Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Мереленда прочетох в един пост че казваш увеличаваш с половин таблетка лекарството защото идват жеги.Аз мисля че през лятото трябва да се намали дозата, или не съм разбрала моя лекар правилно.

# 616
Мереленда прочетох в един пост че казваш увеличаваш с половин таблетка лекарството защото идват жеги.Аз мисля че през лятото трябва да се намали дозата, или не съм разбрала моя лекар правилно.
Аз съм с друго заболяване - писала съм в мнението - Тиреотоксикоза - хиперфункция на щитовидната жлеза. При мен ТСХ е ниско и пия други хапчета ( не Елтироксин/Еутирокс), за да се повиши. Слънцето и жегите влияят неблаготворно на хиперактивната жлеза и ТСХ се понижава. Затова превантивно е увеличена дозата с 1/2 таблетка.  Hug

# 617
  • UK
Благодаря ви, момичета   bouquet , не съм го спряла, нямам и такова намерение, лошото е че тя е единственото ендо при нас и който и лекар да избера трябва да пътувам, а тя определено нехае за пациентите си, монопол и това си е, пък колкото и да не съм специалист не мисля че трябва да остана със същата доза лекарства, въпреки, че както не бях спала цяла нощ, нищо чудно и от това да са се повлияли резултатите...ама не мога да се боцкам всеки ден  Shocked

foxy_24
Защо не пишеш един имейл на д-р Катя Тодорова и тя е ендокринолог, ако можеш сканирай си всички изследвания и, и ги изпрати на имейла, можеш да я потърсиш и по телефона и да и обясниш състоянието си и нещата около теб.
Към момента мисля, че приема в МЦ КИРМ Плевен, можеш и оттам да поискаш (от регистратурата) да те свържат с нея! Отзивчива и много мила е Peace
На мен тя ми беше казала, че е препоръчително ТСХ да е в ниски ст-сти (като при тебІ отколкото да е високо Hug

# 618
Здравейте за сега и аз съм при Вас. Казвам за сега защото TSH ми е над 100, ходих при ендокринолог и чрез напипване на жлезата по врата и на база резултата от изследването ми каза, че имам хипотероидизъм. Родих преди 5 месеца второто си дете, имах 12 излишни килограма натрупани през бременността и преди 2 месеца изведнъж качих още 6 килограма а от 2 седмици ми се подуха клепачите и пръстите на ръцете. Изписаха ми 25 микрограма Еутирокс за първите 15 дни и след това 50 микрограма. Викат ме на контролен преглед след 3 месеца. Други симптоми са сънливост, непукизъм от рода на нямам нищо наготвено и какво от това, дебела съм и какво от това и т.н.  Всички ме успокояват, че не нищо страшно щом се лекува, но на мен не ми пука изобщо, даже не съм впечатлена. Много дълго стана. Не съм чела изобщо нищо, но чух че се правят някакви антитела и се гледа на ехограф. Лекуващия ме лекар каза , че ще направим тези неща следващия път т.е. след 3 месеца.  При вас как беше? Искам да попитам колко време според вас ще мине докато ми спаднат оттоците по лицето и ръцете, което вероятно е най- малкия ми проблем.

Отивам на първа страница да прочета това онова.

# 619
Леле завидях ти за непокизма  Grinning Аз него не бих го лекувала  Wink При мен е в другата крайност. Близките ми вече прикриват проблеми, за да не ме тревожат, а аз усещам и се тревожа оше повече   Crazy
Искам да попитам дали при преглед по ЗК имам право на ехограф? В смисъл да имам ли приготвени пари и за това като ида на преглед, какво включва той?

# 620
Здравейте за сега и аз съм при Вас. Казвам за сега защото TSH ми е над 100, ходих при ендокринолог и чрез напипване на жлезата по врата и на база резултата от изследването ми каза, че имам хипотероидизъм. Родих преди 5 месеца второто си дете, имах 12 излишни килограма натрупани през бременността и преди 2 месеца изведнъж качих още 6 килограма а от 2 седмици ми се подуха клепачите и пръстите на ръцете. Изписаха ми 25 микрограма Еутирокс за първите 15 дни и след това 50 микрограма. Викат ме на контролен преглед след 3 месеца. Други симптоми са сънливост, непукизъм от рода на нямам нищо наготвено и какво от това, дебела съм и какво от това и т.н.  Всички ме успокояват, че не нищо страшно щом се лекува, но на мен не ми пука изобщо, даже не съм впечатлена. Много дълго стана. Не съм чела изобщо нищо, но чух че се правят някакви антитела и се гледа на ехограф. Лекуващия ме лекар каза , че ще направим тези неща следващия път т.е. след 3 месеца.  При вас как беше? Искам да попитам колко време според вас ще мине докато ми спаднат оттоците по лицето и ръцете, което вероятно е най- малкия ми проблем.
Отивам на първа страница да прочета това онова.

Леле, ТСХ над 100 Shocked при положение, че:

Нормални стойности на ТСХ:
Възрастни: 0.4-4.2 mU/L

Дано се включат по-компетентни момичета, но при такива стойности, контролен преглед след 3 месеца ми се вижда безотговорно.  И да не те и гледат на ехограф Rolling Eyes

# 621
Mika., касата не поема ехограф. Приготви си 30 - 35лв за нея.
Не мога да си представя как би се чувствал човек с ТСХ 100. Моето мине ли 3 и съм парцал физически, отделно изпадам и в депресия. Нора, при кой лекар ходи?

# 622
В същност забравих да попитам родилите момичета най- важното, което ме интересува. Има ли проблем при кърменето? Четох в листовката , че няма. Лекаря ме увери , че няма проблем ама знам ли.

Mika и аз много си го харесвам.  Laughing

Lemy понеже не мога да преценявам нещата реално за кое да се тревожа и за кое не за това питам някой който има повече опит.

# 623
Не мога да си представя как би се чувствал човек с ТСХ 100. Моето мине ли 3 и съм парцал физически, отделно изпадам и в депресия.
Брат ми беше с  ТСХ 250, когато му откриха заболяването. Пулсът му беше 50, щял да изпадне в кома, ако още е "чакал". А той изобщо не е чакал, постоянно ходеше по лекари, но никой не е видял проблема. Имаше и 200 мл течност, задържана в сърцето, подуване, чувство за студ и т.н. всички признаци по учебник. Повече от 10 години минаха от тогава, но още си е на 200 мг. Л-тироксин /естествено има вариации според сезона/.
В тази връзка, Нора, потърси и второ мнение, и на мен ми звучи безотговорно отношението към тебе. Вярно, че Л-тироксинът са въвежда постепенно, но 50 мг при твоето ТСХ и 3 месеца без контрол е прекалено.
Иначе наистина заболяването не е тревожно, ако се следи и лекува.  Остани си непукист, но вземи мерки. Simple Smile

За кърменето гарантирано няма проблем, вярвай и на листовката, и на лекаря си. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 13:51 от Ванилия Канелска

# 624
Lemy понеже не мога да преценявам нещата реално за кое да се тревожа и за кое не за това питам някой който има повече опит.
Естествено, всички сме тук за това.
Ако искаш виж и тази тема, тя е за бременни и Хашимото.  Дано те ориентират момичетата Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554434.705

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 17:00 от Lemy

# 625
Мда, високо ТСХ, но предвид това, че ще спада бавно, затова са и казали 3 месеца.
Все пак не би следвало да е така. Би следвало като започне лечение, да се проследи след 45 дена и при нужда да се увеличи дозата, защото знаем, че се почва с по-ниска доза и се увеличава.
Иначе, имам познати две. Аз май писах преди, че едната бе с ТСХ 86 и дори не е усетила. Кой знае колко време е било високо. При всеки симптомите са различни, явно. Някои на ТСХ 3 полудяват, други като мен, които бяха стигнали ТСХ 30, дори не го усетиха.  Laughing
Е, ако години стоиш с това ТСХ, неминуемо уврежда органите.  Simple Smile

# 626
  • до една звездичка
Дано се включат по-компетентни момичета, но при такива стойности, контролен преглед след 3 месеца ми се вижда безотговорно.  И да не те и гледат на ехограф Rolling Eyes

А ти за колко време мислиш, че се смъква ТСХ >100?

# 627

А ти за колко време мислиш, че се смъква ТСХ >100?
Не зная тя с тази доза за колко време ще го смъкне. На мен ми напасваха доста време дозата на лекарствата и правех контролните изследвания на 30-40 дена.
А ти защо не и отговориш на питането?

# 628
Е, Убава работа! Тодорова за 25 си ме прегледаше без направление! Нищо де важното е за изследвания да пуснат направления пък после ще видя как и къде.

# 629
Е, Убава работа! Тодорова за 25 си ме прегледаше без направление! Нищо де важното е за изследвания да пуснат направления пък после ще видя как и къде.

И на мен ми взеха 25лв. за ехограф в 5 градска, но преди 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт