваше сметка след почти 48 часа глад и жажда в какво състояние бях аз....Уведоми ме, че операцията ми не е направена както трябва, че е записана на диск и ще ми го даде /защо ми е на мен така и не разбрах/, че не била махната обвивката на самата киста и според него не била безобидна /през цялото време ме уверяваше, че ако той е оперирал, щял по време на самата операция да направи хистология и ако е нещо злокачествено да махне и яйчника направо/, а това съответно не било направено. И че щяло да се наложи да ме отварят пак едва ли не....докато бях в реанимация идва още няколко пъти с уверението, че ще направи всичко възможно да забърза хистологичните резултати, за да видим какво е положението.
На другия ден /неделя/ на обяд , след като вече бях върната в отделението по гинекология доктор Велев дойде и ме уведоми, че кистата ми според него е била от най - безобидните - на жълтото тяло, но трябва да се изчака все пак хистологичния резултат. Запазил ми е единствения яйчник и всичко било минало нормално. Свали ми дрена и ми каза на следващия ден в понеделник да отида да си ми върнат парите за избор на екип, тъй като той не се е осъществил.
След консултация с ММ решихме така и така за това са предвидени тези пари, да ги прехвърля на доктор Велев, тоест избор на екип за доктор Велев. Дали сбърках, дали не, дали трябваше да не плащам заради нелепата ситуация - много мнения получих, но ние така решихме.
Защо пиша този дълъг пост? Не искам да обвинявам или клеветя никого. Искам просто всеки да знае с кого и с какво си има работа преди да тръгна да прави избор на лекар. Доколкото разбрах, моят случай не е бил единствен...случвали са се подобни неща и с други пациентки, закъснявал е с часове....
Разбирам, всички сме хора, на всеки му се налага поради лични мотиви да закъснее за работа, да излезе през работно време, да кръшне дори.....но тук става въпрос за друго.
За мен е недопустимо дори и безценен специалист да си да се обадиш да свалят пациента ти в операционната, да знаеш, че това е човек не ял и не пил вода повече от 16 часа,че ти се е доверил и е оставил здравето си в ръцете ти... и просто да легнеш да спиш...дори и да си болен - хора сме, вдигни телефона и кажи, акушерките ще знаят, ще ми кажат, че операцията се отлага, ще има някаква яснота...а така в неизвестното, със системата в предоперационна зала просто да лежиш и да чакаш....повярвайте, не го пожелавам на никого.
Бях чела, че за прегледи се чака много. Бях чула, че много закъснява. Аз съм от провинцията, когато чаках повече от два часа за прегледа си изпуснах транспорта и се наложи спешно да ме закарат с кола, всичко това са разходи, които за доктора явно са нищожни. Отделно въпросните туморни маркери, за които дадох повече от 100 лв. в посочената от него лаборатория той дори не беше ги погледнал, вечерта когато дойде го попитах и той не се сещаше за какво му говоря....всичко това поне за мен и според мен прави и най - добрия специалист възможно най - кофти човек.

# 593
Merri_An, много се радвам за положителната развръзка и хубавите новини! bouquet

Понеже мина доста време, откакто си писахме, помислих, че все пак си се отказала да споделяш публично за премеждията си, но се радвам, че в крайна сметка го направи. Hug Нека всеки си прави изводите...

# 594
  • Другата България
Изобщо не съм се отказала, и жалбата ми е написана, но трябва да приложа копие от епикризата, а ето че 20 дни и повече такава няма, очаквах да се забави, ама пък това вече е....
Умишлено изчаках резултатът от хистологията, защото имаше вероятност Ненов да е прав - той беше категоричен, че кистата "не е толкова добра", нали вадеше обещания, че ще забърза самата хистология, че ще ме отваря едва ли не втори път, защото няма да е ок.....исках всичко да е ясно черно на бяло /въпреки, че не съм видяла/....

След цялата описана ситуация продължавам да недоумявам за какво му беше на Ненов да идва и да ми мъти главата след операцията при все, че два дни не дойде да я направи....каквото и да делят с Велев, за мен това е абсолютно непрофесионално поведение.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 19:35 от Merri_An

# 595
  • При семейството си
Мери - Ан, съжалявам за това, през което си минала. Ако имаш сили, направи нещо, някои са се самозабравили.

# 596
  • Другата България
Ами ще подам жалба до ЗК, какво друго да направя?
На съд не ми се ходи, нямам не сили, а нерви да се занимавам, не ми се иска чак дотам да стигам....

# 597
Merri_An, описаното от теб е...непрофесионализъм, арогантност, подигравка, безочие...имам още определения, но няма смисъл. Важното е, че си добре в крайна сметка. Респект към д-р Велев. Нито го познавам, нито съм чувала за него, но да поеме случай, с който не е запознат и най-вече да е достатъчно честен, да каже, че не дължиш пари в тази ситуация, е постъпка, достойна за уважение.
Колкото до прехваления Ненов, дори не го наричам доктор, ще се радвам да получи заслуженото, въпреки че съм крайно скептична за развоя на събитията.
Писах ти на лични.

# 598
  • Другата България
 Hug
Заради това с парите много хора ми казаха, че съм сбъркала, че не е трябвало да ги давам....но аз се познавам, предвидила съм ги вече за това, и да си ги бях оставила, щях да си мисля през цялото време, че нещо друго ще излезе на някого и пак ще идат по болници...предвидени са за това, дала съм ги.
Въпросът не е там.
Писах ти и аз на лични.

# 599
Merri_An, извадила си късмет, че си попаднала в ръцете на д-р Велев. Не оспорвам качествата на д-р Ненов, защото са всеизвестни, но това което си описала е направо потресаващо. Само за сравнение как протече моя опит в Шейново: моят преглед при д-р Велев се проведе на 24.04.2015 г. в частния му кабинет. Тогава уговорихме направо датата за операцията - 08.05.2015 г. и той ме насочи за цялата подготовка преди операцията към 24-ти кабинет в Шейново. Там ми дадоха всички необходими документи, направления за изследвания, които ми направиха на място и листче с описание на процедурите, които трябва да направя преди да постъпя в болницата. Постъпих на 07.05.2015 г. и ми казаха, че операцията ми ще бъде в 08.00 ч. на следващия ден. В 07.50 вече лежах на операционната маса, когато д-р Велев дойде, здрависа се с мен, попита ме как се чувствам и каза че идва до 5 минути, само да се облече. После в неделята д-р Велев се появи да ме изпише /той имам чувството, че нощува в болницата Simple Smile/ докато другите момичета трябваше да чакат до понеделник, за да дойдат техните лекари да ги изпишат.
На мен ми го препоръчаха като много щадящ лекар, тоест той никога не би махнал с лека ръка каквото и да е освен ако наистина няма друг изход. Изключително спокоен и уравновесен човек, който вдъхва голямо доверие. И малко клюки - ако погледнеш в нета ще видиш, че при него родиха Юлияна Дончева, Ирина Тенчева, Тереза Маринова, на Волен Сидеров жена му и т.н. Случили са ти се много неприятни неща, но в цялата история има и положителен момент, а най-важното е че резултата наистина при теб е добър.
И моята хистология и епикриза се забавиха, най-вече заради хистологията - доколкото разбрах май са ми я правили някъде другаде.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт