С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 121
  • 807
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
miss july, едно огромно гуш от мен!  Hug
Вчера аз загубих моята...  Cry До последно се молех да се оправи, а после да ме дразни с каквото си поиска, но уви...

Миличка, много съжалявам  Sad
И от мен имаш голяма  Hug
Дано скоро всичко лошо е зад гърба ни.

# 706
Съболезнования Water_Lilly Hug
miss july дано се оправи твоята свекърва.Обаче мъжът наистина прави грешка като не казва на баща си ,нека просто се постави в неговата ситуация и да реши би ли искал да узнае на момента или не.

# 707
И за мен е много тъпо да не уведомиш някой какво се случва с близките му. Когато свекървата почина, свекърът беше против да се обадим на малкия и син /който е в чужбина/. Има ли значение кога ще му каже - веднага, след седмица или две - лошата новина си е такава, и няма да се приеме лесно.

# 708
  • Бургас
Съболезнования Water_Lilly Hug
miss july дано се оправи твоята свекърва.Обаче мъжът наистина прави грешка като не казва на баща си ,нека просто се постави в неговата ситуация и да реши би ли искал да узнае на момента или не.

Да, особено когато се предполага, че майка му вече е добре /поне докторите така казаха/, не виждам защо да не му каже какво е станало. Аз и за това много се притеснявах, че може да се случи най-лошото и да трябва после да му съобщаваме такива ужасни новини. А отделно той щеше да ни обвини как не сме му казали и щеше да ми стане още по-гадно.
А снощи баба му на ММ как ми вдигна кръвното. Да сме се обадили на брат му да сме му предали ако нямал какво да яде да отиде в баба си  ooooh! И после се чудят защо бил станал такъв боклук. Ами нека остане гладен - на 27г. се предполага, че трябва да се оправя сам. С нетърпение чакам и момента, в който и ще му спрат тока на л*йното да го видим дали още ще се прави на безработен. После ще ми говорят за "младежка безработица". На половината от младежите не им се работи и съвсем доброволно са безработни. Как така за възрастни, необразовани хора има работа, а за младите, образовани и способни хора - няма работа. Много интересен феномен.

# 709
Според мен е по-правилно да не се обаждате на свекъра. Особено като е моряк. Знаете ли какво е да си откъснат от всички и да си комуникирате отвреме навреме. Баща ми е моряк. Гледаше си домашно животинче, след като и аз се изнесох от вкъщи. Когато татко го нямаше майка се грижеше за него. За съжаление зайчето почина докато татко беше на кораба. Татко си е изплакал очите за едно зайче! Знаете ли какво зло може да му докарате ако му съобщите такава новина, той да е на 2000км. и нищо неможе да направи. Ще тръгне да се прибира, а от притеснение може да се случи всичко!
По-добре е да разбере когато жена му се възстанови напълно. Нека ви хока един месец ако ще, но поне да не го мислите и него! На кораба хората си представят най-лошото!
Колкото до брата на твоя мъж...  ooooh! Нямам думи за такива хора! Ама такъв са си го отгледали!

# 710
Свекърви ли кротнаха, снахи ли, не знам. Заобичаха ли се взаимно та замря темата?! А дано, ама надали!

# 711
  • София
Свекърви ли кротнаха, снахи ли, не знам. Заобичаха ли се взаимно та замря темата?! А дано, ама надали!

Пролетна умора ги налегна всички  Mr. Green Mr. Green

# 712
  • София
пролетни хормони хвърчат и нови бебета се правят.  Wink

# 713
Пролетна умора ги налегна всички  Mr. Green Mr. Green
Това ме провокира да споделя пресен случай от неделя!
Отиваме си на село,свекърва ми плаче,че я боли ръката и от няколко дни си е наумила,че умира от нея,защото еди кой си умирял от "ръка".На нашите опити да и поговорим и я оборим,че това не може да е така,но напразно.Болял я зъб,трябвало да се извади-хайде в близкия град в неделя по обяд да търсим зъболекар.И докато чакаме там,жената изтърси:Дано да не стигаш моите години! newsm78      
Не в множествено число! Само единствено към мен! Синът й повече от мен се опитваше да и обясни,че и възрастта/82г/ оказва влияние и това,че се е преуморила напоследък и може би като мине известно време,ще поутихне болката!
Аз почти винаги избягвам спорове и обикновено се изнизвам,когато майка и син спорят,но в случая нямаше къде да отида!
Лекарства се пият на кг както се казва!/не знам дали има човек да е пил толкова много!Нарочва си няколко,които пие постоянно,останалите спонсорираме аптеките/Всяко едно се пие няколко пъти и се захвърля,защото няма файда!Всичко,което се рекламира също!
Даже лекарят на селото й казал,че повече не може да я лекува!Няколко пъти я вкарахме в болница/по нейно желание/ да и правят нагревки/и веднага заключение,че няма файда,до другия път!
На всяко обаждане на майка ми/разбирай ежедневно/я съветва ,да си купува еди какво най различни  "псевдо лекарства",защото има пари!Моите родители са също на тази възраст и имам наблюдения и правя разлика.Единия-свекърва ми все по доктори,майка ми само и единствено,което и е дадено от ЛЛ/без самодейности/,баща ми не може с кран да го заведеш на лекар!
То хубаво да ходиш на лекар,ама нали може и малко да се потърпи!Капки за нос не действат от един път,купуват се други и други 4 вида за 4 дена!Те не са чудодейни за един път и край!Ама аптекарката и тя трябва да ги продава и ако има и кой да купува!?Бутнала се в нещо.малко посиняла ръката, купува се мазило да и мине посинялото!
Няма други деца и ние й помагаме,но за такива глупости да се дават пари,много се дразня!
На нея и казваме,ето ти пари,купи си каквото ти трябва за ядене,ама не
затова напоследък и купуваме храна,а пари по малко й оставяме!

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 07:50 от vasq_5

# 714
Това ми напомня за моята баба (майка на майка ми). Живее на село. Всяка година по два пъти и се правят пълни изследвания (все пак и тя е над 80). Нито кръвно, нито захар. Доктора и каза, че е като младо момиче. Да е жива и здрава.
Обаче имаше един период, в който реши, че ще си отива. Преди няколко години звъни на майка ми след полунощ, че се задушава и не може да диша. Майка ми и баща ми се грабват до село (30км. тогава доста разбит път, вече го пооправиха). Водят я в спешното и познайте какво се оказа... ХРЕМА.
След няколко дни пак звъни и пак посред нощ! Айде пак по спешност на село! Пак на доктор! Пак настинка!
Напомнихме на баба ми приказката за Лъжливото овчарче. Казахме й да преценя какво й има и тогава да звъни.
Трети път вдигна нашите на пожар. Те отново, разбира се се отзоваха! И тогава се оказа, че наистина нещо е станало и беше едва ли не на живот и смърт.
Тогава баба май се стресна и вече не е звъняла за щяло и нещяло. Направи разлика между спешните случаи. Аз и сестра ми й се понакарахме, защото майка е много притеснителна, с кръвно. Баба е сама на село. Майка е на 50. Може да вдигне кръвно и от притеснение да си докара нещо лошо и после какво ще правим!
Съжалявам за дългия пост за баба ми в темата за свекитата, обаче няма тема за баби  Simple Smile

# 715
Баша ми е като свекито ти
vasq_5.
Иска още с първия прием на лекарство и да му мине това естествено не става и доктора е виновен ,отива при друг той дава нови лекарства и така няколко пъти .Ако малкия има примерно 37-38 Т веднага се задава въпроса заведохте ли го на лекар, изписаха ли му лекарства .
Преди две години някъде ми звъни в 22ч. аз съм на рожден ден имал 37 Т и се чувствал зле ,казах му да пие нещо за спадане на Т и да се наспи ,да ама не "ела утре да провериш дали съм жив " Трябваше да обиколя денонщните аптеки и да изкупя всяка простотия за този свински грип да отида до село да му ги дам и да поседя при него.
На другия ден беше на оф-роуд.
Този януари с бронхит смени 4-ма лекари за последната отишъл в болницата и ми звъни "Пред кабинета съм има много хора не мога да вляза ,много съм зле" отивам той наистина изглежда в прединфарктно състояние .Ходих говорих уредих го да влезе ,лекарката му каза ,че общо взето нищо тревожно  му няма ,изписа му за имунната с/ма само лекарства и точно след 30-на минутки вече беше ухилен .

И още мога да разказвам ама ще ви го спестя.

# 716
На тази тема възрастните се втеляват  Simple Smile
Аз пак за баба ми да кажа (свекито е млада още и да е жива и здрава не създава напрежение и ситуации (за сега)). Изписва и доктора лекарства за нещо си. Пие ги тя. Обаче комшийката пие и други лекарства!!! Защо доктора не й е изписал и на нея още хапчета?!

# 717
  • Бургас
Явно във всяко семейство има по един такъв екземпляр-хипохондрик. Баба ми /82г./ като й доскучае започва да си измисля едни диагнози и врънка майка ми, която е медицинско лице, да я води по доктори, защото ги познавала и щели да й обърнат специално внимание. Прави си изследвания, изписват й разни хапчета, които не пие, "защото имали странични ефекти"  Laughing Преди време оврънка вуйчо ми да й купи Космодиск, защото много я болял кръста, иначе се сгъва на две, за да си лакира ноктите на краката  Crazy Всички се изредиха да носят космодиска, освен нея. Голям образ ми е.

# 718
  • До морето :)
Аз нямам нищо за казване. Свеки си е в чужбина, говорим си от време на време по Скайпа. А от както започна да ми расте коремът, в къщи е настанал такъв матриархат, че дори да имам някакви дребни забележки, нямам право да си ги спомням даже.  hahaha

# 719
Аз пък предпочитам свекитата да пият лекарства и да си обръщат внимание.
Моите на доктор не стъпват,все сами се лекуват.И двамата са с високо кръвно (което се покачва при всяка дума,която не им изнася Naughty),но никой не ще да пие хапчета.
Свекър ми пуши от 16 годишен по 2 кутии цигари на ден.
Бяха го пратили на рентген ,да си провери състоянието на дробовете му.
Е,снимка направил ,но не я носил после лекар да я види ,защото имало становище на рентгенолога ,че бил здрав  Shocked Shocked Shocked Нищо му нямало ,но виж ,като вдигне кръвно трябва да се изстрелваме веднага.Да сме там ,да не вземе случайно да умре  ooooh!
В събота бях на сбирка на класа и пратих сина ми при свеки,да спи там.
Голям мерак за гледане ,голямо нещо.
Да ,но на другия ден се оплакаха ,че само на магазина искал да ходи да му се купува нещо.Ами ,много ясно ,че ще иска.Те това за някакво забавление го имат ,в селския магазин да му купи за 2 лв бонбони ,зръчно и т.н. и  вижте ме вече колко съм ларж ,как си гледам внучето.Обясних ,че при мен такова нещо няма ,детето не е разглезено ,но те бяха категорични ,че бил презадоволен и затова само искал на магазина #Crazy Как да обясня ,че обичта на баба не се измерва в бонбони? И аз не знам....
КАто го оставих при нея,вечерта се обаждам да попитам детето как е ,слуша ли...а първите думи ,които чувам са "Изобщо не пита за теб,хич не те е потърсил"  Shocked Но не казано с онзи утешителен тон ,който си мислите ,а със злобничък глас ,все едно ,че аз никаква не съм му на това дете и няма никаква емоционална връзка между нас.

Общи условия

Активация на акаунт