С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 121
  • 807
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Трещи, така е !
Марсинка, не съм съгласна,че родителите на съпругът ти нямат нищо
общо с вашия апартамент. Бабата и дядото са предпочели вас,но не без съгласието
на децата си.Ако това тяхно желание не е съгласувано,то по закона за наследството у нас,
прескачайки син/дъщеря и облагодетелствайки внук/сребърна линия/ - може да се оспори
и да се преразгледа.Но да не навлизаме в правни казуси.Само искам да знаеш,че това е огромен
плюс в полза на свекърите/да ме извини Луна,но това е кратката форма за обръщение!/

Стига бе - какво тръгнахте да нищите кой имал принос за някакъв апартамент. Какво значение има?! Свекървата дори да е работила на полето по 12ч., за да купи апартамент на сина си, тя пак не би имала право да натяква, да се държи грубо и да си прави каквото иска. Говорим за уважение и съобразителност. Все едно да подаря кола на сестра си и да й натяквам добре, че съм аз да й купя кола, че да не ходи в дъжда/снега, да издевателствам да ме кара навсякъде с колата, когато ми скимне или аз самата да я ползвам. Като си решил да подаряваш нещо ти го отчуждаваш завинаги от себе си и го предоставяш на друг човек да го ползва както реши и не мрънкаш, натякваш и изявяваш повече претенции към въпросния подарък.

П.П. Има значение под каква форма е било направено прехвърлянето, както и дали бабата и дядото са били живи към момента на прехвърлянето /ако единият от тях е починал, мястото му вече се заема и от наследниците му, които имат дял/, но да не навлизаме в юридически отклонения. Законът оправдава много неща, но не и някои човешки недостатъци.

# 166
Наминавам да следя сеира Simple Smile
Имотните въпроси...са доста важни във взаимоотношенията снаха - свекърва.
Ние с кредитите да си налягаме парцалите.

На някои имотите им лепват като по мярка. Никакви предразсъдъци не ги гонят.

# 167
  • София
Като стане дума за имоти и някои направо ги тресе нервата.  Joy

# 168
  • Бургас
Като стане дума за имоти и някои направо ги тресе нервата.  Joy

Да бе  ooooh!
Дали на децата си по една миризлива панелка и се държат така все едно съм им построили Бъкингамския дворец.
Предполагам, че при някои хора стресът, че дължат на банката една камара с пари е по-малък от стреса да се занимаваш с лудата свекърва, която освен, че ти е дала най-милото си - сина си, ти е подарила и цял апартамент. Ще целуваш папския пръстен не ами пушек се вдига  Laughing

# 169
Трещи, така е !
Марсинка, не съм съгласна,че родителите на съпругът ти нямат нищо
общо с вашия апартамент. Бабата и дядото са предпочели вас,но не без съгласието
на децата си.Ако това тяхно желание не е съгласувано,то по закона за наследството у нас,
прескачайки син/дъщеря и облагодетелствайки внук/сребърна линия/ - може да се оспори
и да се преразгледа.Но да не навлизаме в правни казуси.Само искам да знаеш,че това е огромен
плюс в полза на свекърите/да ме извини Луна,но това е кратката форма за обръщение!/

Бела, свекърва ми е разведена с мъжа си и няма как да има претенции/не че би имала/, а и апратамента е продаден на мъжа ми  smile3521

# 170
  • До морето :)
Марсинка/, защо се обясняваш? Недей!   bouquet

# 171
Марсинка/, защо се обясняваш? Недей!   bouquet

не се обяснява, просто уточнявам как стоят нещата. Това не променя факта, че каквото и да са ни дали нашите родители/в това число включвам и тези на мъжете ни/ - всичко е било по тяхно желание. Никой никого за нищо не е изнудвал и това не има дава право да се разпореждат с живота ни и да разполагат с времето ни. Винаги сме готови да помогнем, но не и  на всяка цена.

# 172
  • Бургас
Марсинка, смяташ ли, че свекърва ти се държи нагло заради апартамента? Защото аз си мисля, че човек като си е нагъл, си е нагъл и без да е давал каквото и да било. Т.е. свекърва ти щеше да си е пак толкова нахална и ако плащахте ипотека на банката за купено от вас жилище.

# 173
Марсинка, смяташ ли, че свекърва ти се държи нагло заради апартамента? Защото аз си мисля, че човек като си е нагъл, си е нагъл и без да е давал каквото и да било. Т.е. свекърва ти щеше да си е пак толкова нахална и ако плащахте ипотека на банката за купено от вас жилище.

не, тя просто си е такава. Все още живее във времето, когато синът и е живял с нея и си мисли, че той като преди има време да се занимава с нея. Добре че съм аз да слагам рамка понякога, че иначе ситуацията би излязла извън контрол.

# 174
Eй 12 страници за свекървата на Марсианка...тая жена все повече почвам да я харесвам Grinning
Нали знаете главният герой в книгата винаги е от добрите накрая.

# 175
Добре че съм аз да слагам рамка понякога, че иначе ситуацията би излязла извън контрол.

Joy

# 176
Eй 12 страници за свекървата на Марсианка...тая жена все повече почвам да я харесвам Grinning

ти какво завиждаш ли?

# 177

ти какво завиждаш ли?
Да...виждам с какво хората си тазнообразяват живота. А аз какво работа /че кредита няма кой да го плаща/, после до градината /че детето няма кой да вземе/, готвене / че пак мене чака/....все скучни неща. И освен с мъжа няма с кой друг да се заяда.

# 178

ти какво завиждаш ли?
Да...виждам с какво хората си тазнообразяват живота. А аз какво работа /че кредита няма кой да го плаща/, после до градината /че детето няма кой да вземе/, готвене / че пак мене чака/....все скучни неща. И освен с мъжа няма с кой друг да се заяда.

bouquet

# 179
  • Някъде на път....
Наминавам да следя сеира Simple Smile
Имотните въпроси...са доста важни във взаимоотношенията снаха - свекърва.
Ние с кредитите да си налягаме парцалите.
Ха, права си!
Ама много е изстрадано това с кредитите бе... но поне знаеш точно цената на жилището си - и финансово, и емоционално!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт