Стара Загора 73 -

• 114 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за отговорите!   bouquet

# 676
Писала съм за раждането си,което  беше сравнително скоро,в Иван Рилски. Само заради тази болница и заради Иванов ще се напъна да родя още веднъж  Mr. Green. Шегата настрана,обаче съм възхитена от отношението,обстановката,професионализма.  Първото си дете съм родила естествено,не просто нормално,защото има разлика. Раждането беше в друг град,поради наличието само на Ниамед,където при оглед ,10 пъти ми повториха,че секциото е 1000лв..... та вторият път отново исках да родя естествено,без никакви манипулации,обезболяващи и всякакви неща....та избрах Иван Рилски. Раждането премина много спокойно,изслушваха ме и ме питаха и информираха.Предлагаха ми дюшек ако искам на земята да си постоя. Аз обаче се разкарвах от родилна в предродилна и по коридора.Обстановката въобще не беше болнична,почти като в къщи ме накараха да се чувствам.  Та още мога да разказвам ,но мисля,че на този етап е достатъчно.  Всеки сам прави избора си,като най-важното е да се довери на доктора си.    Успех в раждането.

# 677
  • Стара Загора
Milisa, след този ти пост, дай, Боже, да ми се наложи - вече ще знам къде ще избера да родя Simple Smile В Ниамед също много ми беше болно, че нищо не те информират - нищичко! А като ги питаш, ти отговарят с половин уста и то леко раздразнени Sad

# 678
А освен в Строителния, къде другаде има народни танци? И ако знаете - кога, в колко часа, продължителност, цена, за начинаещи ли е или не? Мерси  Hug
До автогарата , срещу ОМВ , танцов клуб Веселие , понеделник (смесена група) и сряда (начинаещи)  от 18,30ч  Peace Цената е 2лв. за 1ч 30мин Simple Smile

# 679
  • Бургас
Здравейте, извинявам се ако вече сте обсъждали АГ - тата и родилните в СтЗ, но никъде не намерих повече информация за раждането в НияМед при д-р Христов. Четох доста противоречиви мнения в други форуми, но моля ако някой има личен опит да сподели какво мисли. Засега д-р Христов ми води ЖК и съм доволна, но четох че нещата се промент, когато отидеш да раждаш при него. Аз много държа да раждам естествено с минимален брой интервенции, като системи ( само ако е наистина необходимо), да не съм вързана постоянно на монитор, да имам свобода да се движа и т.н. Смятам, че след като ще си плащам имам право да искам съдействието на лекарите за естествено протичане на раждането, а не да бързат да ме вкарват в операционната. Започнах да проучвам лекарите толкова от рано, за да имам възможност да реша къде и при кого да раждам - ако се налага и в друг град!
Благодаря предварително!

И двете ми раждания са в НиаМед, и двата пъти следих при Христов. Още в началото се разбрахме, че ще раждам нормално (естествено, ако няма ситуация)  Simple Smile Доволна съм и ще препоръчвам на всеки.  Ако отиваш с ясното желание какво точно искаш и го изговорите с него, мисля, че няма да има проблеми. Никой не се опита да ме уговаря изрично за секцио, пък второто бебе вървеше едричко, роди се 4 кг. Whistling Родих нормално и ме изчакаха, не са ме напъвали изрично, преди упойката се разхождах и така... Каквото съм попитала, всичко ми обясняваха. Особено втория път, бях само аз раждаща и акушерката не мръдна от мен, говорихме, обясняваше.

# 680
И двете ми раждания са в НиаМед, и двата пъти следих при Христов. Още в началото се разбрахме, че ще раждам нормално (естествено, ако няма ситуация)  Simple Smile Доволна съм и ще препоръчвам на всеки.  Ако отиваш с ясното желание какво точно искаш и го изговорите с него, мисля, че няма да има проблеми. Никой не се опита да ме уговаря изрично за секцио, пък второто бебе вървеше едричко, роди се 4 кг. Whistling Родих нормално и ме изчакаха, не са ме напъвали изрично, преди упойката се разхождах и така... Каквото съм попитала, всичко ми обясняваха. Особено втория път, бях само аз раждаща и акушерката не мръдна от мен, говорихме, обясняваше.

Подкрепям с две ръце - слуховете за лошо отношение са от хора, които не са раждали там

# 681
Аз също съм много доволна и отново бих родила там Peace

# 682
  • Стара Загора
Никак не съм претенциозен човек, не съм търсила специално отношение и не заради това избрах да родя в Ниамед. Лошо отношение към мен и детето ми нямаше, както и специално. Споделих защо бих се колебала къде да протече второто ми хипотетично раждане някога, ако освен Ниамед имам и друга алтернатива. Ако нямам, пак бих родила там.

# 683
Родих при д-рХристов и не съжалявам, не зная как е другаде, но аз нищо не разбрах от раждането (т.е кога започна и кога завърши) родих секцио по медицински причини, но навсякъде щях да съм секцио, така че избор нямахме. И другот си дете, живот и здраве ще родя там, след това, като отношение и внимание, всичко беше ОК!  newsm20
Aстера, само не разбрах, ти не си доволна, защото си родила бързо ли? Това за пръв път го чувам, звучи ми леко несериозно. Хората се молят да родят за 2 часа, а ти си искала да се мъчиш цял ден ли?

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 13:36 от Jaska

# 684
  • Стара Загора
.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 12:06 от Астера

# 685
В никакъв случай не искам да се заяждам, просто така се беше изразила, че не разбрах, от какво не си доволна. Сега ми стана ясно. Всеки сам си преценя за себе си, но не съм акушерка, нито гинеколог, за да говоря за това, колко и как трябва да протече едно раждане. Аз имам доверие на гинеколога си и на педиатърката, която преглежда детето ми, в крайна сметка резултата е важен, а той е живо и здраво дете. От там нататък не се бъркам в работите на докторите. Те за това са учили.

# 686
  • Стара Загора
То и аз съм учила за инженер, ама... сега ме е страх да вярвам на докторите Wink

# 687
А освен в Строителния, къде другаде има народни танци? И ако знаете - кога, в колко часа, продължителност, цена, за начинаещи ли е или не? Мерси  Hug
До автогарата , срещу ОМВ , танцов клуб Веселие , понеделник (смесена група) и сряда (начинаещи)  от 18,30ч  Peace Цената е 2лв. за 1ч 30мин Simple Smile
Мерси!  Hug

# 688
Това е моето мнение и го изразявам,не налагайки на никого  Naughty....и не е на база хорски приказки. Прекрах  6 от девтте месеца бременност с мои приятелки,които бяха решили да раждат нормано в Ниамед. На 5 от тях "по спешност" родиха секцио.  Нали се сещата че е твърде голям продента 5 от 6 да им се наложи да родят секцио,при все че нямаха никакви индикации за такова.   Това не е рекал ,казал....на моя познат та на негови роднини на приятеля им жената родила......и тем подобни....това е от първа ръка.     А за посещенията,аз самата бях там 2 пъти и въобще не положиха никакви грижи за мен,различни от надменно държание и 2 3 приказки по въпроса.   Някоя от вас раждала и в двете болници има ли...или поне посетила и двете по време на бременност?  В Ниамед правят ли запис на тонове...ежедневно...безплатно??? Това е едно от маааалките неща за които на първо четене се сещам.  В Ниамед можеш ли да родиш в помещение различно от родилна зала? В Ниамед какъв процент от ражданията са секцио?
Jaska ....да напълно нормално е да имат хубаво отношение към теб,все пак си секцио (двойно по-скъпо) , именно за това говорим  #Crazy.
Астера,дай Боже да ти се наложи да сравниш болниците  Wink  Hug.

# 689
В Ниамед не съм раждала, но съм ходила и на прегледи и разни манипулации, както и на лекции. Последните бяха повече от абсурдни (относно кърменето) ooooh!
Съпругата на брат ми ражда там ..и тя по "спешност" - секцио..

Обаче раждах в "Иван Рилски"...подробно описах секциото си на живо, безумното отношение на персонала, до момента в който Пиперкова не се завърна от провинцията..онзи лаф "нов бардак със стари ***" е адски верен за съжаление!

Общи условия

Активация на акаунт