С какво ви дразнят свекървите- 24

• 64 120
  • 807
  •   1
Отговори
# 765
  • София

Или нека се настанят удобно тук,преди да одят да кОпат на село.

# 766
  • София
...
Бях стигнала до там, че най-твърдо да му заявя, че ако майка му не си отиде на село, след като се пенсионира, аз се изнасям със или без него!
...

Shocked Не ми казвай, че жилището е било нейно. Защото ако е така... smile3555

# 767
  • Бургас
...
Бях стигнала до там, че най-твърдо да му заявя, че ако майка му не си отиде на село, след като се пенсионира, аз се изнасям със или без него!
...

Добре де - много обичаме да съдим хората, а реално бихме постъпили като тях. Жената е казала, че не иска да живее със свекърва си и би се изнесла, ако тя отиде да живее в дома им. Не е казала на мъжа си да изгони майка си, а че не желае да споделя един покрив с нея. А и при положение, че свекървата спокойно може да отиде да живее на село за разлика от едно младо семейство, не би било оправдано да им се тръсне.

# 768
Абе, я ги стройте в ъгъла тия свекърви! Какви са тия своеволия?!

Така ми! Марш в ъгъла!
Ама, както си живеят младите  без брак, да не стане така, както гоненето и наказването на свекървата е нормално за снахичките, съпругът/приятелят да не  сложи  в ъгъла или пък да  покаже вратата завинаги на съпругата/приятелката. Има и мъже на място, които не търпят нито майка му да се меси прекалено, нито  някоя си фръцла, дето мозъкът и е колкото на една кокошка, да командери и да гони хората от собствения им дом. Пък и брак да има, свестните мъже не търпят до безкрайност да им се пили непрекъснато "Ох, майка ти, олеле, баща ти, ах брат ти"!  А ако търпят, те не са мъже, а ...................../ не мога да си служа с обидни квалификации и затова на съответната слагам многоточие/.  

# 769
  • Бургас
Абе, я ги стройте в ъгъла тия свекърви! Какви са тия своеволия?!

Така ми! Марш в ъгъла!
Ама, както си живеят младите  без брак, да не стане така, както гоненето и наказването на свекървата е нормално за снахичките, съпругът/приятелят да не  сложи  в ъгъла или пък да  покаже вратата завинаги на съпругата/приятелката. Има и мъже на място, които не търпят нито майка му да се меси прекалено, нито  някоя си фръцла, дето мозъкът и е колкото на една кокошка, да командери и да гони хората от собствения им дом. Пък и брак да има, свестните мъже не търпят до безкрайност да им се пили непрекъснато "Ох, майка ти, олеле, баща ти, ах брат ти"!  А ако търпят, те не са мъже, а ...................../ не мога да си служа с обидни квалификации и затова на съответната слагам многоточие/. 

Ако има поводи пилене, ще пили та пушек се вдига  Laughing
Ужасно е да си между чука и наковалнята, ама половинката ти не е длъжна да ти търпи тъпата и нахална рода. Това важи за всеки един и не визирам случая с "изгонената на село свекърва".
Поговорката "И вълкът сит, и агнето - цяло" не е много лесна за изпълнение, но не е и невъзможна.

# 770

Добре де - много обичаме да съдим хората, а реално бихме постъпили като тях. Жената е казала, че не иска да живее със свекърва си и би се изнесла, ако тя отиде да живее в дома им. Не е казала на мъжа си да изгони майка си, а че не желае да споделя един покрив с нея. А и при положение, че свекървата спокойно може да отиде да живее на село за разлика от едно младо семейство, не би било оправдано да им се тръсне.

Не е точно така.

# 771
  • София
...
...

Ако свекървата им се е тръснала е друго, съгласна съм. Не съм чела предишните постове на авторката и не знам всъщност в чие жилище живеят. Ако жилището е тяхно, а свекървата се е самонатресла, се извинявам за острата си реакция. Ако обаче те живеят в жилището на свекървата, и да я гонят.. това е повече от нагло.

ПП Аз понеже също не желаех да живея със свекъра си, просто не отидох да живея там. Въобще не ми е хрумвало да ходя, а после да го гоня от неговия дом.

# 772
Ами къде гледахте, та се събрахте с мъж с "тъпа и нахална рода"/ като под "рода" явно се разбира майка и баща/? Може  и Вие да сте тъпа и нахална в техните очи, ама хората са Ви приели, щом синът им Ви е избрал! А щом Вие сте избрали този мъж, не е ли редно да приемете и родителите му?
Забележка! Под ВИЕ разбирайте не конкретна потребителка, а снахата по принцип.

# 773
  • Canada
Дефинирай приемането.

# 774
  • Бургас
Ами къде гледахте, та се събрахте с мъж с "тъпа и нахална рода"/ като под "рода" явно се разбира майка и баща/? Може  и Вие да сте тъпа и нахална в техните очи, ама хората са Ви приели, щом синът им Ви е избрал! А щом Вие сте избрали този мъж, не е ли редно да приемете и родителите му?

Че много ясно, че и моята рода може да е тъпа и нахална. Например баща ми може да е много дразнещ и когато се държи така не го защитавам, а постъпвам като обективен човек и го скастрям навреме, а не взимам неговата страна и да го оправдавам пред мъжа ми за неадекватното му поведение, само защото ми бил баща. Това ме дразни най-много - аз може да признавам недостатъците на родителите си и да им правя забележки, когато се налага, а големия мъж гък не казва на неговите родители и ги оправдава. В крайна сметка мъжът ми не е длъжен да търпи глупостите на моята рода и аз съм длъжна да очертая някакви граници, за да не се чувства той неприятно в тяхно присъствие. Той ми дължи същото. Просто проблемът при много семейства е това, че на някои им се размиват границите и не са наясно кой къде му е мястото.

След като съм с един мъж, да, нормално е да приема родата му и да поддържам отношения с тях, но в никакъв случай не съм длъжна да търпя издевателства върху себе си и децата си.

# 775
  • при късмета
 Има и мъже на място, които не търпят нито майка му да се меси прекалено, нито  някоя си фръцла, дето мозъкът и е колкото на една кокошка, да командери и да гони хората от собствения им дом. Пък и брак да има, свестните мъже не търпят до безкрайност да им се пили непрекъснато "Ох, майка ти, олеле, баща ти, ах брат ти"!  А ако търпят, те не са мъже, а ...................../ не мога да си служа с обидни квалификации и затова на съответната слагам многоточие/.  
А свестните мъже трябва задължително да търпят " ох, жена ти" от майките си ли?Да бе, забравих щом маминка казва той "свестния" мъж слуша  ooooh!
Дано не си свекърва реално, че сина ти няма да намери жена която дълго да го търпи.
Извинявам се за нахлуването

# 776
Ами къде гледахте, та се събрахте с мъж с "тъпа и нахална рода"/ като под "рода" явно се разбира майка и баща/? Може  и Вие да сте тъпа и нахална в техните очи, ама хората са Ви приели, щом синът им Ви е избрал! А щом Вие сте избрали този мъж, не е ли редно да приемете и родителите му?

Затова е важно да има баланс и хората да проявяват съобразителност и такт. Всяко преминаване на граници подлежи на обсъждане и взимане на мерки. Никога не бих позволила на майка ми да прави неща, които тотално дразнят човека до мен, а камо ли да я оправдавам и да не взема никакво отношение.

# 777
Че много ясно, че и моята рода може да е тъпа и нахална. Например баща ми може да е много дразнещ и когато се държи така не го защитавам, а постъпвам като обективен човек и го скастрям навреме, а не взимам неговата страна и да го оправдавам пред мъжа ми за неадекватното му поведение, само защото ми бил баща. Това ме дразни най-много - аз може да признавам недостатъците на родителите си и да им правя забележки, когато се налага, а големия мъж гък не казва на неговите родители и ги оправдава. В крайна сметка мъжът ми не е длъжен да търпи глупостите на моята рода и аз съм длъжна да очертая някакви граници, за да не се чувства той неприятно в тяхно присъствие. Той ми дължи същото. Просто проблемът при много семейства е това, че на някои им се размиват границите и не са наясно кой къде му е мястото.

Peace Точно.
При нас обикновено се успокояваме взаимно за нервите, причинени от съответния родител. През ум не би ми минало да защитавам безумията на майка ми, `щото ми била майка  Crossing Arms Напротив, точно защото ми е майка, с нея се карам така, както с никой друг не мога да се скарам  Mr. Green

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 18:50 от Елиас

# 778
 Има и мъже на място, които не търпят нито майка му да се меси прекалено, нито  някоя си фръцла, дето мозъкът и е колкото на една кокошка, да командери и да гони хората от собствения им дом. Пък и брак да има, свестните мъже не търпят до безкрайност да им се пили непрекъснато "Ох, майка ти, олеле, баща ти, ах брат ти"!  А ако търпят, те не са мъже, а ...................../ не мога да си служа с обидни квалификации и затова на съответната слагам многоточие/.  
А свестните мъже трябва задължително да търпят " ох, жена ти" от майките си ли?Да бе, забравих щом маминка казва той "свестния" мъж слуша  ooooh!
Дано не си свекърва реално, че сина ти няма да намери жена която дълго да го търпи.
Извинявам се за нахлуването

Най-реално съм си свекърва.  Синът  ми си има жена и сме в добри отношения за сега.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 19:47 от K.A.G.

# 779
  • при късмета
Най-реално съм си свекърва.  Синът  ми си има жена и сме в добри отношения за сега.
И това ти дава право да мислиш, че всички снахи са
фръцла, дето мозъкът и е колкото на една кокошка,
и към твойта снаха ли, така се обръщаш и това мислиш?  И сина ти го позволява? Браво "свестен" мъж

Общи условия

Активация на акаунт