Марсинка, не съм съгласна,че родителите на съпругът ти нямат нищо
общо с вашия апартамент. Бабата и дядото са предпочели вас,но не без съгласието
на децата си.Ако това тяхно желание не е съгласувано,то по закона за наследството у нас,
прескачайки син/дъщеря и облагодетелствайки внук/сребърна линия/ - може да се оспори
и да се преразгледа.Но да не навлизаме в правни казуси.Само искам да знаеш,че това е огромен
плюс в полза на свекърите/да ме извини Луна,но това е кратката форма за обръщение!/
Стига бе - какво тръгнахте да нищите кой имал принос за някакъв апартамент. Какво значение има?! Свекървата дори да е работила на полето по 12ч., за да купи апартамент на сина си, тя пак не би имала право да натяква, да се държи грубо и да си прави каквото иска. Говорим за уважение и съобразителност. Все едно да подаря кола на сестра си и да й натяквам добре, че съм аз да й купя кола, че да не ходи в дъжда/снега, да издевателствам да ме кара навсякъде с колата, когато ми скимне или аз самата да я ползвам. Като си решил да подаряваш нещо ти го отчуждаваш завинаги от себе си и го предоставяш на друг човек да го ползва както реши и не мрънкаш, натякваш и изявяваш повече претенции към въпросния подарък.
П.П. Има значение под каква форма е било направено прехвърлянето, както и дали бабата и дядото са били живи към момента на прехвърлянето /ако единият от тях е починал, мястото му вече се заема и от наследниците му, които имат дял/, но да не навлизаме в юридически отклонения. Законът оправдава много неща, но не и някои човешки недостатъци.