Стара Загора 73 -

• 114 716
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
А освен в Строителния, къде другаде има народни танци? И ако знаете - кога, в колко часа, продължителност, цена, за начинаещи ли е или не? Мерси  Hug

# 661
  • В къщурката на хълма на феите
по едно време имаше и в читалище Кл. Охридски, ама не знам в момента дали се провеждат репетиции ..

# 662
Цитат
А освен в Строителния, къде другаде има народни танци? И ако знаете - кога, в колко часа, продължителност, цена, за начинаещи ли е или не? Мерси  Hug

по едно време имаше и в читалище Кл. Охридски, ама не знам в момента дали се провеждат репетиции ..

Все още има. В петък е за начинаещи. Последно, като съм ходила, цената беше 3 лв за 1 час (не съм съвсем сигурна за продължителността).
В Дома на Строителя мисля, че също има. По времето, когато ме интересуваше, за начинаещи беше 2 пъти в седмицата по 5 лв на посещение.
Има на още много места - до Автогарата, до баня Пиперка, в 5-то ОУ и др.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 09:05 от shainis

# 663
Здравейте, извинявам се ако вече сте обсъждали АГ - тата и родилните в СтЗ, но никъде не намерих повече информация за раждането в НияМед при д-р Христов. Четох доста противоречиви мнения в други форуми, но моля ако някой има личен опит да сподели какво мисли. Засега д-р Христов ми води ЖК и съм доволна, но четох че нещата се промент, когато отидеш да раждаш при него. Аз много държа да раждам естествено с минимален брой интервенции, като системи ( само ако е наистина необходимо), да не съм вързана постоянно на монитор, да имам свобода да се движа и т.н. Смятам, че след като ще си плащам имам право да искам съдействието на лекарите за естествено протичане на раждането, а не да бързат да ме вкарват в операционната. Започнах да проучвам лекарите толкова от рано, за да имам възможност да реша къде и при кого да раждам - ако се налага и в друг град!
Благодаря предварително!

# 664
Здравей, Aia_vet! Тъй като и на мен ми предстои раждане в сравнително кратък срок, ще си позволя и аз да изкажа мнение. Първоначално и аз се бях ориентирала към НиаМед, обаче се отказах набързо. Специално в тази болница, за да родиш нормално, трябва бързо да действаш, иначе едва ли биха те оставили да родиш така, а ще е "секцио по спешност". Имам предвид, че ако до час и нещо-2 не родиш след приемането ти, шансовете за естествено раждане граничат към нула. Аз също много държа да родя нормално, без упойки и т.н. Поради тази причина се насочих към "Иван Рилски" - там процентът на естествени раждания е значително по-голям. А и в интерес на истината обстановката е по-хубава. Цената е една и съща, така че и това оказва влияние. В държавното АГ със секцио почти не може да се роди, там до последно мъчат родилките да раждат естествено, дори когато е наложително секциото. За там - само ако имаш познат ходи, иначе не.
Но пък щом ходиш при д-р Христов, говори с него, че искаш нормално раждане и държиш на това. Сама ще прецениш той как е настроен. Но от много хора съм чувала, че към края на 8 и началото на 9 месец започвал да ги навива за секцио - я бебето било голямо, я тазът бил малък...
Успех!

# 665
ааа може, може да се роди в АГ-то със секцио, дори да нямаш избор на лекар .. от личен опит го казвам .. лошия имидж на АГ-то идва от предродилна зала ..

# 666
mecani, не казвам, че не може да се роди в АГ-то със секцио, а че се прибягва към него в много крайни случаи, като предварително достатъчно "измъчват" родилката да успее да роди нормално. Пък и лошата му слава мисля, че и отвън на паркинга може да се види от всички, а за обстановката и липсата на отделни санитарни възли мисля, че няма какво да ги коментираме.  newsm09

# 667
аз коментирах само медицинските грижи, за условията наистина не е особено удобно с общ санитарен възел, ма не е пък и толкова ужасно .. в крайна сметка са 3 дена в болницата ..

# 668
То затова има и алтернатива, за когото не му понася подобна обстановка Simple Smile
Аз съм на мнение, че най-важното е на бъдещата мама да ѝ е комфортно и да се чувства сигурна в избора си на лекар (ако е с такъв) или да има вяра на всички специалисти в съответната болница. А оттам нататък сама ще си подреди приоритетите - "съквартиранти", наличие или липса на отделни санитарни възли, храна, заплащане и т.н.  Peace

# 669
Цитат
А освен в Строителния, къде другаде има народни танци? И ако знаете - кога, в колко часа, продължителност, цена, за начинаещи ли е или не? Мерси  Hug

Все още има. В петък е за начинаещи. Последно, като съм ходила, цената беше 3 лв за 1 час (не съм съвсем сигурна за продължителността).
В Дома на Строителя мисля, че също има. По времето, когато ме интересуваше, за начинаещи беше 2 пъти в седмицата по 5 лв на посещение.
Има на още много места - до Автогарата, до баня Пиперка, в 5-то ОУ и др.
Мерси, shainis. А нещо повече за тези места до Автогарата, до баня Пиперка, в 5-то ОУ? Как трябва да се свържа за да поискам повече инфо? Ако трябва и намясто да отида, но къде точно и кога?

# 670
  • Стара Загора
2008 г. раждах в Ниамед при д-р Христов. Не съм си следила бременността при него, не съм го и збирала за лекар - просто той се случи на смяна. Родих нормално, приеха ме в 6 ч., дъщеричката ми изплака в 10.05. Включиха ми система и последните час, час и половина определено ме пришпориха да родя по-бързичко (с постоянно напъвай, напъвай, напъвай...), а най-накрая д-р Христов избута бебето. Отдавам го на това, че имаха планирано секцио в 12 ч., което започна точно след като приключиха двата ми часа лежане на магарето. Не съм с особено прекрасни впечатления от болницата, най-вече заради начинът по който протече раждането. Но пред държавното АГ, пак бих я избрала. Сега вече има и още една алтернатива, така че живот и здраве, дано ми се наложи, ще си помисля дали бих родила отново в Ниамед или в Иван Рилски.

# 671
. Започнах да проучвам лекарите толкова от рано, за да имам възможност да реша къде и при кого да раждам - ако се налага и в друг град!
Благодаря предварително!

Аз предпочетох да родя извън Ст. Загора и двете си деца и не съжалявам. Родих в държавна аг, получих грижи, внимание и условия каквито има в частните болници, без избор на екип и не съм платила нито една стотинка. Ако искаш повече подробности на лични.

# 672
понеже ми дойде до главата искам да ви питам, някой знае ли какъв точно е редът за подаване на документи за явяване на ТЕЛК .. става дума за дъщеричката ми, която е на година и четири месеца и се води с диагноза ДЦП .. благодаря предварително  bouquet

# 673
Цитат
Мерси, shainis. А нещо повече за тези места до Автогарата, до баня Пиперка, в 5-то ОУ? Как трябва да се свържа за да поискам повече инфо? Ако трябва и на място да отида, но къде точно и кога?

Ами честно казано аз не знам много за тези места. Това до автогарата (клуб "Веселие") има страница във фейсбук, така че може да попиташ там. Пише, че в петък има и в Мол Галерия.
За другите има инфо в гугъл, но не знам колко са актуални. Най-добре отиди на място - в 5-то сигурно пише кога се провеждат, а за клуба до баня Пиперка се влиза в един вход от страната на м-н за мебели "Траяна" (дано да го обясних добре  Grinning ).

# 674
Много благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт