Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
И на мен ми „щрака„ коляното.Много е неприятно и болезнено,понякога се схваща като крампа и не мога да мръдна.Това започна да се случва малко преди да ми бъде открито Х,т.е.преди 1,5год.От няколко месеца пия,но не много редовно Ставиен и също магнезий за смучене от ДМ.Малко се пооправих,но понякога пак има болка и схващане.Купих си и сиропа Флекс Код,но още не съм започнала да го пия

# 316
Здравейте, момичета. Аз съм на терапия с Еутирокс от октомври м.г. Оттогава досега ТСХ от 2.5 слезе на 1, изследвано последно миналия месец. Имах леко завишени антитела, останалите показатели бяха в норма. При ехографа не се видя нищо притеснително. Лекарката ми назначи тази терапия, тъй като се опитвам да забременея. За втори път ми се случва следното: изтръпва ми главата в различни участъци. На моменти го усещам като изтръпване, на моменти като парене, все едно пламтя. Чувствам се доста искомфортно. Миналият месец продължи 10 дни, сега ми е така от вчера. Утре ще пусна ТСХ. Аз си мисля, че дозата ми идва висока в топлото време. Вие как мислите, при вас случвало ли се е нещо подобно?

# 317
  • UK
Здравейте, момичета. Аз съм на терапия с Еутирокс от октомври м.г. Оттогава досега ТСХ от 2.5 слезе на 1, изследвано последно миналия месец. Имах леко завишени антитела, останалите показатели бяха в норма. При ехографа не се видя нищо притеснително. Лекарката ми назначи тази терапия, тъй като се опитвам да забременея. За втори път ми се случва следното: изтръпва ми главата в различни участъци. На моменти го усещам като изтръпване, на моменти като парене, все едно пламтя. Чувствам се доста искомфортно. Миналият месец продължи 10 дни, сега ми е така от вчера. Утре ще пусна ТСХ. Аз си мисля, че дозата ми идва висока в топлото време. Вие как мислите, при вас случвало ли се е нещо подобно?

white duck

При мен- не,
даже си мисля, че няма как да е от Еутирокса Rolling Eyes
Иначе за дозите съм чела, за летни и зимни такива, но най-добре е съответния ендокринолог да ти каже Hug

# 318

Мериш ли си кръвното? На мен така ми изтръпва главата отзад за секунди. Както казвам на мъжа ми "все едно някой ме е шибнал отзад с тиган по главата" а той майтап си мисли. При мен това е от кръвно/адреналин, Обикновенно става когато детето направи някоя жестока беля (като днес например излезе на пътя пред една кола и добре, че човека успя да спре).

# 319

Мериш ли си кръвното? На мен така ми изтръпва главата отзад за секунди. Както казвам на мъжа ми "все едно някой ме е шибнал отзад с тиган по главата" а той майтап си мисли. При мен това е от кръвно/адреналин, Обикновенно става когато детето направи някоя жестока беля (като днес например излезе на пътя пред една кола и добре, че човека успя да спре).
Мхм...
Понякога и при нервно напрежение или физическа умора.
Аз в момента съм така. Така съм от близо 10 дена, с една изтръпваща/пареща болка ту вляво, ту вдясно. Не е постоянна ( в смисъл цял ден) и не е болка която да те накара да вземеш болкоуспокояващо, примерно. Не мога да я опиша и аз.
Имах моменти на повишено кръвно - но нямаше изтръпване тогава. Тогава имах направо стягане и силна болка в главата, а това не е същото.
Мисля си, че причината е неврологична. Дори си мисля, че освен от психическа и физическа умора, нервност, раздразнителност може и да е от изкривяване в шийния дял ( от което също може да има промени в кръвното).
Но това са само предположения.

# 320
ТСХ ми е 6,340 при еутирокс 25  Cry,доктора ми увеличи дозата на 4 дни по 50 и 3 дни по 25 ,дано вече сме улучили дозата .

# 321
  • UK
ТСХ ми е 6,340 при еутирокс 25  Cry,доктора ми увеличи дозата на 4 дни по 50 и 3 дни по 25 ,дано вече сме улучили дозата .

Титанка,
ти си се доверила на ендокринолога в клиника Селена, нали? Защо не отидеш на консулт при доц Орбецова или проф Каменов? Чувала съм страхотни отзиви за тях, струва ми се, че нещо не могат да ти оправят дозите и се лашкаш със ст-стите  Rolling Eyes(мое мнение) Hug

# 322
Здравейте на всички! Нова съм във форума и се надявам да намирам подкрепа и помощ от вас! Диагностицираха ми Хашимото 2009г. Относно ендокринолозите аз вече не им вярвам и се лекувам с помощта на личния ми лекар, който се оказа по-знаещ от всички при които съм ходила. До преди 3 месеца бях бременна, но за съжаление приключи преждевременно в 15г.с. и сега гледам да си оправя хормона, за да започнем пак бебеправенето. Въпроса ми е дали някоя от вас е приживявала това и в какво състояние и е било ТСХ-то след това. Моето беше се качило по време на бременността до 7.2 и увеличавах дозата. След аборта си направих изследване и беше паднал доста(под референтните граници). Започнах постепенно да намалявам дозата и да правя изследване на 3 седмици, но все още си е под 0.27 при доза 50мг. Сега започвам с 25мг. Въпросът ми е : Мислите ли че може след всичко преживяно да вземе пък да ми се нормализират нещата и да не трябва да приемам повече Л-тироксин?

# 323
Здравейте на всички! Нова съм във форума и се надявам да намирам подкрепа и помощ от вас! Диагностицираха ми Хашимото 2009г. Относно ендокринолозите аз вече не им вярвам и се лекувам с помощта на личния ми лекар, който се оказа по-знаещ от всички при които съм ходила. До преди 3 месеца бях бременна, но за съжаление приключи преждевременно в 15г.с. и сега гледам да си оправя хормона, за да започнем пак бебеправенето. Въпроса ми е дали някоя от вас е приживявала това и в какво състояние и е било ТСХ-то след това. Моето беше се качило по време на бременността до 7.2 и увеличавах дозата. След аборта си направих изследване и беше паднал доста(под референтните граници). Започнах постепенно да намалявам дозата и да правя изследване на 3 седмици, но все още си е под 0.27 при доза 50мг. Сега започвам с 25мг. Въпросът ми е : Мислите ли че може след всичко преживяно да вземе пък да ми се нормализират нещата и да не трябва да приемам повече Л-тироксин?

Ти да не би да си решила съфорумките да те лекуват вместо лекарите?
 И защо не вярваш на ендокринолозите?

# 324
Не им вярвам защото поне до сега, на които съм попадала само са ми объркали нещата. Доверила съм се изцяло на личния. Не искам от вас да ме лекувате, а питам дали има някоя която да е преживяла това. Ако може да ми препоръчаш изпитан ендокринолог бих се радвала.

# 325
  • UK
Не им вярвам защото поне до сега, на които съм попадала само са ми объркали нещата. Доверила съм се изцяло на личния. Не искам от вас да ме лекувате, а питам дали има някоя която да е преживяла това. Ако може да ми препоръчаш изпитан ендокринолог бих се радвала.

Аз вече доста пъти съм го споменала, при мен се получи нещо подобно Rolling Eyes до днес причината не се разбра коя е, но и при мен, след спонтанния аборт ТСХ се срина на 0,000.
Обиколила съм, де що има Mr. Green (чула, чела) за ендокринолози, много ми помогна за правилното лечение д-р Начев- София, препоръчвам го! Peace
ЛЛ ooooh! моите съжаления, но не е специалист, особено по въпросите досежно ЩЗ и бременността.
Верно е, че добрите ендокринолози са малко, но все пак, ги има.
Моят съвет е, да прочетеш 1-вата страничка на темата ни и да избереш един в град, който ти е най-близо и да отидеш да те видят на ехографа, да ти пуснат, каквито е необходими хормони и дано Praynig най-бързо си влезеш в норми  Hug

# 326
  • София
Веднага ти препоръчвам изпитан такъв:доц.Тодоорова Peace
неведнъж съм писала за нея  bouquet

# 327
Аз мисля, че на въпроса който задаваш, само лекар може да ти отговори компетентно.
Не искам да препоръчвам никого, попрочети из темата, може да си избереш някой, на първа страница също има такава информация. Peace

# 328

Аз вече доста пъти съм го споменала, при мен се получи нещо подобно Rolling Eyes до днес причината не се разбра коя е, но и при мен, след спонтанния аборт ТСХ се срина на 0,000.
Обиколила съм, де що има Mr. Green (чула, чела) за ендокринолози, много ми помогна за правилното лечение д-р Начев- София, препоръчвам го! Peace
ЛЛ ooooh! моите съжаления, но не е специалист, особено по въпросите досежно ЩЗ и бременността.
Верно е, че добрите ендокринолози са малко, но все пак, ги има.
Моят съвет е, да прочетеш 1-вата страничка на темата ни и да избереш един в град, който ти е най-близо и да отидеш да те видят на ехографа, да ти пуснат, каквито е необходими хормони и дано Praynig най-бързо си влезеш в норми  Hug

Благодаря ти за отговора. От София съм и ще се поинтересувам от този лекар.

# 329
Изследвах си ТСХ. Резултатът е 0,49. Аз още на 06.04 трябваше да мина на по-ниска доза, но забравих. Тя разликата не е огромна, тъй като в срядите вместо 1,5 хапче Еутирокс 25 мг, трябваше да взимам 1 хапче. Ендокриноложката ми каза, че съм предозирана и затова ЩЗ е започнала да работи на много високи обороти. Сега постепенно намаляме дозата. Затова са и тези усещания. От рязката промяна на времето се влияе и нервната система. Аз вчера вдигнах доста и кръвното. Тя ми изписа да пия калций магнезий и цинк. Каза вечер да взимам и по един Валериан.

Общи условия

Активация на акаунт