Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 781
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Merelenda,поздравление мила и все по-добре да става  Hug
Seti Beti,нали  Laughing  много съм станала луда тези дни и си споделям всичко,дори космите на лицето  Laughing
но всичко което споделям е най-вече защото знам,че има много хора които четат,а не пишат и споделения опит може да е полезен на някого,така както много неща които чета в различните теми на бг-мама ми помогнаха и ми помагат на мен  Heart Eyes   Hug  

# 601
  • Видин
Здравейте, момичета - ще ви помоля за съвет, все още никак не съм ориентирана, нито в заболяването с което съм, нито в симптомите, та значи накратко:
бременна съм в 8 месец, почти 9, заболяването се отключи в 5 месец на бременността или може и по-рано, но никой никога не ме е изследвал, от тогава съм на еутирокс от 100 мкгр, според Начев, който каза Хашимото, моята ендокриноложка, че съм от Видин, ми каза 25 мкгр и диагноза хипофункция, понеже Начев ме наплаши, аз съответно го послушах и си пих съвестно хормоните от 100 мкгр, така при TSH 12, 60, FT4-8.44, а мат 148,4, след месец имах тсх 1,11, другите моята доки, не смята за нужно да пуска отново, две седмици след това тсх е 2,13, а фт4 13,73, след месец вече тсх е о,636, фт4  14,16, мат 88,70, попитах Начев за намаляване на дозата, той каза в никакъв случай защото съм бременна и така аз ги намалих сама на 75 хапчетата при което след две седмици тсх стана 3,70, а след още две без да пипам дозата от 75 тсх е 0.006, което е под всякакви граници, вече незнам какво да правя, предстои ми раждане, искам да си кърмя детето, моята лекарка ми вика нищо ти няма спокойно, начев ме претупва за 5 мин, а напоследък краката ми отичат жестоко, което всички оттдават на бременността, но изследванията за белтък и албумин са ми добри, уморявам се много, непрекъснато се изпотявам и не мога да спя, все ми е нервно предимно нощем, може и от бременността да е, но вече тотално съм се замотала...
Ще ви бъда много благодарна, ако ме посъветвате нещо  Hug

# 602
  • UK
Не съм писала след контролата, ама хайде да се отчета. От 3 месеца бях на 1 таблетка тирозол.
ТСХ в норми - 1.8, но увеличихме дозата с половин таблетка предвид настъпващите жеги, рискови за тиреотоксикозата и след 45 дена ще направя контрола на новата доза.
ПКК, чернодробни в норма.
СУЕ леко ускорено, но от рецидива насам е все малко над горните граници. Може да не е от тиреотоксикозата. Имам предположения, от какво може да е.
Кръвната захар вкарах в идеални норми:
4.9
4.4
4.4
Доволна съм. Дано нещата се подобряват и занапред.
Пожелавам ви добри резултати и на вас!   bouquet

Браво Мереленда
Страхотни са ти резултатите
Hug  bouquet

# 603
Благодаря ви!   bouquet

foxy_24, Начев кога те претупа за 5 мин, когато му каза, че ТСХ е паднал на 0,006? Тогава ли? Какво ти каза, ако е било тогава?
Последно кой доктор слушаш и кой ти води контролите?
Така е много объркващо като цяло. Като бонус и ти си променяш дозата, а това не е препоръчително.
Да ти кажа, за толкова време никога не съм посмяла да променя доза, или да предприема каквото и да е, без да се консултирам с доктора си.
Не знам доколко хиперфункцията е опасна към края на бременността и дали изобщо е опасна и какво се препоръчва в такива случаи. Възможно е наистина дозата да ти идва висока със затопляне на времето, но не ти препоръчвам сама да си намаляваш дозите, а това да го прави специалист на определен от него интервал, а не на по-кратки срокове.

# 604
  • Видин
Ох, Мереленда, а аз колко съм объркана, обадих му се на Начев, той не желае да намалим дозата, иска да отида на преглед, което няма как да стане предвид 9 ми месец и 300 км от Видин до София, принципно него слушам и това беше единственият път, в който си позволих да си намаля дозата, иначе го слушам стриктно, но той не желае да ме изслуша по телефона, а аз вече не мога да пътувам, а хормона ми е много нисък и ме е страх и няма с кого да се консултирам...моята лекарка е непукист, тук във Видин, тя ми казва сега последно спирай ги тия хапчета, всичко ще се оправи след раждането, а пък аз не смея да ги спра и изобщо е мазало някакво.... ooooh!

# 605
Аз лично не мога да те посъветвам. Момичетата изкарали бременност на тироскин ще са ти от полза със съветите.
Мнението на докторката ти от Видин ми се струва неуместно.
Питай тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554434.705

# 606
  • Видин
Мереленда  Hug

# 607
  • София
foxy_24 ,и аз не мога да ти помогна,но ще те посъветвам да се успокоиш.Опита ли се да обясниш на Начев,че си в 9-тия месец и не можеш да пътуваш?Мога довечера да ти дам един телефон на който ще можеш да откриеш Тодорова и да се опиташ да и обясниш по телефона за какво става дума...
Мереленда,честитка Mr. Green и въпросче :имаш ли представа как седи въпросът с нашите болежки и имуностимулантите newsm78

# 608
  • Видин
К@ли, ще съм благодарна  Hug
Опитвам се да съм спокойна, но Начев втори път ми отказва консултация по телефона, обясних му в какво положение съм, а той ми каза, че това си е моето дете и решенията си ги взимам аз, демек дали да пътувам или не, толкова доволни момичета, гледам има от него, просто незнам какво да си мисля, не мога да ходя до София всеки ден, а как да пия по 100 мг еутирокс при стойности 0,006  Shocked

# 609
  • София
Аз неведнъж съм споменавала,че не съм доволна...претупа ме и това си е Crossing Arms
А теб ще те помоля да се успокоиш,заради бебето...спри да четеш и се наслади на последните дни от бремеността си,моля те HugДовечера ще ти напиша на лични телефона...спокойно,всичко ще бъде наред Peace

# 610
# 611

Мереленда,честитка Mr. Green и въпросче :имаш ли представа как седи въпросът с нашите болежки и имуностимулантите newsm78
Не се препоръчват при нас, но казано честно, аз съм със смесени чувства към тези забрани.
Ако те интересува мнението ми, ще пиша на лични. Hug

foxy_24, успокой се. Виж k@li, като ти даде телефон, звънни.
Иначе, не мисля че е много притеснително положението ти. Важното е че пиеш хормон. Просто не го спирай, както ти е казала твоята докторка, докато не се консултираш с друг доктор, било то и Тодорова.  bouquet

# 612
  • Видин
Благодаря ви, момичета   bouquet , не съм го спряла, нямам и такова намерение, лошото е че тя е единственото ендо при нас и който и лекар да избера трябва да пътувам, а тя определено нехае за пациентите си, монопол и това си е, пък колкото и да не съм специалист не мисля че трябва да остана със същата доза лекарства, въпреки, че както не бях спала цяла нощ, нищо чудно и от това да са се повлияли резултатите...ама не мога да се боцкам всеки ден  Shocked

# 613
Здравейте пак Simple Smile Аз съм с Хашимото, но рядко пиша. На 23 г съм, нямам планове за забременяване скоро, заболяването ми откриха преди 2 години, майка ми също е с Хашимото.

Скоро ще ми пускат пак контролните изследвания - стискайте палци TSH да е паднало, че напоследък вдигаме дозата, но не иска да падне под 5, а предвид възрастта ми на мен и на лекарката ни се иска да е около 1-2...

Кръвната захар като за нас колко трябва да е в идеалния вариант? В 2 по-стари изследвания (едното преди седмица, другото преди около 6 мес) ми е сутрин на гладно около 5 - 5 и нещо, струва ми се височка?

Дала ми е направление и за холестерол  - там как са нещата? Колко е добре да бъде?

# 614
Не се препоръчват при нас, но казано честно, аз съм със смесени чувства към тези забрани.
Ако те интересува мнението ми, ще пиша на лични. Hug
Мереленда, пиши ми и на мен. И на мен ми изписаха такъв да пия 3 месеца, но не смея. Ендото каза че не знае дали ще ми пречи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт