Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 748
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • UK
Ендокринологът ми е Христозов, гр. Варна, Терапията. В миналата тема бях публикувала резултатите от изследванията и всъщност всички се съгласихте, че той с право не ми дава никакви медикаменти. ВСичко освен тат и мат ми е в норма. Нищо друго не съм пускала като изследвания, а АГ- то беше много незаинтересувана и безхаберна като цяло, затова реших да я сменя....но явно е грешна тактиката ми да чакам да ми дойде. А ендокринологът ми каза директно, че поликистозата няма общо с ЩЖ и този проблем да ми го реши гинекологът  newsm78
  Знам, че драматизирам, просто съм изключително изнервена + перманентно уморена + дебелееща с часове  ooooh!....и ме е яд, много ме е яд на тази ЩЖ  #Cussing out Никога не съм била дебела или кльощава. Винаги съм била около 50-55кг...а сега изведнъж съм слон  ooooh! Не мога да се понасям, не се побирам в дрехите си, не мога да си купя дрехи, депресирам се и започвам да ям повече, опитвам да мина на диета и съм още по безжизнена.... Не разбирам, това е просто една ЩЖ, не може чак така да влоши начинът ми на живот...дразни ме! Как се справяте вие? Спазвате ли диети? Какви? При намаляване на теглото намаляват ли и симптомите като лесна уморяемост и сънливост, депресия? Не мога да се понасям такава.

Чакай, по-спокойно Hug Ние всички в частност и аз искаме САМО да ти помогнем! Hug
За СПКЯ има много хубава тема в подфорум- Проблемно забременяване, потърси я, може би е изпаднала назад из темите, но там, можеш да се ориентираш, какви изследвания да си пуснеш/пуснат/имаше един хормон също андростендион ли какво беше Thinking  newsm78
Незнам, на кой ден от МЦ е нужно да се пуска същия, също незнам, при кой гинеколог ходиш (разбирам, че си от Варна),но ако трябва наистина, смени го.
Не може да стоиш и да чакаш незнайно, какво и незнайно кога ooooh! да ти дойде МЦ Peace
Симптомите, които описваш не намаляват с намаляването на телесното тегло, а със започването на незабавно и правилно лечение. Поне при мен точно така се случи, в рамките на дни буквално нещата се промениха, не бях уморена, не бях ревлива, не бях, все едно ще се счупя, нервността ми изчезна Crossing Arms абе, бях като чисто нова Mr. Green

# 91
Чакай, по-спокойно Hug Ние всички в частност и аз искаме САМО да ти помогнем! Hug

bouquet Знам  Hug Обяснението колко и защо съм изнеpвена беше по- скоpо като опpавдание за многокpатното ми измpънкване  Blush Ще потъpся и дpугата тема и ще взема меpки, вpеме е.

# 92
  • UK

bouquet Знам  Hug Обяснението колко и защо съм изнеpвена беше по- скоpо като опpавдание за многокpатното ми измpънкване  Blush Ще потъpся и дpугата тема и ще взема меpки, вpеме е.

Hug Hug Hug

ЕТО Я

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310584.0

В Зачатие също има много инфо при кой гинеколог ходиш?

# 93
Не се ядосвай, че те питаме, mali mali! Не помним всички, а и не си от редовните, за да запомним всичко.  Hug  Доцент Христозов е отличен диагностик, но... при него се минава по-бързата процедура. Лекувал ме е, знам. Относно компетентността му за мен спор няма и не отстъпва по знания на повечето ни добри специалисти.
Но, при него всичко е пари. Един вид, ако ходиш за щитовидната, с един преглед няма да обърне внимание на всичко. Знам за какво говоря. Аз си пусках изследвания за кръвната захар сама, не ми е пускал той (той гледаше само щитовидната) и след това едва ли не ги набутвах да коментира.
И за цикъла ми сме говорили и за други здравословни проблеми покрай щитовидната жлеза. Давал ми е ценни съвети, които са били потвърдени с времето, но определено е трудно при него с времето и обясненията, а всеки пациент иска внимание, да му се говори, да му се обясни. Затова и доста пациенти са разочаровани от него. Никой не е оспорил компетентността му, а всеки е недоволен от отношението, от това, че не обяснява много неща, че не отделя време и най-вече, плащат се не малко пари.
Аз го смених, но нямаше да го направя, ако не беше категоричен с отказа от лечение, защото съм за операция. Аз исках да изчакам още (макар за всеки ендокринолог да е ясно, че от чакане смисъл няма), но той каза, че е губене на време. Дори още в самото начало на заболяването ми го каза. Както и да е.

Нека гинеколога свърши работата и ако е нужно да предизвикат цикъл, да се изследват после хормони и с резултатите да се реши как да се действа. От момичетата със СПКЯ от темата за прием на Сиофор разбирам, че огромна част от тях имат проблем с кръвната захар и приемат лекарства за диабет (предписани от ендокринолог след изследвания), с които се повлиява на цикъла ( на доста от тях им е станал като по часовник) и пият и лекарства предписани от гинеколог. Комбинирано лечение за повлияване на СПКЯ.

Относно щитовидната - щом хормоните са в норма, не подлежиш на лечение само заради антителата, а на проследяване ( това вече си го разбрала).
Пълнеенето вероятно се дължи на липсата на цикъл и проблем с половите хормони ( това е само мое предположение, не поставяне на диагноза), ако си и подута в областта на корема, ако се издуваш след храна, обезателно изследвай и кръвната захар с кръвно захарен профил и обременяване с глюкоза.

А ако искаш повече внимание от страна на доктор, повече отделено време като пациент и по-малко пари като заплащане - препоръчвам ти д-р Николай Райков. На първата страница има инфо за него.
Пак казвам - Христозов ми е любимец и не оспорвам никакви диагнози от негова страна, но... липсва отношение. Hug

# 94
kokona20, merelenda  Hug момичета аз наистина не се сърдя или цупя на вас  Hug Напротив, благодарна съм за всеки съвет и отделено време. Сигурна съм , че няма как да ме помните като не съм писала от 2-3 месеца  Blush но не си спомням точните показатели от изследванията, но пък помня мнението ви- затова така го написах- в смисъл, че и според вас не е било необходимо лечение на този епат   bouquet
 За гинеколог- нямам конкретен. Сменила съм Симеонова от Олимед, Жеков/или Живков / от окръжна и последната при която бях и тази която заговори за поликистоза е от Олимед и се казва доколкото си спомням Мурад. Преди това пак имах нередовен цикъл, но никой лекар не е виждал поликистозни яйчници...всъщност не са виждали кисти изобщо, но.... може би 3-4-5 месеца преди прегледа при Мурад започнах и да нямам никакво желание за секс, ама наисита никакво. Всъщност тогава се светнах, че може би не всичко е наред.  Ще погледна в темата , момичетата кои гинеколози препоръчват.
 За пълнеенето- пълнея основно в областа на корема- вече приличам на бременна в 7-8 месец /не се шегувам и не преувеличавам!/ а дупето ми не пълнее чак така. Въобще над кръста съм зверски напълняла- паласки, гръб, ръце, лице, врат....
 Така- записвам си какво трябва да си изследвам и още тази седмица ще поискам направления от личната. Ако стоя сто кила толкова много време защото някой лекар не си е свършил работата много ще се ядосам  Whistling

# 95
  • София
Изпуснах ви Rolling Eyes
и аз съм дебела Crossing Arms

# 96
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
да не ви изпусна

# 97
  • гр. София
Да, това с килограмите е много гадно. И аз съм качила над 10 и всъщност това беше един от първите признаци за болестта. Вече мина година откак се лекувам, ама още не мога да ги смъкна тия килограми #Cussing out То вярно, че се искат диети и спорт, ама така ги мразя тия две неща. Все се мъча, ама издържам седмица-две, а като видя, че за това време нямам никакъв ефект се обезкуражавам и преустановявам всичко. Преди Хашимотото по същата схема смъквах поне по 2-3 кг., а сега не става. Някой има ли подобен проблем?

# 98
  • Sofia
И при мен е така,ужасно трудно свалям,а качвам с лекота и не много ядене...Омръзна ми вече,какво ли не опитах...само плодуването ми помага,макар и там да не свалям по толкова, колкото преди да ми открият Хашимото,но ми е най-приятната диета

# 99
Преди Хашимотото два пъти съм правила дюкан и първия път свлаих 12кг за месец, а втория 9- пак за месец. И двата пъти стартирах от по- ниско тегло от това, което имам сега. Но...преди няколко месеца опитах отново Дюкан защото нещата излязоха извън контрол /чисто килограмово/ и за един месец - 3кг  newsm78 Не че е нищо, но на фона на предишните постижения, а и имайки в предвид че съм с доста по наднормено тегло- очаквах повече.

# 100
  • UK
Преди Хашимотото два пъти съм правила дюкан и първия път свлаих 12кг за месец, а втория 9- пак за месец. И двата пъти стартирах от по- ниско тегло от това, което имам сега. Но...преди няколко месеца опитах отново Дюкан защото нещата излязоха извън контрол /чисто килограмово/ и за един месец - 3кг  newsm78 Не че е нищо, но на фона на предишните постижения, а и имайки в предвид че съм с доста по наднормено тегло- очаквах повече.
А с този Дюкан после не си ли връщате отново кг-те? Защото съм чела и за такива случаи ooooh!

# 101
  • София
Дюкян не е ок за нас, не е ок по принцип де,камо ли за хора с автоимунни...
На нас добре влияе 90-дневната, веднъж успях да издържа месец и свалих 5кг,но съм мн несериозна..

# 102
Ами аз също мисля, че дюкан е лош режим. Първия път, когато имах най- добър резултат кърмех още и го правех в олекотения режим....ядях си малко плодове, малко зеленчуци, един път в седмицата картофи, ориз, макарони...в смисъл просто се ограничавах от към количество на непротеините...и ефекта беше поразителен и се задържа дълго време. Втория път го правих по правилата с прегрешения от плодов тип ...ефект пак имаше. Третия път - съвсем стриктно по правилата- ефект незнаничетелен . 90 дневната също я правих  Crazy Но за месец свалих около 2кг и ми се стори крайно недостатъчно. Искам с вълшебна пръчка да се случват нещата, но явно не може  ooooh!

# 103
  • UK
Ами аз също мисля, че дюкан е лош режим. Първия път, когато имах най- добър резултат кърмех още и го правех в олекотения режим....ядях си малко плодове, малко зеленчуци, един път в седмицата картофи, ориз, макарони...в смисъл просто се ограничавах от към количество на непротеините...и ефекта беше поразителен и се задържа дълго време. Втория път го правих по правилата с прегрешения от плодов тип ...ефект пак имаше. Третия път - съвсем стриктно по правилата- ефект незнаничетелен . 90 дневната също я правих  Crazy Но за месец свалих около 2кг и ми се стори крайно недостатъчно. Искам с вълшебна пръчка да се случват нещата, но явно не може  ooooh!
Тази пръчица Joy ако я откриете дайте, да я copy и  paste Crazy

# 104
Аз съм решила да ходя на йога. Много съм се въодушевила, пък да видим. И не само отслабване искам, но и промяна в нагласата към всичко. Все по-трудно сама се понасям, за останалите - не знам. Стискайте ми палци да не се откажа още от първия път.

Общи условия

Активация на акаунт