Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
Ами имаш право на направление, но зависи от лекаря ти - той преценява дали е необходимо изследване. Аз не исках да се разправям с моята,защото според нея от нищо няма нужда, една слушалка слага и готово. Така, че аз си платих да не се разправям. 16 лева ми излезе тук при нас / Панагюрище/.

# 556
Ясно Васенце, мерси за поясненията. Тя и нашата педи като я гледам хич не и се дават направления. ooooh!Бях й искала за кожен лекар, че кожата на беб е много суха пък тя ми вика ами не ти трябва направление намажи го с преварен зехтин. Sick
Е, отидохме на частен преглед в крайна сметка. #2gunfire

# 557
  • И аз не знам къде
Здравейте мамчета. Преди как прелитахме от тема в тема,а сега време не ни остава  Heart Eyes Аз си взех някакъв съвсем обикновен,който така и не разбрах как се ползва и изобщо има ли полза от него и си действам с клечките за уши. И моят хърчи нещо изписаха му капки за нослето,но не виждам подобрение и даже е кривичък нещо дали не е болен  Thinking Искам да питам някоя от вас,ако знае или поне да е чувала за някакви каски за изправяне на главичката на бебо. Моят юнак спи само на лявата страна и въпреки,че го въртим след 5 минути той си знае неговото,и възглавници слагам,но не той се обръща. И от това спане на една страна му се изкриви главичка и много личи. МНого се притеснявам да не остане така. Ако някой знае моля кажете,търсих в чичо Гугъл,но нищо не открих.Ако знаете и някой линк да ги видя ще съм много благодарна.
Лек ден на всички и целувки на бебоците

# 558
1mimi, слагай го да спи по гръб. Те си обръщат главата на една страна, пък и вече препоръките са за спане по гръб. От спане на една страна само, на кумовете дъщеричката си беше изкривила бедрените стави и трябваше в най-голямата жега миличката да й слагат по два памперса да се изправят ставите. Оправи се, но със зор.

# 559
Ами имаш право на направление, но зависи от лекаря ти - той преценява дали е необходимо изследване. Аз не исках да се разправям с моята,защото според нея от нищо няма нужда, една слушалка слага и готово. Така, че аз си платих да не се разправям. 16 лева ми излезе тук при нас / Панагюрище/.
Педиатрите са длъжни да дават направление за всякакви специалисти,защото за децата направленията им са неограничени!Предишния ни педиатър ни мрънкаше и не ми даваше направления и аз писах до шефа на здравната каса.Отговори ми,че няма направления за децата.И аз смених личния лекар.
1mimi , възможно е проблема да идва и от вратните/тилните жили.Може да ви препоръчат физиотерапия и проблема ще се оправи!Успех!

# 560
Момичета, някоя от вас използва ли мей тай слинг за носене на бебче? Аз имам два тип "шал", но ми се струва, че за лятото няма да са удобни, понеже твърде много се увива бебето. И се чудех дали да не си купя такъв, но не знам дали е удобен и от колко месеца се ползва. newsm78

# 561
И мен ме вълнува слинга, защото ми предстои закупуване на такъв. Обмислям да е слинг-джоб или с халки. Някакви мнения за или против определен модел слинг? newsm78

# 562
  • София
не са ли много тежки вече бебетата за такива уреди  newsm78

и някой да има идея как се приспива бебе, на което му се спи, пък не заспива  ooooh!

# 563
Жълта Роза, аз използвам слинг-шал и съм много доволна - усещането е прекрасно, а тежестта се разпределя по гърба много добре и не го усещаш. Сега мисля да си купувам мей-тай слинг, понеже ми се струва, че лятото ще е по-добре с него. В количката Вики гледа предимно нагоре, а в слинга може навсякъде и много се радва. Единственото лошо е, че много ме олигавя в него, но... рисковете на занаята. А, и хората обикновено гледат странно. Но се свиква.
бамбарадамбара, бебета в слинг могат да се носят и до три години. Тепърва почваме:)
За приспиването - понеже сега вече са му интересни много неща и трудно се дава на съня, правим комбинацията биберон-залъгалка + люлеене + пеене на повтарящ се мотив. Само така успявам, когато силата му е свършила, а ентусиазма - съвсем не:)

# 564
Някой знае ли,неспокойния сън,въртенето по време на сън стряскането ,дали има общо с рахит. По колко капки вит.Д давате?

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 08:26 от Adelina__

# 565
Първата ни количка беше на Chicco и е 3 в 1: количка, кош за новородено и стол за кола. Нашият беше с база, т.е. самата кошница, хайде, нека е кошница, се маха и слага, а базата остава монтирана на седалката.
Елис, кошът за новородено е ето това:

Това се монтира на рамата на количката, сещаш ли се? Но може да се ползва и за самостоятелно пренасяне. Лошото е, че в един момент много започва да тежи, особено както нашият юнак е вече 7кг. вчерашно теглене. Отделно, на Chicco нещата за мен са безумно тежки и неудобни, затова ги отсвирихме.

Абе аз си представях тези легналите кошове, ама не можех да си ги представя сложен кола. Мерси, че ме светнахте. Научих нещо ново.  Mr. Green Това ми се струва супер удобно, но тук 10000% съм сигурна, че не са позволени.

I am Ruth Сетих се онзи теб за твоя Микаел, че нали много папка и искаш да го почваш да го захранваш... Можеш да опиташ друго, пак се води захранване, но е съвсем леко. Слагай му кашичка в млякото и смени бибите с по-големи дупчици. Знам, че тук при нас е масова практика и за такива ящни дечица е добра алтернатива пред пълното захранване. Ако искаш ще се поразровя допълнително за информация да не говоря на изуст.

Преди време бях повдигнала въпроса пред педи за захранването и тя с половин уста ми каза, че практиката тук е след 4ти месец, но тя смята, че е рано и детето ще е предразположено към алергии. Най добре било след 6ти месец. И смятам да я послушам. Като навърши 6 месеца ще го почна с кашичка.

Донка, аз съм насреща при възникнали въпроси за захранване. Можеш да се водиш с мен ако ти се чака до 6ти месец, ако не ще ти пускам листовките, които се дават при 4 месечния преглед тук, където е обяснено с какво и колко да започнеш да захранваш.  Peace

Здравейте,

Чиполино си позволява да се намеси отново в темата с няколко пояснения. Показаният твърд кош за новородено категорично не е подходящ за ползване в колата - не се вижда добре на снимката, но най-вероятно няма как да бъде закрепен стабилно с коланите на задната седалка, а дори и да има някакъв самоделен вариант, самото бебе вътре не е обезопасено по никакъв начин. Това означава, че не дай Боже, ако нещо стане, кошът може и да остане на мястото си, но бебето ще поеме цялата сила на инерцията от движението и контра-силата след евентуален удар.

Няма никакви причини да се притеснявате от кошниците за кола, в които новороденото не е в пълно легнало положение - формата им е съобразена с бебешката анатомия и не представлява опасност за костната структура на детето.

# 566
Някой знае ли,неспокойния сън,въртенето по време на сън стряскането ,дали има общо с рахит. По колко капки вит.Д давате?

Моето бебе също спи много неспокойно, непрекъснато се върти на ляво, на дясно и много се стряска, също и много се изпотява. И аз четох че това са едни от симптомите. На нас ни изписаха по 1 капка витамин Д, но в петък сме на консултация и ще попитам. Незнам по принцип как се установява рахита. Фонтанелката също не мисе вижда да е почнала да се затваря.

# 567
И нашата фонтанелка си е по голяма.На нас от 20 ден ни изписаха вит.Д по 2 капки,на някой ги овеличават до 3. Ще пишеш ли какво те е посъветвала педиатърката,че ние сме на консултация чак на 18 юни. Как давате вит.Д аз съм с лъжичка ,но несъм сигурна дали го приема,гледам и водичка да давам,но си мисля че капчиците му остават по истните.

# 568
  • София
и аз търся начин за даване на тоя витамин, сложно се оказа.
нещо неще да капе, та не става да му отворя устата и да накапя капките.
засега капвам капките на някой биберон и му го бутвам в устата, надявам се да стигат където трябва.
лл каза че не мога да го разреждам в нищо, мазен бил и щял да си остане по стените.

# 569
Ами аз понеже се изцеждам и тя яде само от шише, капвам в шишето с кърмата при първото хранене. Не съм се замисляла обаче, че може да остава по стените, педито също нищо не ни е казвала. Ще питам и това в петък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт