Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 77 332
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Lemy,на мен ми изписа Триовит(селен и цинк)
а онзи ден се разбрахме сега да ги редувам,няма да пия всичко всеки ден....:взимам една опаковка Триовит,като свърши:една омега 3,като свърши:витамин Д,иначе ентеросана,лимфомиозота(в по малка доза)аспирина си остават Peace без глутена също,като имам и добавка глюкофаж-захарта ми е гранична Confused....незнам,Тодорова отдава всичко на стреса,и за съжаление при мен той е доста baby_neutral
Но имам и една хубава новина,голямото ми дете ще бъде абитуриент на 24 май.... Mr. Green

# 571
Но имам и една хубава новина,голямото ми дете ще бъде абитуриент на 24 май.... Mr. Green
Браво на вас!  newsm10 Само дано да не вали, макар че нямам такъв спомен, винаги е валяло на този ден.

В състава на Триовит обаче не виждам цинк newsm78
http://www.marvi.bg/triovit-vitamini_selen-30-kaps-2771.html

# 572
  • Бургас
Браво на вас! Само дано да не вали, макар че нямам такъв спомен, винаги е валяло на този ден.

В състава на Триовит обаче не виждам цинк newsm78
http://www.marvi.bg/triovit-vitamini_selen-30-kaps-2771.html

и аз  newsm78

# 573
добавки като вит.Д,омега ,магнезий и селен,цинк,ентеросан,са удар в 10-ката
Точно вчера си накупих магнезий, селен и цинк и сега се чудя колко време да ги пия newsm78
Мисля и малко хром да добавя. Само вит. Д съм пропуснала явно.
Аз Д си купих Вигантол. Около 2 лв са капките. Не смея да пия по-висока доза, макар да се препоръчва такава, дори и лятото. Колкото и да стоим на слънце, все пак не копаме на полето, та има си нужда от Д.
Наскоро и това обсъждаха по ТВ за липсите на витамин Д, за честите инфекции, заболявания, възпаления, че се дължат именно на липса на Д и препоръчаха да се приема като добавка.
Аз пия по 1 капка, но все по-рядко, когато се сетя. Зимата пих и по две.
Имам и Калций с витамин Д, но не пия. Принципно съм на мнение, че е по-добре първо да си изследва човек нивата на Калций, Магнезий преди да приема. Евтини са изследванията. Само за Д е скъпо.

Магнезий, Калций и Цинк ти бях писала какви пих, но пих кратко, докато имах крампи и мравучкания в единия крак - доста силни. Пих може би 10 дена и спрях. Пиех с Б комплекс и нещата се оправиха.
Ако се приема витамин Д, трябва да се приема и Калций и Магнезий, за да има правилно усвояване.

Иначе в момента пия В витамини: 1,2,3,4,5,6,9,12 - май тези бяха. Е, Д  ( от време на време), и С.
Пектин, Прополисова тинктура и Пробиотик от време на време - не постоянно. Правя си всякакви чайове и охлаждам. На това съм се спряла като добавки, че не мога да пия цялата аптека.
Трябваше да си взема някакви комплексни, но доста от тях съдържат ниски дози ( уж препоръчителни) на повечето витамини.

k@li, страхотно! После няма да откажем и някоя снимка на събитието. Simple Smile

# 574
Аз пък си взех един Цинк който е ZINC PICOLINATE 50мг, гледам че този на Валмарк е 15 мг  но пък е Цинк Глюконат и се чудя моят дали не е прекалено силен и как и колко да го пия ooooh!
Мереленда, мерси.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 11:19 от Lemy

# 575
  • Бургас
Когато се пие Магнезий няма нужда от Калций,в смисъл двете вървят заедно,но е установено ,че в организма има достатъчно,но по изследвания дава ,че е в недостиг,защото без Магнезий не се усвоява
Merelenda,какво си си купила за вит.В?

# 576
Когато се пие Магнезий няма нужда от Калций,в смисъл двете вървят заедно,но е установено ,че в организма има достатъчно,но по изследвания дава ,че е в недостиг,защото без Магнезий не се усвоява

newsm78 Не разбрах кое не се усвоява, кое го има в организма.

Леми, не знам. В таблетките, които пиех аз, Цинк е 10 мг. Дозата е от 1 до 3 таблетки дневно.
Може би доктор да попиташ?

mis_val, оранжевите разтворими взимам от Пени маркет от доста време. Знам, че разтворимите не ги препоръчват, но се чувствам чудесно от тях.
В1, В2 , В3 ( ниацин), В5 ( пантотенова киселина), В6, В9 ( фолиева киселина),  В7 ( битоин), В12, витамин С и витамин Е - това е съдържанието.

Преди приемах Невробекс, или В комплекс, или Милгама, но в тях има по 2-3 от В групата само.
С тези се чувствам чудесно. Цената е 1,50 лв за 20 таблетки. Почивам 10 дена. Понякога ги пускат на промоция по 0,75 ст.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 11:30 от Merelenda

# 577
  • Бургас
Исках да кажа,че в хранителните добавки почти винаги  Калций и Магнезий вървеят заедно,като са прави че така се усвояват по-добре,но в тялото ни от храната ти гарантирам,че си имаме достатъчно калций,просто се отчита дефицит,защото нямаме Магнезий и така Калция не се усвоява
Т.е. лично аз ползвам само Магнезий без Калций,защото вярвам ,че нямам нужда от допълнителен прием на 2-рото

# 578
Мхм. Питах ендото, каза че нямам нужда нищо да пия. Но съм решила да попия тези нещица, пък ще видим.
Магнезият ми обещава добър сън Laughing А аз откакто спрях хапчетата, почнах да се кокоря сутрин недопустимо рано  Laughing Преди спях като пор и ми беше супер.

# 579
Исках да кажа,че в хранителните добавки почти винаги  Калций и Магнезий вървеят заедно,като са прави че така се усвояват по-добре,но в тялото ни от храната ти гарантирам,че си имаме достатъчно калций,просто се отчита дефицит,защото нямаме Магнезий и така Калция не се усвоява
Т.е. лично аз ползвам само Магнезий без Калций,защото вярвам ,че нямам нужда от допълнителен прием на 2-рото
Това ми е ясно, затова и не смея да пия Калций, че и предозирането не води до хубави неща.
Отделно се тръби, че при Хашимото има липса на калций. Това предполагам изследване може да покаже, но не само изследване на Калций, а и на Магнезий, и Д.
Иначе:
Цитат
Ако се приема витамин Д, трябва да се приема и Калций и Магнезий, за да има правилно усвояване.
Това четох в темата за Д витамина. Но като цяло е хубаво преди да се приемат да се изследва за липсите им.

"В" групата я пия заради преддиабетното ( писах по-горе какви взимам сега). Срещали сме се в темата за Сиофора.

Мхм. Питах ендото, каза че нямам нужда нищо да пия. Но съм решила да попия тези нещица, пък ще видим.
Магнезият ми обещава добър сън Laughing А аз откакто спрях хапчетата, почнах да се кокоря сутрин недопустимо рано  Laughing Преди спях като пор и ми беше супер.

Е, то скоро ги спря. Нормално. Сега се движат и после ще се наместват хормоните.

# 580
  • Бургас
Merelenda     bouquet

# 581
mis_val, ти с Хашимото ли си или нещо от другите заболявания на ЩЗ?
Ще ме извиниш ако си писала, не съм го видяла.

# 582
  • София
аз си мислех,че в Триовита има цинк  Shocked от къде тази заблуда ooooh!

# 583
  • Бургас
Lemy,аз отдавна не ходя на "нормалните" лекари,като изключим януари гастроентеролога
Съответно почти не ходя и по изследвания.Но покрай това,че отдавана съм с милион проблеми,а "нормалните" лекари не виждаха нищо януари вече се сринах тотално и психически и физически,а за височината ми от 175 станах от 55 килограма на 52 .Получих непоносимост почти към всички храни и нищо не помагаше нито хомеопатия ,нито нормални лекарства.Почнах много да чета и открих огромна зависимост и съществени приличия между много заболявания,просто си нямаш представа колко еднакви са ни проблемите на всички от много уж все различни здравословни проблеми и всичко като начало идва от едно много важно и основно нещо храната.Храната може да разболява ,може и да лекува.Това е най-общо казано.За разлика от лекарите които ни лекуват на парче,аз вече гледам на организма си като цяло жлъчка,стомах,хормони и т.н.Всичко е свързано.Винаги пиша доста объркано и трудно ми се разбира,ако нещо конкретно те интересува питай.
От скоро ходя при една хомеопатка,която ме тества с един уред,той показва много неща и досега всичко ми е познала,като всички изследвания от "нормалната" медицина които направих се потвърдиха,но те са много нещата

# 584
Ок, мерси за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт