Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 71

• 79 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и лек ден Hug

gitadam-благодаря за статията,повечко достоверност няма да навреди ,ама...

# 166
  • планетата Земя и по точно до морето

На този ден, преди година почина Мерал Окай, на която дължим "Великолепният век"!

Снощи изгледах 93 серия. Наистина сякаш духа на Мерал се е върнал в сериала...

Много по интересна и изобилие от сцени, напомнящи стила на Мерал. Диалозите на Сюлейман и Хюррем с Баязид, на Хюррем с Джихангир и Михримах, и особено много на Хюррем с жената с ценния имот на "Женския пазар"...

Както и деликатното напомняне, че момичета отраснали в харема стават непригодни за живота извън него и са забравили какво е усещането за свобода и не само че се плашат, ами не я желаят.  ooooh! Sad Sad   (Такова ми беше усещането преди с Дайе, сега в тази серия с Румейса/Лукреция.)

И още нещо. Най сетне Сюлейман беше върнат в предишното амплоа... Беше ми писнало от нереалния му образ в 3-ти сезон на хленчещ и ревящ.
На всички, които гледаме с разбиране за времето ни е ясно, че и той е имал своите демони от всички жестоки решения, които е вземал. Но кой си прави илюзии, че владетел на огромна империя, довел я до нейния апогей е можел да бъде друг?!

Урока, който даде на Баязид и отговорността, която му прехвърли за живота на замесените в случката; нареждането към Мимар Синан, че ще загуби живота си, ако не построи моста за 10 дни и т.н. му върнаха реалния образ.  
В тази серия никой не изглеждаше нелепо, дано да продължат в тоя дух.

Единственото нереално нещо за мен беше бунта на наложниците в харема за пари и това, че Ракел хатун не занесе сама в двореца заемното злато...Ама бошвер, това е нищо в сравнение с предишни нелепости.

Дочакахме най - сетне и гениалния Мимар Синан! Изобщо отдавна не бях гледала серия с интерес.

Хубав ден на всички!  Hug

# 167
http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetayv3& … amp;categoryid=77

Най-прясно инфо около нашия сериал.Не знам турски, но според мен статията е за продуцентите, нека тези които знаят езика споделят точно за какво става въпрос в нея, благодаря

# 168

gitadam, това е инфо за смъpтта на сестpата на Тимуp Савджъ - пpодуцента на ВВ. Sad Много тъжно - млада жена, пpи това бpеменна. Sad

# 169
Това е много тъжно наистина.

# 170
На този ден, преди година почина Мерал Окай, на която дължим "Великолепният век"![

Мир на праха й! Sad

И на мен ми е чудно каква грешка ще допусне Хюрем!? Ако е само това със задлъжняването - не ми се вижда сериозно!? newsm78

# 171
Определено си мисля, че Хюрем е направила нещо срещу мустафа.

# 172
# 173
# 174
Чудесни са рисуваните картини на принцовете.
Браво на художника.

# 175
# 176
# 177
# 178

gitadam, това е инфо за смъpтта на сестpата на Тимуp Савджъ - пpодуцента на ВВ. Sad Много тъжно - млада жена, пpи това бpеменна. Sad
Наистина много тъжно. Преди една година гледахме подобни снимки от погребението на Мерал. Няколко снимки от погребението.

Ето и Окан (обръснат изглежда съвсем различен и млад)

И цялата галерия  Peace Всички артисти от екипа и други известни турски артисти са били на погребението.

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=67736& … ;rid=2368&p=1

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 01:28 от anna3com

# 179
Ани Hug благодаря за снимките от погребението.Всички са опечалени.
Жалко- толкова е млада.

Общи условия

Активация на акаунт