С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 119
  • 807
  •   1
Отговори
# 360
Ми кво да ви кажа и щипка да се сложи все тая.Това е ген.С главата е друго, то е все още хрущял, а не кост.А при носа вече и да дърпаш и да натискаш няма да се промени.

Черепът, викаш, е хрущял? А носът е....?

Скелетът на външния нос е изграден от кости (ossa nasale) и хрущяли.Стената на носа съдържа неподатливи елементи.Формата на носа се определя от двете носни кости, носният израстък на челната кост, двата челни израстъка на горната челюст и двете слъзни костици. В повечето случаи специфичната форма на носа се предава по наследство;  Peace А за черепа верно не съм права - не са хрущяли ,а фонтанели, където се събират две големи кости.  Simple Smile

# 361
  • До морето :)
Не знам кости ли са, хрущяли ли са, но едва ли от стискане на носа, ноздрите ще станат по-малки.  ooooh!

# 362
  • София
... Костите на децата са меки и могат да се "моделират"  Simple Smile
Мисля че и нослето се прибира,не да се стиска, а когато се масажира просто се подръпва,както когато се издухва....

Shocked ooooh!

# 363
хайде не се правете на ощипани
"Освен това, когато бебето ви прекарва дълго време, лежейки по гърба или има любима страна, на която да спи, черепът може да получи някои леки деформации.

Можете да се справите с това като промените позата му за спане, хранене или игра.

Също така след баня нежно масажирайте главата му"

# 364
В момента научаваш основно правило - снахата е винаги права, а каквото и да каже свекървата е глупост.

# 365
ха ха ха ,май да
Момичета не отхвърляйте всичко,което кажат по-големите,замислете се преди да реагирате отбранително,дали няма нещо вярно в това което чувате,дори да е от свекървата.
Еххххххх защо всеки си мисли ,че всичко знае..........
както искате си гледайте дечицата,но понякога и в "бабините глупости" има полезни истини Simple Smile

# 366
  • София
Така е, може да се влияе върху формата на бебешката глава. Даже има специални каски за това - https://www.google.bg/search?q=helmet+for+baby+head&tbm=isch … =1064&bih=628 Изработват се индивидуално за всяко бебе.

# 367
  • До морето :)
Е, ти каска ли ще сложиш или ще му вързваш главата с нещо друго? Защото аз каска ще му купя ако се наложи. Медицината напредва, техниката напредва...

# 368
Относно въпросите за внучето - интерсно ми е, що не се обръщат към синовете си с въпросите? Ма много, много ми е интересно. Ще видим майка ми и тя ли така ще звъни вместо на брат ми - на снахата. Що ли се съмнявам.....

Fraqueza, много красиво момиченце, пу пу!

За промяната на формата на глава, нос и т.н. - в една съседна тема майка беше 'пратила' собствената си дъщеря за корекция на нос, направо ще падна от смях, каква суета ги тресе някой хора. Само носовете на другите им в главата, май си нямат своя работа.

# 369
mama 123 р кой къде казва , че знае всичко?Аз поне не твърдя такова нещо.Нито пък, че щом го е казала свекървата значи е грешно...Ама тва всички да се радват на детето, па тя да ти казва, че не е достатъчно красиво или не му е правилен носа или прочие...И ти ме караш да се замислям върхи думите и ли? Ами освен да заключа, че или е много завистлива, или много злобна, друго не мога да направя...
Ако ме посъветва нещо за което съм я попитала или пък е по знаеща от мен по въпроса, защо да не я послушам? В това няма нищо лошо...Но непоискани съвети и злобни забележки никой  не обича  Peace

# 370
ха ха ха ,май да
Момичета не отхвърляйте всичко,което кажат по-големите,замислете се преди да реагирате отбранително,дали няма нещо вярно в това което чувате,дори да е от свекървата.
Еххххххх защо всеки си мисли ,че всичко знае..........
както искате си гледайте дечицата,но понякога и в "бабините глупости" има полезни истини Simple Smile

... стига да са поднесени като мнение или съвет, а не като заповед, придружена с опит да се изтръгне бебето от ръцете на майката, за да се направят нещата "както трябва" Wink

# 371
... .Ама тва всички да се радват на детето, па тя да ти казва, че не е достатъчно красиво или не му е правилен носа или прочие... ...  Peace
Все по нещо трябва и на нея да прилича. - Не бих се поколебала да й го кажа.

# 372
... .Ама тва всички да се радват на детето, па тя да ти казва, че не е достатъчно красиво или не му е правилен носа или прочие... ...  Peace
Одрала е на баща си кожата малката Simple Smile Аз и за това и казах, че така обижда сина си, ама тя и с него е на контра...

# 373
Одрала е на баща си кожата малката Simple Smile Аз и за това и казах, че така обижда сина си, ама тя и с него е на контра...
Няма никакво значение на кого прилича визуално. Grinning По-важното е да я спреш да те трови. Това, което написах, е само лек вариант, нищо повече. Привлекателността също е качество. Grinning
Ако не ме разбере ясно, бих се помолила пред нея, в унаследяването от баба си да се е ограничила само с това, да не е взела и глупостта й...
Когато не може с добро, и остротата дава резултати.

# 374
  • Бургас

Много ми е интересно - детето като порасне дали и на него ще му говори "Ех, баба, научи се да се гримираш, че да не ти изглежда носа голям", "Не си прави такава прическа, че главата ти изглежда още по-сплескана/голяма/ушите по-щръкнали" и т.н. Честно казано каквото й дете/племенник/внуче да имам, с каквито и недостатъци да е, ще го обичам толкова много, че няма да ми пука какви са му главата, ушите или ноздрите - само да е здраво и щастливо. Следващия път може да й го кажеш това на твоята свеки.  Кажи й съвсем сериозно, че те обижда и да си мери приказките. Ако не вдене да си стои у тях и да си кукува сама.

Общи условия

Активация на акаунт