Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 342
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
не се притеснявай,ние сме приети с 13т в друг район на първо желание ,тъй като в централен нямаше места
Разбира се,че ще си търсиш правата
Сега като кандидатстваш детето ти ще бъде 2-ра група ли или кандидатстваш да бъде първа?

# 616
Аз съм подала навсякъде, където има места за 2 група, но съм писала и опция, че участвам в класиране и за 1 група, ако не бъде прието никъде 2.Общо взето като гледам тя повече е на нивото на децата родени през 2010, та дори и ако ни приемат в такава ще е още по-добре.
В район Централен сме с най-много точки, подала съм документи за 3 градини в районите, където работим с мъжа ми/от това и двамата губим по половин точка, която бихме спечелили, ако и  работихме в район Централен/, но там сме с точки между 10-11 и няма да стане, пък и мен това хич не ме устройва.

Освен това детето е и с хронично заболяване, не знам това дали има някакво значение и дали ни носи някакво предимство.

Май се досещам защо в Перуника има свободни места.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 09:54 от gitadam

# 617
  • Пловдив
еми,дано стане,обикновено в Перуника винаги има места Simple Smile)))),ако са обявили свободни,сина ми беше във филиала им
Утре да пишеш какво е станало.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 09:59 от mannuella

# 618
  • Пловдив
Освен това детето е и с хронично заболяване, не знам това дали има някакво значение и дали ни носи някакво предимство.

Имаш предимство само ако имаш решение на Телк, дори за минимален процент, но тогава пък кандидатстваш само за местата по социален критерий ако не се лъжа

# 619
Нямаме решение от ТЕЛК, тъй че едва ли ще стане, защото точно за нейната форма решение на ТЕЛК не дават.Детето е с таласемия минор, а решение от ТЕЛК се дава само за таласемия мажор.

# 620
  • Пловдив
gitadam, ако си подала заявление намясто в градината на хартиен носител, дори и да е прието детето и да си посочила е-мейл, няма да получиш писмо. По ЕГН - то също не можеш да провериш. проверката става само на място в градината. В моя случай - на първо класиране за градините - разбрах, че детето ми е прието и всичко е наред чак  около 15 часа. Тогава от общината са предали списъците и те бяха разлапени отвън. По-рано никой нищо не знаеше и чакането беше изнервящо, по-скоро си мислех, че не е приета, заради е-мейлите, но никой не знаеше, че няма и да получа. Така че не се притеснявай, отивай направо на място и питай там. Успех!  Peace

# 621
Благодаря за изчерпателния отговор, но само още нещо да попитам, две са градините, където има шанс да сме приети, защото сме с най-много точки, едната е близо до нас и майка ми може да мине да провери заедно с детето, но другата е по-далеч и там дали трябва да се ходи на място или още в първата градина ще ми кажат дали детето е прието някъде и къде.

Ако не сме приети утре пускам жалба до РИО, разбрах къде вече.

Дано да не се сметне изказването ми за расистко, но съм попадала на подобни в нета, че Перуника била "циганска" градина, поне такива мярнах в пловдиската тема за градините, ето го и него :
"А за дг"Перуника" съм чувала ужасни неща. Там е пълно с циганета, които говорят само на цигански, бият се , псуват,подиграват се на учителките,а  те са се превърнали в звероукротители. Ако са ви мили децата, не ги записвайте там- ужасно е, ще си усакатите децата.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 11:49 от gitadam

# 622
  • Пловдив
Май се досещам защо в Перуника има свободни места.
Я кажи, че сме кандидатствали там, за 5годишни и ще ни приемат. И е в съседния блок, на 300 метра.

# 623
  • Пловдив
Иди в градината, в която си подала документите на хартиен носител. От техния профил те са вкарали данните на детето и на техния мейл би трябвало да има инфо какво се случва.

# 624
Момичета, тези бележки за данъците от къде се вадят, за колко време и срещу колко парички - не че сме приети, ама аз да питам  Laughing

# 625
  • Пловдив
От данъчното на "Радецки". За няколко дена - всяка бележка струва по 5 лв., а за няколко часа - всяка струва по 10 лв.

# 626
  • Пловдив
Започвам да се информирам от вас,че това електронно класиране ми е мното объркващо...

# 627
  • Пловдив
"А за дг"Перуника" съм чувала ужасни неща. Там е пълно с циганета, които говорят само на цигански, бият се , псуват,подиграват се на учителките,а  те са се превърнали в звероукротители. Ако са ви мили децата, не ги записвайте там- ужасно е, ще си усакатите децата.
Тъй, мда, вярно, Аджасан махала е тук, възможно е. Е, ще видим. Ако е толкова зле ще го местим.

# 628
  • Пловдив
Оф и аз да кажа за там.Въпреки,че бяхме във филиала-те са тясно свързани във филиала имаше доста ромчета,два пъти ни изчезнаха дрешките,30% от децата са от ромски прозиход.Най ме дразнеше,че идваха целите роди да ги взимат и още докато чакаха да си вземат детето си бъбриха на цигански и на висок тон,наистина това ме изкарваше извън нерви.Отделно все имаше проблем с това,че не си плащат таксите,като станеше време да ходят на куклен театър все се опъваха техните и така...иначе пък са милички и те са деца.Мисля,че специално дисциплината в основната сграда е доста по на ниво,отколкото във филиала,не съм чувала да се оплакват възпитателите(Имам позната,която е възпитател).Сега знам,че им правят ремонт на помещенията вътре-иначе отвън двора е зле.На тържеството за 1-ви юни всяка група си имаше да изпълни по една песничка и някои групи бяха с ушити костюми

# 629
Скрит текст:
Невероятно, но е факт - повече от 550 места ще бъдат открити в новите детски заведения наесен. Всички те са завършени или са на финала и се намират в районите “Тракия”, “Южен”, “Северен”, “Западен” и “Източен”.

Като миниатюрен дворец от приказките изглеждат новите детски ясли в “Тракия” до блок 205. Първата копка беше през ноември, а сградата вече е напълно завършена. Неколцина работници вчера  дооправяха дребни неща под строгия поглед на районния кмет Костадин Димитров.

Димитров се радва като малко дете, защото наесен (Дай боже, казва, октомври)  прагът на забавачката ще прекрачат близо 130 малчугани. Недостигът на ясли в “Тракия” е драматичен, тъй като има само една. Сградата е от четири тела и е боядисана отвън в меки пастелни нюанси от цвят “Сахара” до бледорозов. Спалните помещения, занималните, просторният физкултурен салон с антибактериална настилка в зелено, кухненският блок, млечна кухня с рампа за колички са напълно завършени.  Лъхат на свежо, такива са - свежи - и цветовете в двуетажната сграда. Яслите са с осем групи, две от които са за кърмачета. Всички имат аварийни изходи и свои детски площадки. Пъстрите карета са осем на брой и вече са оборудвани с пързалки, люлки и пясъчници. Настилката е мека, каквито са днешните изисквания.  В двора е засаден дори и райграс. Наесен ще го озеленяваме по специално подготвен уникален проект, не може да се нарадва  Костадин Димитров. За зеленината е прокарано капково напояване.

Градина, но зимна, има и в самата сграда. По настояване на собственика на фирмата  изпълнител “Запрянови” едно от дръвчетата е маслина. За малчуганите е направена и баня с три душа. Отоплението е парно.

Яслите струват 3 млн. лева, от които два бяха дадени целево на общината при правителството на ГЕРБ. Останалите пари са осигурени от общинския бюджет. Остава да се оборудва кухненският блок и да се монтират мебелите. Обществените поръчки организира голямата община. Яслите са с перспектива да се построи още едно блокче за две групи.
Тепърва предстои да назначават персонал. Костадин Димитров уточнява, че всеки служител ще минава през конкурс.
 Напълно готова е ЦДГ “Котаракът в чизми” с осем групи за 200 деца. Новата забавачка е изградена в двора на  СОУ “Константин Величков” на ул. “Бугариево”.  И тази сграда, финансирана от бившето правителство с два милиона лева, изникна за отрицателно според нашите темпове време. Забелязва се отдалече с ярките си цветове - лилаво, жълто, корал. На двата етажа с голям физкултурен салон и светли стаи не се забелязва нито един работник. Сградата е строена  от “Главболгарстрой” и бригадите са си свършили работата. И тук предстои обзавеждане и назначаване на персонал.
Дворът вече е оборудван с детски площадки - къщички, пързалки, люлки, сенници над тях, за да не пече на децата. Монтирано е осветление, сложена са пейки, посаден е райграс.  Детската градина е отделена от училището с висока ограда, входът е самостоятелен. В края на септември - началото на октомври и това детско заведение ще отвори врати. Цялата детска градина струва три милиона лева.

Две нови групи в ЦДГ “Рая” се разкриват за 15 септември. Пристройката към детската градина е преустроена в забавачка, очаква се оборудването, разказва кметът на “Западен” Десислава Желязкова. В допълнителното крило ще  приемат 50 деца.

Трите етажа на новия корпус на ОДЗ “Космонавт” са изградени на 80 процента. Забавачката се намира на ул. “Гонда вода”, в близост с пазара в кв. “Ю. Гагарин”. Кметът на “Северен” инж. Ральо Ралев обяснява, че се полагат усилия на 15 октомври в новата сграда на ОДЗ “Космонавт” да влязат 73 деца. Групите са три. Пристройката се позабави, защото при строежа се появиха стари комуникации - топлопровод и високоволтов кабел, които не бяха нанесени в кадастъра. Наложи се да ги местят. Разширението на ОДЗ струва 558 000 лева, още 70 000 лева са отпуснати за обзавеждане.
В “Източен” е пред завършване обединеният комплекс на ул. “Вратцата”. И тук също наесен се откриват  шест групи - две яслени и четири от 3 до 7 години, уверява кметът на “Източен” Петър Петров. В момента сградата се обзавежда и се благоустроява дворът.

таговедетска градина още от категорията Каймаканов спря паркинга под фонтаните 

Пак обещания, да видим дали ще се изпълнят.

Общи условия

Активация на акаунт