Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 847
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте и от мен. Отдавна не съм влизала в темата, но ви пожелавам успешно провеждане на лечението.
Искам да ви питам за вашето мнение. Близо година не бях си правила изследванията на ТСХ и сега се оказа, че от 2,56 се е повишил на 3,63. Т4 също се е повишил на 11,5. Пия си тироксина отдавна в доза един ден 1, следващ 1,5. За съжаление личната си била свърщила направленията и нямах възможност да отида при ендокринолога. Та въпроса е-притеснителен ли е този резултат или да се съобразя с идването на топлия сезон и до есента да остана с ъс старата доза? Сложна наука е това и хич не мога да се ориентирам, макар и на елементарно ниво.

# 331
  • UK
Здравейте и от мен. Отдавна не съм влизала в темата, но ви пожелавам успешно провеждане на лечението.
Искам да ви питам за вашето мнение. Близо година не бях си правила изследванията на ТСХ и сега се оказа, че от 2,56 се е повишил на 3,63. Т4 също се е повишил на 11,5. Пия си тироксина отдавна в доза един ден 1, следващ 1,5. За съжаление личната си била свърщила направленията и нямах възможност да отида при ендокринолога. Та въпроса е-притеснителен ли е този резултат или да се съобразя с идването на топлия сезон и до есента да остана с ъс старата доза? Сложна наука е това и хич не мога да се ориентирам, макар и на елементарно ниво.
Ако целта, не е бебе, защо да е притеснителна ст-ста на ТСХ-то, даже си е идеална, според мен е и в референтните граници (не са посочени но ...) Laughing
 По отношение на въпроса смятам, че компетентен е единствено ендокринолога. Успех Hug

# 332
  • София
Ако целта, не е бебе, защо да е притеснителна ст-ста на ТСХ-то, даже си е идеална, според мен е и в референтните граници (не са посочени но ...) Laughing
 По отношение на въпроса смятам, че компетентен е единствено ендокринолога. Успех Hug

Благодаря ти много. Да, в референтните граници са и отдавна мина времето за бебе  Laughing

# 333
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Бях обещала да мина да ви се похваля, на 22.04 родих /секцио/ дъщеря ми, добре сме и двете, вече сме си вкъщи. Heart Eyes

Чудя се сега кога да си пусна контрола на ТСХ - на 15-20 ден както ме посъветва единият лекар или на 40-45 ден както казва друг... а една лекарка тук в Бс ми каза на 30-ия ден... Кое е най-показателно не знам...

# 334
Честито Мон за дъщеричката   bouquet

# 335
  • София
Честита дъщеричка Heart Eyes
За контрола,аз правих на 40-тия ден,така ми беше казала Тодорова Peace

# 336
Мон, честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава  bouquet

# 337
Мон... честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и да расте усмихнато и щастливо дете!   bouquet

За хормоните, някъде между 20-40 ден е истината. Не по-рано от 20 ден. Трябва им време да се наместят. Най-добре между 30-40 дена след раждането. Hug
Не се притеснявай, няма да си закъсняла с контролата. Само да не е преди 20-ти ден.

# 338
Честита бебка, Мон, живи и здрави да сте всички!   bouquet

Аз ходих на контрола към 45-тия ден, така ми беше казал Начев. Също ми каза, че първата година след раждането хормоните може много да варират и да безчинстват, та да не се притесняваш. После се наместват. При мен специално точно така стана. Важното е да си спокойна и да се гледкате с малката сладурка.

# 339
  • UK
честита дъщеричка на Мон   bouquet Hug

# 340
Честито Мон   bouquet Да ти е жива и здрава дъщеричката  Hug

За хормоните на мен ми обясниха, че изследване се повратя около 45 дни след започване на лекарствата, за да има време да се отрази резултата. По моята незнайна логика и след раждането трябва да е така, понеже самото раждане си е вид коренна промяна в организма и е нужно време и организма да отреагира на промените.

# 341
  • София
Честита дъщеря, Мон!

И на мен Начев ми каза 45 дена след раждането, така и направих, друг е въпросът, че така и не отидох при него, защото не намерих време, а и се успокоих, че ТСХ е добре - под 2. Мисля края на май месец да пусна изследване и да отида вече, че много несериозно го карам.

# 342
Мон, честито и от мен! Simple Smile Да ви е жива и здрава и много да ви радва!  Hug  bouquet

# 343
Мон, честита рожба!  bouquet

45 дни след раждането трябваше да правя контрола.

# 344
  • София
Мон,честито момиченце,бъдете много щастливи и нека малката има по-малко колики Simple Smile

аз днес пуснах ТСХ и ФТ4..да видим резила...

Общи условия

Активация на акаунт