Автоимунен тиреоидит на Хашимото (28)

• 76 892
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
rendence, браво! Чудесен резултат! Дано никога повече не се докоснеш до Еутирокс Sunglasses

# 541
Здравейте! Аз нямам Хашимото,но TSH ми е 4.44.   ТАТ/<10/ и МАТ <20/ са си в норма.За пръв път правя изследвания, сама се подвзрях в някои симптоми и излязох права. Предписаха ми Еутирокс. Лекарката ми каза,че може да е някакво преходно състояние и иска след 3 месеца да направя пак изследване. Друго се чудя- тук в нета чета,че нормата е 0.4 до 4.  А тя каза,че вече нормата е до 2.5. Някой знае ли нещо по въпроса? И на бланката на лабораторията референтните граници са 0.4 -4.

# 542
  • до една звездичка
Някой знае ли нещо по въпроса? И на бланката на лабораторията референтните граници са 0.4 -4.

Референтните стойности на различните лаборатории са различни.
Гледай си какво пише на бланката. Peace

# 543
Именно, на бланката са дадени тези стойности. Но лекарката твърди,че по новите изисквания вече трябвало да е до 2.5. До сега не съм имала проблеми и сега чета из интернет. Как така новите стойности- нали и лабораторията би трябвало да си ги промени ,ако е така.

# 544
  • до една звездичка
Именно, на бланката са дадени тези стойности. Но лекарката твърди,че по новите изисквания вече трябвало да е до 2.5. До сега не съм имала проблеми и сега чета из интернет. Как така новите стойности- нали и лабораторията би трябвало да си ги промени ,ако е така.

Grinning
Няма 'нови' изисквания, вероятно е имала предвид това, на което някои лекари казват 'норма в нормата'. Т.е. ако целта е забременяване, ТСХ-то трябва да бъде <2,5.

# 545
  • UK

Какви са тези нови изисквания Shocked? Нали си има референтни ст-сти newsm78

# 546
Извинете за невежеството,изразила съм се неправилно. Не нови изисквания,а нови норми- всъщност то не е много различно.. Не разбирам как нови норми,като лабораторията си дава референтните стойности. А за забременяване не става въпрос-на 49 години съм. Не съм се притеснила за себе си толкова- чудя се има ли нужда от това лекарство. Аз си имам някои оплаквания,които съвпадат. Но дали не бих могла да намаля стойностите на TSH и по друг начин.

# 547
  • UK
Извинете за невежеството,изразила съм се неправилно. Не нови изисквания,а нови норми- всъщност то не е много различно.. Не разбирам как нови норми,като лабораторията си дава референтните стойности. А за забременяване не става въпрос-на 49 години съм. Не съм се притеснила за себе си толкова- чудя се има ли нужда от това лекарство. Аз си имам някои оплаквания,които съвпадат. Но дали не бих могла да намаля стойностите на TSH и по друг начин.

Да, аз разбрах, но за 1-ви път чувам за съществуването на нови норми, неизвестни на лабораториите дори Thinking
А за ст-стите на ТСХ и съответното му намаляване, само ендокринолог определя, дози и лечения Peace

# 548
# 549
  • Sofia
Преди малко прочетох една статия в която се твърди,че флуорида в пастите за зъби докарвал до проблеми на ЩЗ.Чували ли сте нещо подобно и има ли пасти които не съдържат флуорид

# 550
  • UK
Преди малко прочетох една статия в която се твърди,че флуорида в пастите за зъби докарвал до проблеми на ЩЗ.Чували ли сте нещо подобно и има ли пасти които не съдържат флуорид

То би следвало да пише на тях Crazy

# 551
Доли, когато ме диагностицираха с Хашимото и аз четох за това с флуорида... но не го взех толкова присърце.  Rolling Eyes
Иначе има пасти, които не съдържат флуорид. Например тази на Билка
И на Пародонтакс пише, че са без флуорид.

# 552
Mary 45,
тъй като на мен много ми е помагало споделеното с мамите за Хашимото,то реших да ти отговоря.Аз съм с Хашимото,открито през септември.Ходих при д-р Начев ,той ме видя на ехограф.Направих си изследвания.ТСХ ми беше 4,4,имах страшно високи Тат и Мат,но те само доказват болестта.Д-р Начев ми каза да си проверя ТСХ птез зимата,а то даже беше спаднало,3.9.При такива стойности не се дава Еутирокс,а само се следи ТСХ.Четох и в немски сайтове подробно за болестта и навсякъде пише,че лечение не се предприема при нормално ТСХ.Жлезата става "мързелива"като и даваш наготово лекарство.Страшно се учудвам,че са ти предписали Еутирокс.На твое място бих се консултирала с още поне един ендокринолог,Можеш да пишеш какво си направила.Иди при Начев,та дори да си платиш в Панацея,за него има само хубави неща написани.Успех!

# 553
  • Русе
Здравейте момичета. Много отдавна не съм писала, но все не ми остава време покрай децата. Ние сме горе долу добре. Отдавна не съм изследвала ТСХто си, не си пия и редовно Еутирокса. Все си мисля, че като се затопли времето и няма кой знае колко нужда от лекарството. Аз до сега бях на доза 75 микрограма и май е време да се смъкне, но първо трябва да отида да ме боцнат. Ако ви кажа само как ми е омръзнало вече. Цяла бременност се изследваха всеки месец, после пак на често, понякога ми иде да захвърля всичко, да спра лекарството, в други моменти пък започвам да мисля трезво и че не трябва да се отнасям толкова несериозно към нещата. Има ли и други момичета като мен?

# 554
Новата неписана норма за ТСХ отдавна е под 3. Тя следва като ориентир по-скоро. Мръдне ли ТСХ над 2,5 - най-често 3 се проследява функцията на жлезата ехографски и хормонално и ако има отклонения се започва лечение.
Още докато се разболях ми бе казано.

Иначе има и друго. При хипофункция с антитела в норма и при жени над 40 г ( най-често около 50 г. - писали сме за това назад в темите), често при ТСХ по-високо от 3, но по-ниско от нормата на лабораторията, не се предприема лечение, а проследяване, ако липсват симптоми, които да наложат обратното.

Общи условия

Активация на акаунт