Отговори
# 630
Исках да споделя с вас и ако може да ми дадете съвет,все пак съм 1ва бременност и всичко ми е ново и непознато...От снощи усещам ниско доло в стомаха придърпване и то не 1/2 пъти а повечко и то на едно и също място.Днес лекаря ми е почивка и няма как да ида на преглед,чудя се и ми е леко притеснено...не е ли още рано да усещам бебко  Rolling Eyes

# 631
Исках да споделя с вас и ако може да ми дадете съвет,все пак съм 1ва бременност и всичко ми е ново и непознато...От снощи усещам ниско доло в стомаха придърпване и то не 1/2 пъти а повечко и то на едно и също място.Днес лекаря ми е почивка и няма как да ида на преглед,чудя се и ми е леко притеснено...не е ли още рано да усещам бебко  Rolling Eyes

Спокойно, в момента всичко там се разтяга - връзки, кости, така че всички придърпвания са нормални. Не се шашкай, но ако имаш сериозни болки, тогава трябва да цвъннеш на лекаря.

# 632
  • София
Момичета, да ви питам - правите ли си коламаска на триъгълника сега като сте бременни?

Аз си ходя от самото начало, не мисля да спирам. Попрочетох малко из интернет и общо взето доста жени си ходят от начало до край.  Разбира се ако почустваш някакъв дискомфорт по време или след процедурата е по-добре да не ходиш, но аз лично нямам оплаквания.

# 633
Здравейте   bouquet
Идвам на отчет,че вчера бяхме на гости и нямах време да ви пиша.Видяхме я малката пораснала е ,но отговаря на 18 седмица а не на 20 както са ме изчислили.Доктора каза да не се притесняваме понеже може да съм с късна овулация (силно се надявам да е така).Каза че няма сега да ми пуска изследвания за хемоглобина,за да не ме дупчат толкова често.На 30.04 ме вика пак на преглед ,но не ми каза каква е причината,само каза че няма основание за притеснение,но аз пак си се притеснявам.Малко остана на 4.05 пътуваме за Б-я и там вече ще ме следят и ще раждам  Praynig всичко да е наред.
Връщам се да ви чета.Лек ден ви пожелавам   bouquet

забравих да ви кажа ,че коконата си смучеше пръстчето докато я гледахме.

# 634
Lulu25,благодаря ти...знам,че всичко се разтяга,но аз съм си страхлива и все се шашкам от най-малкото... Confused То не са болки,ами подърпвания,побутвания и аз не мога да определя точно.Сега през деня сякаш не ги усещам толкова,но през ноща или само като легна се усещат повечко.

# 635
Sonka Ако се решите на амниоцентеза може би е хубаво да обмислиш варианта с МД София. Там има лекари, които правят само и единствено това и го правят буквално на конвейр по 5-6 момичета дневно. Много по-голяма е разликата когато го прави човек, който това прави ежедневно. Рискът е по-малък. Иначе амнио правят по много частни клиники. Поради липсата на достатъчно стаж с тези процедури обаче се случват и нежелани инциденти  Crazy

Колкото за миомите - защо не идеш при още един специалист по ФМ? Съмнявам се да имаш и то толкова големи и никой да не ги е видял досега. А дали да правиш амниоцентеза или не - според мен въпроса е ако има проблем с бебето би ли го махнала сега или не. Аз правих с първата бременност, защото мъжо ме натисна да правя, но вътрешно си знам, че бих запазила бебето на всяка цена  Crazy То тогава вече страшно много се движеше, аз го усещах, психически не бих могла да го махна, дори да имаше проблем.

# 636
Сонка, до колкото разбирам си правила само втория БХС. А той не е особено точен. Четох много когато излязоха моите резултати и останах с впечатление, че втория скриниг дава добра информация само когато е изчислен комбинирания риск т.е първи с втори БХС.  Ето това http://lmpbg.org/now/home/index_new.htm е страницата на националната генетична лаборатория. Във форума можеш да зададеш своите въпроси  към професор Кременски. Професорът е внимателен и  отговаря доста бързо. Успех!

# 637
Pinki_81 Това с прилошаването и на мен ми се е случвало преди с първата бременност - може и кръвната захар да ти е паднала рязко, то бебето почва да точи вече. Носи си винаги по нещо сладичко под ръка, най-добре шоколад или бонбон, нещо което да не се разтопи и размаже лесно  Mr. Green

Я кажете за промоцията в Лидл до кога е? Не видях нищо на сайта. Нямаме Лидл наблизо и единствената възможност е да ида уикенда до младосткия, но не искам да се разкарвам напразно. Клинче не бих отказала, че няма какво да нося вече  Crazy

За тези таблици с килограмите - научих се да не ги гледам. Навсякъде лекарите съветват не повече от 10-12кг по време на бременност, а тези таблици (особено американските) ме изкарват чудо под нормата и искат да наддам поне 20кг. Е, няма пък  Crossing Arms

И тайничко и аз да завидя на тези, които имат възможност и време да излязат навън в този разкошен ден  Mr. Green

# 638
Здравейте,времето е разкошно.До сега бях по разходки.Ходих до ЛИДЛ но нещо не ми харесаха дрехите и не си взех нищо.Дано вече времето се задържи така хубаво и слънчево,че съседите взеха да правят едни зверски ремонти и направо не се стои в къщи-чукане,блъскане,къртене и така от днес та 1 месец  Rolling Eyes Rolling EyesУсмихнат ден. Simple Smile

# 639
  • София
Здравейте!  Отдавна не съм се разписвала... Rolling Eyes

При мен нищо ново, на прегледи занапред ще ходя по веднъж в месеца.  Така че сега очаквам феталната на 16 май, следващия преглед, ако всичко е наред, ще е чак през юни. 
Пусках си обикновена и стерилна урина и за щастие всичко е чисто.  Преборила съм (засега) и гъбичките.

сонка, много стиснати палци и кураж и от мен.  Наистина конултацията със специалист, извършващ амниоцентези, звучи разумно.  Не пречи да потърсиш и още едно мнение за миомите.  Жалко, че твоят доктор не е успял да ти запише час при самия Марков.  Може би ако споделиш спешността на твоя случай биха могли да те вмъкнат при него или друг голям специалист (Томова, например)? newsm78

За климатиците и аз давам един глас за Дайкин.  Изключително безшумни Peace

И аз мисля, че за който може да изтърпи кола маска на триъгълника и да няма дискомфорт след това, не би трябвало да е проблем.  Аз като съм бременна нещо не мога да я търпя тази болка и действам с бръснача.  Но пък да ви кажа и предишния път, и сега забелязвам, че космите ми се разреждат и растат много по-бавно, навсякъде Rolling Eyes

Хубав и усмихнат ден  bouquet  Ние направихме една чудна разходка в зоопарка преди обяд, след като се наспи малката ще поскитаме малко из кварталните градинки Wink

# 640
Много хубави новини, Хепи дей, значи с диета ще минеш само, което е добре няма да се притесняваш излишно Hug
Аз не мога с кола само на краката на всички други места ми тече кръв, абе изнежена съм много Mr. Green
Днес се видях с леля ми и братовчетка ми и ми надуха главата, за кво ми било това 4Д newsm78 еми искам да си видя бебето дали си е добре, как се развива, то голямо мърморене щяла съм да го облъча #2gunfire аз за това не ща да виждам никой докато съм бременна само ме нервят #Cussing out
Ако знаете как чакам другата седмица и да заминавам, че направо не се издържа вече, искам почивка, сега докато мога да пътувам Party

# 641
Sonka не се притеснявай, всичко ще е наред. Моя близка преди 3 години преживя същото и се оказа, че е било напразно. Амниоцентезата и прави Марков и беше много доволна. Има добри специалисти, консултирай се и вземи решение.  bouquet
За климатиците - ние сме със Самсунг и съм доволна.

# 642
Здравейте, мами

Имам нужда от помощ Praynig Много харесах тази количка: Cangaroo - Drift 3 in 1
http://www.-spam283-/rw/items/MoniCangarooDrift-detska-kolichka-drift-3-in-1.html
Ако има мами, които са я ползвали, да дават съвети Grinning Писах в темата за количките, но там ми казаха, че зимният кош се слага в летния, което на мен ми се стори странно newsm78 Ако е така, килограмите и става доста...

Ени-тка (Милена Ив), много се смях на това, което си написала за свекърва си Joy Като виц е, но съм сигурна, че на теб не ти е толкова забавно. Гледай да не обръщаш много внимание(доколкото е възможно). Аз в това отношение извадих късмет.

Pampers, ние сме с розови гащи stork-girl Поне засега hahaha

Аз все още не пия витамини, но виждам, че някой казват, че апетитът се повишава от тях..Така ли е?

harikliq_222, и аз съм с масло на Икаров.

# 643
Сонка, и аз мисля, че ако бебето е с добри показатели няма смисъл да правиш амниото. Моят доктор казва, че на БХС-та не вярва, истината е в амниоцентезата. Но ако има риск да направиш беля, аз по-скоро бих се отказала. А, и честита ти мома!

Още един глас за Самсунг, инверторен, има тих режим. 12-ка, охлажда хола 18кв. + коридора 3кв. без да се затормози.

Кола-маска си правех на краката в края на предишната бременност, че вече не можех да издържа толкова време сгъната, докато се епилирам. А на триъгълника си действам с бръснача, мога даже със затворени очи  Mr. Green

Звездичка*, нямам мнение за този модел. Аз имам Виктория - зимния кош се разкопчава, плата се обръща и става летен. Като цяло съм доволна от марката. Иди на място в някой магазин да ти я покажат.

Но като стана въпрос май ще трябва да я продавам, че с тея сини гащи ще ме е срам да бутам розова количка. И без това допреди 3 месеца ме питаха за Кари момченце ли е... Само ми трябва зелена светлина от мм, ще я пусна в продавалник и с парите ще купя пак някаква от там. Макар, че до лятото мога да изкарам със стария Хаук... мхм  Thinking

# 644
zvezdi4ka* ,принципно нямаме проблеми,ама тогава аз и хормони и всичко и всяко нещо ме дразнеше
За витамините,аз пия Допелхерц актив мама,но доктора ми каза че ефекта от тях е спорен.В смисъл че може и без витамини.Апетита не ми се е променил от тях.

Общи условия

Активация на акаунт