С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 121
  • 807
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Иначе е много лесно все да се експлоатира - закарай ме тук, закарай ме там, а като дойде време да се сменя маслото или като се счупи казанчето на радиатора все от нашия джоб да се вадят парите.  Просто времената са такива.
Решението е лесно и за двете страни.
 Напусни безплатния апартамент. Свеки ще го дава под наем и ще си плаща такситата.
Пък вие отделяйте за наем или за заем.
Ако не ти стиска, не мрънкай. Може пък на милото да не му пречи возенето на мама. Защо правиш само своите сметки?

Свеки няма нищо общо с апартамента, той си е наш. Наследен е от свекърите и на свеки

Този казус ме заинтригува. Свекърите ти разведени ли са, че свекървата няма нищо общо с апартамента? Или вие сте гледали старците?

# 151
  • До морето :)
Явно бабата и дядото са го прехвърлили/завещали на внука си, а не на сина си и снаха си.

# 152
Този казус ме заинтригува. Свекърите ти разведени ли са, че свекървата няма нищо общо с апартамента? Или вие сте гледали старците?

Да, разведени са, но все едно не са. Старците нямаха нужда от гледане. Той дядото беше болен, ама бабката си го гледаше. Свекърва ми само ги наобикаляше/в един вход са все пак/. Тя бабата почина половин година след дядото без да се е залежавала. Е, оплакваше се, че не е добре, ама сама се обслужваше. Имаше нужда само от компания. Аз бях в много добри отношения с нея и винаги ще съм и благодарна за това, което направи за нас. Никой не би могъл да ни даде толкова хубав "подарък".

Явно бабата и дядото са го прехвърлили/завещали на внука си, а не на сина си и снаха си.

Точно така е, затова казвам, че свкървата няма нищо общо с това. е вярно е че тя се грижеше за старците/доколкото може да се нарече така/, но все пак живееха в един вход. Намирам го за нормално човешко отношение. Всеки би го направил - старците са горе, отбиваш се за 15-20 мин вечер да ги видиш как са, ако си сготвила да оставиш нещо и други такива неща.

# 153
просто ми прави неприятно впечатление повсеместното "свеки" и разни други мили, уважителни думички.../

Е, не всеки влага нещо неуважително в "свеки "."Свекърва ми "ми звучи малко стряскащо ,а няма да и изтипосам името тук .
То аз не съм писала нещо лошо за нея де ,освен да се подразня от прекалената и деликатност и боготворенето на златното внуче  Laughing

# 154
просто ми прави неприятно впечатление повсеместното "свеки" и разни други мили, уважителни думички.../

Е, не всеки влага нещо неуважително в "свеки "."Свекърва ми "ми звучи малко стряскащо ,а няма да и изтипосам името тук .
То аз не съм писала нещо лошо за нея де ,освен да се подразня от прекалената и деликатност и боготворенето на златното внуче  Laughing

Е, аз реално на майката на приятеля ми не трябва и "свеки" да й казвам, защото нямаме брак  Laughing
Обръщам се към нея с краткото й име и никой няма проблем с това. А, да я наричам по някакъв груб начин - не съм го правила, защото никога не го е провокирала с поведението си и отношението си към мен. Аз като цяло не разбирам и не използвам традиционните титли

# 155
Аз към нея по име се обръщам ,свеки я наричам в темата.

# 156
Iliana__ , не знам всеки какво е писал за свекърва си, пък дори не визирах точно тази тема, споделяйки впечатлението си, което не е от вчера. Впечатлителна съм.  А вероятно и не се изразявам достатъчно ясно, щом предизвиквам обяснения. 

# 157
  • София
моята ме дразни с това, че все повече заприличва на майка си (баба ми), от която винаги се е възмущавала за някои неща, та дори я задминава!  Joy
Твоята... свекърва ли?  Mr. Green

е моята, ясно каква ми е, но щом на жена ми се води свекърва, значи е свекърва и в семейството.  Wink
Joy

# 158
...Изградени с години взаимоотношения до преди ти да се появиш.  Grinning Минаването им в друга плоскост зависи от съпруга ти повече, отколкото си мислиш. Ти пишеш твоята гледна точка, но ако той продължава в същия дух, значи не му тежи, удобно му е, приятно му е. и т.н.

Абсолютно. Има някои неща, които на мен не ми харесват в свекървата и - в нашите навремето - на тях съм им го казала и те не го правят. На мъжа ми обаче тези неща не му правят впечатление и той не желае да влиза в конфронтация заради тях, дори да ги споменава - както по отношение на техните, така и по отношение на нашите. Значи явно си е моя работа да й кажа, че еди си кое не ми е приятно . Е да де, ама на мойта майка мога да си й го кажа в очите и тя, дори и да се засегне, ще й мине, докато на свекървата не мога. Така че може би е нормално да го помолиш - мъжа, да ти съдейства като й подхвърли туй онуй, да речем. Или пък просто да се премахнат задръжките и да си й кажеш нещото, пък да става каквото ще.

Естествено, че синът ми някой ден ще си има жена и семейство и ще се грижи за тях, нали затова го гледам от парче месо. Такъв е животът, гледаш го ти, после гледа той своите и така по въртележката.

# 159
  • sofia
моята ме дразни с това, че все повече заприличва на майка си (баба ми), от която винаги се е възмущавала за някои неща, та дори я задминава!  Joy
Твоята... свекърва ли?  Mr. Green

е моята, ясно каква ми е, но щом на жена ми се води свекърва, значи е свекърва и в семейството.  Wink
Joy
Така е, моята майка се именува тъщата. И даже го ползвам, е, не като обръщение към нея, но тя е просто "тъщата"

# 160
И аз така се смея, мъжът ми обаче се дразни...  Laughing

# 161

Няма казус, важното е как се чувстваш. Марсианка си го чувства свой, свекървата се отбивала да нагледа старците, сега наглежда и младите.

# 162
Трещи, така е !
Марсинка, не съм съгласна,че родителите на съпругът ти нямат нищо
общо с вашия апартамент. Бабата и дядото са предпочели вас,но не без съгласието
на децата си.Ако това тяхно желание не е съгласувано,то по закона за наследството у нас,
прескачайки син/дъщеря и облагодетелствайки внук/сребърна линия/ - може да се оспори
и да се преразгледа.Но да не навлизаме в правни казуси.Само искам да знаеш,че това е огромен
плюс в полза на свекърите/да ме извини Луна,но това е кратката форма за обръщение!/

# 163
  • До морето :)
Хайде сега. Свекървата на Марсинка от какъв зор ще има някакви претенции към апартамента на нейната свекърва? Все едно аз да имам претенции към имот на моята свекърва!  newsm78

# 164
Наминавам да следя сеира Simple Smile
Имотните въпроси...са доста важни във взаимоотношенията снаха - свекърва.
Ние с кредитите да си налягаме парцалите.

Общи условия

Активация на акаунт