Хотелите във Велинград-4

• 92 279
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
  • Canada
Здравейте момичета,
благодаря за бързите и компетентни отговори. Hug По принцип не държим на пет-звезден хотел, тъй като с 2 деца едва ли ще можем да се възползваме изобщо от спа-процедури и т.н. Просто искаме да си отговаря на категорията като цени и услуги.
Май започваме да клоним към Бор в тази връзка. Та в такъв случай ако е възможно малко повече инфо за Бор и най-вече какви са негативите му според вас?

# 76
Негативи - май не мога да изброя - на мен си ми харесва и хотелът и храната и обслужването. Басейнът е малко малък, ако хотелът е пълен на макс, но това рядко се случва. Има и външен басейн, както и такъв за много мънички дечица. На много хубаво място е - хем е борова гора, хем е точно в центъра. Двойните му стаи са много тесни и с две деца направо няма да ви е възможно да се поберете. За сметка на това пък апартаментите му са много удобни. Имаше оплаквания, че през зимата не е добре отоплен или нещо такова, аз само в лятно време съм го посещавала и много ми харесва. Отвън има някаква детска площадка, не зная вътре дали има нещо интересно за децата. А, кафето им от бара  не струва ако това има някакво значение  Grinning

# 77
  • Canada
Оооо звучи идеално. Ние и без това искахме апартамент, така че Бор май ни пасва перфектно. Peace
А закуската им читава ли е? Наоколо из града има ли свестни заведения за хапване, както и детски площадки за игра или някакви други забавление? Понеже на децата ще им писне от басейн, а и ние обичаме много да се разхождаме?

# 78
Да, на всичките ти въпроси. Закуската е много добра - богат избор и е вкусно. Няма фреш сутрин, но пък има плодове и то няколко вида. Отделно банички, мекици, пържени филии, три-четири вида яйца, сирене, кашкавал, колбаси, сладка, мюсли, кроасани.....Кафето е шварц. Най-близо до Бор са Чинарите  - заведение с прекрасна кухня и детски кът. И да - наоколо има много паркчета с детски катерушки и страшно много поляни за разходка. Посетете Юндола непременно. И ако ви остане време - Белмекен. Прекрасно е там, но е за най-горещото лято, защото е нависоко и си е студено. Препоръчвам ви и изгранване на база полупансион, ние останахме доволни и от избора на вечеря на блок маса. Последните ми впечатления са от Великден, така че са актуални. Сигурно има и други добри хотели във Велинград, но от този съм доволна много.

# 79
  • Canada
Супер! Благодаря ти много за информацията. Определено ще запазим в Бор. Hug Hug Hug
Планирам го за август месец, но от сега ще си запазим места. После ще дам и отзиви. Simple Smile

# 80
  • София
От август са ми последните летни спомени от Бор...  Heart Eyes

Има едно много важно условие - където и да идете, не тръгвайте с
голяма кошница. Има опасност да не можете да я напълните Wink

# 81
  • Варна,морето,сините вълни...
Здравейте момичета,
поизчетох предните теми и добих престава за повечето големи и звездни хотели, дори на един лист съм си направила класация Laughing Плануваме почивка следващата седмица и заради детето решихме да е Велинград.От дете не съм стъпвала там. Интересуват ме вашите "пресни"мнения и коментари за тези хотели,има ваучери за тях : х-л "Енира" , къща "Стелия", х-л "Ив" ,апартхотел "Астра" и апартхотел "Панорама". Цените им са по-приемливи,а искам и на есен да има почивка,затова по-скромно сега  ooooh! Даже смятам да комбинирам 1-2 хотела,така ще имаме и различни впечатления,може и до Банско за 1-2 нощувки....обмислям го и събирам инфо Peace

# 82
  • София
Здравейте! Simple Smile

Мислим да посетим семейно Велинград за около седмица и имам няколко въпросчета,ще се радвам на помоща ви и мненията,та да попитам месеците юли и август дали е подходящо,също така да препоръчате заведения за хранене от които сте доволни,как минава деня-къде е добре да се отиде и посети,като забележителности примерно и последно спряли сме се на апартамент от тези които с еотдават под наем за гости на града,ако някой е ползвал такъв и е доволен ще се радвам да сподели.  bouquet

# 83
Момичета, имам въпрос, който не е свързан точно с хотел, но след като повече от час търся информация в нета /безуспешно/ реших да попитам тук. Миналата година посетихме един голям открит басейн във Велинград. Частен е и много добре поддържан. Мисля, че няма хотелска част към него. Спомням си, че носеше женско име. Мислех, че е Катеринова, но с това име не го откривам в нета. Някой може ли да ми помогне по описанието с името на басейна?

# 84
The sorceress, сигурно имаш предвид басейн каферинова, с много цветя

# 85
Ох, точно така, този с много цветя. Сърдечно благодаря!  bouquet Нямаше да си спомня сама името!

# 86
  • Варна
Нещо темата замря, а аз трябва да резервирам почивка за лятото вече Simple Smile Я кажете някакви впечатления от хотел Маркита. Препоръчаха ми го за почивка с деца. И още един въпрос - във Велинград има ли обществени индивидуални перални, там където си носиш прането и переш отделно от другите?

# 87
  • София
Маркита има страхотни външни басейни - целогодишно по стара моя информация. Мисля, че няма причини това да се е променило. Един топъл за възрастни - около 30-40 м2 и едно плитко горещо/топло продълговато топило. За децата е интересно, защото дворът е много приятен. Извън хотела не е за разходки хич, но зад дуварите му е хубаво.
Близо е до центъра. Стаите не ги знам - била съм в "императорския" апартамент  Joy, който наистина е голям. Хотелът е скромен като цяло, кухнята беше прилична, не помня нито лошо, нито особено добро.
Спа центърът ми се стори мизерничък и не съм го ползвала.
Имаше маси за тенис до басейните под навес.
За цените си е перфектен Simple Smile

# 88
Прочетох коментарите и реших да споделя моите преживявания във Велинград.
Редовни посетители сме и сме обиколили доста хотели там. Първоначално хотел Клептуза , след това Елбрус , хотел Астра . Отсядали сме и в хотел Олимп .
моите лични впечатления са следните - хотел Клептуза - стаите са чисти , сменят се халати и се почистват всеки ден , но спа-то е малко и водата е студена .
Хотел Елбрус ни е любим . Има кът където децата да си играят , басейна е топъл , има широко място за шезлонги , спато не е голямо но пък има винаги място , хората не се струпват. Харесва ни и това ,че има ресторант на 2 крачки и както си почиваш на плажа можеш да хапнеш ,когато решиш. Храната също ни харесваше сутрин имаше разнообразие , зеленчуци , плодове ,
През март месец се възползвахме от ваучер и посетихме хотел Астра - настаниха ни в студио , което беше много хубаво обзаведено , стаите бяха чисти имаше кухн.оборудване с хладилник печка и дори пералня. някой се интересуваше и беше писал. Храната сутрин също беще хубава на сет меню. Единственият недостатък е това ,че нямат още външен басейн.
Тази година се колебаем къде да отседнем , Елбрус или Аура.Забелязваме ,че пакетите им тази година са с включена закуска и вечеря , което много не ни допада , защото сме свикнали вечер да излизаме и да се храним в други заведения , но може и това да е пък предимство не недостатък.
Споделете повече мнения за хотел Аура .

# 89
А някой може ли да сподели хотел с външен басейн, работещ денонощно?

Общи условия

Активация на акаунт