Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 285
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
  • в огледалото на живота
D_e_s_i_t_o  в нета това намерих за твоя проблем:

Окапването на пъпките се дължи най – вероятно на сухата почва или рязката промяна в температура. Ако листата започнат да се накъдрят – въздухът вероятно е прекалено сух. Ето защо листата трябва редовно да се пръскат през пролетта и лятото. Окапващите листа са знак за прекалено сухата почва. Възможно е също така през мястото на растението да минава течение или пък да сте го преполяли. Евентуални вредители са листни въшки и акари.
От тук:
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=73

# 421
  • Пловдив
Благодаря момичета на всички ви за милите думи!  Hug
Кучо  и теб и другите коремчета ви мислих като показвах тортата, обаче това е най-лесната за приготвяне торта, така че ако ти се хапне (тъй като трудно ще ти пратя по Еконт  Simple Smile) може да си я спретнеш за отрицателно време.
Nadejda:))) браво на теб и помощничката ти! Синът ми вчера помагаше като пълнеше саксии с пръст, обаче беше много разочарован като свърши пръстта. А за разсаждането- може би ще станат прекалено на гъсто и ще се наложи.
За семената не веднъж съм споделяла, че хич ме няма там. Стигат до едно ниво- и се скапват. Затова сега като видя, че нещо никне от саксия с нова пръст си го оставям. Така успешно завъдих коприва- една педя стана преди да се потвърди съмнението ми, че това е коприва и я махнах. Сега пак имам разни треволяци и си ги гледам  Simple Smile
Да се фукна- майка ми донесе от работата едно канадско мушкато  Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 10:46 от t_tabakova

# 422
Здравейте момичета. Следя ви, но нямам време да седна да напиша нещо. Изкачат всеки ден нови ангажименти и направо не ми стига времето. Сега реших да поизчистя из нас и съвсем не стигам до компютъра.
 t_tabakova , макар и със закъснение да ти е жив и здрав рожденика.
Мариета, страхотни цветове както винаги. За другите не се притеснявай, ще се оправят.
Скрит текст:
Аз едни мушки ги носих от тук до България повече от 40 часа. Бяха останали само голи исъхнали пръчки. Всичко се хвана за 20 дни. А на обратно си донесох други които бяха в прекрасно състояние и една нямам.
Денима, и всички останали супер градинки. Нарцисите ми напълниха очите.
Момичета имам и мои снимки да покажа, но не ми се намалят в момента. Ще опитам утре като се освободя да пусна.
Грагра,
Скрит текст:
ще почакаш цветенца, но вероятно чак на 8 ще ги пусна. Искам да знам във вас ли ще си да не станат хербаризирани. Изкочи ми нещо непридвидено вчера и не стигнах до поща. Из нашите села няма.  ooooh!
Хайде малко мамини цветя с не добро качество. Фотографа толкова може.

http://media.snimka.bg/s1/2000/030243478.jpg?r=0
Това така и не се разбрахме с майка ми какво е.
http://media.snimka.bg/s1/2000/030243434.jpg?r=0
Ако на някой му се гледат още снимки. От тук до края
http://hrisa1.snimka.bg/hobby/cveten-dom-i-dvor.386086.30243429.big
Лек ден.

# 423
  • BG
Вчера намерих тази статия http://www.squidoo.com/101-gardening-secrets-the-experts-never-tell-you .
Има интересни неща, за някои знаех, а други ще опитам - свързани с натурални методи за борба с вредители.
За котките:" Rinds from citrus fruit will keep cats away from your garden. They do not like the smell."

# 424
devi4ca, благодаря ти, но розата отдавна дори не е правила пъпки Thinking

# 425

За кое от двете имате спор?
Първото е форзиция. Второто на японска дюля ми прилича.

От вчера имам нови насаждения - бял люляк, розов и червен градински рододендрон и зимен жасмин. Дано успешно се адаптират!
Сдобих се и с индийски люляк, но не издържа на студове и ще трябва в саксия да е и зимата да го прибирам.
Лалетата ми най-сетне започнаха да цъфтят. Живот и здраве събото-неделно ще имам красоти за снимане.

# 426
Второто. Тя ми казва илче, а аз я питам не е ли цъфнало някакво дърво.  Laughing И на мен ми заприлича на японска дюля, но тук което виждам е с по червени цветове. Не помня да е садено в двора нещо такова. Освен да са садили след като съм си ходила. Снимката е ужасна и нищо почт ине се разбира.
Моя рододендрон е доста напъпил, но май няма да е същия цвят който беше на картинката. Подават се тъмно лилави листенца, а беше уж светъл. 
Лалетата ми и те показаха вече пъпчици, но не е като да са в земята. Изглеждат ми едни слаби. Ще чакам да видя на какво ще ми прилича терасата. 

# 427
  • София
Аз китайки успях само веднъж да вкореня миналата година директно в пръстта под буркан. Хванах 3, след година е жива само 1. Тази година се мъчих пак, но ми мухлясаха Sad Не знаех, че може и във вода. Месец и половина обаче чаках един клен да си пусне корен и дочаках. Днес грижливо и саксийка му купих Grinning

# 428
Като спомена клен, много искам да си завъдя различни цветове. При свеки има оранжав. В един магазин намерих червен (холадски) ама искаха 20лв за едно рахатясало стъбло и аз има казах да духат супата. Като знам клена как жестоко съм го рязала и колко резници отиват към боклука, то просто тази сума е космическа за такова растение. А тогава за сефте видях да се продава някъде.
За бабите по пазара е рано, пък и не съм виждала точно клен да продават  Rolling Eyes

# 429
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

За китайските рози съм писала многократно. Мисля че оня ден пак писах, че ги поливам както и всички останали цветя, с Кристалон. През цялото лято това е моят начин на подхранване - Кристалон. Стоят на северната тераса, сутрин ги грее, после е сенчесто и сравнително хладно. Не помня да са падали пъпки или пък проблеми с листата. Вече са навън и сякаш са доволни.

Преди години една съседка ми каза, че бенджаминът пуска най-бързо корени, когато се сложи в тъмна бутилка/бирена/. Аз дотогава все в чашка слагах резници, или пък във вазичка. Обаче сложих и в бирена бутилка, на топло място, и бързо се показаха коренчета. А след това станаха като брада.
 Може да опитате така.

Кате, пращах ти резници от тази роза. И се радвам, че още я имаш. Ти беше писала, когато цъфна за първи път.  Hug

Днес ми дадоха резник от бяло мушкато. Вчера само споменах, днес вече имам.

А и от милата си Мариета чакам. Той ще ми  е особено цЕнен.  Heart EyesИ дано се хване поне едното от двете, че много ми се иска да имам бяло мушкатце.

Момичетата, които чакат пратка от мен, нека да запазят търпение. Днес плановете ми тотално се объркаха и до пощата не стигнах. Но утре ще направя всичко възможно и ще изпратя обещаното.  Hug Извинете ме!

Сега се прибрах с две торби с почва, познайте защо са ми.  Laughing

Nature Sunny

# 430
  • Стара Загора
Моля някои да ми каже как се казва това растение.Купих го от един разсадник,но му забравих името..Последната снимка....Благодаря http://nelinka1.snimka.bg/holidays/ot-moyata-kuhnya.454348.16443590

# 431
  • Gone with the wind
Благодаря момичета на всички ви за милите думи!  Hug
Кучо  и теб и другите коремчета ви мислих като показвах тортата, обаче това е най-лесната за приготвяне торта, така че ако ти се хапне (тъй като трудно ще ти пратя по Еконт  Simple Smile) може да си я спретнеш за отрицателно време.

За жалост ще пропусна - трябва да ограничавам сладкото /което и без това не ям много много/, че кръвната ми захар е близо до горната граница  Confused
Но пък още чакаме мома /това специално за Нели  Mr. Green / , та ще преживея сладкото някак си  Laughing

# 432
Nelinka, това ли е снимката.
http://media.snimka.bg/s1/2006/030256841.jpg?r=0
Дано някой се включи да каже.
Ку4о
Скрит текст:
Не се притеснявай за захарта. Спазвай си диета и т.н. и всичко ще е наред. Моя близка приятелка чака третото си детенце всеки момент. Половината си бременност я изкара на инсулин, но важно е всичко да е наред. Захарта й в момента си е в нормите. Всяка сутрин я чакам да звънне да каже как е.

# 433
  • Бургас
Като споменавате клен/предполагам за абутилон става дума/ аз имам един голям,класическия,най-често срещан оранжев.Миналата година си купих един от метро за червен а се оказа жълт,но бавно расте в сравнение с другия и много мераклии имаше та е поокастрен.
А преди няколко месеца сях и семена.От пет семки ми поникнаха 4 и едното се гътна.Сега имам 3 бебенца с незнаен цвят защото бяха микс.
А за размножаване става както и при китайската роза в почва с парник.Успешно съм вкоренявала по този начин ама и те заминаха на някъде.
И моите китайски рози май се чувстват добре само на сутрешно слънце.
Нели Hug за никъде не бързаме.
Днес се сетих ,че имам и разсад карамфили,набучих ги в градината и дано се хванат.Направих обстоен преглед и почти всички семена които насях директно в градината са поникнали и сега Praynig да пораснат и цъфнат.
Показали са се гладиоли и няколко лилиума  Heart Eyes,хости и така желания агапантус,както и лупина.
Днес ми е много щастлив ден,утре очаквам цели три цветни пратки от поръчки,скромнички ама нямам търпение.Ако всичко е наред ще показвам.
Има и още лаленца отворени,ще ги покажа тия дни.
Цветето на Нелинка ми се вижда много познато ,но не се сещам  newsm78

# 434
  • DE
Много ми е хубаво как всичко цъфти и мирише на цъфнало и на пролет! Утре или петък трябва да си довърша цветния план за балкона и ще ви покажа да се похваля   bouquet

Хекси,

Скрит текст:
за съжаление тогава не съм у нас - ще съм на едно мнооооого хубаво място Mainau am Bodensee, Blumeninsel  Blush След това май все съм си у дома, така че не се притеснявай, когато и както имаш време  Simple Smile То сега тепърва му идва цветното време

Общи условия

Активация на акаунт