Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 347
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Да, така правят.Отказаха да ми я вземат тази година януари месец поради тази причина.Точно тогава тя навърши три години и трябваше да тръгне на градина от началото на месеца, но не стана работата.С памперс не можело в детската градина.Махнахме го чак април, вече е самостоятелна, сама си ходи, не очаквам проблеми в това отношение вече.

Оказа се, че не излиза в системата, защото се води в регистъра на детската градина, та утре ще разберем какво означава това, дали ни е пази мястото или не, още чакам обаждане.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 10:17 от gitadam

# 601
  • Пловдив
Дано ви пазят местенцето
Ние пък имахме голям проблем да махнем гърнето,защото в яслата бяха с гърнета,а като го пуснах на ДГ бяха с тоалетни и вече няколко месеца продължава да се стиска и не иска да ходи до тоалетната,а и на гърне не сяда

# 602
  • Пловдив
Да, така правят.Отказаха да ми я вземат тази година януари месец поради тази причина.Точно тогава тя навърши три години и трябваше да тръгне на градина от началото на месеца, но не стана работата.С памперс не можело в детската градина.Махнахме го чак април, вече е самостоятелна, сама си ходи, не очаквам проблеми в това отношение вече.
И коя е тази градина? Пълна измислица е това и сте имали право да си пуснете детето, никакво значение няма, че е с памперс. Трябвало е да се обърнете към РИО  и да си спестите неприятностите сега. Дано ви приемат без проблеми Hug

# 603
Днес отивам да подавам документи за свободно място в друга градина, дано ни приемат.Оказа се, че директорката на първата е сътворила невероятен гаф, който няма да коментирам, засега се въздържам да подавам жалби в РИО.Ще видим на 1 август като излезе класирането какво е положението.Подадох и желания за места и в районите, където работим с мъжа ми, дано все някъде я приемат.

Може ли някой да каже с какъв минимум приемат в детските градини, ние имаме 16 точки.Прието ли е някое дете в по-малка група, означава ли, че с едно заявление може детето да кандидатства и в такава група, ако не го приемат в 2ра, за каквато всъщност сме кандидатствали?

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 08:51 от gitadam

# 604
Мястото на детето се пази, ако се плаща абонаментната такса( 1/2 от месечната), но и тогава имаше някакви ограничения за посещенията . По спомени от правилника за вътрешния ред мисля, че след 5 месеца отсъствие без причина детето се отписва Peace.

# 605
Шайн, благодаря.

# 606
Аз ще изчакам класирането на 1 август и ако не сме приети никъде от посочените желания ще отида да подам вече жалба.Само да ми кажете къде се подава точно в РИО или в Общината в съответния район?

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 13:38 от gitadam

# 607
  • Пловдив
Аз ще изчакам класирането на 1 август и ако не ме приети никъде от посочените желания ще отида да подам вече жалба.Само да ми кажете къде се подава точно в РИО или в Общината в съответния район?
РИО Адрес:   4000 гр.Пловдив,ул. „Цариброд” № 1   Телефон:   032/ 62-89-80   e-mail:   rioplovdiv@gmail.com

# 608
Да, знам го къде е, благодаря.

# 609
  • Пловдив
Окончателните резултати за свободните места в яслите ясни след 28 август

Read more: http://news.plovdiv24.bg/445579.html#ixzz2aRXuJeTL

# 610
Също и това

http://marica.bg/384-пловдивчанчета-без-места-в-детските-градини!-news131145.html

http://news.plovdiv24.bg/445544.html

В този ред на мисли има ли деца, които са записани в други квартали по месторабота на родителите им, това е супер неудобно за хора без транспорт, аз нямам кола и книжка и просто не мога да си представя как ще обикалям с детето сутрин и следобяд по автобусите.Предимство трябва да имат децата, когато в същия район, но не винаги се спазва.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 17:13 от gitadam

# 611
Може ли някой да ми поясни стъпка по стъпка къде да кликна в сайта, за да проверя дали детето е прието утре, честно не съм запозната със системата, защото подадохме заявление на хартиен носител до директора.В системата регистрирана съм само аз като родител, детето не е регистрирано от мен.

Пенсионери се оплакват от шума в Малина

Скрит текст:
[Теснотия, овехтяло оборудване и обзавеждане и жега - това констатира екип на “Марица” в една от шестте подблокови детски градини, които продължават да отглеждат и възпитават малчугани. Поводът за проверката бе сигнал от живеещи на ул. “Кичево”, които недоволстват срещу шума от ЦДГ “Малина”. След като в годините те са писали множество жалби до кметството в “Южен” и до голяма община, те получили уверението, че децата поетапно ще бъдат изместени в новостроящи се сгради. “Обещаха, че като открият “Котаракът в чизми”, ще ги прехвърлят в нея, но сега се оказа, че “Малина” се запазва. Стига вече сме търпели”, негодуват пенсионери, които обитават жилищата над забавачката, разположена на първия етаж.
Децата с нищо не пречат, защото следобед спят, а сутрин и преди да ги вземат, ги извеждаме да играят на площадката, която е доста встрани от блока. По-шумно е, когато родителите идват вечер да ги прибират, но в рамките на нормалното, коментираха учители. За тях по-големият проблем са мизерните условия, при които са принудени да работят с хлапетата.
Обзавеждането в пригодените за спални и зали  за занимания стаи е морално остаряло, дограмата е стара, климатици няма. Никой не инвестира в обновление с мотива, че са на доизживяване до преместването в стандартните сгради. Родителите обаче не възразяват, защото нямат друг вариант, и са доволни, че са се уредили с място при кризата за забавачка.
“Ние сме общинска детска градина и от 40 години обитаваме тези помещения. Ремонтите не зависят от нас. Всяко лято се надяваме, че бавно и полека ще ни преместят, но към момента това не може да се случи”, коментира директорката на “Малина” Йорданка Георгиева.
В подобно положение са и останалите пет подблокови градини в Пловдив, сред които са “Деница”, “Арлекино”, “Белослава”,“Надежда”.
“Всички детски заведения, настанени в жилищните блокове, ще бъдат поетапно преместени в самостоятелни сгради, ако имаме подкрепа на държавата”, коментира ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. Той подчерта, че общината няма достатъчно средства, за да се справи сама с проблем, трупан от много години. Стоянов потвърди, че състоянието на забавачките не е добро, но отбеляза, че най-малко 20 други имат нужда от ремонт. ЦДГ “Малина”  не е ремонтирана поне от десет години. През лятото ще бъдат санирани 28 детски градини и ясли, отделно работниците от “Жилфонд” извършват по-дребните ремонти. Надявам се до две-три години да се справим, но с активното финансово участие на държавата, повтори Стефан Стоянов.
Той задочно помоли недоволните граждани от ул. “Кичево” да проявят търпение, защото няма никаква възможност децата от “Малина” да се преместят другаде. Той напомни, че и сега за 300 хлапета няма места в забавачките, въпреки че тази година ще бъдат завършени три нови детски заведения.

таговемизерия подблокови забавачки ЦДГ “Малина” още от категорията Стефан Стоянов: Веднага изпращам екип от “Жилфонд” да проверят Младежкия дом  Смрад и мизерия в Младежкия дом под носа на съветниците  Борим се за 1,3 милиарда лева от ЕС Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон. Коментари (9)Подреди по: Най-нови | Най-стари | С най-висока оценка | С най-ниска оценка 
Павле
Рейтинг: 26118.07.2013 |08:25Ей, пенсионери! Не ви ли е срам?!! Половината деца на Пловдив останаха без детска градина! Млади майки и бащи си зарязват работа, защото няма места в градините. А на вас ви пречели децата! Че какво по-хубаво има от детска врява? Като не ви харесва, пийте си валерианите и си хващайте пътя за селата!Оценка:+28-2
-10
Рейтинг: 1218.07.2013 |10:09Той подчерта, че общината няма достатъчно средства, за да се справи сама с проблем, трупан от много години ---------- Оправдания, оправдания, оправдания. За какво тогава сте вие на власт, а не предишните след като не може да направите нищо повече от предишните, а Мамин? Нали уж сте по-велики, т.е. най-великите, а резултатите същите?Оценка:+3-2
Малина
Рейтинг: -4318.07.2013 |10:14В рамките на нормалното ли е да не можеш да излезеш за работа,защото "тихите" колеги родители са паркирали на единствения изход от това забравено от общината място.Единствен защото другия е затворен,за да запази живота и здравето на децата им.Интересно ми е дали "Марица" имат луноходи,защото достъпа до "Малина" освен с това добре известно превозно средство е невъзможен. Търпение... кое да търпя?Шумът,мръсотията,миризмата,автомобилите или кое?Кое да търпя? Или полуразрушената ТЕЦ Въча? Ами че тя е на 15 метра от ЦДГ "Малина"??? Не е истина...Оценка:+2-6
Василев
Рейтинг: 4418.07.2013 |12:32Детето ми посещава Малина.... Трудно е, и думи не достигат да се обяснят кошмарните условия, в които тези деца обитават .... В спалните им помещения, които са западни, е адска жега, задуха и смрад, идваща от старите полуразпадащи се креватчета, старите дюшечета които миришат... Господин Стоянов да спре да демагогства, защото целия квартал знае, че новата сграда до Кауфланд трябваше да е за "Малина"... Само че трупането на точки "че видиш ли сме построили нови градини през мандата" явно е по-важно за отчета пред "избирателя"... Какво значи, че 300 деца нямали място в градина? Да спрем да искаме нормални за 21 век условия на живот и обитание за децата си ли? Свършете си работата и недейте да свирите на тази струна, да настройвате родителите един срещу друг, само защото някакви пари са отишли НЕ по предназначение по време на мандатите ви... Каня господин Стоянов да дойде да прекара един приятен следобед в детска градина Малина... Само че не му стиска.Оценка:+4-0
димов
Рейтинг: 5518.07.2013 |13:00ДР. ВАСИЛЕВ КЪДЕ БЯХТЕ ДО СЕГА . ЗАЩО НЕ РЕАГИРАХТЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ КОГАТО СОЦИАЛИЗМА НИ НАСТАНЯВАШЕ ДЕЦАТА В ПОД-БЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСВА . И МОЙТЕ 2 ДЕЦА БЯХА ТАМ НО СИ МЪЛЧАХ ,ЗАЩОТО АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА СБОГОМ ,ОПЛАЧИ СЕ НА АРМЕНСКИЯТ ПОП . ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ ДР. АТАНАСОВ КОЛКО ГРАДИНИ И ЯСЛИ НАПРАВИ ЗА 4 Г . А ПРЕДИ НЕГО ,КАКВО НАПРАВИХА -НИЩО . НЕ МОЖЕ ЗАТЛАЧВАНО 40 Г. ДА СЕ ОПРАВИ ЗА ГОДИНА . НЕКА ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ДЕЦА ,НЕ ВСИЧКИ ДОСЕГА СА БИЛИ НА ГРАДИНА . А И СЕ СРОЯТ НОВИ .Оценка:+5-0
Николов
Рейтинг: 1618.07.2013 |16:13Винаги на първата род. среща с родителите на новоприетите деца, директор на дет. градина "Малина" заедно с учителите показват помещенията и условията, в които ще се отглеждат и възпитават децата,как тогава никой не вижда "мизерията", "теснотията" и "миризмата". Що се отнася до пенсионерите, сигурен съм, че и техните деца са отгледани в ЦДГ "Малина", но сега вече чуждите им пречат. Престанете вече с тези жалби и претенции, най-вероятно анонимни.  Оценка:+1-0
a a a
Рейтинг: 2718.07.2013 |20:53Инвестицията от 3 млн. лева за 120 паркоместа под езерото била "икономически оправдана", а пари за забавачките няма!!! Това не може да е решение на хора, които служат на обществения интерес!!!Оценка:+2-0
Маринов
Рейтинг: 1818.07.2013 |20:53А защо на общинската власт не й прави впечатление, че не само децата в предучилищна възраст са в подблокови пространства в Пловдив?Нима не знае, че има доста ученици които отиват на училище-къде-под блока!Или просто така е удобно-там учат децата и внуците на всички власти.Всъщност никоя институция в пловдив не обръща внимание на този факт.Просто твърдят, че училището/блоковете/ е "елитно". Може би не знаят, че няма такъв термин в образователните документи.Докато не започнат да протестират и стотиците живеещи там и наоколо... Оценка:+1-0
Родител
Рейтинг: 3919.07.2013 |00:16Вие си философствайте! Вижте децата колко са щастливи. Не че базата не е важна, но къде по-важни са добрите учители. Щом детето ходи с удоволствие на детска градина, другото е без значение.Оценка:+3-0 
/spoiler]

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 08:53 от gitadam

# 612
  • Пловдив
Щом си регистрирана само ти като родител може би проверката ще стане с ЕГН то- от менюто в дясно- Проверка на ЕГН. vanu6a беше по същия начин, така че ако тя се включи да каже как е проверила ще е най-достоверно.

# 613
  • Пловдив
Обикновено родителите на приетите деца получават имейл до към 9-10ч сутринта,предполагам,че ако си посочила имейл ще бъдеш известена
В случай,че детето не е прието-имейл липсва
Стискам палци да ви приемат,а и винаги може да звъннеш на телефоните да попиташ

# 614
Дано да стане, но се съмнявам, защото имаме малко точки, само 16ст.Загубих две точки от това, че не сме платили данъците миналата година.Посъветваха ме да ги платя когато подавах документите, но ми е невъзможно, защото от 4 месеца не съм взимала заплата.
Ако детето не бъде прието, ще подам жалба и ще си търся правата, защото мисля, че ни отписаха неправомерно от другата градина.

Общи условия

Активация на акаунт