Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 728
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • UK
mali mali Това, което описваш много ми прилича на това, което аз чувствах преди да разбера, че пак се е отключила хиперактивноста на ЩЗ Rolling Eyes
Според мен, трябва си лекар за теб ендокринолог (да ти изследва хормоните на ЩЗ + половите на 3 ден от МЦ) да те види на ехограф и гинеколог да предприеме нужното лечение Peace Hug

# 76
mali mali Това, което описваш много ми прилича на това, което аз чувствах преди да разбера, че пак се е отключила хиперактивноста на ЩЗ Rolling Eyes
Според мен, трябва си лекар за теб ендокринолог (да ти изследва хормоните на ЩЗ + половите на 3 ден от МЦ) да те види на ехограф и гинеколог да предприеме нужното лечение Peace Hug

Януари месец ходих на ендокринолог непоследствено след гинеколога. Ендо-то гледа изследванията, гледа ме на ехограф и заключи това, което казах по- горе. Гинеколога- другото заключение. Трябваше да направя изследвания на 3-ти ден от МЦ, но не ми е идвало  ooooh! значи са повече от 2-3 месеца  ooooh! Юни месец пак ще пускам изследвания. Хормоните ми бяха в норма при предните изследвания, антителата тат - около 200 и мат - около 300 бяха . Според ендото нямало какво да ми даде , за да се подобря....когато съм се влошяла тогава щял да ми дава нещо да пия.
  А в същото време имам познати с Хашимото, които са мнооого мнооогоо слабички и се чудя в мен ли е проблема , че така наСЛОНявам с всеки следващ ден...или в тях, че слабеят  Blush

# 77
  • UK

Януари месец ходих на ендокринолог непоследствено след гинеколога. Ендо-то гледа изследванията, гледа ме на ехограф и заключи това, което казах по- горе. Гинеколога- другото заключение. Трябваше да направя изследвания на 3-ти ден от МЦ, но не ми е идвало  ooooh! значи са повече от 2-3 месеца  ooooh! Юни месец пак ще пускам изследвания. Хормоните ми бяха в норма при предните изследвания, антителата тат - около 200 и мат - около 300 бяха . Според ендото нямало какво да ми даде , за да се подобря....когато съм се влошяла тогава щял да ми дава нещо да пия.
  А в същото време имам познати с Хашимото, които са мнооого мнооогоо слабички и се чудя в мен ли е проблема , че така наСЛОНявам с всеки следващ ден...или в тях, че слабеят  Blush

Ами, зависи в коя от двете форми на Хашимото се намираш, в едната се слабее в другата се качват кг.
За МЦ трябва да предприемеш мерки това и ти знаеш Peace
Искам да те попитам нещо малко извън темата, когато АГ те гледа. вижда ли антрални фолкули?
А за ЩЗ следва да се проследяват хормоните. Тези ст-сти на МАТ и ТАТ май са извън референтните или греша Crazy За Хашимотото пиеш ли нещо? Еутирокс/ел тироксин? Hug

# 78
  • София
Коконе няма меровадно,че при хипо си слон,при хипер клечо...имам доста познати,които опровергават това, едната е фрапираща...сигурно е над 100кг и  с хипер функция перманентно, даже е с цяла премахната жлеза,но от преди махането си беше слон. Както и жени в хипо и с нормално,даже слабо телосложение...

# 79
  • UK
Коконе няма меровадно,че при хипо си слон,при хипер клечо...имам доста познати,които опровергават това, едната е фрапираща...сигурно е над 100кг и  с хипер функция перманентно, даже е с цяла премахната жлеза,но от преди махането си беше слон. Както и жени в хипо и с нормално,даже слабо телосложение...
Е да е, това и аз казах  Crazy Но все пак си има склонност към пълнеене/отслабване независимо, кой в каква форма на заболяването се намира Flutter

Пък в която и форма да се намира Тя трябва да предприеме мерки за МЦ особено ако иска(ще иска) някой ден да има и деца. Като лично преминала Rolling Eyes през такъв тип проблем я съветвам Naughty

# 80
  • София
Коконе няма меровадно,че при хипо си слон,при хипер клечо...имам доста познати,които опровергават това, едната е фрапираща...сигурно е над 100кг и  с хипер функция перманентно, даже е с цяла премахната жлеза,но от преди махането си беше слон. Както и жени в хипо и с нормално,даже слабо телосложение...
Е да е, това и аз казах  Crazy Но все пак си има склонност към пълнеене/отслабване независимо, кой в каква форма на заболяването се намира Flutter

щото обикновено се приема,че хората с хипо качват кг,а с хипер свалят...

# 81
  • UK
Коконе няма меровадно,че при хипо си слон,при хипер клечо...имам доста познати,които опровергават това, едната е фрапираща...сигурно е над 100кг и  с хипер функция перманентно, даже е с цяла премахната жлеза,но от преди махането си беше слон. Както и жени в хипо и с нормално,даже слабо телосложение...
Е да е, това и аз казах  Crazy Но все пак си има склонност към пълнеене/отслабване независимо, кой в каква форма на заболяването се намира Flutter

щото обикновено се приема,че хората с хипо качват кг,а с хипер свалят...
Е тъй, ама аз съм на наобратното  ooooh! Joy

# 82

Ами, зависи в коя от двете форми на Хашимото се намираш, в едната се слабее в другата се качват кг.
За МЦ трябва да предприемеш мерки това и ти знаеш Peace
Искам да те попитам нещо малко извън темата, когато АГ те гледа. вижда ли антрални фолкули?
А за ЩЗ следва да се проследяват хормоните. Тези ст-сти на МАТ и ТАТ май са извън референтните или греша Crazy За Хашимотото пиеш ли нещо? Еутирокс/ел тироксин? Hug

АГ- то не е споменавало нищо за антрални фоликули, всъщност аз за първи път чувам за тях/вече проверих в гугъл какво е/. Каза, че според нея имам поликистоза, която би се обяснила с евентуален проблем с ЩЖ /все още не беще потвърдена диагнозата/, пита дали съм раждала и беше изненадана, че съм забременяла по естествен начин, защото за хора като мен, това било почти невъзможно  Shocked
Стойностите на тат и мат са над допустимите / до около 30-40 бяха отбелязани в бланката като допустими /. Ендокринологът ще ги следи. За сега каза , че нямало какво да ми даде да пия... Питах диета- нещо? Тц...да съм правела каквото си искам- ефект нямало да има. било генетично заболяване, което в даден момент започвало да се развива...ще се следим на 6 месеца и когато се влоша ще има лечение... Не беше много словоохотлив. Но също така каза, че проблемът ми с яйчниците- поликистозата и нередовния цикъл нямат абсолютно нищо общо с ЩЖ.
 Иначе ще сменям АГ, защото тази при която бях определено не ми вдъхна доверие...въпреки, че именно тя ме насочи да си пусна изследвания на ЩЖ.... Но...нали все чакам да ми дойде МЦ, за да пусна изследвания и с тях да отида на преглед, за да може да се разбер какво и защо  newsm78 а то може и никога да е ми дойде. Няма повече да товаря темата с АГ проблеми  Hug

# 83
  • Варна
mali mali, тази гинеколожка не ти ли изписа някакъв медикамент за да ти дойде цикъла? И какъв е всъщност проблема за липсата на цикъл - хормонален или някаква киста може би?
Сега какво трябва да правиш, освен да изчакаш някога да ти дойде?
Надявам се, че това напрежение, което си насъбрала ще изчезне след идването на пустия му цикъл Simple Smile Чак и аз се ядосах  Sad.

# 84
  • София
mali mali Хашимото е Автоимунно, не генетично заболяване..

# 85
July82, АГ не ми изписа нищо. Каза, че имало кистички около яйчниците като гроздчета и затова предполага поликистоза. Ще си запиша час за другия месец.
 magnet_for_happiness , да автоимунно е, но според ендокринолога се предава наследствено /може би генетично не е най- правилната дума  Blush/ и че това, че не знам да има човек с такова заболяване в рода ми, това не означавало, че няма.... Искаше да ми докаже, че не е предизвикано с нищо конкретно- просто в родът ми си го има и аз по наследственост си имам също.

# 86
  • София
Я се предаде,я не, в нашата родА няма никой/никоя с хашимото, освен аз, не е и имало.
Кой е този лекар, извинявай не прочетох ТСХ как ти е?

# 87
Е добре, де, mali mali! Нали поликистозата ( ако е това, за което се съмняват) се характеризира с множество кисти и на двата яйчника, липса на цикъл и т.н. Лечението се провежда от ендокринолог и гинеколог съвместно. Значи, чакат да ти дойде, че да пуснеш хормонални изследвания и да назначат лечение? Ами ако не ти дойде, какво правим?!
Кръвна захар, кръвно-захарен профил, обременяване с глюкоза пускал ли ти е ендокринолога като изследване? С тези симптоми, които описваш, заедно със съмненията за вероятна поликистоза, си е просто задължително!

Щом не пиеш левотироксин, значи хормоните на щитовидната жлеза са ти в норми, а само антителата са повишени. Така ли е? И си оставена на проследяване на 6 месеца?

Кой доктор ендокринолог те лекува, би ли споделила, ако не е проблем?

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
А, изпреварихте ме.

Автоимунно, да, ама и мен ме питаха всички доктори, дори и хирургът, дали има някой болен в родата. Щом съм имала, значи било заложено, друг е въпросът, че не при всички се отключва. Е, при мен и братовчедката се отключи (както писах по-рано).

А за теглото - и аз съм с хиперактивна жлеза, но с наднормено тегло от няколко години ( като кръвната ми захар на гладно беше в норми при проследяване, а едва след кръвно- захарен профил се откри проблема. В последствие се оказа нарушен въглехидратен толеранс и съм на антидиабетни лекарства.

# 88
Ендокринологът ми е Христозов, гр. Варна, Терапията. В миналата тема бях публикувала резултатите от изследванията и всъщност всички се съгласихте, че той с право не ми дава никакви медикаменти. ВСичко освен тат и мат ми е в норма. Нищо друго не съм пускала като изследвания, а АГ- то беше много незаинтересувана и безхаберна като цяло, затова реших да я сменя....но явно е грешна тактиката ми да чакам да ми дойде. А ендокринологът ми каза директно, че поликистозата няма общо с ЩЖ и този проблем да ми го реши гинекологът  newsm78
  Знам, че драматизирам, просто съм изключително изнервена + перманентно уморена + дебелееща с часове  ooooh!....и ме е яд, много ме е яд на тази ЩЖ  #Cussing out Никога не съм била дебела или кльощава. Винаги съм била около 50-55кг...а сега изведнъж съм слон  ooooh! Не мога да се понасям, не се побирам в дрехите си, не мога да си купя дрехи, депресирам се и започвам да ям повече, опитвам да мина на диета и съм още по безжизнена.... Не разбирам, това е просто една ЩЖ, не може чак така да влоши начинът ми на живот...дразни ме! Как се справяте вие? Спазвате ли диети? Какви? При намаляване на теглото намаляват ли и симптомите като лесна уморяемост и сънливост, депресия? Не мога да се понасям такава.

# 89
  • София
Ясно..жалко ..наистина са рядкост  добрите лекари извън Сф Rolling Eyes

Аз лично качих към 10кг -преди да узнам за Хашимотото и единственото,което успявам да постигна е, когато ТСХ ми е в норма не качвам кг...но аз и не съм сериозна в диетстване-вече...и за спорт не съм веч, а спортувах активно навремето....сега фитнеса ми е хлапето и постоянните разходки и въпреки това не отслабвам ..но поне и с повече движение пък и не качвам....
За мен реших,че е важното да се харесвам всякак- и слаба съм била 90/60/90 при ръст 164см, 47кг...ех,минало-заминало,важното е да се обичаме и да се чувстваме добре ..

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 19:41 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт