Монтесори - обучение у дома-2

• 90 611
  • 268
  •   1
Отговори
# 105
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
много добра идея.
ще помисля навън да опъна едно въже и Дребен да закача дрехи, ама аз не закачам моето пране с щипки... Thinking
ще видим дали ще му хареса...

# 106
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте имам момченце на 3г. и малък юнак на 3м. много ще се радвам да се вклюим в тази тема.  Simple Smile
Така за сега започваме със подготвяне на апартамента, е има някои неща които с които не сме се съобразили Wink Но в крайна сметка баткото е доста самостоятелен,а з постоянно го насърчавам, обожава да помага, когато татко му не си вдигне чинията от масата, той милия я носи до мивката хихи. Трябва да поприбера някои играчки понеже наистина ужасно много се срещат тук  там из нас Rolling Eyes.

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 16:59 от mimi_jobnoto

# 107
Здравейте, записвам се и аз при вас да следя за идеи. Не съм точно 100% фен на този метод, но мисля, че в него има мноого полезни неща, които могат да се заимстват и съчетаят и с други методи. Видях, че има страхотни идеи и материали, които сте качвали и събрали на едно място, та мисля да се възползвам.
Макар да не са много "монтесори оформени" материали, аз съм правила на дребното книжки с професиите и емоциите (тъй като не намерих такива готови) и ги споделям с вас, ако някой мисли, че ще са му полезни:

Малка книжка за професиите:

Малка книжка за емоциите:

Предполагам снимките могат да се оформят и по различен начин, за да са съобразени с монтесори метода. Специално за книжката с емоциите доста се постарах да намеря снимки с "автентичната" емоция (за основните емоции съм се базирала на труда на Пол Екман). Сега с дребното имаме една игра - заставаме пред огледалото, гледаме емоция от книжката и се опитваме да я пресъздадем.

Иначе сега съм харесала да ѝ правя рамките за обличане и пясъчните букви, че голям интерес е към азбуката от 2 месеца насам (вече познава и назовава повечето букви).

Ще ви следя с интерес, дано има още много полезни идеи и линкове Simple Smile

# 108
Мнооого полезно! Благодаря! Hug

# 109
  • Варна
Михи, страхотен труд!

# 110
Здравейте,
да се запиша и аз при вас. Имам детенце на 1г. и няколко седмици и от скоро чух за Монтесори и  сега ви чета с интерес .

# 111
Хайде и аз при вас. Чета отвреме на време старата тема, но и ние скоро ставаме на една и вече се записвам да ви следя по-сериозно  Hug
А каква е тази фб група, не я намирам newsm78

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 20:34 от Бубу

# 112
Според мен за тази работа си има специалисти и те работят срещу заплащане.

Нека да не се правим на големи специалисти върху собствените си деца.

Специалистите при необходимост ще ви обучат в къщи как да подхождате към децата си, ако е необходимо. Но след като четете тази тема явно имате някакъв проблем.

Най- добрата възраст за реакция е след 2 та година. Не е задължително детето да има видим проблем. Посетете специалист от обща култура все нещо ще научите как по добре да комуникирате с децата си.

Успех на всички !

# 113

Но след като четете тази тема явно имате някакъв проблем.

Не е задължително децата да имат проблем, за да се прилагат принципите на Др. Мария Монтесори при отглеждането им и да се занимават децата с нейните материали! Информирайте се преди да давате съвети за консултации при специалисти!

# 114
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Но след като четете тази тема явно имате някакъв проблем.

Би било чудесно ако преди да започнете да раздавате "съвети" в която и да е тема ( виждам, че тази не ви е първата) поне да я прегледате, за да придобиете представа за какво става въпрос.  ooooh!

Днес попаднах на много сладки кубчета, които искам да направя.  Heart Eyes
И тук възниква въпросът:
Някой има ли представа от къде мога да си набавя дървени кубчета?  Grinning

# 115
И аз бих направила такива кубчета. Намери ли откъде да разпечатиш картинките?

За кубчетата на Никитин търсех дървени кубчета, но не открих и ми свършиха работа кубчетата с буквите и цифрите лесно сес облепят.

# 116
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
В момента си правя свои картинки. Ако са сполучливи ще ги пусна тук.

И аз си мислих да взема такъв комплект и да го разфасовам. 

Ще докладвам какво е се получило.  Grinning

# 117
Здравейте, записвам се в темата. Много харесвам игрите и идеите и ще черпя от вас и събраните в темата.

# 118
  • Нейде из лудите гори...
Не мога да повярвам, че от толкова време вирея из форума и за първи път попадам на тази тема Simple Smile

Здравейте Simple Smile Имам дъщеричка на почти на 3г, педагогиката и идеите на Монтесори са много близки до моите. С удоволствие ще следя темата, а като за начало предлагам една симпатична, евтина и бързо получаваща се игра Simple Smile

За по-малките може да се направи с цветове, а не с букви Wink

Хубав ден ви пожелавам!

# 119
Marsy Green Мерси страхотна идея !! Тъкмо имам такава форма за мъфини и едни цветни топки и ще оцветя хартиени формички , за моята 1г.2 мес, щерка , за да учим цветовете. Hug

Общи условия

Активация на акаунт